Inlägg

Inlägg som svaj har skrivit i forumet
Av svaj

@Simsson87: Om du väntar på coffee lake så kommer du i princip få samma typ av processor som en ryzen 1600 fast med betydligt högre klockfrekvenser vilket medför en högre prestanda i applikationer som drar nytta av detta, bla spel. Speciellt om du inte ska överklocka. Med det sagt så klarar du dig bra på en ryzen och den ger framförallt mycket prestanda för pengarna med tanke på dess prissättning.

Av svaj
Skrivet av Simsson87:

okaj! ja det låter juh bättre
Ursäkta om jag ställer dumma frågor men man behöver ingeb mer kylning eller så? har bara kollat på taurus burkar innan so. är betydligt mycket dyrare med men alla har ju vattenkylning å grejer med sig. men det kanske inte behövs?

Skickades från m.sweclockers.com

Om du ska köra CPU i stock speed eller med viss överklockning fungerar Ryzens medföljande luftkylare alldeles utmärkt.

Av svaj

@Simsson87: Intel är snäppet vassare för spel i dagsläget pga snabbare singeltrådprestanda. Däremot köper du t.ex. en 7700k nu köper du 4 kärnor / 8 trådar som i dagsläget är på väg att bli utdaterat. Ska du investera nu bör du därmed satsa på en Ryzen 1600 6k/12t som dessutom är över tusenlappen billigare än intel som du klarar dig fint på eller invänta coffee lake under hösten.

Edit: Jämförelse av CPU du kan kika på

Av svaj
Av svaj

@Simsson87:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10653663/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10653663/

Ett paket att utgå ifrån. ett 1080ti är att rekommendera om du ska spela på 1440p med högre inställningar och få upp din FPS. Du har en del utrymme här upp till 20 000kr om du vill uppgradera någon specifik komponent osv. En ryzen 1600 med stockkylare fungerar fint, speciellt om den ska överklockas.

Det tillkommer även kostnad för montering 699 samt en tusenlapp för OS oem om du vill att Inet ska montera datorn åt dig. Då är du uppe i cirka 18 000kr.

Av svaj
Skrivet av Datagubben123:

tack för hjälpen, anledningen till att jag inte gillar mina qc35 är brusreduceringen tycker de är ett irriterande ljud... de där philips såg schyssta ut, någon annan som har eller testat de?

Eftersom du köpt ett par lurar med NC är du ute efter isolering? X2 mfl är ju öppna lurar vilket medför lite andra egenskaper. Jag själv har köpt ett par slutna hörlurar för att det är viktigt för mig att stänga ute ljud, bla för att jag använder en modmic som jag inte vill ska plocka upp ljudet från lurarna när jag spelar/streamar men även för att fotsteg etc är viktigt att höra utan att jag störs av yttre ljud.

Av svaj

@misterben: Du bör klara dig på 500w för detta system om du inte planerar att trycka in en massa extra komponenter i framtiden.

Av svaj
Skrivet av misterben:

Funderar på att hoppa chassit, köra på mitt gamla och slänga in ett 1070 istället. Hmm, vad tror ni gott folk?

Ang. 1600 vs 1600x är tanken att jag klockar 1600, vad jag har förstått funkar det lika bra som att köpa en 1600x

Såhär ser det ut nu: https://www.inet.se/kundvagn/visa/10653132/

Ser ju fint ut det där ! Detta mobo kan vara ett alternativ https://www.inet.se/produkt/1900318/msi-b350-gaming-pro-carbo...

Edit: Läste din första post, satsa på ett 1070 helt klart och en 1600 kommer bli perfekt om du tänker klocka den.

Av svaj

@Foozy1995: Låter fint, lycka till med köpet!

Av svaj

@tellus82: Vad kör du för soc? För två bios versioner sedan var 0.9 standard på mitt asus bräde. Numera är det 1.1v för att illustrera att det verkar ha betydelse.

Av svaj

@Foozy1995: Ser fint ut men slår återigen ett slag för att slopa M.2 disken då den ej behövs för gaming och spara dom pengarna eller lägg dom på en annan komponent istället.

Av svaj

@Timpalimpa: Om de inte kan motivera varför du inte ska välja ryzen blir du inte lite fundersam :)?

Av svaj

@Jetsetradioh: Mängden lagring du behöver beror ju på antalet spel du vill installera så det får du nog avgöra själv, poängen är snarare att du inte behöver lägga pengar på en m.2 eller en extra SSD för att ha den som systemdisk. Om du klarar dig på 500gb och kan lägga pengarna på t.ex. grafikkortet så är det en vinst i mina ögon.

Av svaj

@Jetsetradioh: Om du ska använda datorn för att spela spel så tycker jag att du kan ta bort m.2 disken och investera dom pengarna i ett bättre grafikkort då det kommer att göra en faktiskt skillnad för din prestanda och upplevelse. Det går bra att köra både system och spel på samma disk. Tycker i alla fall att du alla gånger ska köpa 1080 som du tänkt om valet står mellan det och 1060.

Av svaj
Skrivet av Chrisj:

Jag spelar PUBG med 15 flikar i bakgrunden och på en G4560 och har 8gb ram totalt. Funkar hur fint som helst ändå..?

Lysande, försökte snarare påpeka att om TS ska köpa en ny dator kan det vara värt att investera i 16GB, inte att det fungerar på 8GB. Men som sagt en prioriteringsfråga.

Av svaj
Skrivet av Jetsetradioh:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10649845/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10649845/

Suttit ner nästan hela dagen för att få fram min dator, den kommer enbart att användas för gaming (Destiny 2, CS GO, WoW, Pubg etc)
Försöker få ner priset så mycket som det bara går men ändå ha en riktigt fin gaming dator, stod och vägde mellan 1060 kort & 1080 då jag är osäker om 1060 kort klarar köra dem spelen med 1440p 27 tum.

Sedan är jag lite osäker på moderkortet var mellan b350-plus & X370-plus, men vet inte vad man får för 800kr extra.
Är det värt att ta denna istället för TN panel?
https://www.komplett.se/product/859681/gaming/skarmar-tillbeh...
All feedback uppskattas!

Ett 1060 kommer inte orka dra runt de spelen du vill spela i 1440 så kör på ett 1080 som du har tänkt. Du kan spara in en del pengar på att skippa 960:n då du inte kommer att uppleva någon reell prestandaförbättring för gaming med en m.2 disk. Ta en större 850 eller lägg extra pengarna på grafikkortet, 1080ti om du ändå ska fläska på i 1440 ?

Vad gäller mobo får du inte mycket mer än flera anslutningar som du sannolikt inte kommer att använda. Lite bättre ljudkretsar samt att det kan tåla högre OC på ett x370. Men ett B350 duger fin fint.

Av svaj
Skrivet av surfar_hy:

@svaj:

Verkar som min spänning under belastning varierar mellan 1.375V och 1.395V. Under viloläge så stannar den runt 1.35 med dippar under 1V ibland.

Nån mer som upplever att AMD Ryzen kraschar hela systemet? Jag tar mina värden vanligtvis från HWMonitor, men ibland så får jag för mig att ha båda igång. Om jag kör Prime95 och stresstestar och kör igång Ryzen Master så krashar Windows inom 5sekunder.

Hade vart kul o se vart min processor tar stopp, men får se om jag orkar klämma ut det sista...

Jag hade samma upplevelse med Ryzen master ja, man fick vara lite noggrann med vad man gjorde och i vilken sekvens när det skulle stresstestats osv. Tycker att ryzen överlag har bökat en del vid OC. Omstart/krasch ett par ggr ofta bara efter ändrade settings i bios utan märkliga värden direkt när Windows startat upp osv, de flesta krascher har skett med svart skärm och fått bryta via PSU för att starta om. Först var jag lite nervös men efter några vändor lärde jag mig rutinen för min burk i alla fall och hur den beter sig. När väl alla värden är funna så rullar det hur stabilt som helst i alla fall.

Av svaj
Skrivet av Allavetinget:

Tack ska för tipsen.

Anledningen till att jag jag vill köpa 1060 6GB är för framtiden som du nämner det. Jag brukar faktiskt inte ha mycket i bakgrunden när jag streamar/spelar, men tyckte det var värt att ta 16 GB i RAM. Kanske går ner då känns annars överflödig.

Beror lite på spel. Jag spelar en del PUBG som är väldigt populärt och med endast 1-2 flikar i webbläsaren och MSI afterburner rullande slukar det just nu mellan 8-9 gig ram. Så det är klokt att investera i 16gb om du har utrymmme i din budget.

Av svaj

@surfar_hy:

Som skrivet ovan kolla din spänning under load och räkna sedan ut vad du behöver addera under offset i bios så kommer du att hamna rätt. Om du känner dig osäker så öka en bit i taget. Jag har adderat 0.14375 (ca 1.23 i grund om inte minnet sviker) i bios då jag med manuell spänning med amd ryzen master var stabil runt 1.375 @ 3.9. Med den offseten får jag samma spänning under load när jag kolla värden och allt flyter på fint

Edit. MB ökar endast med den offset du adderar i bios. Dock så är värdet inte helt fixerat. Mitt går mellan ca 1.384-1.406 beroende på load. Men det gjorde det även med manuell volt.

Av svaj
Skrivet av Foozy1995:

Haha roligt nog snackade jag och min bror om detta förut. Det kommer alltid finnas något att ''vänta'' på. Nya generationer kommer hela tiden. Är inte helt insatt heller hur stor skillnad coffee lake kommer vara jämför med den rätt så nya Ryzen 7. Jag har inte stort tålamod för att vänta flera månader på något som jag antagligen inte kommer märka skillnad på. Ryzen 7 med ett bra grafikkort borde redan kunna klara alla spel på marknaden (eller?).

Jag förstår dig, heller inget fan av att vänta :). Intel 7700k va det jag tänkte mest på i jämförelse om du inte har behovet av alla kärnor men vill ha gaming prestanda!