Inlägg

Inlägg som wilda har skrivit i forumet
Av wilda

Jag skulle vilja väcka lite liv i denna tråden igen. Är dags att uppgradera RAM i bruken och ser att de har väldigt bra priser på RGB RAM från g skill. Tror ni jag vågar beställa någon av dessa?
https://www.computersalg.se/i/4557980/g-skill-tridentz-rgb-se...
https://www.computersalg.se/i/4557983/g-skill-tridentz-rgb-se...

Av wilda

Hej igen,

Nu när testerna har kommit på de nya processorerna så skulle jag behöva er hjälpa att avsluta bygget.

Jag är ganska säker på vilka spec jag vill ha, men inte vilka komponenter som passar bra.

CPU:
Jag har kolalt på i7-9700k, i7-8700k och i7-8084K och ser att alla ger ganska lika performance.
Jag tycker i9-9900k är lite väl dyr, men går den att få in i budgeten tackar jag inte nej.

GPU:
Jag vill ha ett 2080 TI, planerar inte att OC på många år. Vilket märke/modell bör jag välja som ger bra performance och kylning ut ur förpackningen?

Moderkort:
Självklar beror detta på vilken processor, men jag vill ha ett moderkort med usb c, sli och displayport. RGB är ett pluss men allt annat så som (bluetooth, wifi osv) är inget jag är i behov av.

https://komponentkoll.se/bild/jXYtA.png

Av wilda
Skrivet av Qupid:

Ber om ursäkt för sent svar, jobbat mycket dessa dagar.

Har nog bestämt mig för skafffa en 2080Ti för vara lite mer framtidsäker.

Ungefär så jag tänker, bygger ca var 4e år och denna idag har sett bättre dagar i dagens läge. Kostade ca 25.000 då den byggdes och hållt skapligt dessa åren men orkar inte med tyngre spel samt 4K. Vill ej känna mig begränsad heller i något spel.

Har faktiskt kollat lite mer sen jag läste denna tråden sist och snöat in mig lite på en Lian Li Alpha 550W eller Fractal Design Define R6 USB-C Vit TG men inte helt bestämt mig för någon av de. Hade vellat sätta in vatten kylning av mer den fasta modellen därav valt nån av dessa 2. Lådan ahr faktiskt varit super osäker på för jag vill ha 4-5 HDD i den men sammtidigt vattenklylning. Sett att man fått offra lite space för få in en bra vattenkylning.

Kolla förgående svar så svarar det på din fråga.

Har du kollar in nya fractal design define s2 (minns ej bokstav) gjort för att vattenkyla, inbyggd USB c och det går att köpa till extra "hårdiskshållare"

Skickades från m.sweclockers.com

Av wilda
Skrivet av Kaptens:

Ja det börjar luta lite åt den. Funderar på om Sentinel kanske till och med blir för stor för mig.

En polare har King, han är ca 190 lång och väger 120-130 kg, han gillar den och den ser ut att passa väldig med storleken.

Av wilda
Skrivet av Telemator:

Vill bara påminna om att du har valt Windows på DVD men i bygget finns ingen DVD-läsare. Är det jag som är blind/dum eller har du valt fel?

Haha, det hade jag inte ens märkt, slängde bara i den översta. Tack för hjälpen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av wilda
Skrivet av Kaptens:

Tack för tipset! Det måste jag kolla upp. Hur länge har du haft din och hur tycker du att den håller?

Jag har en DXRacer racing pro och har haft den i snart två år. Tyvärr var det lite skador på den när den levererades (spruckna plastdetaljer och en skada i lädret) men efter kontakt med maxgaming som jag köpte den av så tillverkade de en helt ny sittdyna till mig. Jag vet inte hur dessa skador uppkommit men idag 2 år senare ser den fortfarande ut som ny trots vitt läder och konstant användande.

Min sambo har DXracer racing (inte pro) den är anpassad för lättare och mindre personer, men han ville ha NiP-edition av stolen. Han har haft den i drygt 2 år. Tyvärr har den inte hållt sig lika bra. Skummet runt en båge har flyttat på sig och den blev nedsutten snabbt. Man känner dock stor skillnad på våra stolar framförallt att hans är mjukare i stopningen. Därför tror jag den har åldrats sämre eftersom han är lite större än den rekommenderade vikten/längden.

Vilket borde betyda att så länge du köper en stol anpassad för dig så är det inga problem med hållbarheten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av wilda

Hjälp att välja de sista komponenterna (30k)

Som rubriken lyder behöver jag hjälp att avsluta bygget av min nya dator.

Jag kan absolut inget om moderkort och behöver någon som kan hjälpa mig att välja ett vettigt moderkort. Jag vet inte riktigt vad som är viktigt för er att veta. Min setup finns nedan. Just nu har jag bara en skärm (1920x1080, 144 HZ) men planerar att skaffa en till som är större och med bättre upplösning med tanke på de komponenter som kommer sitta i datorn och då ha båda inkopplade. Chassit kommer att ha usb 3.1, just nu har jag inget behov av det, och kan inte komma på att jag skulle behöva det i framtiden, men samtidigt känns det dumt att inte ha den inkopplad om man skulle vilja använda den någon gång.

Jag planerar att sätta i ett 2080 ti, är det något märke/modell som är att föredra? Jag kommer inte att överklocka på ett bra tag utan är på jakt efter ett stabilt och tyst kort som är luftkylt.

Bör jag välja nya i9 eller i7 istället? Jag spelar framförallt Cities Skyline med gigantiska mängder assets och mods som kräver mycket av processorn och RAM samt Battlefield.

Har ni några övriga synpunkter så go for it!

https://komponentkoll.se/bild/hntnD.png

Av wilda

Jag har dessa ergonomiska kontorsstolar på jobbet i flera modeller då vi har öppet kontorslandskap utan fasta platser. Redan efter några timmar värker ryggen och axlarna. Inget är lika skönt som min DXRacer när jag kommer hem där jag kan sitta 12-14 timmar per dag utan att känna den minsta smärta. Så smaken är som baken!

När jag köpte min sa de på NetonNet att man kunde lämna tillbaka inom 60 dagar även om produkten var uppackad och testad, bara den var i nyskick. Jag var själv lite orolig att den skulle vara för stora då jag är modell mindre som tjej. Jag vet inte vad de har för några regler längre men det skulle kanske vara värt att fråga?

Av wilda

Jag vill absolut inte kapa tråden men sitter själv och ska bygga en liknande dator i samma prisklass, hur mycket påverkar RAM-minnets specifikationer ett bygge i denna klass? Tex. 3400 Mhz jämfört med 2666 Mhz? Kommer skillnaden vara märkbar?

Av wilda

@Laxpudding: Ledsen, tänkte inte på det.
Jag har en MSI GS63VR 6RG Stealth Pro, som jag ansluter till en ASUS skärm. Vet inte exakt vad det är för någon. Den är typ 2 år gammal klarar upplösning upp till 1920x1200/1080 (Inte så stor skillnad från laptopen så jag tror inte det är problemet) och fungerar som den ska om man ansluter den till sambons stationära. Jag ansluter med en hdmi-kabel. Allt fungerar fint om jag tex spelar spel på fullskärmsläge. men om jag ska kolla på något på twitch, youtube, facebook osv i fullskärmsläge blir det bara svart.

Som sagt väljer jag ofta att bara visa på den externa skärmen, men även om jag väljer utökat skrivbord (med den externa som huvudskärm) så blir det svart om jag inte först drar upp det i helskärm på laptopen innan jag kopplar in HDMIn.

Precis innan man stänger ner det svarta helskärmsfönstret så visas bilden typ 0,5 sekunder. Det kvittar om man öppnar med f11 eller knappen i webbläsaren

Av wilda

Fullscreen blir bara svart

Hej,
Jag har en laptop med win 10 där jag kopplar in en extern skärm och bara väljer att visa på den. Alltså ingen dubblering eller utökat skrivbord. Mitt problem är att när jag Tex kollar på Youtube eller Twitch och vill kolla på något i fullskärm så blir det bara svart. Jag har fortfarande ljudet och inget "hänger" sig. Det helt enkelt bara visas ingen bild. Jag har googlat massor men kan inte hittat något. Är det någon som har en bra lösning?

Av wilda

Hej, kan också rekommendera Blekinge då de har just en inriktning som heter det. Skövde har jag inte hört fantastiska saker om, jag har dock aldrig gått där själv. Men kolla linköping? De har högt renommerade it-utbildningar.

Av wilda

Ny laptop med böjt chassi

Hej.
Jag köpte en MSI GS63VR 6RF(Stealth Pro) för ca 16 000 på black friday. Jag visste redan från början att chassit är ganska mjukt så jag har varit väldigt rädd om den men den har sakta men säkert böjt sig, (vilket jag inte trodde skulle hända). Framförallt området mellan tangentbordet och skärmen vilket för att skärmen ofta "skrapar" i när jag ska öppna datorn. Jag kontaktade komplett som tycket att jag ska skicka datorn på service som kan ta upp till 3 veckor. Min fundering är om det är värt det. Vad kan dom göra? Komplett har kontaktat MSI som inte alls ville känna sig vid problemet. Värt att nämna är att jag behöver datorn dagligen.

Är det någon som har erfarenheter om hur lång tid Kompletts service tar, eller kanske rent utav om det går att göra något alls?

https://i.gyazo.com/cb294b5bb3ab0c3e06bb33dc6ee6ef7d.jpg

Av wilda

KTH (Kungliga Tekniska högskolan) Wifi
Antagligen 100/100

http://www.speedtest.net/result/5990133115.png

Haha, detta är bättre än mitt fiber från Telia hemma.

Av wilda

Ska köpa hedset till min kille i julklapp. Har tidigare haft QPAD QH-90. Står och väljer mellan dessa
Sennheiser gsp 350 http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/255140-s...
Hyperx Cloud Revolverhttps://www.komplett.se/product/878732/datorutrustning/headse...

Trådlösa är inget alternativ, vilka skulle ni valt? Eller några helt andra?

Av wilda
Skrivet av blue eyed devil:

Logitech G910 Orion Spectrum något att ha?

Jag har detta, riktigt najs.

Av wilda

En ssd-disk jobbar snabbare. Till exempel att starta datorn går snabbare och att jobba med allt som ligger sparat där(spel, filmer, program). Fördelen med att ha båda är att du kan lägga den du jobbar med just nu där för att underlätta redigering och spara färdiga på den stora hårddisken.

Av wilda

Mina tankar är att 2:an har inte jättestor hårddisk. Vill du lagra dina gameplays i bra kvalité på datorn så är det osäkert hur länge lagringen räcker. Dock blir det smidigt att jobba med dem då den har ssd-disk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av wilda

https://gyazo.com/88d780a2cf41fb1cba29d528b1dccdf3
https://gyazo.com/297d7db8556fdeb0d3b84e16206fe722

DEt är vad som finns, har verkligen försökt leta bland inställningarna

Av wilda

Win10, får upp sökfältet hela tiden

Hej, jag har ett stoooort problem som retar gallfeber på mig, innan när jag hade win 8 fungerade allt utmärt, jag har en laptop och jag skrollar på tex webbsidor/dokument o liknande med två fingrar på pekplattan som jag för uppåt. Men nu på win 10 så gör jag lika dant, för det mesta går det bra men titt som tätt får jag upp sökfönstret (det man får upp med win+s). Det som retat gallfeber på mig är att jag inte vet vad jag gör för att få upp det så jag kan undvika detta.

Någon som vet om det finns ngt kortkomando för detta på pekplattan som jag ofrivilligt kommer åt? Kvittar vilken sida jag är på och jag upplever inte att jag drar från kanten och in utan håller mig på hela plattan.