Inlägg

Inlägg som HiHiplay har skrivit i forumet
Av HiHiplay

Pluras kök - Går det att se någonstans?

Tjena,
Undrar om det är någon här som har koll på om Pluras kök går att hitta någonstans?
Verkar finnas lite lösa avsnitt av första säsongen (eller egentligen föregångaren, Mauro och Pluras) på YouTube, men övriga avsnitt verkar inte existera på Internet. Går de att få tag på?

Jag har både VHS- och DVD-spelare om det kniper, men digitalt är så klart att föredra :).

Av HiHiplay
Skrivet av KAD:

Det normala är att man anlitar något företag som är specialiserat på att skicka fakturor. Man genererar en fil och skickar till dem. Filen innehåller en flagga hur fakturan ska distribueras och någon form av adress. E-post, post, PEPPOL osv. Distributionssätt och adress tas så klart från kundkortet i affärssystemet. Fakturakörningen (baserat på prenumeration i ert fall), vill man ju göra i affärssystemet så att det blir enkelt att hålla ihop betalningsreferenser (fakturanr, OCR) med inbetalningar - så att kundreskontrat kan hanteras.

Min före detta arbetsgivare hade en sådan tjänst som erbjöds till tredje part och jag byggde vår egna faktureringen mot den tjänsten. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad tjänsten kallades, så jag hittar den inte längre. Jag tror att vi ett tag hade 14 olika fakturalayouter beroende på vilken överenskommelse som fanns med mottagaren, det var en kul XSL-transform, till ett specialformat för den tjänsten.

De flesta tjänster av den typen har antagligen standardiserade format som alternativ. Som tur är finns det flera standarder

Den första varianten av Swefaktura är väldigt enkel och skulle antagligen kunna fungera för er, jag kommer dock inte ihåg hur adresshantering och distributionssätt hanteras. Jag kommer inte heller ihåg hur EDI-faktura ser ut informationsmässigt, men det är ett teknisk smått bökigt format. Det bästa alternativet är antagligen PEPPOL eftersom det är Europeisk standard, men jag kommer inte ihåg hur väl det går att representera distributionssätt i det formatet heller.

Tack för svaret. Verkar som att det kanske blir lite mer jobb från våran sida än vad jag hade önskat, men det kanske är svårt att undvika om vi vill skicka fakturor som vi gör nu.

Tittar man på till exempel Stripe, Adyen och liknande tjänster (kallar man det Payment as a Service tro?) är det enda vi behöver göra att skapa en kund i deras system och starta prenumerationen. Antigen genom deras adminpanel eller API. De tar sedan emot betalningar från kunderna, och gör en utbetalning till oss varje månad.

Av HiHiplay

Betalningslösningar för SaaS

Hej!
Detta blir kanske en lite ovanlig fråga för SweClockers, men jag hoppas ändå att det går att få några bra svar här.

Vi driver en SaaS-plattform riktad mot bostadsrättsföreningar. I dagsläget fakturerar vi våra kunder direkt från vårat ekonomisystem, men det börjar snabbt bli ohållbart i samband med att antalet användare växer. Vi letar därför efter en alternativ betallösning.

Eftersom de flesta bostadsrättsföreningarna inte har ett betalkort behöver den valda betallösningen kunna hantera banköverföringar. Vi tittat på bland annat Stripe tidigare, och de har allt vi behöver förutom just banköverföring i svenska kronor. Vi skulle kunna ta emot Euro, men förutom onödiga växlingsavgifter ser det inte så proffsigt ut när ett svenskt företag med svenska kunder tar emot betalningar till en konto i Nederländerna... Kunderna kommer då dess utom att behöva ange BIC och IBAN när de genomför en betalning. Lite smidigare att bara behöva ange Bankgiro och OCR-nummer som de gör idag.

Vad finns det för alternativ som liknar Stripe, men som kan skicka ut fakturor och ta emot banköverföringar? Om fakturorna även kan skickas med post är det en fördel, eftersom vissa kunder fortfarande föredrar det.

Vi vill även gärna att betallösningen hanterar prenumerationer och automatiskt skickar fakturor varje månad till exempel, och att vi bara behöver sätta igång prenumerationen.

Tack på förhand!

Av HiHiplay
Skrivet av Rouge of Darkness:

Skillnaden är att den säljs av samma kinasäljare men skeppas direkt från kina med alla nackdelarna som det medför med månader leveranstid, förtullning försöka få tillbaka momsen man betalade i kassan (moms för importpaket läggs på i kassan) för paketen var felmärkt och du fick dubbelmoms,

istället för att skickas från amazons eu lager.

Står en bit ner på produktsidan vem som är säljare och vem som skickar den.

Du vill ha med "shipped by amazon" i ditt filter om du typ inte vill köra kinaimport.

Du kan testa amazon.de också ibland kan det bli billigare att beställa där trots 100:- i frakt.

Men som sagt jag gav 590:- för den i början på december skickad från amazons lager för att ersätta min gamla som släppt ut den magiska röken.

Så den har extremt överpris just nu.

I see, tack!

Kanske ska vänta lite med att beställa då, i hopp om att priset går ner igen.

Av HiHiplay

Jag förstår mig inte på Amazon. Söker jag på "PC USB Simulator Shifter" får jag en uppsjö av resultat, varav denna är billigast:
https://www.amazon.se/dp/B0BZQJJ8LJ

Vad jag kan är det exakt samma som föregående produkt, men för halva priset...

Edit:
Den kommer från Kina ser jag nu, ja. Kanske är okej ändå? Eller hur är det med moms när man köper från amazon.se?

Av HiHiplay
Skrivet av Rouge of Darkness:

https://amzn.eu/d/35FXuda

Dock har den typ gått upp 300:- sen innan jul.

Levereras från amazons lager i eu är framme på ett par dar.

Även värt att tänka på är att spaken blir typ dubbelt så lång med den monterad på.

Bygger typ 10-15cm över änden på växelspaken utan knopp.

Den på bilden har personen kapat ner spaken på växeln typ 5-10cm på längden.

Den var lite dyr ja. Men kanske blir kanske ungefär samma om man räknar in frakt och tull på de kinesiska.

Inte så oroad över längden. Den ska va lite längre i en lastbil tycker jag

Av HiHiplay

Växelspak med USB till ETS och ATS

Hej!
Jag har nyligen skaffat mig en Fanatec-växelspak och kör en del Euro Truck Simulator med den. Jag saknar dock knapparna på växelspaken som finns på riktiga Scania-lastbilar (range och splitter).

Det går att köpa sådana växelspaksknoppar på Ebay och Amazon (typ denna https://www.ebay.com/itm/195723442606), men jag hade gärna sluppit beställa från USA eller Kina om möjligt. Någon som vet om det går att få tag på i Sverige?

Bild på det jag pratar om:

https://i.ebayimg.com/images/g/7A0AAOSwtGFkQ5i-/s-l1600.jpg

Av HiHiplay
Skrivet av iller:

Får be om ursäkt. Du skrev TV var från 2010 tidigare. Något jag missade. Inte konstigt du inte hittar kanaler då den måste ha stöd för mpeg4 utöver DVB-C.

Ah, tack! Nu när du säger det så läste jag ju att det var ett krav. Tänkte inte alls på att kolla om TV:n faktiskt hade stöd för det...

Då ska jag säga att de behöver en ny TV om de vill fortsätta med Sappa.

Av HiHiplay
Skrivet av iller:

Gjorde ett försök på det. Problemet är att frekvensen är låst på 368000 kHz (har jag för mig), när det behöver vara 306000 kHz. Även i manuellt läge verkar det som.

Av HiHiplay
Skrivet av iller:

Vilken TV har din faster?

Är den över 15 år gammal kan jag tänka mig den inte hittar digitala kanaler.

Om är det senare än 2013 så bör den garanterat kunna hitta de digitala kanalerna på DVB-C.

Är det en Samsung-TV kommer automatiken aldrig finna några digitala kanaler utan hjälp av manuella värden.

Det är en Samsung ja. Kan nog vara dags för dem att uppgradera den oavsett om de fortsätter med Sappa eller inte.

Den kom ut efter att marknätet blev digitalt, och det står om DBV-C i manualen. Men kan så klart vara något annat som spökar.

Av HiHiplay
Skrivet av pre-dator:

Beroende av hur teknisk din faster är så adderar ju en app ett extra lager av komplexitet. Kolla en extra gång att du gjort kanalsökning på rätt ställe i TV:n. Beroende på modell så kan analog och digital kanalsökning vara separerad. Om TV:n överhuvudtaget stödjer DVB-C dvs. Annars är ju en digital kabelmottagare ganska billig engångskostnad jämfört med att betala 200-300 kr i månaden för en play-tjänst.

Finns flera leverantörer där linjär-TV ingår. T.ex. Tele2 Play, Telenor Stream och Telia Play. Kolla för säkerhets skull också om kanske Sappa Play redan ingår i hennes paket.

Hellre en app än en till fjärrkontroll känner jag rent spontant. Valde specifikt att söka efter digitala kanaler, men det fanns ingen möjlighet att ändra frekvens eller liknande. Kan hända att jag gjorde något fel, men TV:n är från 2010 så även om den stödjer DVB-C så kanske det är något annat som inte lirar?
Play-tjänsten blir i så fall istället för Sappa, så det borde inte bli någon extra kostnad. Snarare tvärtom om.

Tack för tipsen, ska undersöka dem

Av HiHiplay

Linjär-TV på Google TV

Hallå,
Behövde hjälpa min faster med deras TV idag då deras leverantör (Sappa) byter från analog till digital signal på kabel-TV-nätet (Ja, tydligen finns det analog TV fortfarande). Trodde att det skulle vara så enkelt som att göra en ny kanalsökning, men det fungerade inte. Deras kabel-TV kommer in via fiber och omvandlas till coax. Antagningen via en D/A-omvandlare?

Nu är jag istället inne på att det är bättre för dem att säga upp Sappa och köra allt via deras Chromecast med Google TV som de ändå redan har. De verkar inte vara helt redo att överge linjär / "vanlig" TV än, så min fråga är: vad är bästa / enklaste sättet att få in linjär tv i Chromecasten? Är det Telia play typ?

Någon som har erfarenhet av denna utdöende form av mediakonsumtion?

Tack på förhand!

Av HiHiplay
Skrivet av Swedishchef_90:

Kolla amazon?

Tack! Insåg inte att jag kunde söka på Amazon direkt... Eller så är jag bara dålig på att Googla

Av HiHiplay

Letar efter en kort (ca 15 cm) 3,5 mm-kabel

Hej,
Som titeln säger letar jag efter en kort 3,5 mm till 3,5 mm kabel, gärna mer vinklade kontakter.

Kabeln är egentligen till ett tangentbord (ZSA Moonlander, för att koppla ihop de båda halvorna), men eftersom dessa kablar är vanligare för ljud tänker jag att det är bättre att fråga här.

Kabeln behöver vara av typen TRRS (säger man så på svenska). Någon som vet var jag kan hitta detta, utan att betala en månadslön i frakt?

Av HiHiplay
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror inte du får 4000 kr för Technics RS-BX808, åtminstone inte i Sverige.

Kanske inte. Jag baserade det på priser från HiFiShark, men det varierar väldigt. Och du kan nog ha rätt i att den är mer svårsåld i Sverige

Av HiHiplay

Jag har gjort ett dokument med all saker och dess ungefärliga värde.
Om ni har lust får ni gärna kika på det och säga om det är rimliga bedömningar som jag har gjort.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15v3-szAVB-3OsS-ZjCGzb...

Jag har utgått från att allting fungerar som det ska, men har bara testat vissa saker än så länge.

Av HiHiplay

Här är en lista på alla modellnummer. Ber om ursäkt för att jag inte skrev upp det direkt. Mina kategorier är nog inte helt rätt, men jag gjorde då gott jag kunde

Cassette Recorders:
Sony TC-137 SD

Cassette Decks:
Pinoeer CT-W901R
Denon DR-M2
Pioneer CT-W208R
Technics RS-BX808

Record Players:
Philips F 7112
Hitachi HT-40S
Clas ohlson TT-989E
Technics sl-3310

CD Recorders:
Philips CDR 765

CD Players:
Sony CDP-C325

Minidisc Decks:
Sony MD5-JE520

VHS Players:
Toshiba V853EW
Sharp VC-FH310

Video Cassette Recorders:
Philips VR 2334
Sony SLV-SE830E
Strato DVD Rec / VCR 3300

Bluray Players:
Samsung BDP-S490

Digital Video Recorders:
Samsung DCB-P770Z
Lumatron DVDCR-16
LG RC7000

Speakers:
JVC SP-X660
JVC SP-X660

Receivers:
JVC RX-307

Av HiHiplay
Skrivet av kelthar:

SL-1210 var en spelare som alla DJs hade och var eftertraktad för att den var manuell och direktdriven. Så jag kollade upp SL-3310. Den är direktdriven, men automatisk.

900kr på denna auktionen
https://auctionet.com/sv/1455798-skivspelare-technics-model-s...

Du kanske kan mail:a rehifi.se och se om de är sugna att köpa något och vad de skulle vilja ge för olika saker. De verkar sälja begagnade saker.

Om du inte vill sälja till dem så kanske det skulle ge en prisindikation om vad saker kan vara värda (de köper det för mindre än vad de kommer sälja dem för).

Annars får du fint skriva upp alla modellnummer och googla auktioner och annonser

Smart! Ska höra med dem

Av HiHiplay
Skrivet av oatp1b1:

Skulle hålla förväntningarna nere. Hifishark visar avslutade auktioner mellan 800-4000 kronor. Så handlar om mekaniskt och elektroniskt skick.

Ja, jag tror på det när (om) jag får in pengarna på kontot. Har hittat annonser för allt mellan 200 och 10 000 kr. Ska undersöka mitt exemplar lite noggrannare.

Av HiHiplay
Skrivet av Linuxs:

Hoppas dom gör det lättare för oss som lyssnar på Spotify genom datorn, just nu passerar ljudet genom DirectSound (eller vad det nu heter) och det förstör kvaliteten (i min anläggning) ordentligt jämfört med WASAPI. Ett tag kunde kan spela spotify genom ett plugin till mjukvaran kodi men det verkar ha slutat fungera. Andra lösningar är mjukvarubaserade ljudkort som tvingar Spotifyappen till att skicka bättre ljud.

Har ni bättre lösningar som inte inkluderar inköp av en receiver med inbyggd Spotify till mitt lyssningsrum, skulle jag bli lycklig!

Håller på att leta efter en liknande lösning. WiiM Pro eller en Chromecast Audio (från Tradera / eBay) är det bästa jag har hittat hittills