Inlägg

Inlägg som Elektroman har skrivit i forumet
Av Elektroman
Skrivet av flashen:

Tack för tipset, har bara druckit Skånerost men köpte en MoccaMaster nyligen och är sugen på att prova något annat

Kommer jag märka någon betydlig skillnad ^^

Du får återkomma om det. Men Skånerost är ju också mörkrost så om du gillar den är chansen stor att du gillar Löfbergs organic dark roast med.

Av Elektroman

A.k.a. tråden där man endast kommenterar/gillar det man redan hört och sedan postar något eget. Inte mycket interaktion eller ta del av musik man inte hört förut.

Av Elektroman
Av Elektroman
Skrivet av Luminous:

Om du känner att du inte får "prata av dig" tillräckligt

Vet inte om du missuppfattade det jag skrev men det var inte exempel på att inte få "prata av sig" utan snarare brist på respons från psykologen. Citerar mig själv för att förtydliga.

Skrivet av Elektroman:

Tror jag har skrivit om det i den här tråden tidigare, men till exempel en satt i princip bara helt tyst hela tiden, även efter att jag själv pratat massor, så var den enda responsen "Det låter jättejobbigt." Totalt meningslöst och känns som man hade lika gärna kunnat prata med en vägg.

Av Elektroman

Verkar inte finnas någon fördel med hård matta så jag fortsätter med gammal hederlig tyg

Av Elektroman
Skrivet av loefet:

Beror ju på vad du använder för matta. Min i etsat glas sliter ju bra mycket mer än en tygmatta till exempel.
Har använt teflontejp innan för att förnya glidet, dock inte på länge då jag föredrar en lite högre friktion.

Okej, har alltid haft tygmatta så det är nog därför. Vad är poängen med glas? Är det någon fördel i t.ex. FPS-spel?

Av Elektroman

"Pads" till mus

Ny mus (BenQ Zowie EC2-A), fick med dessa. Är detta något man brukar behöva?

https://i.ibb.co/vmc2LYs/m.png

Har haft många möss genom åren, men kan inte minnas att jag behövt byta ut dessa tidigare.

Av Elektroman

För att återgå till ämnet, kan man vara säker på att detta är en "false positive"?

Av Elektroman
Skrivet av anon42512:

Gick du hos Capio eller?

Nej, det namnet kan jag inte minnas att jag stött på, hurså?

Skrivet av stenharl:

Okej, tack för att du delade med dig.

Jag har bara pratat med en psykolog i mitt liv och det var i våras. Han gav lite andra synvinklar, men för det mesta var det "Jaha, oj!" som svar. Jag ville att han skulle ifrågasätta mina synvinklar och komma med nya synsätt, vilket han gjorde ibland, men i långa loppet blev det mest recap från vad man pratade om sist, vad som hänt sedan sist, sen tog tiden slut, repeat. Så jag slutade gå och har fortsatt på egen hand. Ska kanske ge det en ny chans i höst/vinter.

Ja jag tycker en av de viktigaste uppgifterna en psykolog har är att se patientens problem från ett objektivt perspektiv och utifrån det komma med nya synsätt. Om jag förstått det rätt (är dock inte alls någon expert), är detta huvudprincipen i KBT: Psykologen försöker göra patienten medveten om sina egna tankar/tolkningar av händelser och hjälpa till att skapa nya tankemönster.

Jag har gått till både KBT och någon som kallas PDT. Om den går ut på samma sak eller något annat vet jag inte.

Av Elektroman
Skrivet av stenharl:

Kan du dela med dig av dina erfarenheter med psykologer. Du behöver inte gå in på personliga detaljer, utan bara hur de betett sig.

Tror jag har skrivit om det i den här tråden tidigare, men till exempel en satt i princip bara helt tyst hela tiden, även efter att jag själv pratat massor, så var den enda responsen "Det låter jättejobbigt." Totalt meningslöst och känns som man hade lika gärna kunnat prata med en vägg. En annan berättade om sin arbetsmetod vars huvudsyfte bestod av att "trigga" patienten. "Jaha vad gör du sen då efter du triggat patienten?" frågade jag. "Det är upp till dig själv" var svaret. Jaha, det låter ju väldigt genomtänkt? Ytterligare en psykolog verkade knappt kunna något om psykologi alls, när jag t.ex. nämnde något jag läst, i en grundbok i psykologi för gymnasiet så var det totalt okänt för psykologen.

Men för saklighetens skull ska jag nämna att jag har haft åtminstone en bra psykolog också, som kunde mycket och var duktig på att komma på lösningar och hitta vägar framåt. Då kändes det som att man utvecklades efter varje samtal.

Vad har du själv för erfarenheter?

Av Elektroman
Skrivet av Reyintaz:

Känner du till att de flesta trådlösa headsets till datorn använder sig av 2.4 GHz bandet istället för Bluetooth?

Vad menar du? Bluetooth använder 2.4 GHz.

Ser för övrigt ut som att du har fel. När man kollar samtliga trådlösa headsets på prisjakt. De flesta är Bluetooth:

https://i.ibb.co/jLmwY9r/z.png

Av Elektroman

Vad finns det för alternativ till psykologer? De flesta psykologer jag har träffat har betett sig betydligt mer "psykat" än vanliga människor. Det verkar nästan som att det är ett yrke till vilket många sadister söker sig. Inte alla självklart, men oproportionerligt många. Tycker synd om alla som träffar sådana, när de redan befinner sig en i situation där de har behov av hjälp, behöver utsätta sig för detta.

Av Elektroman
Skrivet av thompo:

Intressant också att denna tråd som är till för diskussioner av fynden i den andra tråden, mest handlar om trådarna i sig - vad som skrivs där och vad som borde skrivas där

Ärligt talat förstår jag inte folk som lämnar ett tips på ett "fynd" som inte ens är billigast. Vad är poängen? Vill man så gärna vara med och skriva i tråden, eller vad är grejen?

Jag ansluter mig till dem som anser att inlägg som inte uppfyller trådens krav bör resultera i raderat inlägg och en veckas avstängning.

Det är väl helt uppenbart? Det är självklart folk från butikerna själva som använder tråden som marknadsföringsplats.

Håller med om att det borde leda till avstängning då det motverkar själva trådens syfte.

Av Elektroman
Av Elektroman
Skrivet av mjezperrr:

Bra tråd!

Vad är det som är så bra med kommandon som inte längre går att använda?

Av Elektroman
Skrivet av Daz:

Menar du sånt här eller är det mer typ metadata-taggar eller liknande som avses?

Just det, metataggar kallas det också ibland. Så frågeställningarna från tidigare kvarstår...

Av Elektroman
Skrivet av AplAy:

Det finns något som heter neuroser (https://sv.wikipedia.org/wiki/Somatoform_autonom_dysfunktion). Jag har haft problem med neuroser hela livet, vissa jobbigare än andra. Neuroser är när du blir lite smått besatt på en sak som du sedan får beteenden och/eller känslostörningar utifrån och sedan brukar det gå över efter ett tag. Det hela är att det blir lätt hönor av fjädrar för min del som leder till tillfällig mild ångest.

Exempelvis kanske jag börjar blöda i ett finger för att jag skar mig som jag då tror skall leda till att jag skall få blodförgiftning eller dylikt och då får jag ångest över den tanken. Och det känns då verkligt tills att det har gått en dag och motbevisat min tillfälliga neuros (dvs., jag dog inte).

Vissa gånger har jag fått så kallad hjärtneuros där fokuset blir på hjärtslagen och när det blir oregelbundna slag (vilket är helt normalt) så kan jag överreagera på det och få ångest över det vilket ironiskt då ökar hjärtslagen i sig vilket blir tårta på tårta eller "ångest över ångesten". Ibland yttrar sig hjärtneuorsen att hjärtslagen så "tunna" att jag inte känner av dem med handen och då tror att det har stannat vilket så klart är helt inkorrekt.

Nu är jag mer medveten om dessa så jag brukar kunna upptäcka mig själv att, "aha, nu har jag blivit lite smått besatt över värken eller sensationen i den kroppsdelen". Så vänligen sluta kalla mig för "pajas" eller "troll" över att jag får "COVID-19-neuroser" till och från.

Nu har det blivit lite bättre då jag inte tvättar händerna lika ofta varje dag. Och jag brukar även motionera länge på mitt löpband som ett sätt att bevisa för min smått neurotiska hjärna att, "Jag kan inte ha fått det för då borde jag inte orka så här länge på löpbandet."

Tack för redogörelsen, ja om du är seriös ska jag inte kalla dig pajas. Skulle dock genuint rekommendera dig att läsa på vad forskningen säger om det ämne du blir besatt av. Som du själv ger exempel på kan du med förnuftets hjälp få kontroll över neurosen. I det här fallet skulle du kunna säga t.ex. "Viruset överlever inte mer än X tidsenheter på denna typ av yta så därför behöver jag inte oroa mig".

Av Elektroman
Skrivet av ehsnils:

Varje keyword eller begrepp separerar man normalt med kommatecken om man har ett fält för detta.
T.ex. "Databas, Oracle SQL, JDBC"

Jag skulle säga att nyckelord är relevanta i vissa sökningar, även om de har mindre betydelse numera eftersom många spammare har missbrukat dem.

Ok, dock inte detta som det frågades efter

Av Elektroman
Skrivet av Lafa:

Vad är det här för mega pedantiskt med lite tobaksrök. Röken sätter sig ingenstans, den försvinner naturligt - eftersom det är så ytligt.

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/exp...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5501723/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5501723/bin/nihms86...

https://i.ibb.co/kQGtz1h/smoke.png

rekt

Av Elektroman

Hittat svar på varför det inte funkar iaf, tror jag. https://www.howtogeek.com/354321/why-bluetooth-headsets-are-t...

Det som är så jävligt konstigt är att det funkar bra i t.ex. CS, så länge det endast är CS som körs funkar det bra att både lyssna och prata i headsetet. Discord-samtal däremot funkar aldrig!

So I'm like?
???