Inlägg

Inlägg som Ponx har skrivit i forumet
Av Ponx

Ultrawide är störtskönt i flesta spel för man ser mer av ytan i spelet om spelen stödjer det men gå upp i 30 tum minst för de blir så smala annars och det är värt det, 24 tum är lite litet och hittar du för runt en tusenlapp och med större upplösning numera är 30+ tum mer behagligt med flera program öppet så fyller de bättre ut skärmen än mindre fönster på mindre skärmar så blir allt automatiskt mindre med text osv.

Bästa tipset är skaffa 3st 40 tum stående med långa bred sidan på höjden tar de mindre plats på skrivbordet plus stor bild som tusan, blir 40 tum på höjden och med 3st bredvid blir det 60tum på bredden och borderless skärmar och med små mm. bred panel blir kanterna mindre som man lätt vänjer sig vid.

Av Ponx

@joakim99: Nej många år sen jag hade fonder men de är rätt lika varandra beroende vad de innehåller men de går sakta upp med en liten procent vinst vart år så man kan vänta 5-10 år och mer på tjäna lite, bankerna kan lätt tipsa vad de tycker och visa rapporter och olika vinstmarginaler de olika kan ha.

Av Ponx
Skrivet av Ytbehandlad:

Fast med tanke på att du har en 144hz skärm så är det ju en ganska vettig uppgradering att kunna nyttja det i spel som CS:GO där det är ganska nice med bra flow.

Annars kan du ju vänta på AMD Zen om du gillar AMD och se om den kommer bli tillräckligt stark för att köra CS:GO med 144+FPS i alla situationer

Såg för nån månad sen första testet på Zen 4 kärnor och 4 trådar på 28 nanometer där fick de upp den till 4.8 Ghz på 65 watt utan problem så nästa omgång på 14 nanometer med 8-16 kärnor blir inga större problem att nå 5 Ghz på runt 100 watt.

http://i.imgur.com/QHrKmUs.png

Av Ponx

@PuMaH: Dollarn går fortfarande neråt och inte lönt att kolla på långt efter valet som jag sa i början, finns massor av bättre företag att satsa på.
Usa kommer bli ett mindre land med stora brister för trupm inte vinner och med redan stora kriser kommer mycket falla, mer finns att tjäna i tredje värld länderna där mesta blomstrar och flesta andra länder här runt omkring har handel genom, guld är ju en valuta men går stadigt neråt medans bankerna töms på guld köps det sista upp men hur värdefullt det blir med tredje världen alla gruvor som kan mina guld vet man inte hur det kan gå.
Kolla hur omvärlden ser ut och deras företag som kina, korea, indien, portugal mfl. i de regionerna.
Finns fortfarande mycket ny teknik som uppfinns och startup companys att satsa lite på men långsiktigt är nog fonder bäst.

Av Ponx
Av Ponx

Investeringar i banker och företag mfl. ger bättre avkastning om man vet vilka, du kan investera i allt, kickstarter är en bra sida för nya investerare som flera andra sajter finns det alltid något att lägga pengar i.
Veta mer om företagen och dess investerare och omvärlden ger en bättre insyn i aktie handel.

Av Ponx

Hur svårt är det googla på pund och brexit, pund var värt 1 som lägst ni är inte redo för aktier. http://www.express.co.uk/finance/city/658338/Brexit-EU-Exit-How-Affect-Pound-UK-Economy

Av Ponx

@Ixos: Det är nasdaq börsen inte aktier, hur kurserna förändras beror på flera saker men köp nvidia aktier för 160 dollar styck och hoppas på deras höjs och hur världens alla händelser fungerar mot kurserna beroende vad man investerar i, pundet var knappt värt 2 pund när de gick ur eu och har handel över hela världen som är mer betydande än 12-15 pund det är idag, det är beror på så mycket och vilka aktier man köper.

Av Ponx
Skrivet av kronwalled:

Är svårt att förstå tyvärr, åtminstone för oss icke insatta.

Du verkar ha köpt aktie(fond) för "2 för en dollar", dvs $0.50 per aktie, sedan har värdet stigit 12x, dvs $6.00? Och det summeras till 100% vinst på nåt vis om jag förstår rätt.

Ja ungefär sådär beroende vad kurserna ligger på som kan bli 12 gånger 6 beroende på dollarn och aktien, läs vidare som på avanza och börja lek med alla olika gratis aktie appar man kan lära sig från med låtsats pengar eller räkna ut egna kurser och kolla börsen, handla med aktier är lättaste sättet att tjäna pengar på. https://www.avanza.se/kundservice/avanza-akademin/aktier.html

Av Ponx

2 dollar per aktie som flesta från nasdaq och utlandet är valutan som bestäms efter valutakursen som stiger, om något är värt 2 för en dollar som sen blir värt 12 gånger mer per dollar är inte svårt att förstå, hade ni handlat i de marknaderna hade ni förstått så aktie handel går till. jag handlar inte på bankerna som tar höga avgifter och mer krångliga, du kan köpa aktier i svenska kronan om du vill, det finns investerare till allt.

Av Ponx

@kronwalled: Enkelt visat hur det fall och kosta 2 dollar per pund för varje aktie då och sen steg, svårare är det inte.

https://s3.postimg.org/a5li0gtj7/pund_nasdaq.jpg

Av Ponx
Skrivet av Persienner:

Hur långt fram vill ha avkastning? Rör det sig om ett eller 20 år? Om det är det senare eller längre så finns flera bra portföljer som ger rätt säker avkastning. Rekommenderat kapital är kring 100 000 lägg inte allt i samma även om det är rätt lågrisk.

Avkastning kan handla om dagar beroende vad det gäller, enkelt är se nasdaq kursernas grafer hur mycket faller och stiger så vet du mycket om hur läget ligger till i vad som ska investeras så väntar man på fallen sen kan det ta dagar,veckor, månader, år till beroende hur allt ser ut, man behöver ha information om det mesta om ska satsa men räcker med några tusen på olika om du vill, som amd cracsha för några dagar sen och kommer säkert dubblas om ett år efter stigit 300% i år tex.

Av Ponx

@joakim99: Försökte svara hur man tjänar på aktier och värdet de sänktes till som inte har med kronans växel utan aktiekurserna mm. för en annan som ställer samma frågor överallt utan veta något om han pratar om, så blev kort och ohanterligt.

Av Ponx

@joakim99: Ta och kolla hur man handlar med aktier på Avanza istället, där står allt förklarat hur man tjänar på när aktierna är värda minst.

Av Ponx

@ML_916: ok ska du inte klocka räcker det med vilken som typ om inte original fläkten.
Men såfall något från be quiet deras fläktar går så låga varv så är så tysta till det mesta, noctua har ju dubbelt flås så kyler bättre på låga varv med, jag har nästan bara noctua och de snurrar 500-800rpm för det mesta, bara på sommaren de snurrar 1300rpm ungefär vid load men har de nya svarta industri fläktarna som är ännu bättre.

PS. Man ska inte snåla när det gäller teknik och saker som ska vara länge, mina moderkort brukade vara dyrare än processorn men idag är de lite skillnad, men bra kylning krävs också så får du 30c grader i rummet på sommaren kommer du ångra du inte valde bättre kylare osv. och när du kommer klocka så är det guld värt det lilla extra, bara spara en månad extra och köp andra saker nästkommande månader.

Av Ponx

Om du bygger enligt första bilden kolla in denna kylaren Noctua NH-L12
Men max höjden är ju 180mm och tornkylare får ju plats även om du kan få montera sidofläktar utanpå så är ju denna bäst Noctua NH-D14

Av Ponx
Skrivet av izzie:

Pundet bottnade i 10,8SEK. Vad pratar du om?

Handlar om procent som valutan bestäms åt från dollar så 2 dollar för 2 pund per aktie mot 12 pund per dollar.

Av Ponx
Skrivet av izzie:

Du får gärna redogöra för hur du "vann 100%" på Brexit.

Pundet gick ner till 2 på ett par dagar och upp till 12 på ett par veckor.

Av Ponx

Dollar och guld är för instabilt det får du ha daglig koll på och tjänar inte mycket på de höga inköps priserna glöm inte du måste betala skatten också så, Avansa är ett bra aktie företag där vann jag 70% på Amd och 100% på brexit så kunskap om omvärlden och teknik beroende vad och frankrike nu i sina positioner mot eu kan falla drastiskt så då köper man, deras handel är övertygande med omvärlden som mycket inom dessa fall är betydande.

Av Ponx

Net1 är ett bra föreslag, jag bytte själv till dem nu efter de taskiga 4G som man nästan bor 5km ifrån för bra täckning och dataförbrukningen, men de anpassar även dataförbrukningen genom hastigheten hur många som använder den klena frekvensen osv. men bättre än mobilt även koppar i telefon i vissa fall när man bor i skogen.
Annars borde du kunna se förbrukningen i routern och kunna begränsa den annars har mobilt en hemsida samma som routern som man ser vad som förbrukas samt deras hemsida men routern är bästa fall, jag köpte min med extra antenn i butik för ha kontroll det lilla det hjälpte.