Inlägg

Inlägg som rudervall har skrivit i forumet
Av rudervall

Hej, jag slängde ihop en rätt så billig dator.

Hamnade på 5083 kr tyvärr vilket är 583 kronor över budget men men!
Se nedan om du är intresserad:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9404480/

Mvh,
Rudervall

Av rudervall

Kretsstorlek är inte allt

Skrivet av alex5555:

Det verkar alltså som om Polaris 10 inte kommer kunna mäta sig med GP104..? Skillnaden i kretsstorleken är alldeles för stor.

Ett sådant antagande är nog inte helt korrekt att ta då de har olika avstånd mellan N-kanalerna i sina transistorer (AMD - 14nm; Nvidia - 16nm). Detta i sin tur innebär att AMD får plats med fler transistorer på en given yta än Nvidia får, jag vet dock ej om cirka 68 kvadratmillimeter väger upp för 16nm mellan N-kanalerna.

Jag tror att de två kommer gå jämt ut i slutändan.

Mvh,
Rudervall

Av rudervall

Bygga trianglar

Att utnyttja trianglar i så stor utsträckning som möjligt är ett tips.

Av rudervall

Jag använde samma finurliga lösning på mitt XFX R9 280 DD men jag fick tyvärr inte samma fina resultat som dig! Jag hamnar på högre temperaturer tyvärr, jag har dock inte kopplat in fläktarna i grafikkortets fläktplats utan styr de med en "hiss".

Skulle det bli bättre om jag skaffar en VGA fläkt kabel och kopplar in dem där?

Av rudervall

Nu tänjer jag på gränsen 179 kr, men för 2679 kr får du ett R9 380X från Sapphire, ett bra kort och ett lyft ifrån ditt nuvarande GTX 660

Länk: https://www.komplett.se/product/864978/datorutrustning/grafik...

God fortsättning,
Rudervall

Av rudervall

Du har inte nämnt någonting om att du planerar att köra med vattenkylning vilket är bra att göra om du skulle välja FX-9590.
Om det är luftkylning som du planerat att köra så skulle jag lägga min röst på i5'an.

God jul!
/Eric

Av rudervall

Jag ger mitt förslag!

Ett väldigt stilrent chassi som kan ta ex.vis. R9 Fury Nano

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2796447

Hälsningar,
Eric

Av rudervall
Skrivet av DavidtheDoom:

Jobbar i butik. Oftast får man svaret:
"Jag är bekväm med Nvidia"
"AMD har dåliga drivers" (Utan att personen har koll på vad drivers ens är)
"Intel och Nvidia går bra tillsammans".

Jargongen är mycket påtaglig.
För det mesta handlar det om okunnande och det tyder på att Nvidia är duktiga på att få igång marknadsföringen för att sedan låta tåget rulla på.

Sedan skall nämnas, 280X är ett kort som inte längre säljs. Efterföljare är 380 (och 380X som enligt källor ryktas vara på gång). 380 med 2GB är mycket trasigt och rycker, kraschar och buggar ur, man måste köpa 4GB varianten som finns för att det ska vara lönt.

Då ligger pris/prestanda mellan ett 960 2GB och ett 380 4GB ganska snarlikt (2100kr vs 2400kr).

I dagsläget hade jag köpt ett 980ti eller ett 970, för jag gillar att överklocka men det är endast för att AMDs kort över lag är svår att klocka mycket mer än 10-15% max.

Väldigt intressanta citat där i början! Det är exakt där problemet ligger som du säger, folk har ingen koll utan följer strömmen trots att man hade kunnat få mer "bang for buck".

Ser ungefär likadant ut på telefonmarknaden där man tröttsamt fortfarande får höra "Det är så lätt med iPhone", "man slipper krånglet med Android".

Hade AMD skött sin marknadsföring bättre hade utvecklingen antagligen gått i en annan takt vilket i slutändan är bra för oss kunder. Jag hoppas verkligen att de lyckas marknadsföra nästa års nya CPU'er och GPU'er så att de tar tillbaks de marknadsdelar de tappat.

Av rudervall

Helt otroligt snyggt, har suttit långa perioder och bara tittat på bilderna och beundras över din känsla för design! Ett stort jäkla plus för detta bygge! W.O.W.

Av rudervall

Även jag fick detta svar. Skrev ett sms till honom som jag tycker att ni andra 3 också borde göra:

"Det verkar inte som att det kommer något grafikkort, vilket är hemskt tråkigt. Men tänk extra noga på att Swish ger ut både namn och telefonnummer. Och det vore tråkigt om det trillar in 4 polisanmälningar på samma gång mot dig... Det blir ganka lätt att spåra. Så vi har egentligen två alternativ, antingen skickar du grafikkortet eller så swishar du tillbaka pengarna till alla inblandade. Ska vi säga att du har tills onsdag att lösa det här och annars kommer vi gå vidare med detta."'

Bifogade även swish betalningen.

***bort/moderator***

Så vi vet vem han är.

Av rudervall

Tag gärna med mig i detta också då även jag betalade för ett MSI R9 280X 3GB. Finns det någon chans för att man får tillbaks pengarna tror ni?

Mvh,
Eric

Av rudervall

Köp av grafikkort

@marwid: Skicka över konto uppgifter/swish nummer så fixar vi det snarast möjligt!

Av rudervall

Även jag bjuder 1000 kr + frakt för 1st