Inlägg

Inlägg som wilda har skrivit i forumet
Av wilda
Av wilda
Skrivet av JBergelin:

Tackar tackar

Har helt missat Asus hemsida

Blir nog till att strunta i kupongen då det sannolikt blir lika dyrt med tull och moms om man köper ifrån deras global site.

MVH Jimmy

Jag beställde två kit från deras sida i två separat ordar och paket men inom loppet av en timme. Fick en räkning på 56 kronor för tull och skatt. Mina ordar låg på 700 SEK styck. Det kan vara värt att fråga tullverket vad tullen blir, jag vet inte hur de räknade men jag tyckte min var billig.

Av wilda
Skrivet av Lakritstack:

Ja, man får väl bulla upp med lite böcker eller något under om den är för låg USB vet jag inte riktigt varför man behöver i skärmen?
Det lutar nog ganska mycket åt den nu faktiskt. Men nästa fråga - hur kopplar vi in två skärmar till grabbens dator? Kör man in den andra skärmen i en HDMI-port?

Jag använder min usb-port för att ladda mobilen eftersom jag är lat och inte orkar koppla in den i grendosan under skrivbordet. Då det är diskuterbart om det är nödvändigt

Det beror på vad du har för outputs, jag kör displayport på min primära och sen hdmi på den andra. Man kan också ha displayport på båda. Bara två sladdar från datorn en till varje skärm. Man ställer in allt så att de kommer på "rätt sida av varandra" i Windows under "Ändra bildskärmsinställningar". Ofta behöver man aktivera 144 hz genom att högerklocka på skrivbordet på den akutella skärmen. Bara släng iväg ett PM om det inte löser sig.

Av wilda
Skrivet av JBergelin:

Tjenare.

Köpte nyligen ett nytt MB ifrån Asus där det ingick en 20 % rabatt kupong ifrån Cablemod.

Någon som vet om dom inte fungerar i deras Eu butik ?
Får den bara till att funka på deras Global store.

Har mailat deras support och försökt att nå dom på fejan men ingen svarar
Lite surt då det rör sig om ca 500 kg

Mvh Jimmy

När jag kontaktade dom tog det typ 3 dagar att få svar, men de svarade på min twitterkommentar på mindre än 2 timmar, så det kan vara värt att bara fråga allmänt

Edit- @JBergelin En snabb googling gav mig från Asus hemsida, länken hänvisar till Global:
ASUS discount only applies to CableMod cable products purchased on the following site:
https://custom.cablemod.com
Please allow 2-3 weeks to receive your purchased products.

Av wilda
Skrivet av martiin28:

Har även kollat på denna https://www.komplett.se/product/11146/datorer/komplett-pc/kom... är 4000 rabatt på den ocskå, kan är bättre när man väl vill uppgradera?

Om det är rea på den också hade jag valt den! Personligen får jag dock upp priset 13.499:-

Av wilda

Bra 4G täckning mellan Stockholm och Nässjö

Pendlar ofta sträckan Stockholm-Nässjö med SJ och har just nu operatören 3 (alltså stambanan söder ut mellan Köpenhamn och Stockholm). Vi kan sammanfatta det som så att SJs wifi och 3's 4G täckning är lika dåliga båda två. Är det någon som har erfarenhet av täckningen med de andra operatörerna? Finns det någon som har så pass bra täckning att man kan kolla Netflix/Twitch/Youtube i HD hela vägen?

Av wilda

@Zargoz och @Kapten_Hardcore

Nu har jag väldigt dålig koll på prishistorik, men finns det en möjlighet att priset på hans komponenter har sjunkit sen han köpte burken i början av året? Den är ju trots allt snart ett år gammal, han köpte den ju inte idag
Jag kan vara fel ute i detta fallet, men generellt minskar ju priset på komponenter med tiden.

*Edit* Till exempel visar Prisjakt att AMD Ryzen 5 1400 låg på ca 1600 kr vid tiden för inköp

Av wilda
Skrivet av Lakritstack:

Många 24" med 144 hz men med 1080 ligger ju på ca 3.000 kr och strax under. Känns då värt att lägga bara 600 extra om det både ger 1440 OCH större skärm (och 144 hz). För det finns inget annat som talar för att de 24":are vi pratat om är bättre på något vis? Men blir ju nästan misstänkt eftersom Samsungen har "allt" men ändå har så lågt pris..

Skrivet av Znappie:

Samsungen har fått bra kritik det jag läst om den, jag tittar själv på en faktiskt! Har inte bestämt mig än! Priset kan hållas så pass lågt för att den varken har freesync eller g-sync

Skickades från m.sweclockers.com

Förutom det Znappie skriver så vad jag kan se saknar skärmen från Samsung att man kan ändra positionen i höjdled och rotera den till stående, den har heller inte lika många olika utgångar (den har bara 1 displayport, 2 HDMI) och saknar usb-hub. Samt att den har lite längre fördröjning. I övrigt har den som du säger samma spec som konkurrenterna, i alla fall enligt Komplett. Jag blev faktiskt nästan också sugen på den skärmen!

Av wilda
Skrivet av MsSmith:

Tack
Skicka ett PM med lite detaljer om du vill veta mer, vi söker även studenter som vill göra sitt examensarbete (förutsätter förstås att det är relevant utbildning)

Tack, pluggar civilingenjör Medieteknik på KTH typ datateknik men betydligt mer åt frontend än backend. Dock har jag 2.5 år kvar på utbildningen och 2 år till ex-jobb samt att det kanske inte matchar till 100% :/

Av wilda
Skrivet av MsSmith:

KAM-tjänster över hela Sverige -10
Internationella relationer - 2
IT/GDPR (gärna inkl sociala medier) 1½
Handledare - 2
Projektchef - 1 (rekrytering pågår)
Projektledare - 5
Ekonomiassistent ½
HR - rekrytering pågår
VD - klar

Genomgående för alla tjänster är att de bör ha ett entreprenörstänk och "rätt" mindset utöver erfarenhet och kompetens kopplat till respektive tjänst. Det som inte finns skapar man, man kan inte klaga utan att agera. Exempel: "det här suger, ni är dumma i huvudet" - FEL "det här var ett problem så jag löste det genom att xxx" - RÄTT. Det finns inget som heter "detta är inte mitt jobb".

Ytterligare minst fyra styrelseposter ska rekryteras under början av 2019 då jag vill ha in sådan kompetens.

Min erfarenhet är att det finns gott om jobb om man har något (utbildning/erfarenhet/vilja) som särskiljer en från mängden så man kan undvika eller sticka ut i jobben med flera 100 ansökningar.

Lycka till i rekryteringen, hade lätt sökt om jag bara hade varit klar med min utbildning. Låter som att du har en trevlig arbetsplats.

Av wilda
Skrivet av RobinJacobsson:

Okej, då går jag bara på ett Asus Z390 som jag hittar. Okej, synd för nu blev jag osäker på minnen också. Vet inte om CL är en viktig faktor egentligen, men dessa hade CL 14 och var lite dyrare än G.Skill minnena som jag hade postat

https://www.inet.se/produkt/5301394/corsair-32gb-4x8gb-ddr4-3...

Jag skulle dra ner några tusenlappar på ram.Allt över 2666 MHz CL14/CL15 ger inte så mycket prestandaskillnad(1-2%) man bör dock undvika 2133 MHz.

Av wilda
Skrivet av Lakritstack:

Men iofs. Den här då? Känns som ett bra pris för 144 hz, 1440 och 27". Dock 4 ms - är det illa? Tänker att det kan bli maxat med en större skärm. Men det kanske bara är jobbigt?

Jag tycker det är en bra skärm till ett bra pris. 4ms är hälften av vad han har nu så det är inte "dåligt". Hade mina päron köpt den till mig när jag var 13 hade iaf jag vart nöjd med uppgraderingen. Även om 27 kan kännas maxat så blir det mer och mer standard och är skönt att spela med.

Av wilda
Skrivet av Lakritstack:

Svårt. I klippet du länkade så var de ju ganska övertygade att 144 hz var grejen. Men då var det i kombo med 1440p.
Går man bara på 144 hz så finns det ju flera för 2500 kr (hittade den här också). Om man väger in skärmstorleken också då? 24 eller 27? Jag sprang in med ett måttband nu Hans ögon är ca 70-75 cm från skärmen. Och - kurvad skärm eller ej?

Jag vet hur det känns. Hur gammal är grabben? (Tror han fortfarande på tomten ) Jag skulle nog endå rekomendera att fråga vad han tycker är viktigt, kanske bara lite allmänt vid middagsbordet. Det är ju trots allt han som ska använda den.

Jag tycker inte curved tillför något i spelandet, man är endå så fokuserad på vad som händer i spelet än formen på skärmen. Och strunta i g-sync, freesync. Jag har freesync på min och som du kan se under kör jag intel och märker inget jämfört med sambons gsync skärm.

Jag tror du får mest för nöje för pengarna med en 144hz skärm runt 3k (oavsett vilket alternativ) samt framtida investering till 16 gb ram och en ny processor.

Av wilda
Skrivet av RCA56:

@wilda: Det var en bra kompromiss faktiskt!
Kanske passar bättre till hans nuvarande grafikkort och spel.

Priset ligger runt 4k i pris om man vill ha 1440p och 144hz
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s386315831&o=produkt_p...

Eller runt 3k i pris för 1080p och 144hz alternativt 1440p och 60 hz

Så där har OP i princip svar på sin ursprungliga fråga vad som skiljer om man går upp från 3k till 4k i pris.

Jag tror att som du argumenterade, att grabben är van vid lite sämre spec, att oavsett vilken skärm man byter till blir det en uppgradering. Frågan är bara vad man värderar viktigt, upplösning eller hz.

Av wilda

Har du någon budget?

Av wilda
Skrivet av RCA56:

@Lakritstack: Det går utmärkt att köra två skärmar bredvid varandra även om dom olika upplösningar.

Jag tror han skulle uppskatta en 4k skärm mer än en med högra uppdateringsfrekvens. Den högre upplösningen gör så mycket mer än några extra Hz uppdatering i Fortnite.

https://www.komplett.se/product/888996/gaming/gamingskarmar/s...

Man ser en liten skillnad på 60Hz och 120/144Hz i vissa spel men om han är van att spela på 60 så kan han lika gärna kliva upp till 4k i 60Hz istället.
Skillnaden mellan full HD och 4k är riktigt fet.

4k och ett 1060? Då skulle jag kanske mer föredra 1440 istället för 1080. https://youtu.be/ehvz3iN8pp4

Vilket kan ses på länken föredrar många att spela i 1440 och lite högre hz är 4k. Men det är ju en smaksak

Av wilda

@Lakritstack:

Jag skulle säga att det fortfarande är en bra skärm. Ska kolla en vända till men med lite nya komponenter och rätt inställningar i spelen kommer han nog få en så stabil fps att gsync inte är lika nödvändigt.

Det går ju även att överväga att byta till amd när ni uppgraderar, de kan vara mer prisvärda och då kan ny nyttja free-sync.

Av wilda
Skrivet av Lakritstack:

Ser bra och prisvärd ut Men läste att AMD freeSync bara fungerar med AMD grafikkort? Tappar man hela grejen med den här skärmens fördelar då?

Ja det stämmer, grejen är att G-sync kommer att inbära att skärmen kostar 4k +
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s386311883&o=produkt_p...

Jag tror att han kommer uppleva en avsevärd skillnad från 60 hz till 144 och från 8ms till 1 ms även utan Gsync. Självklart är ju det kanske att föredra, men bara du kan avgöra om det är värt ca 1,5 till 2k extra.

*edit* precis som ovan, vill han uppleva stor skillnad får man mer för pengarna genom att lägga det på komponenter. Kanske kan vara något för nästa födelsedag om ekonomin inte finns nu

Av wilda

@lakritstack Eftersom han spelar mycker FPS hade jag personligen valt en 144 hz skärm med låg fördröjning, det kommer göra skillnad. Men kanske välja en i den lägre klassen för att stoppa i mer ram så att grabben har 16 gb

Av wilda