Inlägg

Inlägg som Sgt. Stinger har skrivit i forumet
Av Sgt. Stinger

Jag tycker designen var cool, men tycker capsen ser för oskålade ut för mitt tycke när det gäller skrivande. Om det finns andra caps man kan sätta på "emoji" knapparna blir jag ändå lite småsugen konstigt nog. Jag hade nog helst tittat på ett irl innan köp dock, så jag kan känna om jag skulle gilla att skriva med det med de runda knapparna.

Av Sgt. Stinger

Jag har en gammal NAD-förstärkare från början av 2000-talet som jag köpte för 100 kr begagnad. Den är fortfarande fullt duglig för att spela musik på så jag har inte haft nån anledning att byta ut den.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Angående uppgraderingsbara laptop så fanns det en dansk modell som var populär runt år 2003 eller något. (jag har dåligt minne på dennas årtal). Men man kunde från tillverkaren välja i princip vilken hårdvara man ville och de byggde ihop.

Företaget du tänker på hette Zepto. Jag hade en, det var en trevlig maskin fram tills att Nvidia GT 8600M-kortet ballade ur (Datorn i sig var inte jättespeciell, den byggde på barebone-laptops från OEM-tillverkare, men erbjöds med trevliga options) . En barebone laptop kan man fortfarande köpa, dels utan hårdvara för att sätta i vad man själv vill, men det finns fortfarande företag som säljer dem på samma sätt som Zepto gjorde.

Det är inte lika vanligt längre men det finns fortfarande.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Dreijer:

Det funkar ju hyfsat på små mobiltelefonskärmar så. Med mycket högre upplösning.

Fast där är ju spelen gjorda för den skärmstorleken.

Av Sgt. Stinger

De nämnda batterierna från varta går dock att köpa från samsungs officiella reservdelsåterförsäljare (samparts.eu t.ex), så här handlar det mer om att ifixit vill minska mellanhänder eller helt enkelt inte har koll på marknaden.

Av Sgt. Stinger

Glorious Pc Gaming Race har ett barebone, där du köper switchar och caps separat. Med det kan du bygga det tangentbord du söker!

Av Sgt. Stinger
Skrivet av pickadulverman:

Är OLED verkligen bäst när fotboll ofta har många statiska element? Om huvudanvändning är fotbollstittande är det ju nästan worst case för OLED, med inbränningar och så?

Av Sgt. Stinger
Skrivet av philipborg:

Är nog avsiktlig design för att få både textur, ljusdiffusion och industriell stil. Tittar man vid svängarna så ser man att de inte fräst och djupet är snarlikt, så är nog enbart ett estetiskt tillgrepp.

Kollar man på de officiella 3d-renderingarna så kan man se vad de försökt göra. Problemet är väl att de inte lyckats förmedla detta till fabriken på rätt sätt. Hade de lyckats få det att se ut som på renderingen hade det varit trevligt.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Delerium:

"Rumsligt ljud som dynamiskt följer huvudets rörelser skapar en bioliknande surround­upplevelse för filmer och tv-program. AirPods Max och din iPhone eller iPad använder inbyggda gyroskop och accelerometrar för att följa huvudets minsta rörelse och förankra ljudet till enheten."

Finns det några konkurrerande produkter som använder sig av liknande teknologi?

Nja, det närmsta jag känner till är Boss waza air som är en gitarr-"förstärkare" i form av ett par hörlurar. Vette tusan hur mycket funktionen lockar mig personligen dock. Men jag är å andra sidan inte målgrupp.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av sKRUVARN:

Fast är väl ändå en jävla stor skillnad iom att Nvidia går till en helt ny nod som är rätt mycket mer avancerad än deras tidigare. AMD går ju bara från 7nm, till 7nm+. Spelar väl mindre roll att dom har en "bättre" nod, för du pratar väl ändå om skillnaderna mellan Navi1 och Navi2?

Sen kan väl absolut navi2 vara ett bra kliv, men det kommer ju inte lika mycket från tillverkningsprocessen som i Nvidias fall. Dock så har dom ju fördelen i att deras tidigare krets inte var speciellt stor, så dom har ju ganska mycket kiselutrymme att använda sig av.

Nvidias nuvarande kretsar (GA100) på TSMC har ca 65 miljoner transistorer per kvadratmilimeter. Deras nuvarande kretsar på Samsung 8nm har 44,5 miljoner transistorer per kvadratmilimeter. Det innebär att TSMC klämmer in 46% fler transistorer på samma yta jämfört med Samsung. Så det kommer fortfarande vara ganska stor skillnad i tillverkningsteknik till AMD's fördel.

Som referens är TSMC 12nm ca 24,7 miljoner per mm2, så det kommer såklart vara en förbättring men Nvidia tar definitivt inte in hela AMD's tillverkningstekniska fördel.

Av Sgt. Stinger

Det här med att inte använda diskmedel i gjutjärn köper jag inte. Har man en bra inbränd polymeriserad beläggning är det inga problem att diska med diskmedel. Det viktiga är att olja in pannan lätt i efterhand, och hålla efter sin beläggning då och då.

Av Sgt. Stinger

Om du vill att den rostfria pannan skall bli bättre så kan du använda samma teknik som på gjutjärn, dvs att polymerisera en tunn hinna olja på ytan några gånger på rad för att bygga upp ett lager av non-stick. Det är det som gör att inget fastnar i gjutjärn.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av scara:

Om mångmiljardföretag vore dokusåpakaraktärer så kanske vore detta rimligt. De har ju defacto redan insett faran iom. brådskande lanseringar som Comet Lake...

Om de hade insett faran hade de slutat fokusera på marknadsföring, och fokuserat alla sina resurser på att förbättra sina produkter och tillverkningsprocesser. Senast idag klom det ut att deras 7-nm-process är försenad. Om inte Intel vänder sin tillverkningstekniska och produkt-prestanda-trend så kommer de ha riktigt allvarliga problem om ett par år.

Av Sgt. Stinger

Och detta är vad som är Intels största problem just nu. Att de fortsätter göra vinst nu, när deras produkter är sämre nästan över hela brädet bortsett från ett par gränsfall, gör att de inte har något incentiv att innovera. Det ger AMD ännu mer andrum att fortsätta sitt starka framtåg ända tills det kanske till och med är för sent för Intel att vända skutan.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Mirialia:

Hoppas det inte blir en 2000kronors historia som vid lanseringen av ett annat tangetbord i denna formfaktor. Håller tummarna för 500kr.

Vilka önskedrömmar.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ja men du behöver ju som sagt även ta hänsyn till att pengarna inte är värda lika mycket idag, lönerna är högre (hoppas jag) och du behöver fler arbetstimmar för att göra ett storspel idag än vad som ansågs vara ett sådant år 2000.
Det kan mycket väl vara så att den ökande mängden spel som säljs kompenserar dessa ökade kostnader. Men det är siffror jag inte har någon koll på.
Sen tror jag även de passar på att öka sina marginaler nu när de ändå höjer priset men det är inget fel med bra marginaler om man kan få det. (även om det är tråkigt för kunden kortsiktigt) Men hur skulle det vara om spelbolagen konkade bara för de släppte en produkt som floppade exempelvis Nintendo med wii u massor som blir arbetslösa och färre spel.

Har man inte råd är det bara att vänta något år på att spela spelen i stort sett alla spel går ner rätt bra i pris efter bara några månader. Dessutom brukar man slippa de största problemen då.

Man bör också ha med i beräkningen att distributionskostnaden minskat markant genom åren.

Av Sgt. Stinger

Marknaden för begagnade refurbade telefoner har exploderat på de senare åren med Swappie, BlueCity, Returhuset etc. Datan pekar på att telefoner används längre och längre. Undrar hur stor del av minskningen av återvunna telefoner den marknaden står för.

Av Sgt. Stinger

@Helljanek: Jag antar att det är utelunch varje dag med tanke på flickvännens ovilja att äta samma sak två gånger?

Av Sgt. Stinger

Vad äter ni egentligen en "normal" vecka då?

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Xinpei:

Brukar bli så när formfaktorn måste vara så pass liten att man måste ha små fläktar som går på högvarv för att datorn inte ska smälta.

Onekligen. Det är trots allt en relativt tunn 14"-dator med samma prestanda som intels 90W-CPU, och dessutom med diskret grafik. 50 dB är rätt imponerande med det i åtanke.