Inlägg

Inlägg som bdea har skrivit i forumet
Av bdea
Skrivet av nino:

Vad menar du med måste? Tänker du på "framtidssäkert"? Allt handlar ju om vad du är ute efter, svärta,färger etc. Köpte själv en 65" oled i veckan och är otroligt nöjd med den. Valde den av flera anledningar, snabba menyer, svärtan, små ramar, 4k osv.

Visst 24000;- är mycket men vet att jag kommer ha tv'n länge.

Lycka till med köpet!

Mvh

Skrivet av AxF:

Håller med nino. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3616500 LGs 65" OLED är det absolut bästa TVn just nu, om du inte vill betala det dubbla eller mer och gå på årets OLED från LG eller Sony (dom är såklart ngt bättre)

Nu köpte jag min TV för ett halvår sen så jag har en 65KS7005, skitbra tv men inte i närheten av den svärta som en OLED presterar.

Nej, skynda och köp LGs 65a för 24k !!

Anledningen är att jag läst att OLED:en ska lida av lite stuttering vid snabba scener. Nu kan jag inte svara på om så verkligen är fallet? Då jag tittar mycket på sport så hade det varit lite förödande. Så om ni har erfarenheter så dela gärna dom

Av bdea

Ny tv 65"

Hejsan,

Har kollat runt lite i helgen på en ny tv. Dock så är jag inte alls så påläst inom panel-världen. Så hoppas att någon här kan sprida lite ljus i djungeln.

Det jag vet är att det förmodligen inte blir en OLED i alla fall. Om det inte är ett absolut måste?
De jag spanat in är följande:
Samsung UE65KS7005
Samsung UE65MU7005

Om jag förstått det rätt så ska MU varianten vara ny för i år? Annars så verkar det inte vara så stor skillnad mellan de skärmarna? En annan fråga gällande Samsungs olika serier 7,8,9 är det någon större skillnad på panelerna? Eller är det mest funktioner som tillkommer?

Så kom annars med förslag på annat märke om det skulle visa sig vara bättre eller likvärdigt till ungefär samma pris.

Tack på förhand!

Av bdea

Haha, jag gillar länken till prisjakt "Bästa pris på LEGO City 60120 Vulkan Startset"

Av bdea

Remember more använder jag, bra försäkringar och alltid 1% cash back. Tror det kostar 295:- / år. Dock så är inte det något problem för mig då jag handlar för mer än så per år.

Av bdea
Skrivet av Segmonsson:

1/10 Inte sett

4/10 sett i endel trådar.

Av bdea

Med dina argument så verkar det som att du köper din mobil utifrån enbart en skärm? I så fall hade jag köpt en Samsung då dom har de bästa skärmarna i form av dpi samt upplösning.. är det de du vill höra?

Av bdea

Dock vet jag inte om du behöver 2 st kylare?

Av bdea

Då är det 1151 som gäller.

Av bdea
Skrivet av oeloe2:

Finns viljan? Vi köper ju från Kina för att det är billigt(smutsigt).

Oavsett om vi lägger ner kärnkraften eller inte så har vi massa avfall nu som måste tas om hand. Här verkar "miljövännerna" vilja stoppa ner det i urberget och kasta bort nyckeln medans kärnkraftsförespråkarna vill använda det som bränsle i modernare reaktorer. Det skulle medföra ett kärnavfall som "bara" varar i århundraden i stället för årtusenden, 100-300 gånger mer energiutbyte från samma mängd kärnbränsle. Gissningsvis har vi bränsle för hundra år som redan existerar?

Bränslet räcker i mer än ett par hundra år. Finns flera uträkningar där det vi har i Sverige skulle täcka vårat energibehov i 1000 år.
Finns lite matnyttig information här:
http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/fran-karnavfall-till-bransle

För dom som orkar att läsa, samt kan ta till sig det som står.

Av bdea
Skrivet av mrqaffe:

Ja där har du lite vinklad information, den säger egentligen bara att kol släpper ut mycket CO2 men utelämnar att nämna något om problemen med avfallet från kärnkraften och försöker få vindkraft att se något lite sämre ut än vad det egentligen är.
Många basindustrier har dessutom tidigare ägt främst vattenkraft men den sålde de för att få kortsiktiga vinster och det kanske de ångrar numera.
Det är alltså inga direkta lögner men den ger inte heller hela sanningen.

Vinklad vet jag inte, för det jag länkade tar ändast hänsyn till CO2 utsläpp per kWh som alla miljövänner slår sig för bröstet om.
Sen finns det såklart svårigheter med hanteringen av kontaminerat material och använt kärnbränsle. Dock så gör det inte lättare i sak att vi i stort sätt inte fått forska i kärnkraft med det beslut som tidigare fanns i Sverige.
Idag finns det möjlighet att bygga en reaktor som kan använda det bränsle som vi idag "förbrukat". Detta skulle minimera tiden som bränslet behöver lagras, från dagens beräknade lagringstid på ca. 100.000 år till 1.000 år. Vilket är mer beskådligt än dagens.

Jag kan inte förstå hur dagens miljövänner resonerar, det pratas om att ta ansvar för kommande generationer, borde inte det innebära att bygga nya reaktorer som kan köra på vårat gamla bränsle då för att minska lagringstiden?
Det är i mina ögon att ta ansvar för vad man har gjort...

Av bdea

Ja det är intressant hur obildade människor är gällande kärnkraft. Nedan följer CO2 utsläpp per kWh:

"En livscykelanalys tar hänsyn till hela kedjan från byggande till rivande av kraftverket, framtagande av bränsle samt själva driften. En sådan analys visar att kärnkraften släpper ut knappt 3 gram koldioxid per kWh, vattenkraften drygt 5 gram, vindkraften drygt 10 gram och ett biobränsleeldat kraftverk knappt 16 gram. I jämförelse släpper ett kolkraftverk över sin livscykel ut ungefär 700 gram koldioxid per kWh."

Där har ni att begrunda, vindkraft är ingen hjälte.

Källa:http://www.skgs.org/om-energin/klimat/

Av bdea

Ni som tror att ni får 100% vindkraft och liknande.. ni får med största sannolikhet både kärnkraft och kol el... finns inget sätt att spåra den el som handlas av de olika el leverantörerna.. kan rekommendera hemsidan http://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrollrummet/ så kan ni hålla koll på Sveriges el-prooducering samt import/export.

Av bdea

Grattis till er!

Av bdea

Testa att ta ur grafikkortet och sedan plugga in skärmen i moderkortet för att se om du får någon bild?

Av bdea

För att spara några kronor till hade jag personligen valt att köpa windows 10 på annan sida, t.ex. kinguin eller liknande då de kostar ca. 300kr för pro.

Samt att jag hade valt acer's 27" IPS, finns för 6490:- tror det va Elgiganten som hade det erbjudandet.

Men som sagt det är upp till dig.

Av bdea

Kollat om det finns något nyare bios till ditt moderkort?

Av bdea

Riktigt klipp!

https://www.blocket.se/kalmar/Gaming_dator_69965755.htm?ca=18&w=1

Älskar bilderna... och priset så klart.

Av bdea

@Föredragsvis Anonym: Min OP3 levererades inom en vecka, anledning till att OP har försäljningsställe i EU gör att momsen redan är inkluderad. Så det priset som står på OPs hemsida är det du får betala. Dash laddaren kommer med i förpackningen så den behöver du inte köpa till.

Är väldigt nöjd med min OP3 finns ingen bättre telefon för det priset.

Av bdea

Finns en tråd här på Sweclockers där du kan ta kontakt med någon vänlig själ i ditt område.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1196197-gratis-hjalp-vid-montering-av-datorer?p=1

Av bdea

Vill slå ett slag för Palits 1080 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3713114, jag äger detta själv och är väldigt nöjd. Klockar även hur bra som helst. Finns tråd om det här på Sweclockers.

Sen att det är ca. 1500:- billigare är inte fy skam det heller.