Inlägg

Inlägg som Wachtel har skrivit i forumet
Av Wachtel

Då jag var ute efter ett nytt chassi och alltid föredragit Fractal Design kom detta som en glad överraskning. Beställde en svart med glaspanel för att ersätta min gamla låda vid skrivbordet.

Av Wachtel

Ghost S1, roligt att bygga i och snyggt. Hoppas nu på nya R1.

Av Wachtel

Marantz SR5015

Av Wachtel

Jag har dragit ner från 2-3 liter/dag till 3-4 koppar/dag. Drog ner då att jag fick så besvärlig huvudvärk om jag inte fick kaffe regelbundet. Enklast var faktiskt att avstå kopparna på morgonen och hålla sig till en kopp per förmiddag, lunch och eftermiddag. Känner inte att jag vill sluta helt då kaffe är en så stor del av vardagen för många och man blir bjuden titt som tätt. Gott är det också!

Av Wachtel

Jag hade samma problem med ett äldre timmerhus med grova väggar och två våningar där nya ledningar inte får dras. Löste sig bra med TP-Link Deco, tre enheter placerade på lämpliga ställen. Detta tack vara att golven inte var så dämpande.

Av Wachtel

Köpte en produkt som heter "Effekt rosa" på lokala kakelfirman. Mycket effektiv, inget skrubbande nödvändigt.

Av Wachtel

Jag vill inte stå i kö så har nu helt släppt tanken på att uppgradera både processor och grafikkort denna generation.

Av Wachtel

Har ett X570 Aorus Master och en 3900X. Senaste officiells UEFI-version. Kanske var tjugonde start så kopplar inte mus eller tangentbord upp sig. Då burken står på skrivbordet är det lätt att dra ur USB-kontakten och sätta i den igen vilket alltid löst problemet. Men lite irriterande är det ju så vore skönt om det försvann.

Av Wachtel
Skrivet av Canson:

När datorn belastas så märkar jag såklart inte ljudet eftersom mina chassi fläktar och gpu fläktarna överröstar den.

kan du gärna prova när du är i idle trycka på den där passiv knappen bakom nätagget så fläkten startar igång och lyssna på den?
Låter den som videon jag länka? eller tyst? Killen på videon bytte 3st och alla lät likadant.

Testade detta, på den dator jag sitter vid, och märker inte av något påtagligt skorrande. Men jag kör normalt alltid i passivt läge, har 20-21 grader på rummet.

Av Wachtel

Jag har två nätaggregat från Prime Ultra Titan serien och ett från nya TX. Ingen av fläktarna låter något så det märks när datorn belastas. Klart ett garantiärende som du kan få löst via ett nytt exemplar. Skulle inte hålla på och bygga om eller annat då du har tio års garanti.

Av Wachtel

Har numera bara Ryzen processorer och brukade köra med en kort rand i mitten. Använder numera Level1Techs rekommenderade metod med tre mindre klickar.

Av Wachtel

Den får plats men det blir lite trångt så hårddiskburen bör du plocka bort. Jag hade ett EVGA G2 750W i ett Define C och det ser likadant ut nertill.

Av Wachtel

De medföljande apparna får gärna finnas, jag använder flera av dem själv. Men det skulle vara möjligt att avinstallera de man inte vill nyttja. Uppdatera operativsystem och säkerhet även på äldre telefoner, jag byter inte så ofta och vill helst inte göra det bara för att jag börjar oroa mig för säkerhet. Mindre telefoner, mellan 4,5" och 5" är intressanta.

Av Wachtel

Förr så kunde man få rabatt om man slutbetalade hela lånet på en gång. Jag avskyr att ha lån så betalade av mitt i förtid.

Av Wachtel

Jag hoppas att Sappphire släpper ett snyggt 6800 XT som Nitro+ utan de fula röda "utsmyckningar" som tydligen blivit standard i år.

Av Wachtel

Får väl anmäla en avvikande åsikt bara för att Har alltid 2-300 hundra i sedlar och mynt på mig och betalar gärna småköp (under 100 kr) med dessa.

Av Wachtel

Första bara hushållspapper för att få bort det mesta och sedan isopropanol och hushållspapper för finputs.

Av Wachtel

Har en T590 men där går inte fläktarna så jag hör dem. Enda tillfället jag varit med om det är om jag sitter med händerna vilande på ytorna framför tangenterna, det verkar som trycket stryper luftflödet så fläktarna drar på.

Av Wachtel

C14S kyler bättre. Vet inte vilken processor du tänker använda så om det behövs eller inte kan bara du avgöra.

Av Wachtel

Noctua NH-U9S får garanterat plats. Se bara till att du köper en nyare så du får med monteringskit för AM4.