Inlägg

Inlägg som Bernd_P1 har skrivit i forumet
Av Bernd_P1
Skrivet av Dinkefing:

Vad är det som gör att PS5 säljer så mycket bättre än XBOX. Jag vill ha riktiga anledningar!

Finns ingen anledning att köpa xbox. Alla spel kommer till gamepass och pc och genom det så köper ingen konsolen eller spelen.

Av Bernd_P1

Varför ska du har ett till i datorn? SLI är dö sen länge.

Av Bernd_P1
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ogilar dessa digitala saker. Funkar sällan när dom behövs som mest. Det digitala student kortet funkade inte när biljett kontroll kom men dom sa att det händer hela tiden och trodde mig. Beställde sedan ett fysiskt som funkade perfekt varje gång och inte ens ett batteri behövdes.
Senast igår satt jag och bråkade med en av alla p appar som jag testade en timme innan. Den hakade sig på start skärmen så efter ett par omstarter av mobilen och 20 min senare så fungerade den äntligen. P bolagen tjänar nog gott på dessa appar. Jag var väldigt nära på att skita i appen och ta böterna men sådana dumheter har jag inte råd med.

Låter mer så att dessa digitala lösningar implementeras dåligt. Men inte konstigt när varja bolag gör sin egen liten grej istället för att man inför standarder och/eller kräva att när sånt här införs att bolagen måste stödja det odentligt.

Av Bernd_P1

för alla som tror fortfarande att MS är på "gamers" sidan:

https://twitter.com/stephentotilo/status/1679307950706372611?...

MS tror att dem kan gör upp för uppskatta 10 Miljoner sålda exemplar.

Av Bernd_P1
Skrivet av [SH]:

Bättre balans mot Sony? Sonys speldivision omsätter mer än Microsofts speldivision och Activision/Blizzard tillsammans.

Sedan är detta toppen för alla oss som har Gamepass.

har du nån länk till detta? låter märkligt och osanolikt. så tar gärna emot källa på detta.

Skrivet av mh1st:

Blir nyfiken på hur du resonerar här. Microsoft har en hel drös spel på Steam?

och? stoppa ingen ifrån att tar bort det ifrån steam för att tvinga folk över till xbox appen. vi har ju sätt liknande tidigare ifrån bolag som har blivit uppköpt av andra bolag och sen har spel plockats bort ifrån steam för att bara har det tillgängligt på sin egen butik. t.ex. rocket league.

Av Bernd_P1
Skrivet av Ykalon:

Diablo 4 på Steam kanske..

eller så tar dem ner alla Activision spela ifrån steam samt allt annat som tillhör företag som också tillhör ActiBliz och tvinga att det bara finns på xBox appen.

Av Bernd_P1
Skrivet av Ozzed:

Vill du verkligen att de enda korten som finns att tillgå ska ha 30 skruvar så det blir ett helvete att plocka isär när man ska byta kylpasta? Referensmodellerna brukar dessutom ha pissdålig VRM jämfört med partnertillverkare. Så nej tack. Hellre valfrihet.

Glöm inte all lim nvidia ÄLSKA att använda i sina referensmodeller.

Av Bernd_P1

Synt bara att dem kommer påverka nvidia's försäljning 0. folk kommer fortsätta köpa deras kort oberående hur grisit företaget uppför sig.

Av Bernd_P1
Skrivet av Vangen:

Håller inte med.

Skrivet av SCORPIUS:

Vad menar du?
Jag tyckte detta var intressant och jag har inte AMD för tillfället.
Säkert många som undrar vad som gör att det är sent och ju mer det uppmärksammas ju mer press på AMD att ge svar.

Skrivet av Yatagarasu:

Är inte förseningen i sig som är det intressanta, egentligen.

Det är att AMD varit mer eller mindre knäpptyst med HYPR-RX och FSR3 sedan det utannonserades för drygt 8 månader sedan. Att man sedan missar sin egna deadline (första halvåret 2023), och inte säger något om det — det är inte till vanligheten alls.

Man förväntar sig åtminstone någon form av uttalande till media eller ett inlägg på den egna bloggen att det är försenat och nytt datum kommer. Total radiotystnad är oftast något man ser när ett företag försöker få en att glömma något som hänt och sopa det under mattan.

Tycker absolut att set lukta nyhetstorka. Har man inget att skriva om måsta man hitta på nåt och gör en stor sak av småsaker så man nåt och helst ska det också skapa konflikter.
Och artikeln gör det tydligt att man inte har gett AMD någon chans att kommentera det eller liknande.
Men visst kanske bättre att slänga ut en icke fungerande programvara bara så man möta nån fånigt deadline istället för att se till att det funka innan man gör det.

Av Bernd_P1

nyhetstorka much?

Av Bernd_P1

Tydligen har det inte med automatisering att göra. Istället så verka det röra sig om det att man fram tills igår hade serverna hos google men inte betald förnyelse hos dem och inte hunnit flytta serverna till någon annan tjänst i tid.

Av Bernd_P1
Skrivet av Nozomi:

Jag nämnde precis tre exempel?

Vad har FSR spelen gemensamt? De är oftast sponsrade av AMD. Därmed låser AMD ut Intel och Nvidia från sina egna tekniker som är objektivt bättre. XESS har bättre temporal stability precis som DLSS jämfört med FSR.

Det är ingen definition. Vad går du efter? Försäljningen? Hur stor budget spelet har haft? Annars kan du vara hur luddigt som helst med dina uttalande och avfärda alla spel som inte bekräfta din åsikt.

Av Bernd_P1
Skrivet av Nozomi:

Vilka av dessa 52 spel är stora titlar, som tex Callisto, Jedi Survivor, RE4? Du verkar ju ha en lista så.

Vad är definitionen av “stora spel” som du och andra tala om hela tiden?

Av Bernd_P1

vet inte vad som är mer pinsamt. att man har gett detta kort så hoppas "bra" betyg eller att man våga posta sånt här tramsig PR för Nvidia. men man gör väl det man måste för att få maten på bordet hemma.

Av Bernd_P1
Skrivet av anders190:

Verkar som att DF dolt en del av deras sponsrade videor med. Precis innan lanseringen av RTX 3080 så hade de en Nvidia sponsrad video där de talade sig varma för att folk skulle köpa 2000-serien.

Nu hör jag inte till någon sida idag, lite för gammal för det personligen och tillräckligt välbärgad för att köpa det jag vill ha.
Men ja, just DF räknar även jag klart Nvidia och Sony-lutande. Men någon ska ju betala för Johns spelsamling.

hur går det ihop med tanken på att även PS5 har end AMD SoC som är rätt så snarlik den i xBoxen? finns inget nvidia i PS.

Av Bernd_P1

visste inte att Offerkofta fanns numera i skinnutförande 🙃

Av Bernd_P1
Skrivet av Sveklockarn:

Precis, om inte Sony envisats med att ha sina proprietära APIer istället för att köra DirectX så hade det varit en annan femma, men Sony kommer alltid att vara Sony och vilja låsa in allting för att det inte ska vara allmänt tillgängligt. Komiskt att folk försvarar Sony i frågan om vem det som låser in konsumenter, men är inte förvånad när jag läser vilka användare det är.

https://cdn.appuals.com/wp-content/uploads/2021/08/sale.png

Av Bernd_P1

Vilken jävla skitsnack. Framför allt nur när båda konsoler hårdvarumässigt är i princip bara två olika x86 baserade SoC’s.
Det är nog värre att behöva programera 2 Xbox versioner pga S och X jämfört med bara en hårdvaruutförande hos Sony.
Men visst måste man nu kyssa rumpan på MS när det är dem som betala lönerna.
För att inte tala om MS’s andra skrattretande uttalanse: https://www.sweclockers.com/nyhet/36655-microsoft-vi-har-forl...

Av Bernd_P1

Annonsen är avslutad

Av Bernd_P1
Skrivet av muSashi:

Problemet är 250w gränsen på motorn.

Tycker set är helt jävla korkat att man sätta gränsen där men unga få lov att köra en jävla lastbil på almän väg bara för det sitter en liten varningatreangel på den och ska entligen lagen bara kunna köra 30, även om verkligheten kanske inte stämma överäns med det.