Inlägg

Inlägg som Elektroman har skrivit i forumet
Av Elektroman

Har alla telefoner samma "line level"?

Syftar alltså på detta: https://en.wikipedia.org/wiki/Line_level
(Finns det någon svensk beteckning för det förresten?)

Varierar uteffekten på denna mellan olika telefoner i deras 3,5 mm-kontakt? Vad jag kunnat hitta ligger den ofta kring 0,5 V_RMS. Finns det telefoner som har mer?

Av Elektroman

Super Cars II är rätt! Spelade det själv på Amiga för många år sedan.

Av Elektroman

"Perverst" är väl knappast rätt ordval i vilket fall.

Att kryphål som dessa existerar är ett politiskt misslyckande.

Att det finns folk som utnyttjar kryphål, där det räcker med sunt förnuft för att förstå att det är moraliskt fel att göra så, är tragiskt.

Av Elektroman

Silpheed?

En idé, ge ledtråd via ljudfil / musik från spelet istället för bild? Är det okej i den här tråden eller bättre med en ny tråd "Gissa spelet från ljudet?'

Hur som, bild den här gången

https://i.ibb.co/CM4t1XV/Screenshot-20200821-175321.jpg

Av Elektroman

En av Hubble-teleskopets bilder på en nebulosa hade jag varit nöjd med.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Orion_Nebula...

Av Elektroman
Skrivet av anon270778:

Med nuvarande regering kan vi vara säkra på en sak, utredningen kommer att ge ett förslag på hur vi kan ge ännu mer till kulturarbetare.
En skatt kanske som till SVT/SR.

I praktiken är det ju redan samma sak som en skatt.

Av Elektroman
Skrivet av anon5930:

I dessa Coronatider tycks bio vara något som hör till historien.

Stämmer inte. Fullt möjligt att gå på bio fortfarande så länge antal platser är begränsat till färre än 50, vilket motsvarar en mindre biografsalong. Inte mig emot heller, jag ser inget större nöje av att vara omgiven av hundratals personer när jag ser en film.

Sedan känns det mer troligt att det är corona som snart hör till historien, snarare än bio.

Av Elektroman

Vore lämpligt om de visades på bio också i samband med detta

Av Elektroman
Skrivet av Airikr:

Bahnhofs säkerhetspaket använder sig av F-Secure, som fick många false positive under AV-Comparatives False Alarm Test under mars i år, tätt före McAfee och Norton.

F-Secure blockerade tydligen 10 249 av 10 249 sabotageprogram som de testade, men orsakade många false positive i deras Malware Protection Test från samma månad i år. Microsofts egna antiviruslösning fick för övrigt dåliga betyg i det testet.

Båda testen är de allra senaste från AV-Comparatives. Det senaste sabotageskyddstest från dom, är Real-World Protection Test från juni i år, och där fick F-Secure 11 false positive, vilket är dåligt. ESET och Kaspersky fick 0 false positive i samma test.

Om du inte orkar läsa igenom allt: F-Secure är typ sämst gällande skydd och förvänta dig därför att få många falska träffar.

Rekommendation: skaffa ett bättre antivirus-program, förslagsvis Kaspersky eller Bitdefender. Microsofts egna säkerhetsprogram har tydligen blivit sämre i år, men det är bättre än inget, helt klart.

Jaha det var ju tråkigt att höra, jag trodde Bahnhof var kunniga och utgick från att de valt bra antivirusprogram när jag skaffade det :/

Av Elektroman

Only introverts can relate

https://i.redd.it/s8qte1elq8h51.jpg

Av Elektroman
Skrivet av keyser:

Området fortsätter leverera, dubbla fyrverkeri/smällar-shower i natt. Första omgången 04:16 (denna är hyggligt regelbunden, nästan som om det är någon som kommer hem, eller går till jobb som drar av ett par pjäser) samt en liten bonusomgång runt kl 05:45.

Gör underverk för skönhetssömnen.

Vilket område är det?

Förstår personligen inte varför fyrverkerier inte är förbjudna, ja även på nyår, förutom oljudet är de ju knappast bra för miljön heller.

Av Elektroman

Detta ser mest ut som ett troll som vill göra någon slags parodi på eller narr av folk som har OCD på riktigt. Folk som har det på riktigt är det dock mest synd om. I verkligheten är OCD ett tvångsbetende som framför allt är kopplat till ångest. Aplays inlägg verkar mer vara någon som vill skoja som en pajas.

Om du verkligen tror att det finns virus på en förpackning så är det väldigt ineffektivt (och korkat) att tvätta händerna efter varje gång du tar i den, istället för att bara desinfektera förpackningen en gång så är det klart. Sedan upprepa gång på gång att du "inte vet hur länge viruset lever på diverse ytor", istället för att bara kolla upp vad det finns för forskningsresultat på området.

Slutligen är ju snubben inte konsekvent då han t.ex. inte ens tvättar sängkläder på flera veckor - låter ju bara äckligt, och om du hade OCD på riktigt skulle du aldrig stå ut med det.

Av Elektroman
Av Elektroman

Gäller detta överallt på Steam - även i vanliga användares recensioner, foruminlägg, chatt, på profilsidor etc?

Av Elektroman
Skrivet av DasIch:

Dagens ungdom kan heller varken prata svenska eller engelska.

https://i.ibb.co/GPCRbNn/arg.png

Av Elektroman
Skrivet av Extrapaj:

Lol varför köra Windows när Linux finns?

Samma anledning som folk som väl börjat köra ett OS tenderar att fortsätta hålla sig till det oavsett om det är Windows eller Mac. Vana, lätt att veta var man har allt och hur saker funkar. Jobbigt att lära om. När jag arbetade på ett ställe där de använde endast Mac så var jag tvungen att lära mig det, hade aldrig använt det tidigare. Det gick förstås, men i början kände man sig handikappad och det är tillräckligt för att folk ska skippa det.

On topic: Hade svårt för W10 i början och höll ut med W7 så länge det gick, men när man väl vant sig så är det "som vanligt".

Av Elektroman
Skrivet av danielwerner:

Allt möjligt på Steam, men det är mest Heroes of the Storm som hägrar. Är 34 år och det känns helt omöjligt att hitta folk i liknande ålder. Eller vänner generellt; jag har tappat 99% av mina sedan gymnasiet och jag vet inte hur man skaffar nya. Skulle inte säga att jag är socialt awkward eller något; jag är bara jäkligt dålig på att få bestående vänner.

Var/hur har du försökt? De flesta som redan har ett kompisgäng sedan år tillbaka tycker att det känns tryggt och tillräckligt som det är och är nöjda med det.

Jag är själv i liknande ålder som dig och kan säga att det går att hitta nya vänner (jag tror det går att hitta oavsett ålder faktiskt) men du kanske måste försätta dig i nya situationer. Kolla upp evenemang som är öppna för allmänheten, eller kurser i något du tycker är kul/intressant. Jag tycker det är lättare att börja prata med folk när man gör någon aktivitet tillsammans.

Det skulle jag rekommendera i första hand. Jag spelar gärna annars, https://steamcommunity.com/id/dobbycat/

Av Elektroman

Valorant / Riotgames webbplats rapporteras som skadlig

Osäker på vilket forum detta bör postas i, letade efter något som hade med säkerhet att göra men hittade inte.

I alla fall har folk snackat om det här spelet Valorant, så tänkte att jag skulle testa. När jag registrerat ett konto på riotgames kom dock upp ett varningsmeddelande från Bahnhof (internetleverantör).

https://i.ibb.co/SJxk1R0/ska.png

Denna typ av varningsmeddelande brukar aldrig komma upp, så antar att det inte gör det utan anledning.

Av Elektroman
Skrivet av mrqaffe:

För 1000 år sedan var Fornordiska ganska vanligt i England, jag tror faktisk det var mindre skillnad mellan språken då pga att vikingarna härskade över stora delar av det som senare blev Storbrittanien.
Språkområden på vikingatiden >
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Old_norse%2C_ca_900.PNG
https://sv.wikipedia.org/wiki/Fornnordiska

Det har du rätt i, och engelska är även idag i grundstrukturen ett germanskt språk precis som svenska. Engelska är dock mer influerat av flera olika språk, till att börja med keltiska som är ursprungsspråket, därefter latin efter att romarna kom dit på 50-talet f.Kr, germanerna på 400-talet och sedan tyska och franska (det senare som i sin tur kommer från latin).

Som det ser ut nu kommer engelska bli det dominerande världsspråket i allt större utsträckning. I Indien är t.ex. engelska högstatuspråk. Har svårt att tro att ens Kina i längden kan hålla emot engelskans redan starka globala etablering och status inom forskning och teknologi m.m.

Av Elektroman

Syftar inte på något särskilt programmeringsspråk utan i allmänhet. Keywords används ju i många olika sammanhang, men framför allt relaterat till sökmotorer då ja.

Skrivet av zaibuf:

Inom vilket kontext? Gäller det SEO så används det inte alls längre.

Om du inte stött på det någon annanstans, så är ett vanligt exempel när man laddar upp en video på youtube, så uppmanas man att ange keywords. Om det inte har med sökalgoritmer att göra så vet jag inte, men keywords är där i alla fall.