Inlägg

Inlägg som Bernd_P1 har skrivit i forumet
Av Bernd_P1
Skrivet av Nautilus011:

Går ju att matcha ordinarie priset på 11999, men inte deras kampanjpris på 8990 kr.
Windows + montering är ju 2000 kr så kan man lösa det på annat sätt så.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/MTgEAdKJnbU9vAVGi60VewhTcr4/billig

det där kommer inte att funka. SODIMM är laptop minne och funka inte i en vanligt dator

Av Bernd_P1
Skrivet av Snyft:

Alla vaknar vi upp någon gång med denna ökande brottslighet som mer eller mindre ignoreras av de med makt.
Ring försäkringsbolaget och köp en skrotig cykel om du blir ekonomiskt kompenserad.
Inte kul efter två år eller fler år och man får ut 30% av vad cykeln kostade.

kommer göra det troligen på måndag. cykeln är rätt ny. köpt i början på året och har gott knappt 500 km (50 mil).

Av Bernd_P1
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Tråkigt elcykeln blev stulen. Jag själv skulle vilja ha en elcykel men det är meningslös då den blir stule diirekt då jag bor.

Att kalla polisen för värdelös p.g.a händelsen tycker jag är fel. För vad skulle polisen göra om de inte vet vilken lägenhet? Husrannsakan på lägenheter hos alla olika ägare? Om polisen ska göra detta så får man ha blivit av med ett par kilo kokain eller liknande.

Om ts berättelse hade varit spårat till ett enda hus med en boende, så hade det varit en helt annan sak. Jag tror inte polisen kan göra masshusrangsakan av mängder av olika personer bostäder, för att en troligen har en stulen cykel i sin.

fick ett svag signal utanför byggnaden. det jag skulle vilja har gjord är att gå in bed polisen och gå ifrån ingångsdörr till ingångsdörr och se om den plocka upp ett tydligare signal som ge mig exakt avstånd till taggen.
Men kommer inte riska mitt liv för att göra det på egen hand. är man så tåkigt att snå ett cykel på detta vis så skulle det inte förvåna mig att personen i frågan också skulle hota mig med kniv eller värre om den upptäcker mig.

Av Bernd_P1
Skrivet av Aeig:

Jag beklagar men detta är nuläget i Sverige när det gäller dussinbrott, det finns inte resurser nog att utreda dem och brottsligheten har skenat bortom kontroll.

Ta kontakt med ditt försäkringsbolag när du har gjort en polisanmälan så kan du förhoppningsvis få en ny elcykel eller ekonomisk ersättning.

Mvh

det jag stör mig mest på är ju att polisen be mig att gör arbetet åt dem genom att riska min egen hälsa och försäka spåra cykeln för att börja med.
sen ställer jag mig tveksam till "det finns inga resurser" när en polisbil stå vid stationen och en annan gjorde trafikkontroll vid broarna.
det är lite skämsamt att 2 timmar efter brottet när man har möjlighet att påträffa tjuven i tjuvens hem att man strunta i att skicka ut en bil.
man skulle kunna tycka att om en polis är med och man knacka på dörren i huset för att se om spårningen på airtags gå igång skulle inte kräva en byrokratisk återgörande först som ge tjuven en chance att komma undan.

Av Bernd_P1

Stulen cykel, Polisen är värdelös

Så himlar arg och besviken just nu. tidigare idag har jag blivit bestulen på min elcykel.
Den förvarades i ytteförrådet intill lägenheten vi bor i.
smart som jag är har jag installerat airtags på den och kunde faktist spåra en av taggarna till en byggnat med ett flertal lägenheter i samma stan.
så ringde polisen men genom att jag inte kan utpeka exakt vilken lägenhet i byggnaden cykeln befinner sig i så vill dem inte skicka ut någon bil.
fick göra ett kompleterat anmällan via telefonen och vänta nu och hoppas polisen få tillstånd för att gör en husrannsakan på adressen.
kann bara hålla ögonen öppet och se om airtaggen rör sig och vänta till nåsta väcka och hoppas polisen gör nåt.

Av Bernd_P1
Av Bernd_P1

Har hon lådan? Om ja så är det väl bara att bryta upp med passande verktyg berående på materiallet den är gjord i. Också ring operatören och spärra sim-kortet. Skulle var det först man gör.

Av Bernd_P1

Helst ska du använda 2 kablar. Då kommer strömmen ifrån 2 olika rails. Använder du 2 kontakter ifrån samma kabel blir det istället ifrån samma rail.
Båda kan funka då man funka men med 1 kabel finns större risk att kortet kan krasha pga den få inte tillräckligt med ström.

Av Bernd_P1
Skrivet av E86hed:

Sonen har laddat hem GTA på steam. Men det kraschar vid start, vi har validerat filerna. Datorn är uppdaterad, osv. Men ändå funkar det inte. Finns de något vi kan ha missat?

Vad är det för specs på datorn?

Av Bernd_P1
Skrivet av bauerpower:

Hej, köpte precis en Andersson MRA 3.5 begagnat, men delen som gör att jag kan fästa armarna i bordet följde inte med. Någon som vet om/var man kan köpa sådana reservdelar någonstans? De verkar inte ha någon egen hemsida.

Som redan nämnd, Andersson är NoN eget märket så du få nog vända dig dit.
Sen är mycket av det inköpt ifrån andra företag som gör själva produkten och bara trycker Andersson’s märke på det och samma produkt kan hittas på andra ställen under annat namn.

Av Bernd_P1

Vad jag vet så stängde nvidia av att man kunde göra det en gång i tiden. Funka det numera igen?
Och physx kan fortfarande köras via cpu:n så mycket som jag vet.

Av Bernd_P1

Använder routern från leverantören då det är ett krav/enda som få plats i skåpet i lägenheten. Men utöver det satt up eget mesh nätverka för att bättre täcka lägenheten samt extra uttag utöver dem 2 som har dragits in i varje rum.

Av Bernd_P1

beror på.

I simrigget är det ett 3440x1440 (21:9) som fungera som huvudskärm plus ytligare en 2560x1080 (21:9) som andra skärm där jag kan har uppe andra grejer under racet.

på gaming rigget är det 2 stycken 4k Skärmar. en av dem är en 48" C1 som också används för PS5:an och Switchen och den andra är en 28" datorskärm.

Av Bernd_P1

klart nvidia släpper bara drivrutiner som är klara och aldrig ge några problem. 🙃

Av Bernd_P1

om jag förstå det rätt är du ut efter nån form av PbP (Picture by Picture)?

Av Bernd_P1

Nästan alla rätt. Det som fällde mig var frågan om 60 eller 65 layouten.

Av Bernd_P1

Har just nu NH-D15 i mina 2 CM NR200 med en förbredningsmod men känner mig lite sugen på dessa då dem kanske passa in i lådans normaldform.

Av Bernd_P1

har du psn plus? det har cloud storage för savefiles.

Av Bernd_P1

Problemet ligger någ i printer typen. Visst kan man försöka att anpassa moddellen mot det som printern printa dör mycket men för såna här fina detaljer bör man igentligen använda en SLA printer.

Av Bernd_P1
Skrivet av stocken:

Någon här som kan ge tips på hur man bäst printar en sådan här detalj:
https://github.com/jfedor2/flatbox/blob/master/3d-printed-but...

Bad en kille printa ut sådana knappar till mig för kailh switchar.
Problemet är att piggarna blir snäppet deformerade.
Som på bilden nedan (rött är IRL print, gult är 3D-Modellen:
https://i.imgur.com/G86RZVH.png

Är detta någon som går att justera smidigt i utskrivningsinställningarna?
Eller är det bättre att göra en lite mer "felmarginal vänlig" modell och printa ut istället?
Tänkte man kanske kunde göra något sådant här istället i så fall, så borde det inte bli lika känsligt?:
https://i.imgur.com/dIwwrda.png
(Lila är nya 3D-Modellen)

Alla tips och hjälp är uppskattade!

//Stocken

Är det en SLA eller FDM printer som han försökte skriva det ut med?