Inlägg

Inlägg som TobbeH94 har skrivit i forumet
Av TobbeH94

Om det kommer att kosta 2000 som det rycktas om så är jag verkligen glad att jag valde 970 istället sedan prestandaskillnaden verkligen är värd 1000kr extra. Inte minst med tanke på minnesmängden...

Av TobbeH94
Skrivet av plötsligt:

Hej!

Inom den närmsta tiden siktar jag på att beställa min första gaming dator. Jag är inte jättehaj på allting men gjort lite undersökningar här på forumet och kommit på ungefär vilket bygge jag vill ha. Budgeten ligger på 15k men om det skulle överstiga med några hundralappar är la det ok.

Tanken är att datorn främst skall användas till att spela spel, såsom Assassins creed: Unity, Dragon age: Inquisition, Far cry 4, Watch dogs, Elder Scrolls Online (i synnerhet det) etc, men även vara hyffsat säkrad ett par åt framåt utan att jag ska behöva köpa nytt.

Vad rekommenderar ni för grafikkort? Jag har siktet inställt på en gtx 970 modell, men jag vet inte riktigt vilket märke. Det finns ju ett gäng, några är billigare än andra, och jag vet inte riktigt vad som är skillnaden om jag ska vara helt ärlig... Vilket märke rekommenderar ni och varför?

Sen går jag och velar mellan en i5:a och en i7:a, det blir ju såklart dyrare med en i7:a, men hur står sig en i5:a några år framåt? Det är mest gaming som gäller.

Sedan undrar jag också om jag måste lägga in beställningar på kablar till SSDn och DVD brännare? (För dessa ingår ej?!) Vad är det då för kablar som behövs?

Skärmen är ju inte optimal, men det får duga så länge så budgeten hålls någorlunda.

Nåväl, slutpladdrat, här kommer bygget jag tänkt (utan grafikkort och med en i5:a som ni ser..)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7587456/2015-01-11

Tack!

Jag kör EVGA 970 och gillar det verkligen, men man kan välja vilket som av MSI, ASUS och EVGA. Varför de är bäst? För att de har passiva fläktar (fläktarna stannar in under låg belastning) vilket gör kortet extremt tyst.

Av TobbeH94

Nödvändigt Ge-serien behövde verkligen förnyas. Spelade på en polares för någon vecka sedan, låg ständigt runt 90-97 grader på CPU:n och tangentbordet var verkligen inte svalt...

Av TobbeH94

Det här med coilwhine har gått lite till övedrift. Mitt EVGA 970 har det, men endast när jag ligger på ett par hundra FPS. Tror många, började nojja mer än någonsin över sina 970-kort - även om de uppenbarligen lider av coilwhine i hög utsträckning - vilket lett till ett oförtjänt dåligt rykte.

Av TobbeH94
Skrivet av Helllodar:

Finns 144hz IPS QHD också från Acer med G Sync som sägs ha 1ms då den använder AHVA, för den mera casual gamern?

Finns och finns. Det är en påväg som sägs ha 1ms, men ingen vet.

Av TobbeH94
Skrivet av JimmieSan:

Det finns IPS skärmar med extremt låg inputlag redan, det som är viktiga delen.

Det gör det, men finns det någon som är lika snabb som exempelvis TN-panelerna med 1ms?

Av TobbeH94

Eftersom Nvidia säger att de inte kommer att implementera stöd för detta spelar det mig mindre roll. Spontant känns det som 1.2a tekniken i displayport kommer vara något som kommer att kosta extra, jag menar hur skulle annars Nvidia kunna hålla fast vid G-sync som kräver en egen modul?

Av TobbeH94

Med tanke på priset på exempelvis Swift känns det otroligt om denna kostar något annat än 10k. Personligen vill jag inte ha någon IPS-panel sedan det kommer att göra att man får högre responstid (oavsett hz) vilket i min mening dödar glädjen något.

Av TobbeH94
Skrivet av nickhe:

trasig och trasig , dessa dök up med tiden... Köpte min från greentech så har garanti kvar som sagt

Uppenbarligen trasig.

Av TobbeH94

Köp en begagnad macbook pro eller air. Bättre studiedator kan man inte få.

Av TobbeH94

Om det skulle råka vara så att du är student så borde du spana in erbjudandet på mecenat. En xbox one med kinect och fyra spel (Fifa och Forza 5 bland annat) för 4500kr direkt från Microsoft.

Av TobbeH94

Spelen från tredjepart är så när som på ett exempel (unity) bättre till PS4:a än Xbox One. En Xbox One kan däremot vara värd att köpa för sina exklusiva spel, och kanske då främst racingspelen som just nu är vida överlägsna till Xbox One!

Av TobbeH94
Skrivet av Plasmatic:

Enligt vad en representat ifrån MSI skrev häromdagen så ska just den modellen ha Maxwell..

Låter konstigt... Finns inga uppgifter online om att en sådan modell skulle finnas.

Av TobbeH94
Skrivet av Plasmatic:

Hmm, får kolla det snabbt när jag får den.. men enligt vad jag fick reda på i den andra tråden skulle just GS70 2PC-285NE ha Maxwell.. sen vet jag inte om det är samma modell namn som den äldre generationen, men.. ja.. jag vet inte vad den äldre modellen hette

Mig veterligen så finns det ingen laptop i G-serien med Maxwell. Detta p.g.a. att 870M (som var toppmodellen) är Kepler och att man därmed gick med kepler även för den något sämre varianten p.g.a. att man annars skulle vara tvungna att ha olika moderkort på de båda modellerna.

Edit: Hade för övrigt en GS70 med 860m hemma för några veckor sedan. Älskade designen och allt annat runtomkring förutom att den blev så sabla varm och att 860m är ett rätt pissigt kort när man pungat ut 12 000kr.

Av TobbeH94
Skrivet av ggustavsson:

Referens kylaren är riktigt bra, flesta med eftermarknadskylare är bra också, och kortet börjar INTE trottla vid ca 80c, trottligstemp ligger en bra bit över detta.

Alla moderna prestandakort har specifik targettemp, och korten är konstruerade så dom ska hålla just denna temperatur vid hög load.
Finns ingen anledning att göra egen fläktkurva när kortet inte blir varmare än 81c, ända det åstadkommer är mer oljud från fläkten, prestanda påverkas inte.

För övrigt så kan man om vill sänka tempen ändra targettemp istället till tex 75c men bibehålla TDP värdet eller höja det lite, ger samma effekt som om man skulle höja fläkkurvan, fläkten höjer sig med auto då.

EDIT: finns dock risk att man sänker prestandan om man ändrar target temperatur, lite osäker på den biten...

Ni hade absolut rätt. Kylaren gick på otroligt låga varv. Genom att sätta upp den bara något manuellt vid load gick tempen ner runt 7-8 grader, till enligt mig trevligare nivåer. Tack för hjälpen!

Av TobbeH94

Geforce 970 varmt...

Köpte ett MSI 970 med deras refenrensdesign på komplett under Black Friday. Kortet fungerar utmärkt sånär som på lite spoltjut och ganska höga temperatur. Har ett hyffsat trångt chassi, men kör med vattenkylning på CPU och rejält med fläktar trots det ligger grafikkortet runt 81 grader vid spelande. Är det någon annan som har samma kort och som kan bekräfta om det här är de temperaturerna som man bör förvänta sig? Tack på förhand!

Av TobbeH94
Skrivet av KentaRuff:

Okej får tacka alla för hjälpen. Har lite insikt i det hela nu.. tror jag ska vara så dum snål så jag väntar in jul rean nu när jag har lite att gå efter. Kan nog vara klokt att göra

Om du är dumsnål borde du inte vara ute efter att Maxa spel på en bärbar sedan att maxa spel på en bärbar dator alltid blir orimligt dyrt. Köp istället en dator med något mer rimligt prissatt kort som 860m gärna maxwell varianten.

Av TobbeH94

Angående Lenovo Y50-70 så ägde jag föregångaren Y510p. En dator jag inte alls var nöjd med och som jag därför vart tvungen att göra mig av med. Främst på grund utav att skärmen och touchpaden var helt värdelösa, men också pga att datorn blev otroligt varm vid händerna. Har endast som hastigast klämt på en Polares MSI GS70,dock är det modellen emd 860m vilken inte verkar ha några problem med överhettning. Dock torde modellen med 870M har just det så i det fallet kan det faktiskt vara värt att inte ta den datorn som teoretiskt har bäst prestanda sedan det kan komma att visa sig att så inte är fallet.

Av TobbeH94

Tycker du borde vänta och se vad som händer prismässigt med MSI GS60 nu kring Black Friday. En liten. smidig, snygg och kanske framför allt välbalanserad dator. Dessutom är MSI ganska generösa med bra med ram och HDD samt SSD.

Av TobbeH94
Skrivet av robbankentor:

Har gjort en clean av grafikdrivare, jag behöver inte installera om datorn.

Nej du behöver uppenbarligen inte installera om datorn sedan du ju gjort en clean install av drivarna och har problem... Them logics...