Inlägg

Inlägg som Gawgizz har skrivit i forumet
Av Gawgizz
Skrivet av mrqaffe:

Du skrev att du inte ville hålla på att flytta signalkabeln mellan 2 datorer och du har redan en hörlursförstärkare "O2"men ingen dac med flera ingångar som jag tolkade det du skrev, en dac med minst 2 ingångar löser ju det, alternativet är ju att fixa en ingångsväljare till O2 eller byta ut den mot nått som från början kan ta emot flera signalkällor.

Nä, det var någon annan som hade en O2, du citerade två olika personer.
Jesper har bara ett par hörlurar som han vill slippa koppla mellan datorerna, vilket som du säger går att lösa med en DAC med 2 ingångar men förslagsvis en med inbyggd amp också

Av Gawgizz
Skrivet av Jesper_W:

Tack för svar. Jag behöver inte fler USB-ingångar men i alla fall möjlighet att koppla in två 3.5mm eller motsvarande.

Såg att den du tipsade om fanns på svenska amazon också:
https://www.amazon.se/TOPPING-L30-h%C3%B6rlursf%C3%B6rst%C3%A...

Den han länkade (E30) är en DAC medans L30 är en hörlursförstärkare, den du skickade har varken USB, toslink eller 3,5mm in och bara en uppsättning RCA-in. Man använder dem tillsammans för att ta sig från en digital input från datorn till en hörlursport på L30, men att köpa en stack för ditt ändamål är nog att överdriva

Av Gawgizz
Skrivet av KlyfftPotatis:

https://www.webhallen.com/se/product/317745-Philips-2020-Fide...

Lite nyfiken vad folk tycker om dessa? bra rea så om inte kanske någon lyckas köpa de till ett bra pris

Citerar min egen post från fyndtråden:

Skrivet av Gawgizz:

Min personliga erfarenhet av dem är att det är svårt att sätta ett bra betyg på dem med tanke på prislappen (4000 kr), skrev till och med i min egen recension att de hade fått full pott om de landar under 2000 kr framöver, vilket de alltså gjorde! Philips sköt sig själva i foten lite med hur bra X2HR var för ca 1500 kr, och när man väl kommer upp i 3000+ finns det bättre alternativ. Om 2000 kr är för mycket pengar rent allmänt så är X2HR fortfarande ett bra alternativ, men för just 2k är X3 svårslagna. Tänk dock på att dessa alltså är "open-back" hörlurar, det här är inget du drar på dig på en tunnelbana, men det vill man kanske ändå inte med en 3 meter lång semi-proprietär sladd.

Sätter följande i en spoiler för att inte skrämma bort eventuella köpare, detta gäller ENDAST dig som kommer vilja köra hörlurarna balanserat, är du en helt vanlig användare som vill koppla in hörlurarna i en vanlig hörlursport kan du helt strunta i det här:

Värt att tänka på är att sladdarna har en udda kombination av kontakter då den balanserade pluggen är en 2,5 mm-variant medans själva lurarnas anslutning är av en konstig stereo-standard (som alltså inte alls följer någon standard), så man måste köpa eventuell adapter från 2,5 om man inte råkar ha det hemma och vill köra balanserat. I alla fall tills tillverkare börjar matcha deras konstiga stereosplit med sladdar, men jag hittade ingen när jag kollade för några veckor sedan. Har du redan balanserat 2,5jack så är du så klart good to go!

Dold text

Byggkvalitén är inte lika "ordentlig" som X2HR, men samtidigt inget jag värderar jättehögt på solklara hemmalurar, mindre robusta men mycket snyggare och även bekvämare (trodde aldrig jag skulle säga att något var bekvämare än X2HR).
Snäppet sterilare ljud än X2HR, lite mesigare low-end också. Däremot ett rejält steg upp i soundstage och som sagt möjlighet att köra balanserat.

Edit: Kan inte jämföra uppåt i prisklass men consensus verkar vara att till exempel Sundara slår X3 på fingrarna för sina 3500 eller vad man nu kan hitta dem för, det är dock för mycket pengar för mig och inte en lika rättvis jämförelse nu när X3an faktiskt tagit sig bort från det hutlösa överpriset de lanserades för.

Av Gawgizz
Skrivet av Blackwizard:

Någon som kan rekommendera elgigantens steelseries Arctis 7 hörlurar?
Söker även efter nedsatta minnen men hittar knappt några. 3600 varianter.

https://www.youtube.com/watch?v=jW3NG2-9NE0
30 sekunder in i detta klipp har du ett imo godkänt test av mikrofonen, och soundguys.com säger att batteritiden är på över 16 timmar, så känns som ett helt okej köp. I värsta fall har du ju två veckor på dig att prova dem enligt distansköpslagen, kom ihåg att tillåta windows att ta in högupplöst ljud bara då jag har för mig att standardinställningen kan vara riktigt shitty

Av Gawgizz
Skrivet av Bitz91:

köpte nyss presentkort till clas ohlson för att sedan inse att dom inte tar betalt med presentkort på deras hemsida, Varan jag ville ha finns inte i lager i min lokala butik heller. Har redan redeemat presentkortet också, man kan inte få återbetalning va?

Testa att maila dem, risken är stor att du får många gissningar här

Av Gawgizz
Skrivet av lincoln:

Tack för snabba svar, men det blir nog inget ändå. Kom på att dottern antagligen blir ledsen om jag pensionerar den gamla PCn vid TVn, och hon inte längre kan spela sina sång och dansspel som hon har via Steam.

Steam lirar störtbra på shielden här hemma speglar från lokal dator över nätverket utan problem!

Av Gawgizz
Skrivet av Estanjoni:

Nu måste ni skilja på öppet köp och återlösa. Öppet köp menas med att pengarna sätts tillbaka från ursprunget betalningsmedel och återlösning menas med att värdet på presentkortet sätts tillbaka.

Jag säger inte att du har fel, men har personligen aldrig hört någon prata om återlösa på det sättet, när jag jobbade med biljettförsäljning användes repliken att biljetterna inte kunde återlösas vid sjukdom, så bara antog att det var att få tillbaka pengarna för värdepapper av något slag. Får liknande resultat när jag googlar också.

Av Gawgizz
Skrivet av Estanjoni:

"Presentkortet anses förbrukat efter första användningen och kan inte återlösas"
Rent juridiskt så blir det svårt att få rätt, men butiken kan ju vara snäll och ge mig pengarna tillbaka alternativt presentkort (om de nu har).

Jag läser det som att presentkortet inte återköps efter att du använt det för att betala något, vilket låter fullt rimligt

Av Gawgizz

Hur billigt tänkte du komma undan? Har en 3600 som jag planerade att få användning för men inte fått tummen ur så den kan lika gärna säljas vidare om det handlar om ett okej pris. Du kan ju PMa mig ett förslag så kollar jag av marknadspriset lite så länge

Edit: Okej så det här meddelandet genererade en mängd meddelanden, fått bud på 1550 med upphämtning, ser ut som att du bor i närheten så skulle vara smidigt om du ville ge mer än så men annars blir den hans

Av Gawgizz
Skrivet av Steffe:

Det är som jag har förstått det, en av alla dessa sidor som rensar bort negativa omdömen/inlägg. En kompis fick sitt meddelande bortplockat också efter en dålig slipning.

Samma här, det var när de var ganska nya och ägaren tog sig en personlig sväng i PM med alla som bråkade

Av Gawgizz
Skrivet av mrqaffe:

BF har inte börjat än ...
Det är bara de stora kedjorna som börjat med en del men de brukar sällan ha nått verkligen roligt inom ljud.

Skrivet av Mumu55:

Det brukar finnas kampanjer utöver Amazon också, vad är du ute efter?

Nja, många av de små kedjorna jag känner till har också börjat, har tagit ett varv på referenceaudio, hembiobutiken, hifiexperience och hifiklubben.
Har ingen fast budget men försöker komma undan lite billigare med en dac/amp till hemmakontoret, sneglat på saker i prisklassen SMSL Sanskrit 10th MKII, iFi Audio Zen DAC och Magni/Modi varianter. Även SMSL SP200 ser intressant ut. Kan mycket väl finnas gott om bra erbjudanden om man går upp lite i pris, och med lite tur dyker det upp saker mer i min stil när fredagen väl rullar in!

Kan också vara jag som har för stora förhoppningar på rabatter ;P

Av Gawgizz

https://www.inet.se/produkt/2515908/deltaco-arm-0351-gasdrive...
Jag är sugen på detta stativ, någon som kan avslöja måttet på fot-ryggen? Alltså delen som hamnar mellan skrivbordet och väggen, då skrivbordet står med någon centimeters mellanrum för sladdar att ta sig in bakom tänker jag att det kan gå, men vill ogärna dra ut det ytterligare då skivan är 3 meter lång och mellanrummet skulle bli störande i andra änden utan armar eller sladd :/

Av Gawgizz
Skrivet av Ultrabrite:

Har ett par Fidelio X2 sen ett par år tillbaka och är så himla nöjd. Kört lurarna i datorn till gaming och lite i jobbet med en BoomPro mikrofon. Denna kombon funkade initialt väldigt dåligt då de fick datorns inbyggda ljudkort att generera en massa störande brus. Löste sig dock efter att jag skaffade ett externt ljudkort och en xlr adapter. Allt har varit frid och fröjd tills nu. Nu vill jag bli trådlös!

Tänkte att hur svårt kan det vara. Jo, verkar typ omöjligt. Letar som en galning efter ett schysst trådlöst headset med öppna lurar. Hittar inget!

Så jag behöver hjälp. Vad göra? Ge upp iden om att hitta ett headset med öppna lurar, hitta ett välljudande headset med slutna lurar eller ge sig på något diy och försöka blåtandskonvertera mina vanliga lurar (behöver mikrofon samt klara avstånd på typ <10m)?

Jag har ingen erfarenhet av hur bra lösningar som denna kan vara, och verkligen ingen koll på det här specifika märket, men det här ser ju ut att vara smidigaste sättet att fixa det på:
https://www.amazon.com/BTunes-Bluetooth-Wireless-M4U2-Headpho...

En annan väg att ta som är lite klumpigare men utan tvekan ger dig bättre ljud både in och ut skulle vara att köra en trådlös mini-dac med inbyggd mic och köra en kort sladd från den till hörlurarna, men normalt sett brukar folk montera dessa på huvudbygeln när de "moddar" sina lurar och det är kanske inte optimal placering om man tänker använda den inbyggda mikrofonen.
https://www.amazon.se/FiiO-BTR5-Bluetooth-h%C3%B6rlursf%C3%B6...

Skulle tyvärr säga att det är kört om du vill ha trådlösa open-back lurar med mic "out of the box" :/

Av Gawgizz

Besviken på utbudet nu under Black Friday tyvärr, inget som fick det att klia i plånboken :/ Haft dålig koll på internationella säljare dock, antar att det är amazon.de som har störst chans att leverera ett kap?

Av Gawgizz
Skrivet av Dekkan:

Känns lite billigt. Blev det rätt nu?

Tror aldrig jag har klickat på en länk så fort i hela mitt liv

Av Gawgizz
Skrivet av Gainsgoblin:

Har jag missat något eller vilken cashbackkampanj är det ni pratar om? Jag hittar ingen kampanj för asus men jag är ute efter en ny router.

Asus RT-AC86U fanns för 990 på Elgiganten (finns fortfarande antar jag) och asus körde fram till i söndags med 45€ cashback på köpet vilket resulterar i ett slutpris på ca 500kr. Tyvärr för sent nu, och jag är personligen inte övertygad om att köpet är lika solklart för en tusing.

Av Gawgizz
Skrivet av Murgatroyd:

Skojarattityd av ASUS måste man säga, ½ till 1år! 🤨 Funderar på att returnera routern till EG...
Microsoft är snabba på cashback , ca 2-3veckor.

ASUS eget svar på webben:
https://i.postimg.cc/fbG6VrWX/bild.png

Är helt med på att det kanske är lite i överkant, men två-tre månader klarar jag mig utan 460kr, och det var ju ett galet bra pris på routern även med eventuell ränta man skulle kunna tänka sig för att låna ut pengarna för inte kan det väl ta 365dagar om de säger 60-90.. hoppas jag..

Av Gawgizz
Skrivet av DjSweetBazz:

Fick det här meddelandet imorse:
Hi, We're sorry to inform we've temporarily run out of Webhallen 1,000 SEK gift codes. Please reach out ro support@getgifted.zendesk.com to receive an update you as soon as the codes are available. Thanks!

Antar att det är därför mitt presentkort på 1k kr inte fungerar medan det gick bra att använda presentetkortet på 2k kr

Men vad betyder det i praktiken? Är det här alltså köpta presentkort som de säger inte fungerar längre? Får du tillbaka pengarna eller är det bara att vänta på att presentkortet blir giltigt igen för att de "fyller på lagret" typ?

Av Gawgizz
Skrivet av HMB:

Av de 8 recensioner man får upp när man googlar "fidelio x3 review" så hamnade snittet på cirka 8,5/10 eller däromkring. Jag tror inte de är så dåliga?

Min personliga erfarenhet av dem är att det är svårt att sätta ett bra betyg på dem med tanke på prislappen (4000 kr), skrev till och med i min egen recension att de hade fått full pott om de landar under 2000 kr framöver, vilket de alltså gjorde! Philips sköt sig själva i foten lite med hur bra X2HR var för ca 1500 kr, och när man väl kommer upp i 3000+ finns det bättre alternativ. Om 2000 kr är för mycket pengar rent allmänt så är X2HR fortfarande ett bra alternativ, men för just 2k är X3 svårslagna. Tänk dock på att dessa alltså är "open-back" hörlurar, det här är inget du drar på dig på en tunnelbana, men det vill man kanske ändå inte med en 3 meter lång semi-proprietär sladd.

Sätter följande i en spoiler för att inte skrämma bort eventuella köpare, detta gäller ENDAST dig som kommer vilja köra hörlurarna balanserat, är du en helt vanlig användare som vill koppla in hörlurarna i en vanlig hörlursport kan du helt strunta i det här:

Värt att tänka på är att sladdarna har en udda kombination av kontakter då den balanserade pluggen är en 2,5 mm-variant medans själva lurarnas anslutning är av en konstig stereo-standard (som alltså inte alls följer någon standard), så man måste köpa eventuell adapter från 2,5 om man inte råkar ha det hemma och vill köra balanserat. I alla fall tills tillverkare börjar matcha deras konstiga stereosplit med sladdar, men jag hittade ingen när jag kollade för några veckor sedan. Har du redan balanserat 2,5jack så är du så klart good to go!

Dold text
Av Gawgizz

Jag blir lite avskräckt när jag läser att folk bara får in ett presentkort i taget, även om det skulle gå att få tillbaka pengarna för oanvända presentkort känns det som gjort för strul.. Handlar man på Webhallen är det dock högre i tak med ett ensamt presentkort för 9000 (värde 10000), så blir det en tv för under 10lax skulle jag inte tveka!