Inlägg

Inlägg som Bernd_P1 har skrivit i forumet
Av Bernd_P1

se inget konstig i det när MS egen strategi är att folk ska prenumera på sin tjänst istället för att köpa spel.

Av Bernd_P1

hoppas ni är alla redå för ännunen prishöjning denna kommande generationen.

Av Bernd_P1

Va? Intel fuska? det har väl aldrig hänt förut? *

* = sarkasmus

Av Bernd_P1
Skrivet av Kalasis:

<Uppladdad bildlänk>

Hittade denna bild på deras hemsida så det verkar så

ok då vet jag. har på nåt sätt lyckats missa det.

Av Bernd_P1
Skrivet av Kalasis:

Ganska sparsmakad information på leverantörens webbplats, men det ser ut som att fällan skickar data till internet för att att sedan skicka notis till appen. Så det borde vara så att inget mer behöver göras utan att para ihop dem (fällorna) med appen.

säkert? min intryck var att man måste vara på samma nätverk för att få den notisen då. men kanske jag också tänkte att det var mer komplicerat än det igentligen är. man klart. om den skicka hem till tillverkaren först och sen ut till appen så skulle det någ funka var som hellst sålänge den har internet. i mina tanken var det att jag trode att den skulle skick direkt ifrån fällan till telefonen. få testa och återkomma i värsta fall.

Av Bernd_P1
Skrivet av KAD:

Den vanliga lösningen är att IoT-prylar pratar med leverantörens server på internet. En app på telefonen pratar med samma server och notiser går via servern.

Vid konfigurering av IoT-prylen utbyter man information om konto/serienummer, så att prylen pratar med rätt konto.

Det enda du behöver är därför antagligen en internetuppkoppling. IoT-prylen och appen kommer inte att kunna konfigureras att prata direkt med varandra ändå.

Din musfälla kanske inte följer det vanliga mönstret, men då behöver du ändå kunna tala om hur den fungerar tekniskt för att få en fungerande lösning. Vilket du uppenbarligen inte kan.

Om du har en övervakningskamera är det en annan sak. En sådan kan man ibland ansluta till direkt och då är ett VPN bra att ha.

snacka om onödigt otrevligt bemötande.

försöker bara hjälpa föräldrarna med nånting dem har köpt och att få det ändå att funka.

fällan är denna här.

https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/skadedjurssaner...

men jag förvänta mig inte att du kommer vara hjälpsam nu även med den infon.

Av Bernd_P1
Skrivet av mihon:

Vad har ni för router hemma?
Oavsett så är det fullt möjligt, men beroende på vad ni har och vad ni tänkt för router till det mobila bredbandet så kan det skilja sig rätt mycket i hur avancerat det blir

Skrivet av No_Jah:

Det smidigaste är ju om dina routrar kan hantera VPN-tunneln, men det är svårt att säga om det går eller inte utan att veta vilka routrar du har?

Hej,

ursäkta sena svaret. varit fullt att göra på jobbet.

på husbils sidan har vi en Huawei B535 ifrån Telenor. Hemma har vi fiber ifrån Telia och en Sagemcom F@st 5370e.

Av Bernd_P1

Koppla wifi routar på distans mot hemnätverk

Behöver lite hjälp här. Föräldrarna har skaffat sig musfällor som går att koppla till wifi för att få notiser till sin husbil. Grejen är att den står på en förvaringstomt en bit borta. Altså en bit bort (ca. 15 min med bilen).

Har redan skaffat mobilt bredband för det. Har fått för mig att det skulle gå att gör ett vpn mot våranhemnätverk för att få notiserna. Men vill dubbelkolla med folk här som kanske vet bättre och kanske även vet hur man gör.

Av Bernd_P1

Ps1 o 2 har ju ingen native hdmi. Antar du använder nån form av adapter. Kolla att det ge ut en signal som Elgato’n kan tar emot.

Av Bernd_P1
Skrivet av Lars Mandel99:

Jäklar är Starfield så krävande?

Snarare så dåligt optimerat.

Av Bernd_P1

Nyhetstorka?

Av Bernd_P1
Skrivet av trudelutt:

Vi får väl skala upp det vi redan gör idag, sätter folk på meningslösa utbildningar och praktiker osv som inte leder någonstans. Idag kanske 20 % (ren gissning från min sida) inte klarar av att ha ett riktigt jobb och försörjs av de övriga, i framtiden kanske siffran hamnar på 90 %, vem vet.

Men i nuläget känns det långt borta. Alla kroppsliga arbeten, sjukvård, städning, service av maskiner, poliser, osv, känns inte hotade just nu iaf. Och i princip finns det ingen gräns på hur mycket sådana jobb man kan skapa, och många av dem är jobb som i princip vem som helst kan utföra.

Problemet är väl bara att vården är aldeles för dåligt betalt och har/ge ingen status. Samtidigt klagas det på alla som inte kan svenska.
Det behöva ändra sig nånting annar kan jag inte se genomsnitts svensson vilja jobba inom vården.

Av Bernd_P1

bra utveckling. i så många år har det varit problem med att få personal till vården, men tack vare AI så blir det väl snart så att många få migrera till den branchen och andra liknande om dem vill har ett jobb.

Av Bernd_P1

Tycker det är skitroligt när folk som köpa nvidia kort försöka tar på sig offerkoftan. Eller snarare offerskinnjackan i detta fallet.
Kan bara tar av hatten till Jensen. Han verkligen lyckas dominera marknaden fullständigt och få alla sina köpare att tar upp striden för stackars lilla nvidia som är marknadsledare och har nästintill monopol.
Dem lyckas verkligen med det Intel mislyckades sist dem försökte det.

Av Bernd_P1
Skrivet av Nozomi:

Vilken teknik?

https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-dlss-3-only-works-wi...

Av Bernd_P1
Skrivet av Smurfn:

Nvidia blockerar sin egen teknologi från att kunna köras på annat än RTX-kort. Släpp den fri som FSR så blir den lättare att lägga till i alla spel.

FSR är även lättare att implementera enligt utvecklare själva.

Dem till och med blockera det från att funka på äldre RTX kort.

Av Bernd_P1
Skrivet av firstofmay:

Onödigt slöseri med jordens resurser, gör en vettig streamtjänst likt steamlink så man kan använda telefon eller platta + befintlig kontroll.

Finns redan och heter Remote Play. Detta är bara tillbehör till detta snarare än en egen konsol.

Av Bernd_P1
Skrivet av xc:

Var det prototypen som kostade 10 000kr eller var 10 000kr tänkt sälj pris till kunder när den kommer ut i handeln?

Prototyp. Also inget som är igentligen till försäljning.

Av Bernd_P1
Skrivet av Hembrygd:

Det får bli förgasare baby!

Nej det är antagligen helt uteslutet med nuvarande politiska system. Så det betyder att vi måste ut ur EU och skaffa bättre inhemska politiker.

Ibland hade det varit bra med mer frihet.

Du kan ju fråga storbritanien hur det gick…

Av Bernd_P1
Skrivet av MatteN:

Under fredagen gick K Line ut med nya uppgifter, det var 498 elbilar ombord.
Och
"The coastguard said on its website Thursday the cause of the fire was unknown, but an emergency responder is heard in a recording released by Dutch broadcaster RTL saying "the fire started in the battery of an electric car".

Vi får nog höra mer om detta.

Skulle tar det med inte bara en nypa salt men med en snöskyffel. Hur man kan uttala sig om orsaken till branden när den inte är släckt och har undersökt få jag inte ihop.