Inlägg

Inlägg som patteSatan har skrivit i forumet
Av patteSatan

Att Intel har en massa nollor i ett produktnamn, är väl att någon i utvecklingsavdelningen lessnat, och i stort sett säger att alla vet att Intels chefer är nollor.

Av patteSatan

Kanske, men den går ruskigt stabilt, sitter på maxboosten hela tiden utan att trixa med nåt, och den går heller inte varm.
Tittat på både 2600x och 3600x, men tycker inte det verkar vara värt det, än så länge.
Ska också säga att det sitter en Noctua NH-9B på den, Noctuas lågpriskylare, men den funkar.

Av patteSatan

Hej, vill få några små tips om uppgradering

Hej, som titeln anger, vill få köpråd om vad jag ska uppgradera i burken.

Burken innehåller för närvarande:

ASUS PRIME B350-PLUS
AMD Ryzen 5 1600X
Sapphire Radeon R9 390 Nitro+ 8GB
16 GB G Skill F4-3200C14-8GFX (2x8)
Cooler Master Silent Pro M 850W Bronze

Samt
KINGSTON SA1000M8240G
Seagate ST1000DX002-2DV162
Seagate ST31000528AS
WDC WDS240G1G0A-00SS50

Burken funkar skitbra, men med tanke på jul och sånt, och reor, vad ska uppdateras först?

Av patteSatan

Ser ut som det är gjort för en tv som tar upp hela långväggen i vardagsrummet, men iofs, man ska inte begära mycket, valve har inte haft många rätt det sista decenniet.

Av patteSatan

Första misstaget: Intel, andra misstaget:Nvidia, 3/4/5 corsair.

Av patteSatan

Dom 2 spel jag förbokat: ESO (fick ett erbjudande eftersom jag var med i alfa och beta), och Diablo 3, jag ångrar att jag förbokade Diablo 3.

Av patteSatan

Någonting jag funderar över, är livslängden på dessa "super" kort som Nvidia har tvingats ta fram?

Av patteSatan

Allting jag köpt som heter Intel och Nvidia, samt skitgrejjerna från Corsair.

Av patteSatan

Jag avstod från att rösta, för att dom få gånger (2 tror jag) jag blivit modererad, har det berott på mods politiska uppfattning.

Av patteSatan

Så dom två sämsta spelföretagen jobbar tillsammans...Steam och Activision/EA.

Av patteSatan

Jag tycker att själva idén är bra, men att det är Microsoft som ska implementera den, får mig att ta på mig foliehatten...

Och, innan någon skriver det:
Ja, jag litar inte ett dugg på Microsoft, med tanke på alla onödiga saker som dom installerat via uppdateringar av deras operativsystem.

Visst, jag vet tillräckligt mycket om Windows, för att kunna stänga av saker jag inte använder, men som av en outgrundlig anledning körs i bakgrunden efter varje major update, till exempel 2 instanser av edge?

Jag hoppas och tror att detta är något man kan stänga av.

Av patteSatan

Att byta din router mot ett annat märke hjälper inte, däremot kanske du kan koppla en switch på en av dina portar på routern, och stoppa i kablar från "saker som bara behövs ibland" där.

Av patteSatan

Kolla routerns inställningar....du kan prioritera spelburkarna, om det är det du vill, jag hjälpte en god vän med det för några månader sedan, hans spelburk laggade kraftigt när han spelade när frugan hans satt och kollade på youtube på tv +att dottern satt med roblox och youtube samtidigt. Jag prioriterade hans spelburk, och ströp allt annat, inte mycket, men tillräckligt för att han skulle ha full fart. Kolla också om det är wifi på routern, och lås era mobiler mot den, släpp inte in andra på din wifi!
Nu gejmar han klockrent, och dom andra två familjemedlemmarna har inget märkt av ändringarna.

Av patteSatan

Jag har en nvme disk primärt för windows och office, en 1TB hybrid 3,5 disk som primär speldisk, en äldre 1TB 3,5 som sekundär speldisk, och en idiotisk wd green ssd som slaskmapp för downloads.

Mitt råd är att köpa en ssd, eller, beroende på ekonomi, en hybriddisk (hybriddiskar är ruskigt billiga), och kör dom INTE i RAID, använd den du har för windows, och program du använder ofta, och nya disken enbart för att installera spel på.

Sen kommer det bli lite prova&lära när du ska installera spel, olika launchers funkar olika, men när man väl fått till det, kommer t.ex alla steamspel hamna på samma ställe, alla blizzardspel på samma ställe, alla originspel på samma ställe, osv men iallafall för mig tog det några försök med alla launchers jag har, att få spelen installerade på den disk jag ville. Dom vill automatiskt installeras under C: så du får vara uppmärksam på det, och ändra sökvägen till den disk du vill att spelen ska ligga på.

Av patteSatan
Skrivet av evil penguin:

Förmodan är väl att ingenting förändrats för äldre processorer (eftersom AMD inte säger något om äldre processorer), men det vore ju fint om AMD tillhandahöll en ordentlig changelog för AGESA.

Det är precis det jag, och säkert många andra skulle vilja se!

Av patteSatan

@anon42512:
Om man använder sin dator, behöver man bara använda sin tfn på det sätt jag beskrev...

Av patteSatan

Är det någon som har någon koll på amd agesa, och på biosuppdateringarna som anfaller som lämmlar på lämmeltåg?

Hej, jag undrar om någon har någon som helst koll på vad AGESA gör för äldre processorer?

Hårdvarusidor är snabba med nyheter om ny AGESA, osv, men tyvärr testas bara absolut nyaste processorerna.

Jag själv, som sitter nöjd med det som står i min signatur, uppdaterar ändå bios så fort det kommer en uppdatering, av den enkla anledningen att AMD ofta släpper en ny drivrutin för chipset, och jag har blivit lite rädd för att nåt ska hända med min trotjänare om jag inte uppdaterar bios, eftersom ny AGESA har släppts samtidigt som en ny chipsetdrivrutin.

Förr om åren skrev alla moderkortstillverkare mer utförligt om ändringarna, det fanns ofta med både en *.doc och en *.txt med exakt vad som ändrades.

Nuförtiden verkar det som att politiker skriver om ändringarna.

Av patteSatan

Xperia Active ftw! Fick ner den i alla fickor, tålde stryk, och var perfect för vad en mobil är tänkt för, nämligen RINGA OCH TA EMOT SAMTAL OCH SMS!
Fattar inte vad folk fyller sin mobil med för grejjer, som gör att snart ser en mobil ut som en ipad?

Av patteSatan
Skrivet av HoboCop:

Darn, inte alls som jag hade hoppats på - ett vanligt W10 OS som är nedskalat. Med containrar i molnet så blir det omöjligt att använda hemdatorn på det gamla vanliga sättet.

Lite synd, annars hade jag hoppat på tåget om det varit möjligt

https://sourceforge.net/projects/windows-10-lite/

Funkar skitbra!

EDIT

Såg precis att dom slutat utveckla scriptet, men jag har installerat den förut, och det funkar fortfarande på den datorn.

Nyare sak som slimmar w10 och ger dig fler valmöjligheter:
https://msmgtoolkit.in/features.html

Av patteSatan

Oops, nån han före medans jag skrev, och förklarade bättre än mig.

Jag har för mig, att om du har 3 minnen, ska det gå bra att köra med 2 i en kanal, och det tredje i den andra kanalen, om det som diffar är = vad dom 2 mindre är tillsammans, 2x4Gb i en minnesbank och 1x8Gb i den andra, tillexempel.

Minneskanalerna brukar paras ihop varannan, så en liten sticka i första, större i andra, och en liten sticka till i tredje slotten.