Inlägg

Inlägg som Sir_Manfred har skrivit i forumet
Av Sir_Manfred

Riktigt grisigt av Nvidia

Av Sir_Manfred
Skrivet av Xinpei:

Det spelar ingen roll HUR MYCKET folk sprider den skröna att okunskap beror på psykisk ohälsa. Det gör inte det mer sant för det.
Tro mig.. jag har stött på enorma mängder av dessa personer som inte visar några som helst tecken på psykisk ohälsa. De bara är för opålästa eller lättlurade för att sålla bort "5G är skadligt" tramset. Och det kommer inte bli en bättring förrän folk börjar inse att detta är inte psykisk ohälsa utan något dessa personer har full kontroll över.

"Det spelar ingen roll HUR MYCKET folk sprider den skröna att okunskap beror på psykisk ohälsa."
Inget jag har påstått heller. Okunskap och psykisk ohälsa är två olika saker. Man kan lida av det ena, det andra, båda samtidigt eller - om man har tur - inget av dem.

"[...]personer som inte visar några som helst tecken på psykisk ohälsa."
Om man hade kunnat se det utifrån så skulle nog läkare inte ha några somhelst problem att diagnosera patienten eller hänvisa till rätt form av vård. Men nu är det ju så att psykisk ohälsa oftast inte syns på grund av att den är just psykisk och inte fysisk.

Skrivet av Pettson88:

Nu börjar det gå ordentligt offtopic, men hur föreslår du att man når sådana som inte vill bli hjälpta? Det finns ytterst få metoder att tvinga någon till vård i dagens Sverige. (LPT exempelvis är inget som tillämpas till höger och vänster direkt.) Anser du inte själv att du är sjuk så är det svårt för någon annan att få dig att bara "gå i terapi".

Har hållit på med krishantering en del, och det är många man möter som hela ens väsen skriker åt en att man måste hjälpa på något sätt, av en rad olika anledningar - men det finns alldeles för ofta alldeles för lite medel att faktiskt hjälpa dem. En individs rättigheter och friheter värnas otroligt starkt i Sverige, och baksidan med det är man är väldigt fri att vara sjuk (till exempel så som tillämpat i det här fallet - alltså att man av någon anledning upplever falska saker som sanna) och se sig själv som frisk. (Ja, med ett fåtal undantag, men det är i praktiken ett fåtal.) Man är också tämligen fri att sprida konspirationsteorier och falsarier. Än så länge i alla fall, även om en del sociala medier och kommunikationstjänstleverantörer börjat slå tillbaka mot sådant på senare år.

Jag förstår din poäng, men jag förstår också frustrationen som uppstår när någon som uppenbarligen håller fast vid falska övertygelser kan sprida dem förhållandevis fritt och likvärdigt sådant som faktiskt är mer empiriskt bevisat - psykisk ohälsa bör heller inte, i mina ögon, innebära ett slags frikort att sprida falsarier eller användas som ursäkt för detta. Det blir nästan bara en björntjänst för alla som på något sätt lider av psykisk ohälsa eller funktionsnedsättningar/-variationer, då det kan bli svårare att ta dessa på allvar om det normaliseras att det som sägs inte är underbyggt.

"[...]hur föreslår du att man når sådana som inte vill bli hjälpta?"
Inget jag är tillräckligt påläst för att konkret besvara tyvärr. Jag kan bara spekulera.
Rent spontant så kan jag väl tycka att man borde försöka hjälpa människan till någon form av självinsikt så att vederbörande själv kan söka sig till rätt vård utan tvång.

Det är lite som med alkoholism. En alkoholist som inte tycker sig ha problem kommer heller inte att försöka göra något åt det. Man kan inte göra så mycket. Man kan inte tvångsbehandla människan. Det man kan göra är väl typ nån form av intervention men det ger inte heller några garantier på förändring.

"[...]psykisk ohälsa bör heller inte, i mina ögon, innebära ett slags frikort att sprida falsarier eller användas som ursäkt för detta."
Håller med dig helt och hållet.

Av Sir_Manfred

Trevligt att skoja lite på den psykiska ohälsans bekostnad.
Verkligen najs.

Vid första anblick så är det såklart lite komiskt det som skrivs. Men tänker man lite längre så kommer en bitter eftersmak.
Det är ju faktiskt människor som lider av psykisk ohälsa som det handlar om. Symptomen som de upplever är ju riktiga för dem. De har nog redan försökt att gå till läkaren, men läkaren hittar inget fysiskt fel med dem så det är inte så konstigt att många söker sig till pseudo-vetenskapens teorier och slänger pengar på det, allt för att kunna få må bra och leva ett så normalt liv som möjligt.
Sen att det finns verksamheter som tjänar miljoner på att sälja dem den här sortens prylar, faraday-burar, rymdfiltar och allt vad det är, det är fan skam på torra land. Att utnyttja psykiskt lidande människor för egen vinning.
De här människorna behöver få hjälp. Kanske behöver de gå i någon form av terapi. Att peka och skratta åt dem hjälper ingen.

Av Sir_Manfred
Skrivet av RVX:

Det ryktas att kommande Z Fold 3 kan komma med en inbyggd tillhörande S/Pen, likt det till dagens Note serie.
https://swedroid.se/rykte-galaxy-z-fold-3-slapps-i-juni-har-k...
Så på sikt kanske Note serien emigrerar in i Z Fold? Vem vet....fast då talar vi (i dagsläget iaf) om en helt annan prisbild tyvärr.
Fast en hybrid variant av dessa 2 serier skulle definitivt få mig intressad.

Jo visst, men personligen är jag inte intresserad av nån Fold. Och ja prisbilden skulle definitivt vara högre än vad jag tycker nån telefon är värd

Jag hoppas såklart att nedläggningen av Note bara är lösa spekulationer och inget mer. Det känns inte logiskt att ta bort den från deras lineup.

Av Sir_Manfred

Jag har haft Note 2 och Note 3 och har för närvarande Note 8.
Jag tänker inte gå med på en nedläggning av den modellen
Note-serien är mig veterligen den enda serie mobiltelefoner som har inbyggd penna. Med hyfsad tryckkänslighet dessutom. Försvinner Noten så kommer jag nog känna mig jävligt cripplad... :/

Av Sir_Manfred

@Kenneth Fråga! Hur kommer det sig att ni inte testat rendering i Blender med Radeon RX 6800 / 6800 XT?

Av Sir_Manfred

7/10

Jag som inte alls har bra koll på NAS...
Men jag varit sugen på att fixa en NAS så att burken kan slippa de högljudda mekaniska odågorna.

Av Sir_Manfred
Skrivet av wessmen:

Det är möjligt att priserna har breddats men när 8700k var i toppen av "konsumentcpuerna" så kostade den ~3500kr, nu är det väl uppe runt ~5000kr och nosar? Eller?

8700k fick ju ett lågt launch-pris tack vare just Ryzen-effekten.
Intels prissänkningar skedde redan i Broadwell:
https://www.tweaktown.com/news/56440/intel-rocked-core-over-ryzen-price-drops-begin/index.html

Av Sir_Manfred
Skrivet av wessmen:

Alltså inte för att vara den men med tanke på hur AMDs cpu-priset är påväg upp till månen så ska man nog inte förvänta sig att AMD släpper ett lika bra kort för en mycket billigare peng.

Det behöver man inte heller, det räcker att man har lagersaldo med tanke på hur många som vill köpa ett 3080 som inte går att få tag på.

Jag har inte märkt något av att CPU-priserna skulle ha dragit i väg till månen på grund av AMD? Det är ju snarare så att AMD drog ner CPU-priserna från månen där Intel hade börjat bosätta sig. Så jag hoppas ju såklart samma effekt på grafikkorts-fronten

Besides, launch-priset på en Ryzen 9 5950X är dessutom billigare än vad launch-priset för en Ryzen 9 3950X var..

Av Sir_Manfred

Svindyr såklart
En får hoppas på att Big Navi lyckas pressa priserna hos Nvidia

Av Sir_Manfred

Jag saknade "Nej" som alternativ i pollen

Av Sir_Manfred

Jag ser det lite som att Nvidia drar ner byxorna och sätter en bulls-eye på stjärten för att låta AMD ta i riktigt ordentligt och sparka.
Huruvida AMD träffar mitt i prick eller halkar på ett bananskal när de tar sats återstår att se.

En annan spekulation man kan göra är att tänka sig att Nvidia känner sig så säkra på sina kort att de helt enkelt bjuder in till den där sparken för att de vet att AMD kommer missa?

Alternativt att de helt enkelt inte tycker det är värt att lägga mer pengar på 3000-serien och istället lägger om fokus till att utveckla en mer konkurrenskraftig 4000-serie.

Intressant nyhet rykte i vilket fall.

Av Sir_Manfred
Skrivet av anon5930:

Är väl ändå bara de med G-Sync modul som inte är kompatibla? De som använder VESA Adaptive Sync/Freesync men kallas G-Sync bör det inte vara något problem med.

De senaste G-Sync-modulerna i nya skärmar är tydligen kompatibla med Freesync.

Av Sir_Manfred

"I hjärtat av hårddisken"

Av Sir_Manfred

Väntar på RDNA2-recensionerna innan jag bestämmer mig

Av Sir_Manfred
Skrivet av Octo:

@Patan77: Bra svar. Att komprimera texturer som ska representera geometri är ingen bra idé, fair enough..vill inte ge mig helt än dock.
Med en textur behöver du 4bit per pixel för 32bit rgb så ca 64mb.
Det skulle representera ca 33miljoner trianglar. Spara ut en sån mesh på disk och kolla storleken på filen.

Det kanske blir samma mänga data att lagra ett point cloud, men en mesh behöver väl data som säger hur trianglarna ska byggas mellan vilka vertices, och inte minst UVs.
Bör vara en fördel att man kan mippa texturer längre bort istället för lods...det nämns i ue5 demos att lod popping osv är borta.
Håller du iallafall med om att det här är nog tekniken som används, och inte att det är 33miljoners source modeller som renderas direkt?

Menar du att Epic inte gör som Epic själva säger?
Med tekniken som de demonstrerar så behövs varken UV eller texturer. Rimligtvis lagras textur-informationen i vertex-data likt vertex-colors men med fler kanaler.
De renderar bara de vertices som behövs och meshen genereras till synes "on the fly" och därför blir det ingen lod-pop.
Kolla typ Decimation Master i ZBrush - först pre-calculatear du meshen du vill decimera och sen decimerar du till den procent av upplösningen du vill uppnå. Själva pre-calculeringen är det som tar tid, men när det är klart går det blixtsnabbt att välja valfri upplösning på meshen fram och tillbaka. Jag är ganska säker på att Epic kör på ett liknande spår där.

Poängen är ju att du som artist ska kunna ta modellen direkt från zbrush till Unreal utan att behöva re-mesha, uv-mappa och baka texturer etc.

Däremot är jag ganska säker på att de endast kan göra på detta viset med icke-deformerande meshar. Animerade karaktärer lär fortfarande vara modellerade och texturerade den klassiska vägen.

Av Sir_Manfred

Fan va skönt att det blir bakåtkompatibelt
Annars hade det nog blivit uppror i musikbranchen

Av Sir_Manfred

7 > XP > 2000

Av Sir_Manfred

Jorå. Jag uppgraderade från Intel Core i7 4790K till AMD Ryzen 9 3950X så fort den blev tillgänglig. Har aldrig varit såhär nöjd med en prolle

Av Sir_Manfred

Ja jäklar. Defnitivt en HTPC-kandidat när det är dags att uppgradera.