Inlägg

Inlägg som Volvo_Viktor har skrivit i forumet
Av Volvo_Viktor
Skrivet av AvantiJ:

Vet inte vart du hittar dina priser men 5800x3d ligger på ca 3800kr på prisjakt. Om jag inte har missupfattat något eftersom du skriver 5000+
Men som en del påpekar vill du komma billigt undan så är 5600 en bra processor då behöver du ingen speciell kylning heller. Om du inte redan har bra kylning kan du behöva det till 5800x samt till x3d

Sorry, satt ju o kollade på 7800X3D..
Kylning har jag redan kittat. Mao är det kring tusenlappen som skiljer sig mellan 5800X och x3d. Känns relativt nära budget för mig om jag fortsätter med AM4.

Av Volvo_Viktor
Skrivet av Kalasis:

Om du skulle kunna tänka dig att mellanlanda så kommer du få ut en rejäl ökning med en 5800x.
Kolla om din bräda supporterar den så kanske det är en idé?

Tack för tipset! 5800X är väl det jag kikat mest på och son dessutom är rimligt prissatt. Är man uppe på över 5.000:- för en processor med AM4 så känns det mer lockande att bygga en ny setup med AM5

Av Volvo_Viktor
Skrivet av ronz:

Updatera till senaste bios på moderkortet.
Köp lite kylpasta
Köp och uppgradera till en 5600, 5800X eller 5800X3D.

Det kommer ge dig en bra skjuts.
Trots att din plattform är gammal så är en 5800X3D bland de bästa processorerna som finns för gaming. Så det är en billig uppgradering som gör att du kan hålla dig kvar några år till.
https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/27855?key=efa1a0d...

Tack för tips. Känns bara som att en processor för kring 5.000kr är för dyrt. Ska man uppgradera RAM inom kort så kanske man vill gå på DDR5 osv, kanske onödigt men ja.

Nu är väl valet och kvalet om man ska köpa något för ett par tre tusenlappar, typ en 5800X alt. lägga pengarna på en helt ny setup med AM5 istället.

5800X är ju rätt rimligt prissatt, ser ut som att denna hänger med rätt bra även i 1080?

Av Volvo_Viktor
Skrivet av trebrecks:

Har du tagit bort gamla drivrutiner med ddu?

Japp det är gjort!

Av Volvo_Viktor
Skrivet av Kalasis:

Svårtolkat helt enkelt.

Förlåt, var nog lite otydlig där. Prestandan är ungefär likvärdig med 1070. Däremot upplever jag mycket mera spontant "stutter" och att arkitekturen laddar långsamt med 6950xt (miljön i detalj i spelet byggs upp i stunden jag tittar åt ett annat håll i spelet. Man ser detaljer växa fram). Min tanke var om detta också beror på processorn i detta fall.

Av Volvo_Viktor

Flaskhals med nytt 6950xt?

Hej!

Var dags att pensionera mitt gamla 1070 och uppgradera till ett XFX 6950XT.

Sitter i dagsläget på en klockad Ryzen 5 2600X och är medveten om att denna såklart flaskhalsar min GPU då jag spelar i 1080. RAM är i dagsläget på 16gb och 3600MHz.

Får dock bra mycket sämre prestanda i ex BF2042 än med mitt 1070, säkerligen har detta någon med flaskhalsen att göra, eller? Innan spelade jag på low/medium med ca. 80-90fps. Nu ligger jag på runt 70fps på high och som innan runt 80-90 på low.

CPUn ligger också på 100% i load under spelets gång.

Tänker gå upp ett steg i upplösning och köpa ny skärm, kan detta hjälpa tillräckligt för att flytta över lasten till GPUn eller är uppgraderingen till AM5 oundvikligt i detta skede?

Uppgraderar sällan processorn så är inte i behov av något som är framtidssäkert då det vanligtvis hinner släppas en ny sockel innan jag byter dator, men köper hellre något bättre som kan följa med ett tag.

Mvh
Viktor

Av Volvo_Viktor

Klippte en S22 Ultra 512/12 för 9.246:- från Samsung (2.000kr dealen med abonnemang och ytterligare 5% via Samsung Members och 7.5% cashback från Refunder). Kändes som en vettig deal!

Av Volvo_Viktor
Skrivet av carlitoman:

Ja, det är lungt. Det är så jag köpt mina 3 senaste mobiler. Skönaste med tele2 är att man kan delbetala och dessutom, när jag skulle säga upp mitt abb förra året efter jag köpt p20 PRO, så erbjöd de mig 5gb abonnemang för 99kr/mån. Blev en p30 nu också, för under 4500 är det ett kap i mina ögon, även om Huawei sitter lite i skiten nu och andrahandsvärdet antagligen är rätt kass.

Vad säger man när man ringer då? Att man vill säga upp abb men ha kvar tele? Det är inga problem? Tack för svar iaf!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Volvo_Viktor

Ser ju att Tele2 har kampanjpris på Huawei P30 Pro. Kan man köpa denna med ett abonnemang och sedan säga upp det (krav att man tar det med abonnemang)? Har läst andras inlägg men vill vara säker så att jag inte sätter mig i skiten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Volvo_Viktor
Av Volvo_Viktor

@Ryzer: Hur går man förbi med Ad-blocker?

Av Volvo_Viktor

Suddig text/fonts Win10???

Tjena!

Har stött på ett problem... Byggde en dator nyligen, vars lagringsenhet med Win10 kom från min föregående dator. Startade upp allt för att se om bygget lirade, vilket det gjorde. Däremot försvinner ju licensen när man flyttar till ett nytt moderkort. Köpte en ny Win10 Pro licens, blåste om hela HDD:n, körde in Win10 och nu ser allt förjävligt ut. Startskärmen, Windows egna fonts, Chrome, ALLT ser hackigt och felupplöst ut. Själva storleken i sig ser egentligen inte fel ut på objekt, men bokstäver ser hackiga ut och man får ont i huvudet av att bara kolla på eländet

Sitter på ett Asus Rog X470-F, Ryzen 5 2600X och ett Asus RX570 OC. Hjääälp?

- Har kontrollerat och försökt ställa in via Clear Type
- Installerat alla drivrutiner på nytt/även Win10 på nytt
- Försökt med alla skalningstips/DPI "override" osv.
- Även låtit MS försöka "åtgärda" felet själv.
- Provat att byta skärm
- Provat att köra skärmen i 60hz och 144hz, ingen skillnad.
- Har provat olika skalningar och trippelkollat att upplösningar stämmer.

Av Volvo_Viktor

@Elektron: Elgiganten kör rea på Corsair Vengeance LPX 3000mhz imorgon för 1390:-, vilket är taget. Så blir dem! Dessutom CL15

Nej precis, alltid så att man kan grotta ner sig i onödiga saker ibland. Då är det bra att få lite input här!

Av Volvo_Viktor

@Elektron: Grafikkortet flyttas över från gamla burken, och kommer uppgraderas inom kort, hehe Förstår reaktionen.

Av Volvo_Viktor

@DavidtheDoom: "Petar" på dig en sista gång, vet ej om jag hann redigera mitt sista inlägg innan du svarade på det

Finns inga Corsair som är med i QVL på 3200. Men en herrejössans massa modeller på 3000mhz! Kanske säkrare att gå på 3000 ur kompabilitetssyn ändå? Eller är det bara dumt att "safea"? G skill korten som faktiskt är med under 3200 verkar det vara lite tveksam tillgång på här i Sweden

God jul förresten!

Av Volvo_Viktor

@DavidtheDoom: Nejdå, för allt del så är det kul med lite diskussion, man inser ju själv hur novis man är på ämnet när det kommer in input man inte hört om tidigare ens Så det är alltid intressant! Men nu har jag iaf lite mer kött på benen, ska hålla utkik nu under mellandagarna och se om jag får något kap!

Förresten så finns det inga Corsair som är med i QVL på 3200. Men en herrejössans massa kort under 3000! Kanske säkrare att gå på 3000 ur kompabilitetssyn ändå? Eller är det bara dumt att "safea"?

Av Volvo_Viktor

@DavidtheDoom:

Köpte moderkortet idag, och processorn över disk idag Så är färska grejer iaf "batchmässigt". Men ja, får gräva lite mer í detta, är ju en större djungel än vad man tror! Jag trodde QVL listad = garanterat. Men så är inte fallet ju!

Av Volvo_Viktor

@the squonk:

Okok! Då får jag leta vidare efter minnen som finns med i QVL!

Av Volvo_Viktor

@the squonk: Okej, så är dessa OK för priset?
https://www.komplett.se/product/1076307/datorutrustning/dator...

CL16, 3200mhz. Eller har du något bättre förslag under 2k? Och som jag frågade den andre debattören: Detta kort finns inte med i kompabilitetslistan för moderkortet, kan det bli problem att köra dessa i 3200 då?

Av Volvo_Viktor

@DavidtheDoom:
Du som verkar kunna en del.

https://www.komplett.se/product/1076307/datorutrustning/dator...

Dessa? Om man tittar på 16GB 3200mhz under 2k. Det verkar inte finnas så mycket CL15, utan bara CL16, eller har jag fel? Räcker CL16 om jag går upp till 3200mhz? Dock är detta kort inte med i QVL:en på min bräda.
Och hur viktigt är det att kolla att minnena "finns" i QVL:en, alltså kompabilitetslistan för ens moderkort?