Inlägg

Inlägg som rudervall har skrivit i forumet
Av rudervall
Skrivet av Bluenote:

Vad vet du? Har du några tester att hänvisa till? Nej?
Då går vi vidare.

Varför jämföra äpplen och päron? Intel i9 är en CPU och Navi är AMDs nästa GPU Arkitektur?

Av rudervall
Skrivet av ByteBitten:

Trodde inte det var något alternativ att ha en homeplug i hallen då du inte hade ett eluttag där.
Min tanke var, att då det lät som du hade tillgång till rummet med modemet kunde du sätta homeplugen där istället för kabeln till din lägenhet och sedan ha en homeplug någonstans centralt i lägenheten kopplad till en vanlig trådlös router.

Jaha, nej för tillfället har vi inget eluttag vid ethernetuttaget, men i så fall får jag sätta dit ett utanpåliggande vägguttag.

Tillgång till kontrollrummet har jag dessvärre inte.

Men tror du att denna lösning skulle fungera bra?

Ethernet med kabel > homeplug i hallen > homeplug i vardagsrum > router med kabel > hela lägenheten med wifi

Har inget vidare erfarnhet med homeplugs så vet ej hur bra dem är.

Av rudervall
Skrivet av ByteBitten:

Homeplugs från modemet till en trådlös router i lägenheten?

Kommer detta att funka? Kan jag då ha en homeplug i hallen som kopplas till modemet, sedan har jag en homeplug i vardagsrummet som tar emot och kopplas in till router. Sedan skickar routern vidare trådlöst?

Eller denna som har homeplug på ena sidan och router på andra sidan? Eller de kanske inte är en router, utan snarare en switch. En router antar jag att jag måste ha för ip-adressen?

http://www.clasohlson.com/se/HomePlug-Netgear-PLW1000/38-7449

Av rudervall
Skrivet av AndersHu:

OK.
Repeaters används (hårddraget) för att täcka ett litet området dit man inte kan dra kabel och det finns inga bra eluttag för Powerline, samt att man där står ut med lägre hastighet med intermittenta avbrott. Funkar t.ex om man mest läser Aftonbladet på telefonen. För de flesta gå det bort.

Lite idéer:
1. Dra kabel snyggt till plats mitt i lägenhet där du vill ha nytt ethernetuttag. Sätt där en vanlig router med WiFi.
2. Sätt en liten router (typ Ubiquiti Edge) i hallen. Dra sedan kabel till en eller två Accesspunkter (typ Ubiquiti Unifi AC lite) som monteras på lämplig plats för bra WiFi-täckning.
3. Sedan går det att fylla på med mer eller mindre enkla lösningar med powerline, powerline med WiFi, trådlös brygga mellan hall och lämplig plats där switch och Accespunkt kopplas in, etc. Men, keep it simple, enklare lösning (med kabel) kommer funka bäst, och enklare att underhålla.

Din första idé var i princip min sista utväg, men jag ville höra mig för om det går att lösa på de sätten jag tänkte. Men jag får väl köra på det antar jag...

Det jobbiga är bara om kabeln på något sätt skulle gå sönder och jag måste byta ut den, eftersom jag förmodligen kommer lägga den under golvsocklar i så fall.

Av rudervall
Skrivet av AndersHu:

Jag behöver lite mer förtydliganden för att förstå vad du är ute efter.
Det är enklare om du skriver förutsättningar och mål, innan lösningarna kommer.

1. Nätverksuttag i hallen. Är det ett vanligt ethernetuttag?
2. Kontrollrum med modem. Är kontrollrummet i din lägenhet? Vad är det för modem (ADSL, fiber, coaxkabel)?
3. Hur stor är lägenheten?
4. Vill du ha trådlöst i hela lägenheten?
5. Vill du koppla in något med ethernetkabel (TV, spelkonsol, dator etc)?

Med mer kött på benen så haglar säkert svaren in

Okej, ska försöka förtydliga lite!

1. Precis, det är ett vanligt ethernetuttag i hallen.
2. Kontrollrummet är jag osäker på vart det ligger, men jag antar att det ligger nånstans i samma byggnad.
3. 110 kvm uppdelat på 2 våningar, men det spelar inte så stor roll för sålänge jag löser problemet till routern så kan jag fördela resten med hjälp av repeaters (om signalen skulle vara dålig).
4. Det stämmer, se även det jag skrev ovan.
5. Troligen inte då allt kommer köras via WiFi i så fall.

Av rudervall
Skrivet av alex_farnstrom:

Det du ska ha är en range extender, den tar den trådlösa signalen och förlänger den.
https://www.inet.se/kategori/663/range-extender

det som är värt att tänka på med dem, när det inte är en kabel utan bara förstärkning av trådlöst, att har du en dålig signal där den ska ställas, så blir slutsignalen inte så bra, går inte att förstärka en redan väldigt dålig signal.

Det där är väl en typ av repeater? Som man använder mellan routern och datorn om signalen är dålig.
Hur skall den kunna kopplas mot en nätverksuttag utan någon typ av sändare från uttaget?

Tror du missuppfattade det jag menade lite, eller så är det jag som inte hänger med!

Av rudervall

Trådlös mottagare till router

Hallå!

Jag har nyligen köpt en bostadsrätt som jag snart flyttar in i. Då den byggdes på 70-talet var det inte särskilt genomtänkt hur internet skulle kopplas.

Det finns endast 1 nätverksuttag i lägenheten och det sitter i hallen, dumt nog. Med andra ord så går det en kabel från kontrollrummet (där modemet är) till en nätverksdosa i väggen i hallen.

Det jag skulle vilja ha är en router som kan ta emot signalen trådlöst och sedan skicka vidare den trådlöst. Jag vet att de flesta routrar kan skicka trådlöst, men finns det även de som kan ta emot trådlöst? Har googlat på detta utan resultat.
I så fall så antar jag att det behövs någon typ av sändare som man sätter i nätverksuttaget i väggen och som skickar vidare signalen till routern, som i sin tur levererar till diverse enheter i hushållet. Om någon sån sändare ens finns är jag osäker på.

Jag har även hört talas om enheter som installeras med kabel och därefter plockas kabeln bort och då körs enheten trådlöst. Finns detta kanske för routrar? I så fall måste routerns sändning dock nå till kontrollrummet, vilket jag är tveksam på att den gör.

Anledningen till att jag vill ha en sån här lösning är pga. att jag helst inte har routern i hallen. Dessutom blir det lite jobbigt att ha den där med tanke på att det inte finns någon vägguttag för el relativt nära...

En alternativ lösning, om jag nu måste ha routern i hallen, är att jag hittar en batteridriven router (om det också finns?). Har googlat på det också men det enda jag hittar är routrar med uppladdningsbara batterier som räcker några timmar. Finns det inte routrar som går på exempelvis AA-batterier, som man får byta lite då och då. Det borde det göra.

Väldigt tacksam för svar!
// Rudervall

Av rudervall

@hitboxer:
Hej!

Då både Nvidia och AMD har släppt nya kort i budgetklassen så finns det nu väldigt många högintressanta alternativ att välja mellan!
Lite beroende på vad du har för budget och vad du vill spela så kommer korten att variera (känns självklart).

Nvidia korten tenderar till att vara väldigt bra vid release jämfört med sin AMD motparter men över en längre tid har man sett att AMD korten blir bättre vilket är väldigt roligt! (De måste ju vara bättre än Nvidia på någonting ).

Så med det sagt, ett 1060 är ett väldigt bra kort för en överkomlig summa pengar! Men se då till att köpa 6 GB kortet då deras 3GB kort snarare är ett 1050 Ti än ett 1060 3GB!

Förslagsvis: https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/msi...

Om du hellre testar AMD så skulle jag rekommendera ett RX 480 som är deras senaste kort och även är lite billigare än Nvidia motsvarigheten!

Förslagsvis: https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

Hoppas att jag varit till någon hjälp!

Ha en go' kväll!

Rudervall

Av rudervall
Skrivet av Persienner:

Problemet verkar när jag googlar runt vara någorlunda vanligt men då är lösningen alltid koppla ur allt och håll in power i 30 sek eller cmos reset och fungerar inget av dem så lyckas sällan någon identifiera problemet. Trist och svårt att felsöka komponenter som moderkort.

Tänker ta kontakt med dustin som jag köpte moderkortet av och se vad de säger men skulle gärna testa med ett nytt moderkort då det känns som där problemet ligger. Förstår inte hur cpu, ram eller nätagg skulle ge detta fel.

Jag har testat båda de du nämner ovan utan framgång, jag felsökte på så vis att jag använde mig utav en annan dator och koppla in en komponent i taget från den felande datorn för att se när den fungerade datorn inte längre startade. Detta var då endast moderkort och processor kvarstod, så jag ersatte idag dessa två med nya komponenter och nu fungerar datorn som den ska igen!

I mitt fall var moderkortet och processorn 3-4 år gammalt och hade fått utstå en del överklockning och annat bus så förståeligt att de till slut ger vika tyvärr!

Hoppas att du hittar en lösning på ditt problem.

Ha en god fortsättning,
Rudervall

Av rudervall

Hej!

Jag har tyvärr inget svar på din fråga utan vill mer följa denna tråd då jag fick EXAKT samma problem som dig idag... jag kör dock på AMD FX-8350 och 2 x R9 280X men "symptomet" är det samma! Dvs att datorn mitt i ett spel stänger av sig och att jag efter omstart inte får någon signal ut till någon av mina skärmar.

Om någon har en lösning på detta så blir både jag och trådskaparen otroligt glada!

Med vänlig hälsning,
Rudervall

Av rudervall
Skrivet av AmdX2:

Det känns faktiskt precis så,finns många kort som legat över tidigare men det nämns först nu i samband med amds släpp av korten.detta är igångsatt med syfte att krascha amds lansering.och man märker ju klart och tydligt att negativa saker om amd sprider sig 1000 gånger snabbare än om det vore negativa saker om nvidia.hårdvaruforum tog ju minneslögnen med en klackspark trots att konsumenter drabbades.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är på samma bana som dig när det kommer till att man gärna lägger lite mer tyngd vid saker och ting då det är AMD som gör ett snedsteg. Känner även att tonen på de trådar och nyheter som handlar om Nvidia oftast innehåller lite "positivare" adjektiv och beskrivningsord än vad det gör när det kommer till AMD. Det var någon här på forumet som hade gjort en bra jämförelse med exempel på två text stycken, ett för vardera "lag", där han drog samma slutsats.

Man kan ju tycka att Sweclockers borde återställa sin "bedömning" av Radeon RX 480 till dess ursprung då det inte längre är någonting som kan anses vara ett fel. (Vet ej om detta skett ännu, I så fall är denna kommentar fullständigt onödig ).

Av rudervall
Skrivet av fantomsmurfen:

RX 480 referens är ju inte bra (en katastrof). Vänta på partnertillverkarnas egna 480 och på 1060.

Att påstå att det är en katastrof är en fruktansvärd överdrift, du får gärna vidareutveckla och motivera det påståendet tycker jag.

Mvh,
Rudervall

Av rudervall
Skrivet av xcluzive:

PR är dom bra på, men dom är också bra på ljug och fuffens. Jag hade hoppats på succé så jag får mina 1080 ifred, men icke, nu lär konkurrensen om 1080 bli ännu större ;/

Skickades från m.sweclockers.com

Tror du att folk som var intresserade av att köpa ett grafikkort för mellan 2500-3000 helt plötsligt skulle köpa ett grafikkort för minst det dubbla? Låter inte vettigt i mina öron

Mvh,
Rudervall

Av rudervall
Skrivet av Garderoben:

Precis! Alltså kan vi förvänta oss säkert minst 3500kr för detta kort.
Svårt att motivera ett köp när man får ett lika bra 970 för 1000kr mindre.

Varför dra dessa typer av slutsatser innan någon prissättning är satt? Jag tror absolut inte att tillverkarnas kort kommer att kosta långt över 3000 som du föreslår, det skulle allt annat än gynna deras försäljningssiffror.

Förövrigt så skulle ett RX 480 absolut vara värt mer än ett GTX 970 då det endast är "i början av dess liv" medan 970 redan är förbi mitten. Om du ser på tidigare generationer kort från AMD och Nvidia så ser man tydligt att försprånget Nvidia korten alltid har vid release tas igen och passeras ju längre tiden går av AMD korten.

Med vänlig hälsning,
Rudervall

Av rudervall
Skrivet av Garderoben:

Så 2000kr blev 3000kr blir då 2795, 3795kr i Sverige?

Nej 2000 blev aldrig 3000, 199$ är fortfarande 199$ för 4GB versionen och 249$ är fortfarande 249$ för 8 GB versionen, däremot tillkommer bland annat moms vilket gör att priset triggas upp en del på den svenska marknaden. Sen är det klart synd att vissa återförsäljare väljer att sälja 8GB referenskorten för runt 3000 (XFX och Asus modellerna).

AMD har hållt sig till den angivna prissättningen, vad de svenska återförsäljarna väljer att göra än en helt annan sak

Med vänlig hälsning,
Rudervall

Av rudervall
Skrivet av Viochee:

redan sagt redan, men vi tar det igen, 960 är inom gränsen vid average alltså under 75w medans 480 inte är det

Må så vara att GTX 960 är inom gränsen för 75 Watt över en längre tid då de riktigt höga peak'arna kompenseras ut mot riktigt låga dippar.

Jag har inte sökt speciellt mycket, men hur ser det ut vid en överklockning (inte bara ökning av klockans frekvens utan även spänningen)? Det borde väl ge något liknande detta fenomen?

Mvh,
Rudervall

Av rudervall

"Man får passa på när man får chansen"

Härligt med alla Nvidia fanboys som skall skriva hur dåligt och pinsamt det är att AMD gör något sådant här. Vart fanns alla dessa då samma sak hände med deras kära Nvidia GTX 960? https://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=29719176&pos...

Båda "sidorna" är lika mycket skitstövlar enligt mig.

Av rudervall

NZXT Kraken X31

Lägger ett bud på 400 + frakt!

Mvh,
Rudervall

Av rudervall

Hej!

Jag är inte intresserad av att köpa varken fläktar eller chassi utan vill av rent intresse fråga vad du anser om Corsairs 400C chassi och hur det står sig mot FD Define R5?
(Drar slutsatsen att du har ett 400C chassi pga fläktarna, om inte så behöver du inte svara )

Antagligen bra då du väljer att sälja R5'an.

Med vänlig hälsning,
Rudervall

Av rudervall

Det ser ju rätt så bra ut med det som sitter I din burk just nu, men som fichie.f skrev så är det nog ett grafikkort och möjligtvis ytterliggare 8 GB RAM-minne du skall satsa på!

Skrivet av Starric:

Överklockning av processorn, nytt grafikkort och eventuellt mer RAM och du är good to go!

Men försök att hålla nere köpsuget tills i sommar någon gang så både Nvidia och AMD har släppt sina nya grafikkort.

Mvh,
Rudervall