Inlägg

Inlägg som svaj har skrivit i forumet
Av svaj

@Simsson87: Jag vill inte sticka ut hakan här och säga att det är tystare, snarare att om jag köper ett ljuddämpat chassi vill jag att så många paneler som möjligt ska vara dämpade av princip :). Men det bör ju rimligtvis sänka ljudnivån något. Det är fullt modulerbart inuti så man får ett alldeles utmärkt luftflöde i chassit om man monterar bort burarna och sätter SSD diskarna bakom moderkortet.

Vad gäller M2 diskarna kommer du inte att märka någon reell skillnad vid användning mot vanlig SATA som vanlig användare samt spelande, bättre att länga dina pengar på en större SATA eller en annan komponent.

Av svaj

Jag och några vänner har planer på att starta en E-handel och börjar ge oss ut i djungeln av webbhotell etc. Förstår det som att det finns många olika aktörer och det verkar finnas blandade omdömen för flera av dem utifrån erfarenheter osv. Vi har planer på att investera en del ekonomiskt i själva webbsidan också.

Är det något specifikt vi behöver tänka på vid val av leverantör när det gäller just E-handel?

Av svaj
Skrivet av SamyangRamen:

@svaj: Det ser ganska bra ut med 1070 dock så tycker jag 250gb är väldigt tight med utrymme så tänker byta mot 500gb åtminstone.
Windows går kanske att få tag på billigare på andra ställen men antar då att de ej kan testa datorn innan leverans?

Sen en fråga till: Får man kablar och allt till datorn eller måste det också köpas separat? Var inne och kollade på hårddisken och så stod det följande "Denna SSD levereras utan några tillbehör, kablar eller adaptrar!".

Enligt Inets kravspec för montering så behövs ej operativsystem för beställning av denna tjänst.

Du får med alla relevanta kablar du behöver förutom till koppling av GPU - skärm. Beroende på vilken anslutning du ska använda får du köpa till HDMI/Displayport.

Av svaj

Vilka spel spelar du och på vilka settings etc?

Har du kör en koll i t.ex. HWinfo för att kolla belastning/temperaturer på dina komponenter under load?

Av svaj

@anon218639: Förslag på Kundvagn i spannet 11-11 500 inkl SSD om du ordnar Windows billigare via studentpris eller kinguin etc. Vill du lägga till ett par hundralappar görs det på Nätaggregatet.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10659691/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10659691/

Av svaj
Skrivet av mojo90:

Ovan är absolut sant. Det går dock att ta bort hårddiskburarna enkelt i R5 och Define S baserat på R4ans bas. Så om det är samma pris hade jag nog tagit R5an och plockat fram skruvmejseln :).

Sen om man vill ha Fractal Design eller andra chassin är ju en smaksak, men jag kan verkligen rekommendera dem, enkla att bygga i deras chassin och bra att ha och göra med deras support!

Jag brukar rekommendera R5 i kundvagnar om storleken inte är viktig mest pga av att jag värdesätter att frontpanelen är ljuddämpad, något jag irriterar mig på att S modellen inte är. Köper jag ett ljuddämpad chassi vill jag att så många paneler som möjligt är dämpade, speciellt i fronten då det monteras fläktar där. Men som sagt annars smaksak!

Av svaj

Exempel på kundvagn utfifrån din Budget, har lagt till windows och montering samt 2 olika grafikkort så du kan välja utefter ekonomi.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10659607/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10659607/

Av svaj

@Rauf: Vill först och främst tacka för ett bra inlägg, mycket trevlig läsning! Ska även sätta tänderna i din minnes guide också som som dök upp igår kväll vilket ledde mig hit. Hoppas det kommer mer i framtiden

Tänkte komma med lite önskemål då jag är nyfiken av mig :). Guiden är väldigt detaljerad förutom när du skriver vilka inställningar som ska göras i BIOS, då ges endast värden. Skulle vara intressant med en kort förklaring kring vad respektive inställning gör och varför du rekommenderar det specifika värdet i sig i guiden. T.ex. vid bildkommentarerna där du anger vad som ska ställas in.

Av svaj

@Amodia: du har gjort bra val av komponenter, satsa dock på ett bättre nätaggregatet om du har utrymme då det är en viktig komponent. T.ex https://www.inet.se/produkt/6911979/corsair-rm650x-650w#specs

Du kanske kan spara in ett par hundralappar på mobo också istället https://www.inet.se/produkt/1900218/asus-prime-b350-plus

Lycka till

Av svaj
Skrivet av Skrutto:

Hej,
Har uppfattat samma symptom. Det fryser till i ca 0,5 sekunder och man "hoppar" en liten bit dit man var på väg innan det fryser till.
Jag skyller detta på drivers, men jag ska kolla om det är fullscreen windows för mig också.

Samma problem för mig, spelar med rivatuner på och ser att GPU droppar drastiskt i aktivitet. Kommer var och varannan patch/nvidia driver update för mig. Spelet blir allt mer smooth med högre fps snitt men med flera krascher relaterat till GPU/GPU drivers för mig.

Av svaj

Instämmer med ovanstående att 1600 är absolut mest prisvärd i dagsläget, speciellt om du kan tänka dig att överklocka då du kommer att lägga dig på nivå med en 1600x i frekvens. Sen kommer du inte behöva mer än 6 kärnor/12 trådar på ett bra tag vad gäller gaming.

Av svaj
Skrivet av svaj:

Den är fantastisk. Klickade hem denna på massdrop igår ! Nu börjar en plågsam väntan hehe

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0125/7792/products/gl-563-glycine-watch-combat-sub-48-gl0095.jpg?v=1491907941

Den har anlänt! Glycine Combat Sub Gl0076 40mm

http://i.imgur.com/Gfohywf.jpg

Av svaj
Skrivet av Ralph13:

Grymt, ska kolla på fläktinställningarna.

I HWinfo nu står det, när jag surfar, har Twitch på i bakgrunden, att jag har mellan 45-50 grader på CPU och 38 grader på GPU.

Har två fläktar i toppen av chassit som blåser ut, ena är en sån här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1690560 och den andra kom med chassit. Stoppar jag den som följde med med fingret så blir det väldigt tyst...

Ahh ok, stoppa inte fläktarna med fingrarna när de är igång då de kan gå sönder :). Men då vet du problemet i alla fall! Din Noctua fläkt är en mycket bra fläkt.

Men då har du alltså 2 i toppen men ingen i bak eller i botten på ditt chassi, då det ser ut som på bilderna att du vill ha inblås i bak/botten och ut i toppen på ett bitfenix då det är "spegelvänt" mot ett vanligt chassi. Det du kan göra är att antingen sänka RPM på den fläkten som låter eller byta ut den. Rekommenderar att du har 1 fläkt in och 1 ut om du bara har 2, annars att du sätter en fläkt i bak och en i botten så du får 2 in och 1 ut i toppen för att få in med kall luft i chassit då det är ganska litet och det utvecklas en del värme.

Av svaj

@Ralph13: Va trevligt !

Du kan kolla i BIOS om du kan ändra varvtalet på dina fläktar för att få dem att gå tystare, kan också vara äldre fläktar av sämre kvalitet som orsakar ljudnivåerna. Kolla om du kan ställa ner dom och kolla temperaturer på GPU/CPU med HWinfo för att se om det gör någon skillnad i temperatur. Om du behöver nya är https://www.inet.se/produkt/5322344/be-quiet-purewings-2-140-... dessa att rekommendera, finns även som 120mm.

Av svaj

@Ralph13 Som ovan nämnt så är det sannolikt en uppdatering av GPU som gäller. Jag gick från en 4690K @4.4 ghz till en ryzen 1600. Innan updaten för stöd för 6 kärnor och diverse optimeringar låg jag runt 100 fps med dippar på high med ett 980Ti vilket var högre än Ryzen när jag bytte pga singeltrådprestandan. Så din CPU etc bör klara detta.

Du kan även kolla alla temperaturer etc med t.ex. HWmonitor för att se hur läget ligger.

Kan rekommendera marknaden här på sweclockers om du kan hitta ett begagnat grafikkort som passar din bugdet.

Av svaj

@Baptisten Tänkte komma med ett praktiskt råd. Jag har arbetat som Budget och skuldrådgivare inom stockholms stad, det är en funktion som erbjuds gratis till alla invånare enligt socialtjänstlagen. Beroende på kommun finns den här tjänsten på olika ställen, i stockholm som är en stor kommun ligger den på stadsdelsförvaltningarna med nära koppling till försörjningsstöd och övriga avdelningar. I mindre kan det ofta vara någon som gör det på 50%. Vem som helst har rätt att träffa rådgivare gratis för att få hjälp med budget, skulder, planering och struktur. Även kontakt med anhöriga, inkassobolag, kronofogden för skuldsanering etc, i princip allt som rör en dålig ekonomi. Om denna funktion finns där du bor kan de vara ett alternativ för att din bror ska då strukturerad hjälp samtidigt som ni lyfter ansvaret till en tredje part som inte har en relation till din bror som samtidigt sitter på kunskap.

Har träffat flera som din bror i mitt jobb tidigare och det är lättare att vara strukturerad och hård när man inte har privata intressen. Samtidigt finns det ALLTID lösningar på problemen. Så om den rådgivare som finns i eran kommun är kompetent och engagerad kan det vara en bra lösning om din bror är hjälpsökande och villig att förändras.

Av svaj
Av svaj

Uppdaterad kundvagn pga av prishöjningen hos Inet under dagen. Även med billigare chassi för att matcha din budget. Många åsikter i tråden kring fördel/nackdel med att vänta på Coffee lake men jag tycker gott att du kan köpa nu om du är i behov av en dator.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10654339/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10654339/

Av svaj

@Simsson87: japp de medföljer ingen kylare på X modellerna

Av svaj

När jag skrev inlägget med kundvagnen imorse var moderkortet nedsatt med 400kr, de har nu tagit bort det och det listas för orginalpris.

Edit: även minnena har höjts med över 100kr.