Inlägg

Inlägg som Doomfarer har skrivit i forumet
Av Doomfarer
Skrivet av Holmgren3n:

Vad har du för problem som berättigar återköp, intressant o veta?

Jag hade hellre åkt fullutrustad Enyaq 80ix eller vad den heter än Model Y. Tesla är bra på mjukvara och går fort rakt fram, i övrigt tycker jag dom ligger efter till och med VW/Skoda i komfort, kvalitet på hårdvara och utrymme i så väl kupé som bagage.

AC:n fungerade inte vid leverans och de misslyckades laga den trots att den var inne på reparation tre gånger. Så enligt konsumentköplagen har jag rätt att häva köpet. Nu pågår en diskussion om kompensation alt. återköp om jag väljer det.
På fjärde försöket lyckades de laga AC:n, men det påverkar inte ärendet enl. avtal med Skoda.

Det är en Skoda Enyaq 80x.

Av Doomfarer

Lite udda fråga, har idag en Skoda Enyaq (uttagen juni 2022). Den har dock haft lite problem så det pågår en diskussion om kompensation alt. återköp. Tar jag återköp får jag ut runt 640k kr (detta med vinterhjul). Kompensationen ligger på runt 30-40k kr.

Jag är egentligen ganska nöjd med min Enyaq, men nu när priserna på Tesla sjunkit till rimligare nivåer funderar jag på att ta pengarna och köpa en Tesla Y istället. Mest för att jag tror att den har bättre andrahandsvärde. Tesla Y går på runt 650k + 30k för vinterhjul så hamnar på 680k, men jag får en nyare bil.

Så antingen får jag lägga till 40k eller så får jag 30-40k. Tredje alternativet är att ta pengarna och köpa en ny Enyaq och gå plus minus noll i så fall (på ett ungefär).

Någon som vågar gissa vilken bil som håller värdet bäst? Pengar i handen är alltid bra, men mer pengar om ett par år är inte fel heller.

Av Doomfarer

The butthurt is strong here!

Det känns som många tycker det är en rättighet att se Netflix gratis och säger upp sitt icke existerande abonnemang i affekt hur nu det går till. Jag tror inte Netflix kommer sakna er, och kommer ni inte sakna Netflix är väl allt bra. Lite många hintar om piratkopiering i tråden bara. Vill ni inte ha Netflix så låt bli, är ni bara snåla så sitt inte här och gnäll över påstådda oförrätter.

Av Doomfarer

Om du inte måste ha WearOS så finns det större Garmin-klockor. Nya Epix är väl 51 mm. Liknar en hockeypuck, så mycket volym för pengarna.

Av Doomfarer
Skrivet av Homdax:

Kan någon reka en walkthrough eller guide där man får tips om i vilken ordning man skall ta sig till olika ställen och göra grejor? Har kikat runt lite men hittar inget klockrent... har varit uppemot Stromwind slottet, är nu långt norr om det, men är det meningen att man skall kämpa sig in via huvudingången? Grottan upp till höger om slottet leder fram till en port som inte reagerar på något.

Tydligen är det en feature i spelet att man kan ränna runt varsomhelst och göra vad man vill så länge man har tillräckligt med "oumpf" för att klara det, men jag känner att jag bara vandrar in i nya områden lite mållöst och planlöst, samlar lite material och tjackar nån enstaka upgrade, utan att direkt åstadkomma något vettigt för att ta mig vidare i spelet.

Vore bra med lite mer fokus på vad som skall göras i relevant ordningsföljd...?

Denna funkade bra för mig, men blir en del spoilers förstås bara så du vet.

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Walkthrough

Av Doomfarer
Skrivet av joakim99:

Är det vanligt att banken vill se de faktiska lönespecarna? Jag har aldrig varit med om att det har efterfrågats.

Jag får alltid skicka lönespecar samt anställningskontrakt men av naturliga anledningar eftersom jag arbetar i Danmark, och en kreditupplysning på mig inte direkt säger så mycket. Du påstår att du tjänar $$$ men kreditupplysningen säger 0.

Har aldrig varit med om att de bett om det innan jag började arbeta i DK. De har aldrig bett att få se min frus heller.

Av Doomfarer
Skrivet av cbtcp:

Mycket märklig slutsats sett till resultatet i Marques Brownlee ytterst kompetenta och objektiva test (egentligen var det inte han specifikt som testade utan snarare 100000-tals andra människor, för att vara mer exakt sisådär 21,2 miljoner individuella röstningar från 600000+ användare). Detta test gjordes sent i december 2022 och Pixel 6a tillsammans med Pixel 7 Pro blev överlägsna vinnare, så, slutsatsen torde alltså vara att det ÄR den telefon som bör köpas om man tycker att "kamerakvalitet är superviktigt".

Så du tror inte Pixel 7 Pro, Samsung 23 Ultra eller iPhone 14 Pro Max har bättre kameror än Pixel 6A?

Edit: Helt annan prisklass jag vet. Jag rekommenderar själv en Pixel 6a. De andra kostar en bra bit mer.

Av Doomfarer
Skrivet av cbtcp:

Intressant då Pixel 6a ansågs ha DEN bästa kameran på marknaden 2022, dessutom en objektiv bedömning, svårt att se att det skulle ha förändrats nämnvärt några månader senare.

Jag sa aldrig att den var dålig, bara att den inte är bäst på marknaden. Så om kamerakvalitet är superviktigt för dig borde du nog köpa en annan telefon.

Av Doomfarer

Sonen köpte en 6A häromdagen och är mycket nöjd, för 2990 kr är det nog svårslaget vad gäller telefon/kr. Har du inte superkrav på kamera eller snabbhet är den fantastisk.

Av Doomfarer
Skrivet av Levan:

Hur mycket behöver man träna innan proteintillskot gör någon skillnad?
Lite omöjlig fråga att svara på, I know, men spekulera gärna.

Du kan vända på frågan. Flera studier visar att högre intag än 1,6 g/kg kroppsvikt/dag inte har någon större effekt om du inte är elitsportare. Du borde få i dig runt 100 g/dag via vanlig kost så borde inte krävas så mycket till.

Sedan vill försäljare självklart sälja så mycket proteinpulver som möjligt så de rekommenderar klart mer.

Av Doomfarer
Skrivet av cp_:

Det är en bra ränta. Snitträntorna för rörligt ligger på ca 4% nu.
Vad är det för bank, vad är listräntan och vad är ränterabatten?

Kommer du få "rätt" ränta redan efter 3 månader kanske? 4 eller 4,5% efter RB:s höjning i slutet av April?

Storbankerna är listiga med sina otyg listräntor och individuella rabatter. Gör det väldigt svårt att jämföra framåt.

Håller med om att det låter riktigt bra. Har också runt 40% belåning, dock 4M i lån och 3,64% var lägsta jag kunde få och det var med 0,1% i rabatt pga grönt bolån.

Av Doomfarer
Skrivet av Squallie:

Varför är det det? Kostnaden för oss som röstar blir ju densamma.

Det blir ju fel för bundna lån, men där kanske man kan låta avdraget ligga kvar tills tiden löper ut då?

Parti X: Vi vill ta bort ränteavdraget.
Parti Y: Parti X vill göra det 30% dyrare för alla med lån, vi i parti Y tycker detta är hemskt, ett hån mot arbetarklassen/medelklassen/pensionärer/svenskar/kristna/miljökämpar. Rösta på oss för att stoppa det!

Vem tror du folk röstar på?

Av Doomfarer
Skrivet av Squallie:

Kan man inte bara ta bort ränteavdraget istället för att höja räntan?

Antagligen inte eftersom det inte görs, men kan någon förklara varför?

Politiskt självmord så länge inte alla partier ställer sig bakom (vilket aldrig kommer hända).

Av Doomfarer
Skrivet av Joppis:

Markerat i bold.

"Över två tredjedelar av svenskarnas bundna lån förfaller i år."
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-vantar-tuff-bolanesmall...

Jag hade halva lånet bundet i 2 år på 1,21% och det släppte nu i mars. Över en natt så var man uppe i 3,7%... den sved.

Ja visst gör det ont när räntan sticker, för att travestera Karin Boye.

Jag har haft rörlig ränta hela tiden, men gått från 0,9 till 3,65% på ett år. En ökning på runt 400% i mitt fall och troligtvis blir det värre. Det känns i plånboken måste jag säga med ett stort lån. Sedan kan man säga att det var löjligt billigt att låna pengar länge, så man får vara glad för den tiden det varade. Det kändes lite märkligt att jag betalade run 2300 i ränta per månad efter avdrag för ett jättelån medan mina kompisar som inte hade råd att köpa hus betalade en hyra på 10k/mån. Verkligen en rik blir rikare situation. Nu går hyrorna väl också upp, men knappast med 400%.

Av Doomfarer
Skrivet av wootz91:

Jag läste att räntorna kan bli lägre på grund av problemet med bankerna i USA. Någon som vet vad det innebär?

Inte lägre räntor direkt, mer att Riksbanken kanske inte höjer lika mycket som planerat som jag förstod det.

Av Doomfarer

Jag spelade spelet några timmar vid release, tyckte det var ett buggigt elände och la det på hyllan. Hade lite tråkigt häromveckan och installerade det igen, mest för att testa mitt nya grafikkort och fastnade. Är bara en bit in a Act 2, men tycker det är riktigt kul. Som vanligt en svår balans mellan att fortsätta huvuduppdraget och bara springa runt och ha kul med side missions.

Riktigt bra karaktärer överlag med bra voice acting. Imponerad faktiskt.

Av Doomfarer
Skrivet av Tossefar:

Om ni inte kan pytsa in 300k kontantinsats, hur ska ni då ha råd med underhåll, reparationer och renoveringar?

Svaret är hur som helst att banken med största sannolikhet kräver 15% oavsett

Varför skulle de kräva en insats när lånen bara är på 40% av husets värde, förstår inte?

Av Doomfarer
Skrivet av slipbit:

Du är ju en sån där typiskt en som inte behöver oroa dig alls.

Nu sa jag inte heller att jag oroade mig. Vad jag egentligen försöker säga är att alla kommentarer om att bara be om amorteringsunderlag så ska du se att du får bra rabatt inte direkt stämmer.

Av Doomfarer

Jag känner att det verkligen blivit svårt att få en vettig ränta (eller rabatt för den sakens skull idag).

Har haft rörligt med 1,3% rabatt has Länsförsäkringar ett antal år nu men vi omförhandling nu ville de bara ge mig 1,12% (och 1,25% efter jag bett om att få tala med chefen) vilket skulle ge en ränta på 3,89% från april.

Då borde jag ändå vara en bra kund. Lån på 4,4M, hus värt 10M och bra löner inom säkra områden (jag statligt och frugan inom vård).

Bästa just nu verkar vara SBAB där jag kan få 3,64%. Inte kul alls.

Av Doomfarer

Annonsen är avslutad