Inlägg

Inlägg som Nils_Nils_Nils har skrivit i forumet
Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av skog1s:

Tjena

Jag vet inte hur du funkar, men jag personligen fastnar för text i en del i hjärnhalvan som suger in det, och så finns det andra halvan ... som vill stimuleras lite mer, med klipp. För att göra det lite roligare

Här har du.

Jag lovar att du kommer att fatta allt med Moderskeppets video.

Grunderna i Raw med Moderskeppet

Alla klipp är under 10min, dom flesta under 5min.

Kolla på detta o du fattar hur allt hänger samman

Tackar, ska kolla in detta.
Om man inte har Photoshop, finns det gratisprogram som kan hantera RAW filer?

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av kawkstege:

Jag skulle nog vänta på en systemuppdatering från Sony. När min Z3 compact fick 6.0 så började alla mina bluetoothtillbehör strula, tror de stressat ut mjukvaran och missat lite i testningen..
Tycker det e kasst att Sony inte nämner detta då jag varit i kontakt med Sony ang 3 enheter som jag uppdaterat till 6.0 och fått problem med BT.. Sony måste vara medvetna om att det är ett problem knutet till 6.0, men gissar att de försöker mörka.

Idag kom en systemuppdatering, där det visserligen står "förbättrad hantering av Bluetooth-anslutna enheter. Men det funkar ändå inte att föra över från varken dator eller mobilen.

Av Nils_Nils_Nils

Tack så mycket för svaren. Jag väljer att fota i 3:2 så jag får inte ut alla pixlarna ut kameran, 16 har kameran men i 3:2 så blir det 14.
Jag ska nog testa mig fram hur jag ska göra. Prova lite i RAW och JPEG för att se vilket jag behöver.

Av Nils_Nils_Nils

Tack så mycket allihopa för hjälpen. Jag har en Canon SX60HS som kallas Bridge kamera. Den kameran har valet RAW men jag kan och ställa in att få bilder i både RAW och JPEG.
Men om jag inte ska göra något speciellt med bilderna, utan bara nån enstaka utskrift och sen lägga ut på nätet så räcker det att jag fotar med JPEG?

Av Nils_Nils_Nils

RAW eller JPEG

Jag har en bridge kamera där jag har möjlighet att välja att fota i Raw om jag vill. Vad jag förstått så är Raw större filer än jpeg.
Men jag är urusel på detta och förstår inte varför jag ska fota i raw. Kan någon förklara för mig på ett bra grundsätt varför jag ska välja raw istället för jpeg?

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av FANTEN:

Det måste va nåt nytt erbjudande dom kör. Själv skaffade jag dropbox för 2 år sen tror jag så det du beskriver är nåt nytt. Jag gissar att efter 6 mån så kommer du nog bara ha 2,5GB utrymme igen och om du då använt mer än 2,5GB av utrymmet så kommer det säga att ditt dropboxkonto är fullt och att du behöver uppgradera(dvs betala för att få mer utrymme). Jag tror inte dom är så taskiga så att saker du har på kontot kommer försvinna ifall ditt tillgängliga utrymme minskar så då kommer du kunna kopiera/flytta dina grejer från ditt dropboxkonto till en annan katalog på din dator för att frigöra utrymme på ditt dropbox konto. Sen kommer det tuffa på som vanligt.

För att dina bilder ska syncas automatiskt så behöver du ställa in det i Dropboxappens inställningar. Själv kör jag Android och ställer in genom att klicka uppe till vänster på dropdownmeny-knappen, sen på kugghjulet uppe till höger.
Där i inställningarna under "Camera Upload" kan du välja "Turn on Camera Upload".
Strax under finns inställningen "How to Upload". Om du har gratis datatrafik i ditt mobilabonnemang så kan du ställa in detta på "WiFi or data plan" eftersom du inte behöver bry dig om hur mycket av din datakvot du förbrukar. Då kommer din mobil att synca upp bilderna från din mobil till ditt Dropboxkonto på nätet direkt efter att du tagit en bild.
Men har du begränsad datatrafik i mobilabonnemanget så kör med "WiFi only" men då behöver du istället först ansluta till ett WiFi(med internetaccess såklart) för att dina bilder ska syncas upp till ditt Dropboxkonto på nätet.

Har du en dator stående med dropbox installerat och anslutet till samma Dropboxkonto och internet access så kommer du se att bilden du precis tog med din mobiltelefon strax efter syncas ner från internet till din dator.

Funkar inte ditt WiFi-nätverk hemma på sommaren? Eller missförstod jag?

Tack så mycket för hjälpen. Jodå wifi funkar på sommaren också men när jag åker på semester då har jag inte tillgång till wifi under 1 månad tid, så då blir det sladd.

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av FANTEN:

Dropbox appen måste du prova då. Den är helt gratis att använda. Jag tror man får 2GB utrymme by default gratis när man reggar ett konto. Sen om du installerar mobilappen så får du 500MB till. Sen kan du värva polare och får +500MB per värvning. Vill man sen ha mycket mer utrymme så kan man betala för det men dom 2.5GB du kommer få från start räcker väldigt långt tycker jag. Jag tror inte jag har använt varken BlueTooth eller USB-minne för att göra filöverföringar sen jag skaffade Dropbox.

Allt du lägger i din dropbox syncas automatiskt upp till ditt lagringsutrymme på nätet så det funkar även som en slags backup. Om din dator hemma brinner upp och du tappar bort mobiltelefonen så ligger fortfarande filerna kvar på nätet. Bara att installera dropbox igen på din nya dator och filerna kommer automatiskt synas ner igen från nätet ner till din dator. Eller installera appen igen på din nya mobil och du kan komma åt filerna igen.
Grym app och det bästa att det är så enkelt och smidigt.

Jag skaffade Dropbox och nu har jag 25GB i 6 månader, vad som händer efter 6 månader vet jag dock inte. Hur mycket har man då i lagringsutrymme?

Jag funderade på det som du skrev att man kan synka så bilder förs över automatiskt, hur gör jag det?
Och sen provade jag att göra detta utan att ha wifi i gång hemma, då funkade inte överföringen alls, så wifi verkar behövas. Därför får jag använda sladden på sommaren.

Av Nils_Nils_Nils

@DragonRapide: Man tro så på mailet som man fått, men jag undrar om inte wlm kommer sluta att funka en vacker dag.

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av Doomfarer:

Varför använder du inte bara en USB-sladd?

Jag tyckte det var så smidigt när Wifi fungerade. Men det kanske blir så att jag får gå den vägen iaf.

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av FANTEN:

Hej,
Har du testat Dropbox eller liknande app? Alla bilder jag tar med telefonen hamnar automatiskt i min dropbox och syncas sen vidare till min dropboxkatalog på datorn. När jag startar datorn hemma eller på jobbet så ligger bilderna i dropboxkatalogen inom kort. Behöver inte lyfta ett finger så det är supersmidigt.
Har du begränsad data i ditt mobilabonemang så kan du ställa in så att det bara syncar när du är ansluten till ett WiFi.
Edit: Du kan givetvis överföra annat än bilder med genom att stoppa filerna i din dropbox.

Nej Dropbox har jag inte provat. Kostar den att använda efter en viss tid? Eller är det gratis?

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av keyser:

AirDroid har funnits väldigt länge utan att jag hört något negativt om det. Så det är säkert helt ok.

Jag blir lite konfunderad nu, kommer denna app AirDroid kosta pengar efter 30 dagar.

Av Nils_Nils_Nils
Skrivet av holetaker:

Jag skulle prova med att "reparera" enheten i xperia companion.
Du kan göra en säkerhetskopia innan, men se till att bocka ur inställningar.

Detta löste flera av mina problem med en helt ny z5 compact

Jag har redan gjort det men tyvärr utan resultat.

Av Nils_Nils_Nils

@keyser: Under tiden som jag väntade på svar så googlade jag runt och fann AirDroid. Jag installerade det på mobilen och datorn och testade att föra över från mobilen till datorn och tvärtom och det fungerade bra.

Kanske dumt att fråga det nu men är AirDroid ett säkert program att använda sig av?

Av Nils_Nils_Nils

@keyser: Hur för jag över från telefonen till datorn via Wifi?

Av Nils_Nils_Nils

Blutooth strul med Xperia Z5

I början fungerade överföringen mellan mobilen och datorn och mellan datorn och mobilen via Bluetooth superbra. Sen uppdaterades mobilen till 6.0 och då började det att strula.
Jag har varit i kontakt med Sony och de säger att man ska starta mobilen i felsäkert läge för att se om det är en tredjepartsapp som ställer till det och sen att man ska starta om den från noll. Jag har gjort bägge delarna men har fortfarande samma problem. Nu säger Sony att jag ska lämna in den på service, vilket jag vägrar då jag förmodligen får tillbaka en trasigare mobil.

Jag har nu testat att hämta hem en app som heter Bluetooth file transfer och då fungerar det att föra över från datorn till mobilen men inte från mobilen till datorn.

Någon som känner till detta problem och vad man kan göra åt det.

Av Nils_Nils_Nils

@Bengti: Tusen Tack, det funkade. Perfekt. Nu kan jag börja gilla Thunderbird bättre

Av Nils_Nils_Nils

Högerklicka på bild och välja skicka E-postmottagare

Hej igen, Med anledning att WLM kommer att eventuellt sluta fungera och om man högerklickar på en bild så finns valet skicka till E-postmottagare. Klickar man där så får man valet att välja storlek på bilden och sen öppnas WLM automatiskt. Min fråga är om det går att Thunderbird öppnas istället för WLM, eftersom jag nu inte kommer använda mig av WLM längre så vore det ju bra om man kan göra likadan men att Thunderbird öppnas i stället. Någon som vet om det går?

Av Nils_Nils_Nils

@Meega: Jag skrev mitt inlägg i dag. Denna info har kommit ut på mailen. Det gäller ju de som har Windows 10.

Hej!

Tidigare i år presenterade vi ett nytt Outlo‍ok‍.‍com med bättre prestanda, säkerhet och tillförlitlighet.

Du verkar använda appen Windows Live E-post 2012 för att ansluta till ditt Outlo‍ok‍.‍com-konto. Appen Windows Live E-post 2012 innehåller inget stöd för synkroniseringstekniken som används i nya Outlo‍ok‍.‍com. När vi börjar med kontouppgraderingarna i slutet av juni kommer du inte längre att kunna skicka eller ta emot e-post som skickas till ditt Outlo‍ok‍.‍com-konto i appen Windows Live E-post 2012. Du kan förstås fortfarande komma åt ditt Outlo‍ok‍.‍com-konto via valfri webbläsare när du vill, och du kommer fortfarande att ha tillgång till all befintlig information i appen Windows Live E-post 2012.

Om du använder appen Windows Live E-post 2012 rekommenderar vi dig att gå över till appen E-post i Windows redan i dag. Appen E-post är inbyggd i Windows 8.1 och Windows 10. Om du vill börja använda den behöver du bara öppna appen och lägga till ditt Outlo‍ok‍.‍com-konto.

Om du använder Windows 7 kan du uppgradera till en senare version av Windows för att använda appen E-post. Om du inte vill uppgradera kan du komma åt ditt konto via en webbläsare eller prova ett års kostnadsfri prenumeration på Off‍ice 3‍6‍5 Personal och använda Outlook 2016 för att ansluta till ditt konto.* Outlook 2016 fungerar på Windows 7, Windows 8/8.1 och Windows 10.

Vidta någon av dessa åtgärder senast 30 juni 2016, då vi börjar uppgradera konton som för närvarande använder appen Windows Live E-post 2012.

Vi ber om ursäkt om de här ändringarna innebär problem för dig. Om du har fler frågor kan du läsa vårt hjälpavsnitt med vanliga frågor och svar, eller kontakta Microsofts support.

Vänliga hälsningar,
Outlo‍ok‍.‍com-teamet

Av Nils_Nils_Nils

@bl0m1: Ja det är väll bara gilla läget att man inte längre kan använda sig av WLM. Man är ju så van vid det programmet sen tidernas begynnelse. Jag laddade ner Thunderbird och den ser ju ut att fungera bra, och rätt likt WLM ändå. Jag gillar inte E-post som finns i Windows 10 så den kommer jag inte använda. Och har man flera än 1 mailadress så blir det ju bara struligt att logga in på varje konto på outlook.

Av Nils_Nils_Nils

Windows Live Mail 2012 i Windows 10

Hej, Jag har i åratal använt mig av Window Live Mail, och nu har jag Windows Live Mail 2012 på datorn där jag har alla mina mailadresser inskrivna. Jag har tyckt att detta program fungerar perfekt. Men nu meddelar Windows att WLM inte längre är kompatibel med Windows 10. De vill att man använder deras eget program E-Post som finns i Windows 10.

Har ni några bra råd till mig hur jag ska göra. Vill ju använda mig av WLM men om programmet slutar fungera efter den 30/6 som de gått ut med info om så blir man väll illa tvungen att gå över till något annat program. Hur ska jag göra?