Inlägg

Inlägg som Norrbotten har skrivit i forumet
Av Norrbotten

@Maddox: Jamen de va ju en bra ide. Kan ju köpa spelet på typ elgiganten och skicka koden. Så långt tänkte jag aldrig
Tack. (jag bor faktiskt i Residensstaden här uppe, så det finns faktiskt lite affärer här haha)

Av Norrbotten

Hej.

Jag skulle gärna vilja köpa en kopia av spelet till min vän som inte har de så gott ställt. Hade varit en riktigt uppskattad present tror jag då han länge pratat om spelet. Jag har uplay konto men det verkar inte gå att köpa till nån annan när jag lägger spelet i varukorgen.

Så! Hur går jag till väga. Kan jag köpa en nyckel någon stans (vill att det ska vara nån bra sida då jag inte gillar gråzon med konton köpta med tex. stulna kreditkort och risk att bli avstängd)
Försökte kolla på webhallen men verkar bara som man får hem en fysiskt kopia med en kod? Skulle vilja ha koden omgående så jag kan ge bort det i helgen

Mvh

Av Norrbotten
Skrivet av DaydreamerVlad:

@Norrbotten:

Tack att du håller med en kryssare eller jagare kan inte döda en bb 1 vs 1.
Då det finns alltför många BB på högre tier så borde dom begränsas annars kan dom ta bort att max 1 CV per lag och låta alla CV komma in. Dom borde göra som dom gjort mot CV och ger dom mindre exp/credits.

Ok så du har kul oavsett skepp, då vill jag att du slutar spela BBs och kör enbart CA på högre tier.( Vänta varför skall du bestämma vad jag skall spela! , jag, jag, jag tycker om att spela min BB!)

Ja och din förklaring blir tycker du inte om det så behöver du inte spela, jag spelar faktiskt alla klasser även CV men behöver inte tycka att det är ok med en klass är bättre än den andra.
Har du provat andra online spel som har lite mer balans och man kan använda olika taktik för att slå den andra?

Mitt resonemang är gör spelet spelbart för alla klasser och lyssna inte på BB förare som redan har dom bästa skeppen.
Skulle dom ha lyssnat på DDs så skulle dom aldrig nerfat japanska linjen och det skulle funnits wall of torps på samma sätt som förr och ingen radar eller sonar på BBs.

Men jag fattar inte riktigt vad du fått ifrån att jag enbart kör bb's. Jag har kurfursten och montanan enbart, dessa spelar jag nån match med för att få dagens bonus (alternativt om jag och kantvals är inne och tokröjer med bbs och pushar hård, antingen blir man gibbad direkt själv eller så levererar man satan), jag kör mina cruisers lika mycket. Tittar jag på mina siffror så jag jag stort sett samma antal matcher spelad i cruiser som battleship

jag har aldrig ens reflekterat eller ens krävt att det ska vara jämt mot en bb oavsett skepp, så det är väl där vår fundamentala skillnad ligger. jag ser mer att en bb ska kunna krossa en cruiser relativt lätt, lika så som en cruiser ska krossa en dd eller cv's plan lika lätt. alla farkoster i spelet har styrkor och en akilleshäl, det bör vara lagets strategi att utnyttja dessa på bästa sätt.

Så summa summarum, jag ser spelet som schack, drottningen är kraftfull men har svagheter, alla pjäser behövs, vissa är vid första anblick helt värdelösa jämfört med damen men rätt spelat oerhört kraftfulla.

Skrivet av DaydreamerVlad:

Tror shima också fick 2 sec bättre turret rotation från 25.7 till 23.6 vilket också kommer göra mycket!

Tyvärr verkar dom boosta den italienska kryssare alldeles för mycket.

Märklig buff, de borde fixa torpederna istället, japanarna ska vara bästa torpedbåtarna men ändå så är gearings torpeder bättre..

Av Norrbotten

Så kontentan av er bådas inlägg är att spelet helt är individuellt och som kryssare eller jagare kräver ni att kunna döda en bb 1vs1.
Problemet är att spelet bygger på lagspel, förhoppningsvis kanske alla förstår att de behövs för att göra en bra match, kryssare till understöd och jaga dd's, dd's att skjuta torpeder mm för att ändra framrycknings riktning. osv osv.

Sen kan man diskutera huruvida spelarbasen förstår att det ska vara ett lagspel. men inte mycket att göra åt då majoriteten av befolkningen är underbegåvade och på gränsen till retarderade.
Här kanske WG borde försöka få fram det mer, men vill ändå tro att denna ändring är åt rätt håll att få alla förstå man är ett lag och att man hjälper varandra.

Tycker det är mycket "jag jag jag". Aja pallar inte ens argumentera, som konsument har ni de bästa verktyget ifall spelet suger, sluta spela? Jag har iaf kul när jag kör oavsett skepp

Av Norrbotten

Som svar på diskussionen ovan.

Invisible fire var en helt efterbliven mekanik i spelet och riktigt bra att de tog bort det. Finns absolut inget som försvarar att en båt ska kunna köra efter en annan och bara pumpa HE utan att bli upptäckt och utan konsekvens, sjuka va att folk ofta var helt stolta och lyriska över att ha gjort +200k i skada och majoriteten av den skadan gjorde det oupptäckta.... "skill"

Folk som whinear över detta är folk som utnyttjat detta till det yttersta, jag har inga problem med det alls och jag spelar ALLA klasser (förutom cv). Det är bara att gilla läget

Tycker dock hinder i spelet ska fungera som det gör, ligger en båt bakom/i rök eller bakom klippor och kan skjuta ska inte båten bli upptäckt, detta ger iaf mottagande båten ett VAL, "åk ifrån röken" eller "åk ifrån berget", detta alternativ fanns inte på kartan förut när man blev förföljd av en båt på böljan blå som bara pumpade ut HE och satte eld på en konstant helt osynligt

Av Norrbotten
Av Norrbotten
Av Norrbotten

Där jag, 98 poäng till godo, Kul med en ny kapten, då kan jag ju behålla Neptunen

https://preview.ibb.co/dAfO6F/Kraken.jpg

Av Norrbotten
Skrivet av Aldric T:

Är vad en vanlig företeelse? Att WG använder lastbalansering på samma sätt som andra mer eller mindre kända företag såsom Facebook, Microsoft, Instagram osv? Ja, det är nog ganska vanligt skulle jag säga. Är det vanligt att du blir utkastad och inte kan logga in förrän matchen är slut? Det får du nog svara på själv.

Jag har förklarat det två gånger och du verkar fortfarande inte närmre att ens försöka förstå så det lär inte bli ett tredje varv. Du kanske skulle öppna en support ticket hos WG istället. Att din passning gick över mitt huvud är definitivt något du ska rå för - du skrev det, och du gjorde det i samma mening som du förklarade din situation för mig.

Här, någon har ritat upp det. Ta till dig informationen eller låt bli, vilket som funkar för min del.

https://www.youtube.com/watch?v=zHn2G71hoIk

Vi 3 som var i divisionen har över 10 000 matcher ihop. Summerar man sedan de andra som va i kanalen bör vi nog hamna en bit över 20-30k.
Då INGEN utav oss ens sett denna företeelse förut antog jag att problemet vad UDDA och postade en screen. Särskilt eftersom de som fick spela i laget hade en uppsjö båtar utan förare som de kunde åka och plocka utan motstånd (nu ingen skugga kastad över de som fick spela, jag hade också tyckte de va skitkul att åka och samla free kills)

***bort/moderator***

Av Norrbotten
Skrivet av Aldric T:

Det är 24 spelare i en match. 5 av dessa, oberoende av divisioner eller klaner är placerade på samma server. Den servern går av okänd anledning ner och funktionen som ska flytta er till en fungerande server strejkar. Eftersom ni aldrig flyttades får lastbalanseraren inte besked om vad som hänt och den tror att ni redan spelar, och som du förhoppningsvis vet kan du inte vara inloggad med samma konto i fler än en klient. Ergo, du är inte välkommen in igen förrän efter matchen då alla spelare återigen hamnar i "poolen" med lediga/väntar på match. Du har ju aldrig loggat ut så systemet vet inte att du inte är i spelet. Blivit utkastad ja, men inte utloggad. Din session lever fortfarande.

Din winrate spelar med all säkerhet inte någon som helst roll i sammanhanget, såvida du inte tror att WG medvetet låter "mediokra rackare" vänta längre i kön...?

Ok. Och detta ska vara en vanlig företeelse? eller förstår jag ditt tidigare inlägg helt fel?

*Edit* Ang winrate så va det inte mig det rörde, de va en välriktad tjuvsmäll mot en person (vilket tydligen gick hem utan närmare förklaring då HEN redan svarat). Så om den passningen gick över ditt huvud kan inte jag rå för

Skrivet av Kantvals:

#Norrbotten: haha medioker spelare, undrar varför det känns riktat emot mig

Var bra sugen att gå rosa men om man gömmer sig längst bak i laget med en Kurfurst är det svårt att få tag på någon. Men förstår att man inte kan vara i fronten om man ska skriva så mycket I chatten om hur dåliga alla är i laget. Skyller på den där skit båten.

Haha, jag skulle väl aaaaaaldrig säga så om dig?

Av Norrbotten
Skrivet av Torach:

Var kul att hamna i samma lag som Flamu. Fast man lär inte bli internet kändis då han spelade skit dåligt

http://i.imgur.com/V7Bitzu.jpg

Men det roligaste va ju faktiskt att Kantvals både dog och hamnade nästa längst ner.

Ps. Jag hade LÄTT gått "pink" den matchen

Av Norrbotten
Skrivet av Aldric T:

Spelet körs precis som så mycket annat i en serverfarm. När du trycker Connect vid inloggning pratar din dator med en specifik ip-adress hos WG men den adressen pekar inte på en server utan på en lastbalanserare vars jobb det är att stoppa just dig på servern med lägst belastning. Tänk dig att du är på ICA och kommer fram mot kassan och det står någon där och visar dig till kassan med kortast kö. Igår snubblade du tyvärr (inte ditt fel, golvet var halt) och sedan hade killen som skulle visa dig till kön fått ett viktigt sms så han stod med ryggen till 😉.

Skickades från m.sweclockers.com

Du talar i gåtor..

Du säger även att det inte är något konstigt med det? för att förtydliga bilden så är följande scenario. jag + en bra spelare och en riktigt medioker rackare satt i division. Jag blev kickad från spelet (fick inte ens logga in till port igen fören matchen va slut)
Min båt spawnar i spelet utan att någon ens kör. Detta händer för ungefär hälften av alla spelare i matchen vilket ger möjligheten för folk att skjuta stillasittande måsar med haubits. Har spelat detta lir över 1 år nu med typ 3-4k? matcher under bältet. Enda gången jag har hört om detta var när någon satte server-rekord i början av spelets historia.

Men men, kanske är en vanlig förlustelse, jag har då aldrig hört om det innan

Av Norrbotten

Udda..

Riktigt udda. 2/3 i min div fick vara kvar.. Jag åkte ut?
https://postimg.org/image/s2kbeslbl

Av Norrbotten

Nu har jag kört ett par dagar på skärmen. Riktigt häftig upplevelse faktiskt (har bara spelat/arbetat på 27" som bäst innan)

Spelen blir magnifika, känns ganska galet med en sån vy år sidorna man har nu, nästan som man missat halva spelupplevelserna innan.

ex. Körde lite world of warships igår. Vid starten kunde jag se samtliga skepp utan att behöva "kolla runt" och man fick en helt annan uppmärksamhet på vad som hände runt om kring.

G-sync och 100hz va också ganska häftigt (bara kört 60hz som mest innan)
Flyter otroligt bra på skärmen (trots att jag bara har ett 980 kort)

Dock känner jag mig lite kluven ang priset. Har svårt att motivera att "detta" ska vara värt 10 000:-
Tycker ett rimligare pris borde vara kring 7

Återstår att få filmupplevelsen. Har fått uppfattningen att en bluray film i rätt format ska vara något i hästvägar på denna skärm.
Blir jag överraskad där så kanske detta kan motivera de sista 3000:-

Skrivet av Gustenrocks:

@Norrbotten
@youngshield

och er andra.

Ingen som tröttnat än och känner att det är dags att kränga den vidare för oss som missade dealen? =D

Nja, det får nog bli en pass på den

Av Norrbotten

@Youngshield:

Va kul! Då känns det bättre

Av Norrbotten

@Youngshield:
Kul att den kom så fort, grattis

Lättaste är ju att bara öppna och kontrollera ifall den har metallringar där bak. Det ska vara unikt för A-modellen vad jag förstått (detta gör den svängbar), sen TROR jag även att 34A kommer förinställd på 100hz (den äldre versionen kommer med 60hz inställt), inte helt 100% säker, men tror det va så

Av Norrbotten

@Youngshield:

inatt befann sig mitt paket i Hägersten, så det bör väl komma i morgon

Av Norrbotten

@Youngshield:

Jag tror det kommer dröja ett tag faktiskt, valde hemleverans (kan fan inte med att gå till ica och lösa ut en spelskärm för 10k ifall jag skulle träffa någon jag känner) hursom.. Med detta så fick jag "trackingnummer". Där kan man läsa att 2016-11-26 16:15 skickades paketet från något icke nämnt lager någonstans utomlands.

"Posten/Bring har fått ett meddelande från Elgiganten AB c/o Bring om att det kommer en sändning. Försändelsen är en del av ett varuparti som först kan spåras vid ankomsten till mottagarlandet. "

Så om jag förstår det hela rätt har sändelsen skickats från deras lager i något land, dock har den ej dykt upp i Sverige ännu.
Vi får nog tyvärr ge oss till tåls :/

Av Norrbotten

@Youngshield:

va kul! Hoppas vi båda blir nöjda

Av Norrbotten

Beställde en från Elgiganten i fredags då den var nersatt 3000:-
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/...

I specifikationerna står det att modellen heter "Acer Predator X34A" (detta gick jag efter när jag bestämde mig).
men bilden visas den "gamla" modellen Acer Predator X34 (denna är ej vridbar)
http://tubby.scene7.com/is/image/tubby/AC34PREDX34A_4?$prod_a...

Men 34A ska ju enligt Acer se ut såhär.
http://static.acer.com//up/Resource/Acer/Monitors/X34/Photoga...

Ska bli intressant att se när den kommer, men är det den gamla modellen (x34) så åker den tillbaka bums.
Har redan nu galet dåligt samvete att jag lagt så mycket pengar på en jäkla skärm, och då tänker jag vara extremt petig med att bli nöjd.