Inlägg

Inlägg som Voltaire63 har skrivit i forumet
Av Voltaire63
Skrivet av Roger W:

Hmm, tycker folk verkligen detta är så hemskt?
Ärligt talat, själv kollar jag oftast engelska instruktionerna även om det hänger med svenska. Oddsen är ju antagligen högre att instruktionerna ursprungligen skrevs på engelska, eller att de åtminstone kostat på nån spänn på översättningen till engelska, vilket oftast gör dem mer lättförståeliga.

Det är inte "så hemskt", inte som cancer, fuktskador i källaren eller orkan på solsemestern, men om jag köper en vara som ursprungligen (enligt säljaren) har kostat närmare 6000 kr så bör en instruktionsbok på svenska ingå. Vi är inte ett tvåspråkigt land, trots att många läser/talar en knagglig/hyfsad engelska. Men en mycket anvancerad produkt som en hemmabioförstärkare (som är mer eller mindre omöjlig att använda utan manual, i alla fall till en början) bör ha en bra handbok så att man kan få ut det mesta möjliga av den. Dessutom finns ju manualen på svenska, det är bara Pioneer som väljer att inte bifoga den, förmodeligen för att produkten är avsedd för den danska/finska marknaden. Att läsa en manual på flera hundra sidor är inte heller lika lätt på en skärm som på papper. Inte heller har jag en dator i vardagsrummet där hemmabioförstärken står.

Jag läser också hellre instruktioner på engelska i fall det är originalspråket, men ibland är apparaten (mobiltelefonen/hemmabioförstärkaren) inställd på ett annat språk i menyerna, tex svenska. Då är det bara förvillande att läsa instruktioner på engelska.

Jag vill hävda med emfas att säljaren bör alltid bifoga en bruksanvisning på svenska, eller upplysa om att en sådan saknas, före köpet. Eller berätta att bara en PDF-fil finns att ladda ner. Då är det upp till köparen att välja.

PS, NetOnNet har skickat en utskrift på svenska av PDF-filen, dessutom 100% större än "originalmanualen" på danska/finska som var oläsbar. Tack för det NetOnNet!

Av Voltaire63
Skrivet av XTRO:

OFT: Var det nån här som beställde en Pioneer VSX-923-K - Black från CDON och fick en svensk manual med? (Jag fick bara en på finska/danska)
Skicka gärna ett PM till mig om vad ni fick.

Jag köpte en på NetOnNet för 1990 kr och fick också bara instruktionsbok på finska/danska. Inte ens snabbstartsguiden var på svenska utan på engelska, franska, tyska, italienska, nederländska, spanska och ryska.

Jag kontaktade NetOnNet som skickade en PDF-fil med instruktionsbok på svenska via epost, men då jag påpekade att detta inte var tillräckligt erbjöd de sig att skriva ut den på papper och skicka till mig. Kontakta Cdon och kräv instruktionsbok och snabbstart på svenska på papper.

Det är inte OK att köpa avancerad hemelektronik 2014 utan att få instruktionsböcker och övrig information på svenska. Om detta inte ingår ska det framgå innan man köper varan! Instruktionsboken är för övrigt skriven med så liten stil att det är i princip omöjligt att läsa texten utan mycket god belysning och förstoringsglas. Uselt av Pioneer!

Av Voltaire63
Skrivet av Aiwzor:

Nej. 550kr inkl frakt. Snälla, jämför priset med en bra butik på prisjakt istället för att lyssna på vad butiken själv säger. Det är dem som inte gör en riktig jämförelse som blir lurade när butiker har "rea" på diverse produkter, ofta har butiken lagt priset högt tidigare bara för att senare kunna sänka det mycket.

Ja, CDON:s "ordinariepriser" är inget att lita på. De ljuger friskt för att framstå som om deras erbjudanden är bättre än de egentligen är.

Av Voltaire63
Skrivet av skogsvilden:

Då betalar jag hellre det mycket högre priset för den "fulla" kvalitén i Asus PB278Q...

Det är noterat.

Av Voltaire63

Ja, Webhallen skaffar sig ingen goodwill utanför Barkarby.

Av Voltaire63
Skrivet av MrAdde:

Dessa kort är väldigt prisvärda, finns i många prisklasser! http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/kampanjer/pow...

280x kommer fungera utmärkt med ditt nätaggregat och för dina behov!

Tack för ett snabbt svar. Hur är det med minnet, är det stor skillnad på 2GB, 3GB och 4GB när det gäller prestandan?

Läste någonstans att dessa lät mycket. Stämmer det?

Finns det fler bra kort att ta i beaktande?

Av Voltaire63

Vilket grafikkort ger mest för pengarna, och hur långt räcker Corsair RM550 Watt Gold? SLI/CF eller ett dyrt kort?

Jag har ingen koll på grafikkort alls och behöver hjälp.

Jag tänkte börja spela lite spel; FPS, kanske flygsimulatorer. Lite mer grafikintensiva spel gissar jag. Jag vill kunna köra på ganska hög inställning på spelen.
Vill kunna spela i 1920x1080, om det går 2560x1440 då jag har en sådan skärm.
Budget: Helst under 2500 kr. Inte mer än 3000 kr om det går.
Låg ljudnivå på kortet är vikigt. R4 dämpar väl lite men det ska ändå vara mycket tyst.

  • Är det bättre att köpa två enklare kort och köra SLI/Crossfire än ett stort och dyrt?

  • Är det ett bra alternativ att köpa begagnat, kanske lite äldre kort när någon spelfanatiker/entusiast byter upp sig?

  • Jag vill gärna kunna spela på flera skärmar, kanske till och med 3 stycken 2560x1440 om det är möjligt. Eller i alla fall använda tre skärmar när jag inte spelar, för kontorsprogram, film, surf etc.

  • Funderar på att börja redigera lite film, finns något att tänka på då?

  • Nätaggregatet är lite snålt tilltaget kanske, bara 550 watt. Vilket är det bästa grafikkortet jag kan använda med mitt nuvarande nätagg?

  • Blir grafikprestanda betydligt bättre med ett bättre grafikkort och ett starkare nätagg? Datorns övriga komponenter kanske blir flaskhalsar, så allt bör ligga på samma nivå. Kan tänka mig att skaffa ett lite kraftigare nätagg om det är värt att uppgradera, tex till Corsair RM750 watt.

  • Räcker 2GB i grafikkortet eller är det värt att sata på mer, tex 4GB?

  • Är det stor skillnad mellan olika tillverkare/modeller med samma grafikkrets (760, 770 etc)? Det verkar finnas väldigt många att välja mellan. Någon som är speciellt bra? Någon man ska akta sig för?

  • Är det stor skillnad mellan tex Nvidia och AMDs kort när det gäller prisvärdhet och prestanda?

Vad har jag för alternativ och hur får jag mest prestanda för pengarna?

Av Voltaire63

På CDON går priserna upp och ner som trosorna på ett fnask. Man måste alltid kolla priset på PJ eller Pricerunner noggrant för att veta om man gör ett fynd eller inte.

Av Voltaire63

Sätt plastfolie (t ex Glad Pack) på fram- och baksidan så kan du lätt dra bort plasten om den blir smutsig. Lär inte påverka temperaturen mycket och ser snyggare ut än att stoppa routern i en plastpåse.

Av Voltaire63
Skrivet av KiXeR:

Den lider av IPS glow, https://www.youtube.com/watch?v=8LM4Vk_ikSg , dock är detta inget som stör mig eftersom jag aldrig sitter i ett mörkt rum med svart bild :), inte bra för ögonen . Vill du ha svärtan så ska du satsa på en VA panel, IPS/PLS paneler släpper genom ljus, iaf de billiga.

Nu minns jag; Det är VA-paneler som jag inte hittar i 2560x1440. Vilken 2560x1440-skärm är lämpligast då? Jag börjar tro att det inte finns någon lämplig. Tråkigt att behöva nöja sig med bara 1920x1080.

Av Voltaire63
Skrivet av KiXeR:

Fel, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2121207

Onto: har själv http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2296503
För priset är den riktigt bra, letade efter en flimmerfri skärm och denna är flimmerfri.

Tack för ditt svar KiXeR.
Sorry, glömde BenQ-skärmen. Den dök inte upp när jag gjorde en sökning på 2560x1440-skärmar på Prisjakt. Men den verkar intressant, men det verkar som om ingen har köpt den ännu, eller i alla fall inte skrivit något om den. Vore intressant att läsa.

AOC q2770Pqu verkar mycket intressant: Bra pris och bra omdömen i tester. Ser den bra ut om du sitter i ett mörkt rum och ser på en mörkt bild? Det är det viktigaste för mig.

Av Voltaire63
Skrivet av Justin91:

Svaren är:
0)Är kraven på en bra filmskärm desamma som på en spelskärm?
Nej. En filmskärm behöver inte vara lika snabb på att uppdatera pixlarna som en spelskärm.

0,1) Är en 27" 2560 x 1440 skärm för stor för surf/kontorprogram/filmtittande? Avståndet till skärmen är ca 50 cm. Det är bättre med en/två 24"?
27" är absolut inte för stort oavsett vad du gör. Högre upplösning är inga problem heller eftersom att text går alltid att förstora.

1) Vilket märke ska jag välja (med tanke på service, garanti, pixelfelspolicy, driftsäkerhet mm) Asus verkar ha dålig service, Dell väldigt bra.
Dell har bäst service vad jag vet. Eizo är troligtvis väldigt bra också.

2) Vilken modell (med tanke på bra kontrast, Backlight bleeding, clouding och allt vad det är. Det är ju bra om någon kommer hem till mig och byter ut en trasig skärm då det är en plåga att behöva skicka den någonstans vid service.)
Asus PB278Q verkar vara det bästa alternativet i din prisklass enligt vad jag vet då den oftast är utan problem.
Eizo är kvalité om du kör på riktigt dyra skärmar dock.

3) Var ska man köpa den: (Service, pixelfelspolicy, returrätt, lågt pris på alt. gratis returfrakt om man ändrar sig etc. Dustin? Komplett? CDON? Eller elektronikvaruhusen: Siba? Media Markt? (De har viss en extremt dålig returpolicy om man ångrar sig så de går nog bort.) Elgiganten?
Inet.

Tack för ditt svar Justin91.
En fråga bara: Varför är Inet bättre än de andra?
Och vilka andra tillverkare kommer hem och hämtar en trasig skärm förrutom Dell? Jag har inte hittat någon annan med denna utmärkta service.

Av Voltaire63
Skrivet av RaijtS:

Håller på att bygga ihop min dator, jag får den att starta, men inte mer. Moderkortet, alla fläktar osv går igång. Men Kopplar jag in mus, skärm osv så vill de ej starta.

Det är lustigt/oroväckande; samma sak har hänt mig. Dator fungerade några dagar - nu fungerar inte hårddisk/mus i usb-portarna och win startar inte. Det står bara att man ska trycka Del för att komma till Bios.

Av Voltaire63
Skrivet av Orici:

På grund av det som står i tråden. Allt för många klagar på dålig bild på Asus, och pipande ljud är inget jag kan acceptera, verkar också vanligt på Asus. Inte heller blir det någon Dell av samma anledning; allt för många missnöjda användare.

Av Voltaire63

Tack för tipset i alla fall. Det blir ingen Asus för min del, den saken är klar.

Av Voltaire63
Skrivet av Koffe_93:

Tjenare!

Tänkte bara höra är det någon som har sett ett par hörlurar till telefonen som ser
någorlunda ut??

Mina har lyckats gott sönder.

Jag såg ett par en gång.

Apple/Android? Sladd/bluetooth? Bygel/inear? Med/utan mic? Pris?

Av Voltaire63

Jag sitter inte på mycket mer information än någon annan men jag misstänker att det inte är några större prissänkningar på gång.
Den senaste hårdingen jag köpte var en extern 2TB för 550 kronor på Siba, strax före översvämningarna i Thailand och det var väl 2,5 år sedan. Sedan dess har jag inte sett någon köpvärd hårddisk.

Copysweds privata utpressarverksamhet gör ju inte saken bättre. Kanske går det att köpa från utlandet till lite lägre priser. Alla hårdingar som säljs i Sverige har ju fraktats från Thailand och Malaysia så det gör nog varken till eller från att posten kastar omkring dem lite extra. De är ju ganska tåliga nuför tiden. Jag har/har haft minst 17 hårddiskar och den senaste som gick sönder var 1989, en 20 megabytesdisk som jag var tvungen att lågnivåformatera om för att få fart på.

Jag är tveksam till om det är köpläge på en 4TB de närmaste 6 månaderna. Men om man absolut måste ha en så är det bara att slanta upp och se glad ut.

Av Voltaire63

Det har varit dåligt med tips från den annars så vakna Sweclockers-skaran.

Asus går bort pga låg kvalitet och dålig service där de ersätter en trasig skärm med en begagnad skärm som de har fått in som felaktig. Inte OK tycker jag. Dell verkar ha dålig AG-beläggning, mycket bleeding och väldigt många missnöjda kunder. Benq har inga 2560x1440 skärmar och Eizo är för dyra.

Det verkar helt enkelt inte finnas några riktigt bra 2560x1440 skärmar under 5000 kr än så länge. Jag fortsätter att leta och har fortsätter använda min tio år gamla 22-tummare.

"Den som söker han letar."

Av Voltaire63

Jonte[YoT]:
Tack för tipset! Den är ganska dyr, 5500 kr vilket är lite över min budget, och det är en del köpare som inte är så nöjda med den heller. Men den har ju helt klart egenskaper som är positiva. Jag lägger den i högen "tänkbara".

KiXeR:
Tyvärr har inte Benq några 2560x1440-skärmar MVA-panel, de verkar inte ha några 2560x1440 alls faktiskt.

Hoppas Maxell_79 får ordning på sin skärm.

Av Voltaire63

Jag funderar på att köpa denna skärm och är mycket intresserad av att höra hur ni tycker den är i övrigt, bilden i synnerhet. Passar den för film, surf och kontorsprogram i ett mörkt rum? Det är viktigt att svärtan/kontrasten är bra när det är normalljust respektive ganska mörkt, så man bör kunna ställa ner kontrasten ganska mycket manuellt.

Vore trevligt att få veta vad ni tycker som redan har den.