Inlägg

Inlägg som Autodidact har skrivit i forumet
Av Autodidact
Skrivet av Mr.Borka:

Nej. Det är du som använder ordet på ett annat sätt än de flesta andra.

Du kan tycka vad du vill om min användning av ordet men faktum kvarstår att vi inte har någon frihet att yttra vad vi vill utan risk för åtal. Det är då inte frihet, menar jag.

Av Autodidact
Skrivet av Söderbäck:

Så även om man kan vara av din åsikt att antingen är det yttrandefrihet och då är den total eller så finns den inte alls... ja det är en aningen ovanlig tolkning av det hela kan man nog säga ;).

Ordet frihet definieras som rätten att tala, tänka och agera som man vill. Ordet yttrandefrihet bör därav definieras som rätten att yttra sig som man vill. Eftersom denna rätt inte finns i Sverige har vi inte heller någon yttrandefrihet. Det är mitt argument.

Ordet borde helt enkelt bytas ut mot något annat som är mer korrekt.

Av Autodidact
Skrivet av Mithras:

Det är snarare en definitionsfråga isåfall.

Nja, det håller jag inte med om. Antingen är man fri att yttra sig på det sätt man själv vill, eller så är man det inte. I Sverige är man inte det och mig veterligen finns det inte ett enda land i världen som har absolut yttrandefrihet.

USA är helt klart ett föregångsland gällande yttrandefrihet men även där finns det vissa begränsningar.

Av Autodidact
Skrivet av Mithras:

Så det problem du pratar om känns väldigt och otroligt långt bort. Tvärtom befinner vi oss i ett land som bejakar denna rätt mer än de flesta, om inte alla, andra länder i världen.

Det finns inte någon yttrandefrihet om det finns lagar som säger att det är olagligt att säga/skriva vissa saker. Med andra ord har vi inte någon yttrandefrihet. Vi får lov att säga/skriva det staten tycker är okej, inte mer.

Det du talar om är bara att det finns färre eller andra lagar i Sverige som inskränker yttrandefriheten jämfört med de lagar som finns i vissa andra länder. Det är dock helt irrelevant.

Av Autodidact
Skrivet av Ozzed:

Om Sverige i stort inte har yttrandefrihet så känns det ju rätt meningslöst att sitta och raljera över vad man får och inte får säga på Sweclockers.

Vem har raljerat över vad man får och inte får säga på Sweclockers menar du?

För övrigt är Sweclockers ett företag och de, likt alla andra företag, bestämmer själva vilka regler som gäller. Problemet är när staten känner att de har den rätten, det är då vi förlorar yttrandefriheten.

Av Autodidact

Hur fan kan man vara så jävla inkompetent att man trycker fel när det handlar om någonting så viktigt? Man har ETT jobb liksom... Att trycka på rätt knapp.

Skrivet av Ozzed:

OK, så man skall få uttrycka vad man vill, var man vill, hur man vill? Brott som hets mot folkgrupp, ärekränkning, förolämpning, förtal mm skall tas bort då?

Får man inte det så har man ju heller inte någon yttrandefrihet, vilket Sverige alltså inte har.

Av Autodidact

Jag måste välja Shenmue till Dreamcast. Underbart spel och introt är lika bra nu som det var när spelet släpptes.

Av Autodidact
Skrivet av jimmyboy79:

1 GB styck så 2 GB totalt.

Det fungerar tyvärr inte så.

Av Autodidact

CNIL vore ett bra namn för ett äldreboende.

Av Autodidact

Spyro: Reignited Trilogy.

Av Autodidact

Har inte ens lagt mig än. Det är dock hög tid att göra det nu.

Av Autodidact
Skrivet av Aphex:

Om du nu verkligen tycker att det är stöld är det väl bara för dig att kontakta polisen?

Polisen kommer bara att informera honom/henne att ärendet är civilrättsligt så det vore endast slöseri med tid att ringa dit.

Av Autodidact

@Joakim_g
Var i Skåne finns du?

Av Autodidact

Kan du ladda upp bilden du har och länka den här? Har aldrig upplevt detta på någon utav de fyra OLED-paneler jag har ägt och skulle därför vilja testa med din bild på min nuvarande TV.

Av Autodidact

Bättre eller ej, fulare blev det i alla fall.

Av Autodidact
Skrivet av MinscS2:

Många bryr sig inte om kontext i en given situation, dom ser bara "förare X körde för fort" eller "förare Y bröt mot någon trafikförodning" och sen kommer facklorna och högafflarna fram.

Kontexten är ju dock att han valde att på ett ganska signifikant sätt bryta mot den hastighetsbegränsning som råder där han framförde sitt fordon. En hastighetsbegränsning som gäller alla och som bör följas. Det finns ingen bra ursäkt för sådant, oavsett kontext. Hans tid är inte viktigare än någon annans och att roa sig ger man fan i när det finns medtrafikanter i närheten.

Förhoppningsvis inser han fort att det beteendet får honom att framstå som mindre begåvad och väldigt självisk innan han väljer att framföra ett fordon igen. Om inte så hoppas i alla fall jag att han nästa gång får omedelbar sladd och i hög hastighet mosas mot någonting hårt. Gärna innan hans ogenomtänkta beslut hinner orsaka skada hos någon annan.

Av Autodidact

"Även problem såsom barnarbete och att människor dör vid brytning av metall nämns, något de hoppas ska minska med ett pantsystem."

Vem ska tillverka de nya telefonerna då? Ericsson?

I övrigt ett ovanligt vettigt förslag för att komma från ett sådant ovettigt parti.

Av Autodidact

Vissa "tuffingar" här nere i Malmö går av förklarliga skäl runt med skottsäkra västar, annars tror jag inte att det är särskilt vanligt förekommande.

Av Autodidact

I min BRF ska vi tydligen uppgradera från Ownit 100/100 för 89 kr till Ownit 1000/1000 för 56 kr.

Det tackar man ju knappast nej till.

Av Autodidact

Slutsatsen är alltså att både AMD och Nvidia har instabila drivrutiner.