Inlägg

Inlägg som Autodidact har skrivit i forumet
Av Autodidact
Skrivet av Forsgren:

Nu har jag inte koll på vad 1030 var kapabel till innan denna sänkning i prestanda du pratar om men hade den ens chans att spela ett enda spel?

Jodå, jag spelar GTA V på high/very high med några få inställningar på normal (medium?) samt även ultra. Dock är det ju 1080p/30fps som gäller i det fallet (28-35 får jag ut vid normalt spelande med de inställningarna). Kortet är överraskande bra, skulle jag vilja påstå. Det behöver ingen extra strömkabel och den version jag har är passivt kyld och därmed även knäpptyst.

Av Autodidact

Bjuder 2800 kr för ett Palit-kort. Kan hämta.

Av Autodidact
Skrivet av gamedevil82:

Söker ett sfx psu på minst 450w om någon har ett liggandes.

Läs hela annonsen här

Här

Av Autodidact
Skrivet av nipe:

Är du verkligen helt seriös med att du inte förstår skillnaden?

Jag anser inte att det finns någon moralisk skillnad. Därav att jag skriver att det är i princip samma sak och inte exakt samma sak. För det är ju inte exakt samma sak, utan i princip samma sak.

Företag betalar kanaler/produktionsbolag för att få visa reklam på TV och företag betalar Google/Youtube för att få visa reklam på Youtube.

Om man som tittare då väljer att ignorera reklamen helt, oavsett vilket sätt man gör det på, så har man ju aktivt gjort ett val att ignorera de företag som finansierar det material man tittar på. Man "blockerar" helt enkelt det material som de finansierande företagen förväntar sig att du ska titta på mot att de betalar för resten utav det material som du faktiskt vill titta på.

Med andra ord är man en hycklare om man ifrågasätter moralen hos någon som blockerar annonser medan man själv väljer att byta kanal när det är reklam på TV.

Skrivet av nipe:

Man kan ju ha åsikter om hur juste det är också, men det är inte dem denna debatten handlar om utan om kreatörerna.

Jag påpekade bara att det inte är samma sak moraliskt att lura sig in gratis på en biograf som att blockera annonser och kom därför med en liknelse som är mycket bättre. I övrigt har jag egentligen inte mycket mer att säga i frågan.

Av Autodidact
Skrivet av MultiMan:

Här handlar det inte om att titta bort eller byta kanal utan att aktivt blockera annonser samtidigt som man ändå väljer att sitta kvar och titta på materialet.

När du byter kanal under reklamen för att sedan komma tillbaka och titta på ett program är det ju i princip samma sak som att blockera reklam för att sedan välja att sitta kvar och titta på materialet. Du ser ju inte reklamen i något utav fallen vilket gör att den blir helt värdelös för företaget och i båda fallen kommer du ju undan med att få se det material som kanalen/tjänsten försöker finansiera via reklam helt utan att behöva genomlida reklamen.

Vad är den moraliska skillnaden menar du?

Av Autodidact
Skrivet av MultiMan:

Tycker du det är ok att smita in på bio utan att betala också? Att betala är ju ett stort "störningsmoment". Det är precis samma sak, och blott ett exempel av många.

Nja, det där är inte ens nästan samma sak och faktiskt ett riktigt kasst exempel. När man byter TV-kanal på grund av att det är reklam i TV-programmet som man nyss tittade på, det är ett bra exempel och i princip samma sak. Tycker du att det är fel också eller?

Av Autodidact
Skrivet av BobbanLCD:

OLED är uteslutet för min del för inbränning skulle direkt bli ett problem med tanke på det material som jag tittar på.

Jag har ägt tre olika OLED-modeller och är snart på min fjärde. Jag har använt endast min dator samt Nintendo Switch till dessa och jag har aldrig sett skymten av någon inbränning eller ens någon tillfällig sådan.

Av Autodidact

Trean är dock inte den avslutande delen i Shenmue-sagan.

Av Autodidact

Du har PM.

Av Autodidact

Linus kanal är bra men HardwareCanucks är mina favoriter. Dmitry och Eber verkar vara sköna snubbar och deras fingertoppskänsla gällande klippens filmfotografi tilltalar mig så pass mycket att till och med klipp rörande produkter som jag inte har något som helst intresse av blir en fröjd att se på.

Av Autodidact
Skrivet av kotz:

Det var via Windows media creation tool?

Nä, det var "illegalt" (situationstecken då det var en ren avbild från MSDN) från en torrentsida och lade sedan över denna på ett USB-minne med hjälp av Rufus.

Av Autodidact

Jag upplevde en hel del problem med uppdateringen men efter en ominstallation med hjälp av en "skiva" som redan var uppdaterad och klar fungerar allt utmärkt igen.

Av Autodidact
Skrivet av Svensktiger:

Säker på 256MB ?
För den kylaren dök ju upp på 512MB varianterna.
Läckert kort hur som helst !

Är inte hundra men det är ju ett sådant. Skitet som sticker ut där bak har jag tagit bort.

Av Autodidact

Dell GeForce 7800 GTX 256MB

https://i.imgur.com/VZIaPJL.jpg

Gainward GeForce 8800 GTS 512MB

https://i.imgur.com/3QqAhkT.jpg

Av Autodidact
Skrivet av blue eyed devil:

Låter som jag trollar men det är sant.

Själv har jag en NUC som kör 20 °C full load... Om jag förvarar den i kylskåpet.

Av Autodidact

Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse

https://cdn.pji.nu/product/standard/800/2134120.jpg

Av Autodidact
Skrivet av Ceogar:

Förutom via cog då <3

Däför de är så underbara. Köper du mjukvaran är den din. Det enda du behöver göra för att ha den för alltid är att lagra.

Ja, givetvis finns det undantag. De är dock tyvärr väldigt få.

Av Autodidact

När man köper digitalt har man rätt att nyttja varan tills den dag då säljaren anser att man inte längre har rätt att nyttja varan.

Med andra ord äger man då endast en licens som styrs av säljarens villkor.

När man köper fysiskt äger man varan "för alltid", tills den går sönder eller slarvas bort. Gällande spel har det dock blivit mer och mer onödigt att köpa fysiskt med tanke på hur dåligt optimerade/ofärdiga spelen ofta är när de släpps nuförtiden. Allt ska ju fixas med en massa patchar och utökas med en massa betald DLC istället för att utvecklarna släpper spelet när spelet faktiskt är helt komplett och färdigt.

Den kod som ligger på skivan är ju utdaterad redan innan spelet har släppts officiellt men med sagt så äger man ju i alla fall någonting till skillnad från att köpa digitalt.

Av Autodidact
Skrivet av NoAim:

Jag har ett sådant som du kan få för 300 kr. Det har aldrig använts och är därmed helt nytt.

Av Autodidact
Skrivet av milkab:

@Autodidact:
Hej.
Har du 1030 kvar och vill bli av med den?

Tyvärr inte. Det har sålts.