Inlägg

Inlägg som Tinkerbeard har skrivit i forumet
Av Tinkerbeard
Skrivet av LeifSandvik:

Produkt: Mullvad VPN 12 månader 5 enheter
Länk: https://www.inet.se/produkt/9123505/mullvad-vpn-12-manader-5-...
Kategori: VPN
Prisjakt:
Pris: 399 kr

Har bara väntat på detta! Var samma tid förra året dom körde drive.. köpa köpa! 😁

Av Tinkerbeard

Produkt: Apple Watch Series 9 Rosa [GPS + Cellular 45 mm]
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0CHXP97SR
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12112021
Pris: 4326kr

Endast 4st kvar!

Av Tinkerbeard

En fågel viskade i mitt öra att Mullvad håller på och lägger in nya IP-adresser i olika länder/städer.

Av Tinkerbeard

Tycker iCloud kan vara med som ett alternativ. Iaf jag använder det.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Hakinger:

Vet inte om det nånsin går att få konsensus om det. Jag kan bara tala för min egen erfarenhet efter att ha använt många olika VPN genom åren. I dagsläget har jag som nörd Ivacy, Surfshark, Mullvad och OVPN (som jag använt i Vilfo-router)

AzireVPN har jag testat i ett par månader och kan säga att den verkar bra.
Bra hastighet, stabila servrar, hade inga problem med att fastna i captcha-fällorna för att deras IP-nummer använts till något dumt. Dock har jag inte testat om hur den fungerar med strömningstjänster som man vill använda till att se regionslåst innehåll (det är inget jag bryr mig om)
Mullvad är ju också bra, men beroende på vilket IP som du tilldelas så har det oftare blivit problem med att man måste lösa captchas innan man kan gå vidare till aktuell sajt. Då tillverkarna av Vilfo och Vilfo OS (samma killar som ägde OVPN innan de sålde det) har gett upp sitt projekt så kör jag, i väntan på att jag ska installera OpenWRT, sen någon vecka tillbaka Mullvads app i Linux och har tydligen tur med vilket IP jag fått, för captchas har inte stört mig någonting än så länge.

Jag har OVPN kvar till nästa år, men kommer att gå över till Azire då (om jag inte stöter på någon billig typ black friday-drive innan dess ) de har tyvärr bara en CLI-variant av deras VPN för Linux, till skillnad från OVPN och Mullvad som har riktiga appar med GUI, men jag ska köra VPN i routern ändåså, när jag får arslet ur vagnen och installerar OpenWrt, så det är ingen deal breaker för mig.

Installera Openwrt och konfigurera mot en VPN-leverantör är inga problem. Mullvad har bra guider på det

Av Tinkerbeard

OVPN tar bort Kontanter och Monero som betalningsalternativ pga missbruk av IP-adresser. Ett steg bakåt i min mening.

Update to Accepted Payment Options

Av Tinkerbeard
Skrivet av improwise:

Med OVPN mer eller mindre i fritt fall numera, vad finns det för alternativ för oss som gärna har VPN i routern men som ändå vill kunna komma åt streamingtjänster utan en massa problem (förutom de olagliga alternativen då)? OVPNs streaminglösning är nog enda skälet att jag stått ut så här långt.

Jag skulle rekommendera AzireVPN om du går för streamingdelen. Deras IP adresser har inte hunnit bli så smutskastade. Annars Mullvad förutom streaming.

Av Tinkerbeard

Rekommenderar Teklager.se , suverän support och hårdvara!

Av Tinkerbeard
Skrivet av RPGWiZaRD:

Funderat att kanske något skede att man skulle ta i bruk Proton program istället för Googles men det som avskräcker en är ju det enorma arbete som går ut att få bytt ut epostkontot till alla tjänster. Visst med Gmail så behöver man ju inte ha nån panik med tidscchemat men samtidigt skulle man ju villa få det överstukat så fort som möjligt...

Tänk istället på det som en rensning. Dom tjänsterna du kommer få bry dig i är dom tjänsterna som verkligen är något att ha. Sen förstår jag ändå problematiken att man vill ha samma epostnamn genom nästan hela livet

Av Tinkerbeard
Skrivet av Median:

Prime Video har dock aldrig fungerat för mig via VPN. De verkar aggressivt ha satsat från start att blockera alla VPN-adresser, oavsett tjänst.

Dock så är det något OVPN borde fixa då de specifikt gör reklam för att komma runt blockeringen genom hyrda servrar för ändamålet.

Av Tinkerbeard
Skrivet av THB:

Kör samma själv då det ingår i mitt Bahnhof.
Får oftast ut ~900 på min gbitlina så är nöjd med hastigheten.

https://www.speedtest.net/result/15647223346.png

Vad jag har sett tidigare så krypterar dom inte lika hårt som exempelvis OVPN/Mullvad vilket resulterar i högre hastigheter. Men det kan ha ändrats.

Av Tinkerbeard
Skrivet av IceKey:

Hmm... nu har Obe trillat in hos Zmarket hos oss..
Nu är frågan...
Byta från Bahnhof 1000/1000 för 549 kr eller byta till @Obenetwork 500/500 för 469 kr...

<Uppladdad bildlänk>

Jag hade gått för Obenetwork. Bra peering.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Linda_Almighty:

@maDa: Nä, det förstås.

Samtidigt kan det uppfattas som problematiskt att olika andra aktörer väljer att stämpla VPN-trafik & -aktörer som mer ovälkommet... i linje med vad @evil penguin är inne på.

En "slippery slope"/nedåtgående spiral till försämrad nätneutralitet (där det alltså inte är VPN-aktörer som "halkar"/driver dit, snarare traffic brokers etc.).

Sen är frågan hur mycket dom ska lägga ner på att dra trafiken en annan väg för att komma undan, när de annonserar sig som "egna servrar". De servrar som streamingtjänsterna körs igenom är hyrda och byts ut direkt när dom blir svartlistade. Isåfall får man se en VPN-leverantör som aktivt försöker "unblocka" allt, eller en som tar fysisk säkerhet på allvar. Man kan inte få både och.

Av Tinkerbeard

Komplett kommer jag inte in på.

Av Tinkerbeard

Produkt: Acer 24" Nitro XV240YP IPS 165 Hz
Länk: https://www.inet.se/produkt/2215863/acer-24-nitro-xv240yp-ips...
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5215019
Pris: 1990:-

Av Tinkerbeard

Produkt: Xbox Elite Wireless Controller Series 2 Core (Svart/Vit)
Länk: https://www.spelochsant.se/produkt/xboxone/tillbehor/handkont...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7056421
Pris: 1099:-

Av Tinkerbeard

För mig tog det ca 1 månad att få pengarna tillbaka på min Iphone jag returnerade. Betalade då via deras faktura tjänst som dom bara sköt upp förfallodatumet på.

Av Tinkerbeard

Känns som att dom behandlar alla olika beroende på vad dom har för dagsform? Jag har returnerat en Iphone 14 Pro oöppnad samt en Iphone 15 Pro Öppnad och startad och har fått tillbaka pengarna på båda.

Hade jag varit du hade jag gått vidare med ärendet. Även fast dom är stora så är det vi småkunder som kan göra störst skillnad. För skita i oss gör dom inte.

Av Tinkerbeard

Jag fick mitt bygge godkänt igår av dom. Tog deras tjänst att dom bygger datorn åt mig. Mina RAM är på 6000 och standardhastigheten är 5600. Dom sa att dom gör en egen ”profil” så det passar då minnena kör XMP.

Av Tinkerbeard

Produkt: Turtle Beach VelocityOne-flygspak
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0BHTPP71M
Kategoti: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7386089
Pris: 899:-

+ 100:- i rabatt när du lägger den i kassan. 799:-