Inlägg

Inlägg som DocStargazer har skrivit i forumet
Av DocStargazer

@kebabhazzan: vill kunna spela i 4k

Av DocStargazer

Har också förbokat på webhallen, inet, netonnet samt cdon. Hoppas på en till mig själv och en att ge bort i julklapp. De andra 2 bokningarna är i reserv. Om möjligt avbokar jag om mot förmodan jag får från alla ställen. I "värsta" fall finns ju marknaden är att sälja till inköpspris + frakt

Av DocStargazer

Uppgradera till högprestanda speldator

Börjar bli dags att byta moderkort, CPU och minne pga krånglande moderkort. Kattsand och moderkort är inte en optimal kombination!

Har idag följande som jag vill byta ut:

CPU: Intel i7-3930k
Moderkort: Asus P9X79 Deluxe
Minne: DDR3 Corsair 16 GB

Det jag vill behålla är
Grafikkort: Geforce 1080
PSU: Corsair AX850W
CPU-kylare: Noctua DH15
Chassi: Fractal Design Define R5

+ div ssd-diskar och större diskar. OS, bra skärm och övrig kringutrustning finns redan.

Syftet primärt med datorn kommer vara diverse krävande spel, VR men ingen streaming. Vill ha ett stabilt system, ingen beta-testning av ny, ev krånglande hårdvara och ingen överklockning (har blivit lat). Uppskattar också att datorn är tyst och gärna så dammsäkert moderkort som möjligt. Gillar också fullmatade moderkort med det mesta inbyggt. Budget jag tänker mig för CPU, moderkort och 32BG internminne är ca 10-12000kr.

Då jag inte följt de senaste nyheterna ordentligt sedan nuvarande bygge behöver jag nu kloka tips!

Av DocStargazer

Hittar nu mitt paket hos bring men på deras trackingsida står som mottagar och även leveransadress enbart mitt postnr och postadress. Ska det verkligen vara så?

Av DocStargazer
Skrivet av Fredro:

Goda nyheter! Fick mail nu att mitt paket är iväg från elgiganten, med bring. Antar att man får den imorgon då. Väger 1.6kg

Skickades från m.sweclockers.com

Fick också mail nu från elgiganten om att paketet är skickat med bring. Bring känns dock ännu inte vid paket2.Hopas det kommer fram imorgon.

Av DocStargazer
Skrivet av pxs:

Mitt paket från elgiganten blev skickat igår (fri frakt med bring dock) så inga förhoppningar att få det imorrn.

Beställde den 27/2, på hemsidan står dock alla artiklar enbart som reservad.

Jag beställde med expressfrakt och min order har inte hänt ngt med. Surt att man betalat mer helt i onödan tydligen. Ångrar att jag inte köpte hos ICA. Blir inte elgiganten fler ggr!

Av DocStargazer

Har någon fått besked om när elgiganten skickar ut beställd konsol? Dagen före release eller releasedagen? Har en beställning med expressfrakt.....

Av DocStargazer

Fick nyss mail från webhallen om att jag inte får den beställda konsolen. Hoppas att elgigantenn levererar.

Av DocStargazer

Lagt beställning nu från elgiganten då hoppet sviker om att få beställningen från webhallen

Av DocStargazer

Ngn som fått besked på mail nu från webhallen?

Av DocStargazer

Ringde webhallen idag för att kolla om jag får min beställda switch till releasedatum. Fick besked om att det sammanställs under dagen och att alla får ett mailet senare idag med besked om man får eller ej. Bara att hålla tummarna nu.

Av DocStargazer

Jag har också en skickad nu från Toysrus.

Av DocStargazer

Finns i lager på toys r US igen.

Av DocStargazer

Synology Nas. I vardagsrummet Intel i5 Nuc och Kodi för film, Xbox one samt PS4 för streamingtjänster (Viaplay, Netflix, Hbo Nordic). I sovrummet Intel i3 Nuc och Kodi för film, Hbo Nordic. PS3 för Viaplay, Hbo Nordic. Wd tv live oftast för Netflix och film sent då det krävs tyst enhet så småttingarna kan sova (vi får ha ljudet avstängt då också).

I köket samsung tv där de inbyggda apparna används men blir inte riktigt film tittande där.

Av DocStargazer

Kan inte rösta då alternativet saknas "när det behövs". Går kortet sönder byts det så klart och är kortget jag har inte tillräckligt snabbt för det jag behöver göra så byts kortet. Just nu har jag ett geforce 1080 kort så jag tror och hoppas att det kortet klarar sig ett tag

Av DocStargazer

Jag råkade ut för stora problem första gången jag skulle betala med paypal. Köpte en liten sak får runt 100 kr och vips var kontot låst. Allt fler krav på bevis krävdes. Körkort, kopia på elräkning först. Därefter kopia på hyresavi (att äga ett hus fanns tydligen inte i paypals värld), därefter kopia på annat id-kort + pass, anställningsavtal och direkt efter det krävdes det en kopia på gasräkning! Gas är ju inte jättevanligt i Sverige och till råga på allt krävde paypal att jag skulle faxa rubbet. Det tog många telefonsamtal innan kontot låstes upp. Förklaringen jag fick var att ngt gått fel internt hos paypal.

Aldrig att jag skulle skickat allt Paypal krävde! Inte ens om jag haft allt som önskades. Efter att kontot låstes upp har jag inte haft problem. Råkar jag ut får dessa problem igen ger jag upp med paypal.

Av DocStargazer
Skrivet av jerkbait:

Tror knappast att precis alla djur i området blev skotträdda.

Hur fick ni in krutrök in i huset? De tände eld på en skog i närheten där jag bor en sommar, för att förebygga skogsbrand och man kunde knappt gå ut i två dagar p.g.a. av röken. Men det var ingen lukt i huset.

Jo, tyvärr blev samtliga djur rädda. Många barn grät och det var som en krigszon i området. Ett par gäster vi hade på besök klarade inte av det och åkte hem vid 9-tiden på kvällen.

Så mkt rök att det inte gick att se mer än en meter framåt utomhus. Då kommer det in i huset även om man har stängda fönster.

Vissa saker kanske måste upplevas för att man ska förstå. Det var så illa att hade nästa nyår blivit lika vidrigt så hade vi sålt huset och flyttat.

Av DocStargazer
Skrivet av Mimematis:

@DocStargazer: Ett tips är att inte smälla av fyrverkerier inomhus. Då slipper du krutröken.

Nu var du roligt! Nä, skjuter aldrig fyrverkerier vare sig inomhus eller utomhus. Eftersom du inte fattade så förtydligar jag - är det väldigt mkt fyrverkerier som håller på under lång tid lägger sig krutröken tungt i området och tar sig till slut in i husen trots stängda fönster och ventiler. Att slippa krutrök inomhus går inte tyvärr.

Förstår att det finns många fördelar med att bo ute på landet, Tobblish. Tyvärr är det inte möjligt för alla.

Av DocStargazer
Skrivet av jerkbait:

Vi har haft 10 hundar (slädhundar) och en katt och ingen av dem var rädda för raketer eller höga ljud.

Och jag känner inte en enda som har en hund eller katt som är rädd för raketer. Verkar mest vara en grej i södra Sverige/folk som bor i stora städer.

Det går att träna sina djur mot skotträdsla ganska enkelt om man orkar bry sig (vilket de flesta inte verkar göra) och sen klagar de I princip över sin egen lathet... #Sverige2016

Nej, det är inte alltid lätt att träna bort skotträdsla tyvärr. Har djuret redan blivit ordentligt rädd är det inte säkert att det går. Flera grannar råkade ut för att jakthund blev rädd pga fyrverkeri. Vana jakthundar och där ägarna satsade mkt tid och pengar på att försöka få bort skotträdslan utan att lyckas. De hundarna är numera rena sällskapshundar till ägarnas besvikelse.

Av DocStargazer
Skrivet av jerkbait:

Det skjuts raketer här där jag bor I ungefär 15-25 minuter från tolvslaget. Hur länge håller de på i Stockholm?

Ett år var det non-stop från 10 på förmiddagen fram till 04 på natten. Det året blev alla djur i området skotträdda. Vana jakthundar fick pensioneras från jakt just pga av att de blev skotträdda. Trots enveten träning fortsatte hundarna att vara skotträdda.

I vår villa var det dimmigt pga krutröken och allt mat smakade krut. Det var inget trevligt nyår för vare sig människor eller djur.

I en del områden runt Stockholm skjuts det raketer flera dagar innan nyår och även efter nyår.