Inlägg

Inlägg som Ponx har skrivit i forumet
Av Ponx

Köp en begagnad förstärkare och ett par hörlurar från 2000:- med slutna kåpor, höj basen och volymen på förstärkaren voila det kommer dunka som tusan.

Slutna kåpor kommer fungera som en baslåda så får mer bas och senheizer har alltid varit bra märke så flesta nöjer sig med det tills man börja leta efter sina nästa hörlurar måste man lyssna först, vissa märken kan skiljas väldigt mycket medans flesta låter likadant, det är en smaksak vad för ljud man gillar och flesta equilazier fixar den skillnaden ändå.

Av Ponx
Skrivet av kallandes:

Tack!!! Men tack vare tråden jag skapade här, så har jag redan ett par Sennheiser HD650 på min öron Läs det lilla som är skrivet, innan du postar

Ok jag bara skummade igenom inläggen och gav ett generellt svar på alla.
Om du vill ha bas så är slutna kåpor bästa än nyare finesser som bruseredusering och extra bass allt detta får du genom förstärkaren eller dac och vill du lägga några tusen på hörlurar så kommer nog flesta hålla med det bara försämrar ljudet och isolerade slutna kåpor/Noice cancelation kommer fungera som en baslåda så du får bra och rent ljud.

Allt du behöver är en digital kabel till förstärkaren/dac och ifrån den kan du koppla equilazier och flera andra förstärkare beroende hur stor anläggning du vill ha som tex. Om du om några år vill ha hemmabio eller bara hörlurar fungerar båda sätt lika bra men digital kabel och valfri förstärkare är en av viktigaste delar, sen kan man diskutera hur Ohm känsliga och vad för membran de använder och de flesta i dessa prisklasser som 3000:- och uppåt är oftast lika bra och med digitalt ljud ochh låt oss säga diamant diskant som ett alternativ så kommer du få otroligt ljud från 10-20 Hertz till 40-50 000 Hertz med slutna kåpor kommer det låta som ett par högtalare för 30 000:- det viktigaste är slutna kåpor det gör extrem skillnad så behöver inte extra bass funktioner som du ändå kan öka genom förstärkare och equalizer och massor av andra sådana saker du bara behöver koppla in.

Jag hoppas du är nöjd med dem du har så har du något att få en bild över hur ljud fungerar och hur du kan göra för förbättra i framtiden, jag bara ger exempel på hur en liten sak kan förändra hela ljudet som slutna kåpor och rör förstärkare det är en sak du också enkelt kan förbättra ljudet och finns massor med byggga egna byggsatser än lägga 30 000:- och uppåt för renare och extremt bra ljud.

Jag vet inte hur kunnig du är inom allt detta så hoppas du förstår vad jag menar och om du vill veta mer läs så mycket som möjligt och försök gärna bygg egen förstärkare och var rädd om öronen, mina baslådor går ner under 10hz och spelar över 130 decibel i bara bas och ett helt rack av förstärkare och slutsteg som vardera driver från diskanter till mellanregister och basar så kan ändra varenda frekvens som du själv enkelt kan ändra med mobilen med flera olika appar osv,

Bara ett par exempel och tips hur en liten sak kan göra så stor skillnad, när du kommer upp i dessa priser så är det värt att undersöka dessa saker för som sagt, något från 3-5000:- kan du få till att låta som rejält mycket dyrare.

Av Ponx

Skaffa valfri stereo/hemmabio förstärkare med valfri sub från 10-12 tum och grannarna kommer hata dig, mer behövs inte för bara ett par tusenlappar om du inte vill ha digitalt ljud och vill ha bra ljud som tex över 50 000 hertz som många säger är onödigt medan alla hundar skäller så fort det kör en bil på film hos mig med en hel vägg av högtalare med banddiskanter och baslådor stora som garderober så vibrerar hela mitt hus och sängar och soffor fungerar som massage.

Det är kul och bra att lära sig byggga stereo så du kan köpa en enklare rör förstärkare att bygga eller andra byggsatser och bygga små förstärkare och delningsfilter från några hundralappar och uppåt och få ett otroligt bra ljud än ett par ohm motstånd som oftast används i billigare högtalare.

Köp inga hörlurar med de finesser som extra bass etc de låter förfärligt och med lite research kommer du hitta bättre alternativ, JBL, Bower Wilkins, senheizer, är bara några i mängden och finns otroligt bra andra märken numera.
Har inte använt mycket hörlurar sista 10 åren men slutna kåpor är mycket bättre att stänga ute ljudet och isolera ljudet i kåporna för bättre bas också som de verkar kalla bruseredusering numera men helt onödiga funktioner som oftast försämrar ljudet så slutna kåpor är de bästa jag har hört senaste 10 åren.

Av Ponx

Jag har en trådad version av detta Corsair K65 och kan säga de är jättebra, fördelen är man kan byta ut knappar och brytare och med aluminium skal klickar det extra högt när tangenterna bottnar så rekomenderar de små runda gummidämpare, jag har ett trådlöst Logitech K400 men tangenterna är så korta som på laptops så bättre med högre tangenterna så man känner knapparna lättare men batteritiden är för liten så man skulle behöva ladda dem varje dag för daglig användning framför TVn liggande i soffan annars låter det lockande men behåller de jag har.

Av Ponx
Skrivet av Farsan Baloo:

Tack.
Det minskade poppa upp, jag testade några regedit ändringar före som inte hjälpte alls men där var ett paket samlat med reg edit ändringar och hjälpte bäst.
Jag återställde precis datorn också så kan göra vad som helst för få bort det innan ny återställning ^^

Detta var ett märkligt problem, jag får forska mer detta är bland det wierdest thing ever.

Tack så jättemycket.

Av Ponx
Skrivet av Krabbtumme:

Windowsknappen + K, har jag för mig.

Då kommer det upp som jag vill bli av med, kan inte skriva, spela, se på film utan det kommer upp var och varannan minut för att leta efter en enhet, jag har inte ens bluetooth som alla tips säger jag måste aktivera och ta bort enheter.

Jag måste på något sätt aktivera blutooth för få dem åtgärderna som (fråga om projicera till den här enheten) varje gång en anslutning försöker göras, till aldrig göra någon anslutning.

Men alla val är gråa så kan inte klicka på dem för det står. Den här enheten stöds inte av mottagning av micracast.

What is this?
im loosin my mind.

Av Ponx

Miracast hur stänger man av det?

Hejsan kan ni hjälpa mig hur man stänger av Miracast att dyka upp hela tiden ovanpå alla fönster?
Detta började igår och som ni ser är det inte ens aktivt eller fungerar, ändå dyker det upp till höger hela tiden om söka efter enheter jag inte ens har?

Kan inte ens skriva detta utan det dyker upp ovanpå allting.

https://imgur.com/01onsRT

https://imgur.com/01onsRT

https://imgur.com/01onsRT

Av Ponx

Hmm har det fungerat med 1 skärm bara ?
Jag tror det är fel på grafikkort, kan testa flasha bios.
Testa ett annat grafikkort, fungerar det så är det nog fel på grafikkortet.

Av Ponx

Power options/energialternativ? Balancerat/prestanda avancerade inställningar.
Är skärmarna inställda på samma hz och upplösning i nvidias kontrollpanel, rätt kablar för klara högre hz eller testa byta plats på kablarna.

Du körde en skärm i moderkortet, kör alla i grafikkortet och konfigurera allt i nvidias kontrollpanel, uppdatera drivrutiner och bios.

Speccy är ett rätt bra program som felsöker och laddar ner alla drivrutiner till allt. https://www.ccleaner.com/speccy

Av Ponx

Passa på köp olja och gruvor medan de är låga och kina ska expandera en hel del också i gruvor, och alltid inför vinter och efter sjukdomarna så är Netflix och amazon mfl. streaming och gaming plattformer, några som alltid höjs vid dessa tider.
SAS är nere på 6 kronor lägsta nånsin, alltid bra investera i allt möjligt och följa samhället man lär sig snabbt hur det alltid går upp och ner.

Av Ponx

Fungerar säkert som vissa moderkort med extra fläkt, huvud kylaren går på grafik processor som alltid går 100% och 80c grader typ så ganska självklart och extra fläktar till resten av minnesmoduler och annat som ger värme men mindre kort och större kylare kanske annars basic fläkt konstruktion det blåser luft och kyler flänsarna.

Kommer säker bli skitbra bättre vänta till nästa omgång av grafikkorten med säkert 80% bättre performance nästa gång med dagens utveckling är det bara ett litet bakslag nu så nästa 2 år kommer vara 1080 storebror typ enkelt förklarat, även 1060 fungerar perfekt i HD upplösning så behövs något ordentligt om man ska bli imponerad av framtida ai och virtual reality och 8k.....16k....50 cores can't get enough you know what I mean....

Av Ponx
Skrivet av Fulci:

Jag var tvungen kolla upp så att jag hade förstått det rätt. Vapor chamber är precis samma teknik som heatpipes som du säger.

Underbegreppet vapor chamber verkar används för platta lösningar. Till exempel på RTX 2080 Ti (se länk nedan) som har en stor vapor chamber (med platta heatpipes inne i den) längs hela kylaren. Se video från GamersNexus nedan.
https://youtu.be/w9FtXZGQzfM?t=733

På bilderna från RTX 3000-seriens kylare ser man fyra stora heatpipes som går igenom större delen kyllösningen. Frågan är om vi då ska använda ångkammare som det svenska ordet för alla lösningar med heatpipes, platta vapor chambers eller inte. Verkar inte finnas någon direkt svensk översättning på heatpipes. Värmeavledningsrör? : )

Det är det som kallas heatpipes och tornkylare, element och kylskåp använder samma funktion ingen sorts avancerad teknik, bättre använda aluminium det leder värme lättare.

Av Ponx

Bara det skiljer ett par grader kan ni placera fler fläktar blåsande på alla varma ställen och kylflänsar det gör mer nytta än ha enstaka fläkt för passa luft cirkulation.

Hur fungerar laptop extra fläktar kylning de blåser ju luft rakt mot plasten, vissa högpresterande designers gör likadant på moderkort och chassi med fläktar blåsande på moderkortet från båda sidor.

Av Ponx

De jag pratat med runt jorden tjänar bara några tusenlappar och spelar mest indie spel och gratis MMO och japanska spel eller kör på låg/medium grafik från 720-1080p det behöver man bara 2gb grafik som flesta 10-20 är gamla saker flesta använder, Sverige är ett rikt land och tror inte någon skulle arbeta för 10kr timmen.

Av Ponx
Skrivet av mangemani:

ett spel jag kom att tänka på när jag nu sitter och läser igenom alla spel ni har tipsat om, är ett ubåts spel. jag tänker inte på det där spion ubåts spelet, där man ska infiltrera en ubåt(kursk), det har jag redan spelat, utan jag tänker på ett slags sim spel. man ser ubåten från sidan och man kan röra sig fritt mellan de olika däcken. man ska leva livet ombord på en ubåt helt enkelt, göra sitt jobb, äta, sova, prata med besättningen etc. någon som har namnet på detta spelet? såg spelet i en "kommande releaser" vid på youtube och jag tror att release datumet var 2019, så det borde vara släppt.

Sea of Thieves.

Man är en pirat och rätt skoj smyga ombord andras skepp och sno saker osv.
https://m.youtube.com/watch?v=OBJUG-Xrh_g

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ponx

@DenOndeElvispen: Hmm ok, du kanske kan möblera lite, allt behöver inte vara perfekt och de är inte så stora typ 30cm breda är flesta.
Jag kan garantera du får bättre ljud med vifa än flesta mainstream högtalare, de flesta är likadana numera men kan man Specs så vet man vad man är ute efter så du kommer inte ångra köpet förrän du köper högtalare närmare 50k.

När du ska köpa lite dyrare högtalare kolla in Bower & Wilkins då, det är ju ca. 2000 talet hifi exploderade och då var även Audio pro ett bra märke men finns nu i alla butiker så de gamla klassiska märkena köper man gärna begagnade, på den tiden var delning filterna stor del som flesta bara sätter ett ohm motstånd osv. I många högtalare.

Kan du lägga 2000:- så är nog Dali bättre än det mesta det är unika högtalare, vad säger ni andra?
Det finns relativt bra ljud vid 5000K + med stativ högtalare och golvhögtalare nog 50-70K + man får det bättre sakerna i högtalarna.

Du behöver ändå en sub sen också för det är ingen bas i dem högtalarna.

Hifi klubben var stället man hängde på förr i tiden så kika in där.
Dali stativ 2000:- https://www.hifiklubben.se/hogtalare/stativ--och-kompakthogta...

Hifitorget har mycket bra begagnad teknik, några Rotel slutsteg tills man flyttar till hus och hela väggen som skärm typ, hehe men kolla gärna den sidan också vad som finns i din närhet, man hittar många bra fynd i närheten av storstäderna.
https://hifitorget.se/?k=9

Av Ponx

För 1700:- ?
Den andre killen länkade ett par fina Vifa, köp dessa.

https://hifitorget.se/visa_annons.php/vifa_bluespark_89224.htm

Av Ponx

Några mobilspel som finns till PC och konsoler också.

Life After Night Falls.
Stardew Valley.
Lumia Saga.
Perfect World.
War Robots.
Battle Prime.
Black Desert.
Asphalt 9~

Av Ponx

Ok några till lite blandat av allt och lite indie och mobil spel mfl. Destiny 2, Generation Zero, Mechwarrior, Metro Exodus, Devil May Cry 5, Far Cry 5, Final Fantasy 15, Black Desert Online, Tera online, Lords of the rings online, Darwin Project, ARK survival evolved, Pillars of eternity, Planetside 2, Titanfall 2, The outer worlds, Outer Wilds, Celeste, Journey, Ori and the Blind Forest, Child of Ligth, Octopath Traveler, Shadowgun Legends, Stardew Valley, Oceanhorn , Alto’s Odyssey, Black Squad, The Cycle, Dreadnought , Monster Hunter,

Return to Castle Wolfenstein Mobile
DOOM III Mobile
Resident Evil Mobile
PUBG Mobile
Planescape: Torment

Av Ponx

World of Tanks har jag alltid vilja testa men aldrig orkat, det är rätt skönt variera med lugnare spel ibland som Cities Skyline är en klassiker man måste testa om man gillade sim city och gamla snes och nintendo 64 med metroid och zelda.

Sekiro Shadows Die Twice, riktigt skoj om du gillar assasins creed.

Metal Gear, Deus Ex, Mirror's Edge, No mans sky.

Finns en hel del man aldrig spelat och bara läser och tittar lite på i steam osv. svårt komma på titlar man aldrig sparade, men lycka till.