Inlägg

Inlägg som Sgt. Stinger har skrivit i forumet
Av Sgt. Stinger
Skrivet av blacksight:

bf1942 med Desertcombat modden all the way.

Jag håller med. Jag gillade att helikoptrarna krävde lite skill och att man kunde göra mer aerobatiska manövrar med dem.

Av Sgt. Stinger

Samsungs europagaranti täcker vattenskada så länge enheten är IP-klassad och inte utsatts för yttre åverkan.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Ratatosk:

Helt obegripligt att de inte valde en 8 pinnars kontakt.
Jag hävdade att kortet omöjligt kunde ta så mycket som 150W, AMD måste ha designat med större marginal än så.
Man gör inte ett kort, vars strömförsörjning precis klarar vad kortet drar, man måste ha lite marginal.
Man behöver inte vara Civilingenjör för att förstå den saken, krävs bara lite sunt förnuft.

edit
En sak slog mig just.
Om det nu stämmer att GPU:n bara tar 110W som AMD säger vad är det då som tar mer än 40W på kortet?
40W borde räcka och bli över till minne videoelektronik och VRM:r.
Det är inte omöjligt att en någon tillverkare frångått specen och bytt ut vissa komponenter mot en billigare variant (ren skit).
Skall bi intressant att se vad detta beror på.

Tycker fortfarande att AMD borde valt en åttapolig kontakt.

Det skulle bland annat kunna vara GDDR5-minnet som är högt klockat och därför drar mycket ström.

Av Sgt. Stinger

Jag kan tänka mig att själva den estetiska designen kan vara populär bland moddare och så vidare, men i övrigt inte en produkt jag tror det kommer vara nån större efterfrågan på...

Av Sgt. Stinger

Ni kanske borde läsa på lite mer om första världskriget. Där var gott om strider på öppen mark i resten av världen, inte hela kriget var som det var i Frankrike.

Av Sgt. Stinger

@versions: Det beror ju helt på hur AMD prissätter sina kort. Klår de 1070 för ett lägre pris är det ju fortfarande en stor win, titta bara hur det gick när 4870 lanserades! Där hade AMD visserligen en nyare nod än Nvidia, så den typen av prispress kanske vi inte ser dock.

Av Sgt. Stinger

@Dafydd: Han har fortfarande rätt dock. AMD använder korrekt mattematisk terminologi, sen att många precis som du inte tycker att det känns rätt och därmed känner att AMD luras är egentligen oväsentligt. Det är inte meningen att vara ohövlig när jag säger det här, jag förstår att det kan tolkas så men tyvärr så har du inte rätt. Du kan läsa en uppsats om ämnet här

Av Sgt. Stinger

@Jonas79: Det är svårt att tänka sig att yields är tillräckligt bra för att lansera en full GP100 för konsument i slutet av året. Förmodligen blir det en annan krets med HBM2, om man inte vill ta äckligt mycket betalt dvs.

Av Sgt. Stinger

Jacob: Brask-lapp, inte bras-klapp! Bakgrund till uttrycket hittar du här:Brasklapp

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Lasse Laserman:

En (ungefärlig) likvärdig pc:
Athlon 5150
Radeon 7870
8GB RAM

1. Benchmarka ett spel på den maskinen. (Låt oss anta 30fps @ 1080p)
2. Optimera samma spel før PS4
3. Förvänta ~60% bättre prestanda på PS4 (dvs 30fps x 1,6 = 48fps)

Om vi ska vara rättvisa ska ju upplösningen inte vara 1080p utan lägre i de flesta fall, och framerate är ju ofta nere vid 25 fps i många spel...

Av Sgt. Stinger

Jag är besviken på priset. Å andra sidan kanske HTC kan matcha? Det hade vart nåt. Jag tror inte HTC förväntade sig ett så här högt pris på Oculus när de sa att Vive skulle vara dyrare. Vi får väl se hur det blir.

Av Sgt. Stinger

@Zaic: Ja, förutsatt att spannet är tillräckligt stort från början, dvs 30-60, 45-90, 60-120 osv.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av Zaic:

"En av de mest efterlängtade finesserna som tillkommer med AMD Freesync är att tekniken kompenserar för när bildfrekvensen (FPS) faller under skärmens minimala frekvens för Freesync, detta genom att dubblera panelens uppdateringsfrekvens."

Vad innebär detta i praktiken?

Om skärmen har freesync mellan 30-60 Hz (bara som hypotetiskt exempel) och frameraten går under 30, så visar de varje frame två gånger. Vid 29 fps blir således uppdateringsfrekvensen på skärmen 58 Hz.

Av Sgt. Stinger

@kangarooster:
Nej du har rätt. Jag måste fått det hela om bakfoten.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av kangarooster:

Är Dickey verkligen ute efter att fylla sin pengapung? Det är väl mest advokater som blir rika på class action lawsuits?

Om du missade det så för han sin egen talan, vilket betyder att det är han som får rätten att ta ut advokatavgifterna PLUS sin del i grupptalan.

Av Sgt. Stinger

Ni som säger att man bara kan köra en flyttalsinstruktion per modul har FEL. Man kan antingen köra två 128-bit flyttalsinstruktioner eller en 256-bit instruktion. Detta eftersom varje modul faktiskt HAR två flyttalsenheter, bara det att de delar scheduler.

Det borde i sin tur innebära att den här stämningen inte kommer leda någon vart eftersom den är grundad på den felaktiga premissen att Bulldozer inte kan göra åtta flyttalsberäkningar samtidigt.

Av Sgt. Stinger

Det ska bli spännande att se hur det här blir.

Av Sgt. Stinger
Skrivet av adzer:

Personligen så spelar jag nästan uteslutande med mus och tangentbord så om det inte fungerar så är riften inget för mig, tyvärr.

Tror du skall vänta med att bestämma dig tills du testat. På en vanlig skärm är tangentbord/mus överlägset, men i VR är det inte särskilt praktiskt. Dessutom är det värt att säga att den sortens upplevelser där tangentbord och mus passar bäst på en vanlig skärm (snabba fps) inte är så lämpligt i VR på grund av åksjuka.

Av Sgt. Stinger

Min gissning är att detta har vart planen hela tiden. AMD har inte nån nytta av att ha Keller där nu när Zen nästan är färdig, eftersom de inte har råd att utveckla fler arkitekturer, vilket är Kellers specialitet.

Av Sgt. Stinger

@Dimestam: Jag måste säga att jag håller med om att det hade vart najs att kunna betala för att få bort annonser. Jag menar, jag är glad att jag kan läsa sidan gratis (och har därför stängt av adblock på hela domänen) men att bli av med annonserna hade varit mycket trevligt.