Inlägg

Inlägg som employed har skrivit i forumet
Skrivet av nihilist71:

Korrekt. Det verkar som du tycker det hade varit bättre om jag inte hade delat med mig av mina erfarenheter?

Självklart inte. Tycker det är jättebra att alla delar med sig av sina erfarenheter. Speciellt folk som faktiskt sitter på ett kort. Det är så man kommer fram till något i slutändan. Ju fler som lägger fram åsikter desto bättre. Det är sedan upp till andra att motbevisa diverse påståenden. Detta måste dock ske i god ton.

Vart själv utsatt för en massa diverse frågor när jag la ut info om mitt Asus Strix. Först var det, "Du vet inte vad du pratar om", "du ljuger" för att sedan när jag la ut bilder och filmer på problemet att "det bara är du med problemet". Det var dock roligt att fler började kontrollera sina kort och då var snöbolls effekten igång.

Skrivet av nihilist71:

Jag har ett Gigabyte RTX 3080 Gaming OC, ett av de kort som ska enligt utsaga ha 6 st "dåliga" eller "billiga" komponenter. Kortet fungerar utmärkt....

TLDR: En storm i ett vattenglas.

Bara för att det fungerar för dej så betyder det inte att det fungerar för alla. Tycker det är bra att media uppmärksammar detta och tvingar diverse tillverkare att kommentera och eventuellt åtgärda problemet.

'Ett bra exempel är ASUS 5700XT Strix där media TOTALT missade att kortet är feldesignat. De vare användare på reddit som började uppmärksamma eventuella problem med skruvar. Var själv en av dem som la ut bilder och film på problemet vilket gjorde att nyheten fick mer glöd. Tillslut uppmärksammade HU diverse inlägg och tvingade Asus till åtgärder.

Skrivet av Icte:

that G I R T H

Skrivet av str8forthakill:

Njadu fu har nog glorifierat ditt personliga minne, PTSD kanske?

Hade jag haft PTSD av händelsen så hade jag väl kommit ihåg allt.

Var tyvärr inte med på 200 och Fury tiden så kan tyvärr inte kommentera det. Var dock med i svängarna rätt bra väl när Vega kom ut. Hade verkligen inga problem att hitta och välja ett Vega kort i vare sig affär eller på internet trots alla miningmänniskor. Däremot var priserna som sagt helt sjuka. Inga problem med 400-500 serien heller att hitta affärer med stock. RVII detsamma. Såg att affärer som Inet hade RVII kort i sitt inventarie i någon vecka innan de sluta säljas. Hade kort i min kundkorg flera gånger men valde (tvingade mej själv) att vänta på Navi som jag jag köpte. 5600 uppfattade jag även som relativt lätt att inhandla men som skapligt onödig kort.

Håller verkligen inte med om att korten "säljer som smör" när de upplag som affärer fått är så begränsat.

Skrivet av Joakim Ågren:

Det här kommer säkert Sweclockers ta upp som nyhet...

Skulle vara intressant att veta vilka nätagg de har som har problem. Asus satte ju dit dioder vid portarna till sina Strix kort för att användare skulle kunna se om strömmen som kommer in är OK eller för "smutsig". Kan ju vara det som också är problemet för många deras nätagg pallar inte den höga konstanta belastningen på 12 Volt railen utan att få för mycket ripple "smutsig ström".

Då har man lärt sig något nytt. Tackar för infon.

Skrivet av str8forthakill:

Tror inte på det förrns man ser det, har inga förhoppningar om att AMD klarar att leverera dock. Men man kan alltid bli positivt överraskad!

Den ända kortet jag kan komma på som AMD inte levererat vid släpp är Vega FE. Annars har det enligt mej alltid funnits gott om kort. Vega 56/64/LC fanns det gott om vid lansering trots miningboomen, dock till ett högre pris. RX480-590, Navi. AMD kort har även lägre efterfrågan än Nvidia. Det som talar emot är Covid läget i världen.

AMD har kanske den största chansen på länge att ta tillbaka delar av marknaden från Nvidia.

Hade varit sjukt om ett kort från 6000-serien kunde matcha 3080 samt ha "tillräckliga" volymer i lager vid lansering.

Skrivet av Donnerstal:

Vad hade folk förväntat sig?

Jag förväntade mej att 3090 skulle prestera typ som ett Titan kort. Alltså något bättre än ett XX80Ti, men betydligt bättre än ett XX80.

Skrivet av Sgart:

Det är ju inte kortet det är fel på. Dessutom tror jag inte ens Swec kan se in i framtiden?

Skrivet av JonasT:

Vi har inte utvecklat den förmågan än tyvärr, men hoppas kunna komma dit en dag!

SweC har ändrat i diverse betyg förut när det kommit fram saker i efterhand.

Seriöst. Hur kan SweC ge ett kort Toppklass när det enbart verkar var tillgängligt för recensenter och tubers?

Skrivet av Daemon85:

Får nästan känslan att de lägger recensionerna så sent som möjligt nu för att korten egentligen inte är speciellt bra och folk ska missa recensionerna och köpa dagen efter ändå

Hade varit helt sjukt om ett 3080 varit marginellt bättre än ett 2080ti. Just buy it

Skrivet av filbunke:

Vilket kommer det göra ännu svårare för de som vill avyttra sina begagnade kort...

Fan, nästan en prissänkning med 50%. Det sjuka är att det fortfarande inte är "tillräckligt". xD

Skrivet av JohanFlodqvist:

Och den slutgiltiga frågan, vad tycker ni att ett 2080ti borde värderas till idag?

Ett nytt just nu, runt 6000sek.
Runt 5000sek för ett bra begagnat tredjeparts när marknaden lugnat ner sig. Just nu när alla försöker sälja runt 3.5-4000sek.

Skrivet av Oliver91:

It has begun...

Skoja inte. Tradera, blocket, FB köp/sälj, ebay... även sweclockers är som en karusell. 2080tis ligger ute för 5-6000sek men ingen budar på dem. 1080ti har ännu sjukare prisbild. xD

5000sek för ett använt kort som är 4 år gammalt när det snart kommer ett kort betydligt bättre kort för nästan samma pris?! xD

Iom 3000 serien så har marknaden verkligen ballat ur. Vem betalar 5000sek för ett begagnat 2080ti när du om några månader kan få ett nytt kort bättre kort för det priset? Ett nytt 2080ti borde max vara värt runt 5000sek just nu medans ett begagnat borde gå för 3000. Väldigt roligt att se alla försöka sälja sina kort för 9-7000sek på div sidor när de finns annonser för 5000sek. Ett använt 1080ti är mycket äldre och borde vara värt knappt 2000sek just nu.

Hur mycket kommer ett Nvidia RTX3090 kosta i Sverige?

Som rubriken säger. Efter att läst många intressanta kommentarer här på sweC och andra forum så vart man nyfiken. Vad tror sweC-användarna att ett RTX3090 kommer kosta vid släpp i Sverige? Vissa tror starkt på att kortet kommer ligga på ett pris likt 1080ti medans andra tror på ett RTX TITAN. Motivera gärna erat svar.