Inlägg

Inlägg som Ponx har skrivit i forumet
Av Ponx

Jag har haft flera 40 tum HD skärmar bara för fylla väggen och spela över större utrymme de kostar ju bara runt 500:- begagnade så men nu till 4K ultra HD blir nog minsta 30 tum för man ser inget på över en meter annars varken i program eller spel så och ligga soffan är bättre än sitta i stol vice versa beroende men när 3D tv blir bättre klart alla kommer spela både konsol och pc på de och 40-50tum måste det vara för kunna se inställningar osv. man bara hänger de på fästen så man kan vinkla dem, enklast med en stor skärm vägg är svetsa ihop och ha på hjul på med vardera vinklande för varje film och spel och internet mm man har uppe typ 6 skärmar och spela med eyefinity och resten ovanför är jävligt fint.
Jag märker aldrig några input lag på mina tv bara dåligt internet då, allt går att konfigurera med får bättre bild på en tv än en datorskärm men catalyst är bra för sånt.

Av Ponx
Skrivet av lossah:

Allt förutom redux-fläktarna från Noctua är fula. Redux-fläktarna är snygga!

@Flaxiis 3-pin går alltid på max om man inte köper resistorer i 5 eller 7v, eller kör med en fläktkontroller.
4-pin är PWM-styrda och går att koppla in till moderkortets PWM-kontakt (dvs 4-pin) och du kan styra fläkten hur du vill.

Ang. vilken fläkt du bör välja btw TS, är ju mycket helt och hållet hur du vill balansera ljudnivån och flödet. Jag kan hitta en fläkt med 2,5k rpm som blåser som en tok som många skulle säga är "bättre" bara för att den blåser mer, men så låter den som en dammsugare också. Jag klarar inte fläktar som körs högre än, kanske max 1,3k rpm.

Jag föredrar låg ljudnivå framför blås, därför tror jag att en 1200rpm är ganska lagom. PWM-styrd är ett måste dessutom.

Men åter igen, beror helt på hur du prioriterar.

Mina går bara över 1000rpm när det närmar sig 50c grader har bara noctua så den är nästan ljudlös de till hårddiskarna går på 7volt så hörs inte med fritt blås hörs inte fläktar föränns när de går över 1500rpm som de aldrig gör som ta bort hålen framför fläktplatserna och 3st som blåser mot varandra på kylaren med några kyl plattor borttagna kan jag rendera filmer plus spela utan de når 1500rpm inte ens grafikkorten kommer upp i det med max 70-80 grader på sommaren plus dubbel ljudisolerad låda och fläktfilter behövs bara på inblås .

Av Ponx

Andrahandsvärdet är inte högt, mesta som man köper är skrot direkt, bilar datorer mm. enda värt är processor och grafikkort ett par tusen max corsair agg inte bra och bara 500gb hårddisk hade varit en bra ssd kanske en tusing max annars 3000:- för resten, jag ger bort allt mitt inte lönt sälja....
Blocket är en sida man bara köper i nödfall, mer lycka till i andrahands sweklockers affären där får du mer per del!!!

Av Ponx

Behöver ja en 500-1TB kostar inte mer än mekanisk och håller längre snabbheten och fler funktioner som användas som usb minne och sättas i anda datorer efter, gör din gamla laptop 100 gånger snabbare med byte av stationära dagens ssd håller bättre än mekaniska så kör en httpc eller server med mekanisk, en 6tb håller mindre en nyare ssd trots skrivningar det är mer än så, jag byter redan bort alla mina innan de kommer till 6TB hur dessa nya chip fungerar är fantastikt....
Apropå kallstarter en ssd startar i 100 minus medans en mekanisk startar inte i 10+ bara fördelar en ssd går aldrig sönder men en laptop mfl. håller 3-5år en ssd med minst 10 år garanti snart livstid skakar ite sönder och mycket mer

Av Ponx

Jag skulle själv valt 6 kärniga intel den lilla kraften de ger alla varje år är inte mycket men ska man håll på med program och spel så kan man göra alt samtidigt är fler kärnor bättre, alla snackar om intel kraft men den höj 10% varje år inte mycket vad som krävs idag med konvertera filmer och cracka saker hela tiden samtidigt man spelar, jag klarar allt fortfarande på en Phenom 6 kärnig 4+Ghz plus överklockat grafikkort det krävs lite för klara saker....
Min nästa blir intel om de klarar sina saker, får se på zen.....

Av Ponx

Antivirus är alltid bra att ha och dagens 4-8 och fler kärnor klockade 4-5Ghz med minst 16GB ram och en SSD märker man ingen skillnad, kör Malewarebytes och ccleaner mfl. några gånger i månaden och se hur mycket skit webbläsarna släpper igenom kvittar om det är Facebook eller Youtube eller en nyhetstidning alla släpper in nånting och virusdefinitationerna ändras hela tiden så ena veckan är AVAST bra nästa AVIRA eller nåt annat så kvittar nästan vilket bara man har skydd som kör ständigt, därför bra med fler kärnor med för då kör man alla olika program på olika kärnor och kan spela ändå utan lagg.
Datorerna idag är tillräckligt kraftiga att ha massor med program rätt konfigurerad.

Av Ponx

@thu3n: Den stödjer de flesta AM3+ som står där och säkert fler om du kollar upp firmware updaten som behövs och stödjer alla AM3 som står längre ner utom Athlon vilket är konstigt eftersom det är deras mest kompitabla, du får kolla updatens nogare bara men stödjer gör den jag skulle satsa på en fx-6 eller phenom 6x för över 6 kärnor är på gränsen till de korte jag har haft ett av deras 990fx ud3 och bara 6 kärnor på sommaren ger brännmärken på brädan....

Av Ponx

Dessa är bättre 2000rpm full hela fronten plus en bak tack vare större lådor och stora hårddiskar med mindre hinder framför låter de inget och och har själv de plus 3000rpm till processorkylaren, hastigheten ställer du in i bios och nu på vintern är den ljudlös med lägsta instälningar annars behövs de till 40 gradiga sommaren, pwm betyder du kan styra de hur de vill plus är värmestyrda på kontakterna på moderkortet osv.
De har ett gäng nya i 1500rpm med som är bättre för den som inte vet vad den vill, jag har alltid tyckt corsair låter och flåsar för lite då är Be quiet bättre men man väljer till vad de ska vara till.
Noctua kevlar 200rpm

Av Ponx
Skrivet av trikomannen:

Dibs betyder? Antar att du menar att gpun flaskhalsaer.

Nee Dibs som i första hand, något begagnat om du fortfarande lirar i HD upplösning något som ett Radeon 280x-290 3-4gb eller GTX 960 4gb jag skulle satsat på ett Radeon 380-390 8Gb eller GTX 960 8Gb under julrean eller begagnat och klocka järnet ur processorn, jag har med ett 280x klockat med firmware på 1.4volt till olika höjder klarar alla spel i ultra i HD upplösning med en gammal överklockad 6 kärnors processor så gammalt rullar fortfarande utan problem mer minne och några spel ssd skadar inte heller.

Av Ponx

Ni borde vara oroligare för strålningen från era dator displayer och tv´s än alla andra vågor runt överallt radiovågor är ju farligast......
De bygger väl bara ut masterna som redan finns plus där de inte kan dra fiber vice versa och 4G funkar utmärkt sålänge man är inom 5km jag har för det mesta runt 30ms i svarstid och obegränsat 3G med extra antenn i min stuga så kan spela online och se laggfri youtube när datan är slut med runt 3G 360-520kb/s tack vare stor extern antenn ger rejäl boost och skulle de införa 5G som ger längre räckvidd och mer stabilitet ju närmare man är så blir datan mindre tydlig om täckningen faller 1-2 bars.
De flesta mobil företagen är från utlandet om inte samarbetar så inget förutbestämt, skaffa ett bättre mobil/surf abonnemang från utlandet annars.
Dessutom om ni stänger av 3-4G så är det på 1-2G banden mobilsignalerna går kan även stänga 2G för ännu bättre täckning och batteritid som när man är i vildmarkerna där inga master finns på mils avstånd får man gå till högsta kulle med extra antenn och batteri med solceller, varför lödda massa extra antenner på en router och höja dess strömintag mm. för öka wifi avståndet till hängmattan ute i trädgården mer behövs inte bara komma på bästa enklaste lösningen.
MvH.

Av Ponx

Mitt bästa tips är skaffa en mediaspelare över nätverket som Xmbc/Kodi eller Tversity och streama från datorn över nätverket till vilken enhet som helst och styra allt med mobilen osv. enklare blir det inte.

Av Ponx
Skrivet av Xilithane:

Min första dator var inte ämnad att spela på, men nörden* har ingen lag, och spela WoW på en Mac mini fungerade en stund, sen lagga det ihop och minin var rena värme elementet, la ner den i en plastkasse och stoppa i frysen, det gick ju bra!
Utvecklade detta till att köpa ett flertal 1 kilos förpackningar frysta ärtor som fick agera kylning, funkade.
En kvinnas sätt att lösa ett problem:)

Och det funka bra? Hur högt kunde du klocka allt?

Lol, bra troll inlägg på så gammal tråd, Noctua är bäst och slår alla på allt lägg upp deras specs bredvid varandra och jämför men bättre är köra på dubbel torn och minst 1500rpm fläktar som blåser mot varandra på tornen får ner ljud och värme lätt och jag brukar sätta nätaggregatet i cd slotten om de är minst 3-4st slots stort för få plats med 2st Be Quiet längst ner och överallt plus ett par Noctua extra på hårddisk burarna, alla utom noctua kopplade till moderkortet för temperaturstyrning, datorn blir ljudlös max 10db så man knappt hör ett sus ens bara hårddiskarna överröstar och långt under maxtemp max 50c även med dubbla grafikkort bara grafikkorten blir varmare än allt även om överklockat så inte ens nordbryggan eller processorn når 40c max 50c.

Av Ponx
Skrivet av ReZZiE:

Har Windows 8.1 Pro.

Ingen domänanslutning.

Vilken KB var det? KB3044374? Isåfall nej, den hittar jag inte bland installerade uppdateringar. Och det finns inga tillgängliga att installera. Men jag provar o installera den manuellt via https://support.microsoft.com/en-us/kb/3044374

Nej den mappen finns inte.

Annars spelar det ingen roll egentligen... för jag tänkte formatera datorn innan jag installerar Windows 10. Jag vill inte ha en kopia av gamla Windows sparad.

Sätt på Automatiska uppdateringar (som rekommenderas) kommer ikonen fram och det blir en uppgradering från befintliga inget nytt ominstallerat, precis som man uppgradera W7 till w8 så laddar man bara ner uppgraderingsfilen efter installerat sitt gamla operativsystem.
Och varför det säljs fler OEM än Retail beror på alla företagslicenser och skolor det slösas på och många som köper sina feta spelburkar på el-giganten mm. inte f-n köper man OEM frivilligt.

Av Ponx

Ja precis de kan vara i vägen för vissa kylare plus de har ingen bättre funktion än andra low profile plus andra märken är oftast billigare än corsair också och kör samma timings sen början som corsair inte gör köper man exakt samma några år senare och man klockar så har de annan timing i lägre mhz konfigurationer.

http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2...

Av Ponx

Det var lite dåliga rekommendationer bara det chassit alltså gamla likadana chassin ges bort och flera chassi för 500:- är mycket bättre, fram med vinkelslipen är det bästa och såga snett som eltejp remsor storlek med korta mellanrum på halv centimeter mät ut i förväg och rita på papperstejp var 120mm-140mm hålen kommer vara och såga därefter ovansidan och undersidan för ett bra flås fritt flöde och en liggande kylare hade varit bättre och tystare än en vattenkylare med liten radiator och till processorn som kommer svettas säkert minst 80 grader och ännu mer med ett R9 290x finns inget grafikkort som blir varmare och i så sluten miljö kommer hela systemet dö och ja moderkortet kan skadas beroende på komponenter och dess lödning mm. lossnar av värmen.
Tyvärr, tillsvidare kör med sidan öppen.....

Av Ponx
Skrivet av Thraez:

@Ponx: tack för alla svar. föressten bara för att vara helt säker så inte psun är för lite?

Bättre inför extra grafikkort och massa överklockning och alltid bättre ha mer så nätagget inte arbetar för fullt alltid och går sönder.
Och måste påpeka minnena måste vara Low Profile för inte stöta i kylaren står LP i beskrivningen har själv de höga corsair vengance och fick kapa några kylflänsar och det behövs inte jag har överklockat mina till 2133mhz och blir bara lite varma blir det skållhett så man inte kan ta på det är nåt fel eller kylning behövs.

Av Ponx

Köp ett Be Quiet på 700-800 watt nätagg de är perfekta vilket som med 80+ Gold och ett tips på kjell&co så säljer de musmattor från 5kr och andra minnen Low Profile och helst låg CL som 9-8.....
Har du ingen mus? Köp hellre den trådlösa från Logitech annars en Steelserie den kraken kantiga är obekväm från många sajter.
Och vill du lägga så mycket på grafikkortet? Köp hellre 1-2 st Amd R9 290 och några Noctua fläktar så har du tillräckligt tills nästa gång.

Av Ponx

Använd en platt skruvmejsel att lätt trycka bak ena stålbit hållaren och lirka fram så ploppar batteriet ut medans du håller i chassit statisk elektricitet är förslagsvis farligt och kan ofta inte hända med tur men skaffa ett armband till nästa gång kostar ju bara runt 50:- spänn till sin dyrbara teknik och mattor för extra säker miljö men det är helt annan säkerhet inför modifieringar mm.
Det brun/gula är säkert rost/korrigering för det är gammalt och fukt lätt kommer när man flyttar kall dator utifrån och in osv. inget farligt kan rengöra med en tops med t-röd och sånt.

Av Ponx
Skrivet av philipborg:

Jag tror vi missförstår varandra lite då jag tänker med en slot i mellan. Men ja, ligga tätt intill varandra är väll inte en hit. Tror det skulle gå att lösa men svårt och vi pratar starkt luftflöde direkt mot grafikkorten.

Extra fläktar hela fronten full med Noctuas 1500rpm eller Cougar som blåser kall luft direkt över komponenterna funkar bra, gammal bild men jag har liknande med olika konfigurationer med fläktar och det hjälper med extra och bygga vindtunnlar och klocka på sommaren utan problem bygga vindtunnlar.

http://i.imgur.com/oWnTbkM.jpg

Av Ponx
Skrivet av Ponx:

Dina spekulationer är inget annat än just spekulationer. Att något existerar betyder inte att det blir standard. Sedan så har inga "20 kärniga Zen processorer" ens kommit fram i rykten så ta och hejda dig? Redan nästa år är det absolut inte ens en chans på att det blir verklighet.

Det är några år sen Amd och Intel utveckla 20 och 30 kärnors processorer men bristen på teknologi och pris så testar de igen och redan gjorts från Intel men man skulle ju överdriva och utveckling går framåt, värsta ståhej när man gick från 500mb till 1gig och 3gb och nu 8gb det är inte så överraskande, 4gb räcker inte till så klart många kommer köpa och det kommer bättre och bättre, en HUD med chattkanalerna i 3D-glasögonen och liggande tillbaka med kontroller och tangentbord spelande samtidigt på massiva skärmar är ett stenkast bort... Skoj åsido med lite stänk av allvar. http://www.guru3d.com/news-story/amd-server-roadmap-reveal-20-core-processors.html