Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas
Skrivet av Donnerstal:

"I januari berättade Elon Musk att den första människan har fått ett Neuralink-implantat i hjärnan."
Eller syftar du på ett annat citat?

Du har helt rätt. Musk pratar om ett implantat, inte bara tekniken i sig som jag gjorde.

Av talonmas

Först i världen säger Musk. Lögn och uppblåst propaganda som vanligt säger jag.

Här är t.ex en artikel från 2007 om ämnet:
https://www.pcforalla.se/article/1719090/sa-styr-du-datorn-me...

Av talonmas
Skrivet av jnsson:

De har t.ex. aktivt hindrat Apple Watch från att kunna användas på Android. Det läkte nyheter om att Apple tänkte göra en kompatible med Android, men valde att inte göra det

Ok, jag trodde att du menade att de försämrade sina egna produkter kontinuerligt. Men då förstår jag hur du menar

Av talonmas
Skrivet av Kilroy:

Jag är glad att vi börjar se lite mer krafttag mot företag som missbrukar sin position och försämrar produkter bara för att dom kan.

Det finns mycket kvar att göra men känns som det faktiskt går lite åt rätt håll ändå!

På vilket sätt känner du att Apples produkter är försämrade?
Och konkurrens finns, bara att välja Linux/PC och Android. Vad är det som skaver egentligen?

Av talonmas

Så en digital krympflation?

Av talonmas

Håller med föregående. Reducera ditt scope! Sätt tydliga gränser om vad som ingår i ditt exjobb. Målet är inte att skapa en fungerande produkt åt en arbetsgivare utan målet är att du ska lära dig. Börja smått. Fortsätt ännu mindre. Det är din rapport som ger dig examen, inte ett fungerande program

Av talonmas

Känns mer o mer som att denne ryktesmakare är en Nvidia-anställd inom deras marknadsavdelning:

Så ett AI-kort, som i praktiken är copy/paste på ett grafikkort, ryktas ha gemensamma delar med ett grafikkort? Näähäää, skulle aldrig gissat

Matrisoperationer är det man vill ha, både inom 3d-grafik o AI. (Så skippa inte det kapitlet i matten ni som fortfarande pluggar, det är viktigare än man trodde då )

Av talonmas

Pinsamt att 4k inte räknas som "Standard" år 2024.
Ja, har sett det jag ville se på HBO ändå. Nu blir det paus i ett år så de hinner producera lite nytt.

Av talonmas
Av talonmas

Tänk om de nån gång vågade släppa bakåtkompatibiliteten o göra lite optimeringar. Men det här är en början. Windows inställningar har varit extremt förvirrande senaste decenniet.

Av talonmas

Analog pryl o sen klaga på att digital mjukvara saknas känns lite knasigt. Bättre att gå fullt analogt o styra allt manuellt med vred o spakar.

Av talonmas
Skrivet av friArsenik:

Sänka avgiften för något som är lagstadgat "gratis" !?

Jo, tjena!

Man får nog separera frågan. Reklamfritt är ju inte på något sätt lagstadgat o Mera kan ha hur mycke eller lite reklam de vill, om vad de vill.
Spårningen däremot, den måste man kunna tacka nej till. Kan vara så enkelt som att ta kan Nej o så avslutas kontot. Regelverket uppfyllt. Men i stora lagar finns (medvetet) stora gråzoner. Nu utforskar båda sidor dessa gråzoner och om några år har vi en praxis om hur lagen ska följas.

Anledningen är att lagar är lika svåra att skriva som bra kravställning. Luddigt formulerade lagar är juristernas version av agilt och sen reder man ut detaljerna i domstol när ärenden börjar komma.

Av talonmas

Jag är nog gammal men vad är Amazon spring deal? Är det en "grej"? Inte hört nån prata om det vad jag kan minnas
Brukar det vara bra priser?

Av talonmas
Skrivet av ProdusentArbetaren:

ML är nog riktig term. LLM/ML blir blandat med AI. AI är hype ord nu

ML är en utav teknikerna som används för att skapa en LLM. Ena en teknik/verktyg, den andra en produkt.

Av talonmas

sony wh 1000xm3 kommer ibland på rea för ditt pris område. Då är det bara att slå till!

Av talonmas
Skrivet av anders190:

Påminner lite om när man tog bort kopparnätet på en del platser i landet tidigt, innan man fått ut fiberutbyggnaden till dessa platser. Kvar blir 3G/4G (om masterna ens uppgraderats till 4G) som får kapacitetsproblem samt de där ganska dåliga och dyra satellit internetlösningarna. Detta innan SpaceX lanserat sin tjänst i USA ens.

Tycker som du skriver att det vore rimligt att skjuta upp nedstängningen iallafall något år till. Nu pressar man marknaden och tillverkningsled och ger massor av eWaste istället.

Finns så mycket som är fel med detta, lite som när folk behövde slänga sina TVboxar och köpa nytt för 10 år sedan eller när det nu var. Utveckling måste ske men i en rimlig takt.

Fast det jäktas på just för att undvika överbelastning. Man vill åt frekvensbanden som 2g/3g använder men få utnyttjar. Omfördela dem till 5g. Tycker jag är bra. Omvänt så hade folk suttit o gnällt på att 5g är överbelastat istället. Då föredrar jag det här scenariot.

Som en bonus rensar man ut sjukt många IoT med kass säkerhet

Av talonmas

Skulle ändå rekommendera att ge Mac en ny chans. Underbar för utveckling. Du får helt enkelt inte en kraftfull och samtidigt tyst dator med Intel för tillfället.

Personligen gillar jag annars Lenovos X1 carbon-serie när det kommer till bärbart.

Av talonmas
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

*edit*
Det speciella med Ai är att det för användaren egentligen inte kostar något. När folk gick från dumbphones till smartphones så fick de köpa en dyr mobil, ändra deras vanor med hur de sköter om denna och ladda mobilen varje dag. De behövde även skaffa dyrt surfabonnemang för att verkligen nyttja den.

Medans Ai, ja det finns helt gratis att använda nu. Folk behöver ingen speciell hårdvara eller abonnemang, det är bara använda. Detta leder till att det mer är en fråga om vilja/intresse ifall man vill använda Ai eller inte.

Nja, det är gratis för privatpersoner att göra det AI kan göra just nu. Generera text o bild. Om du vill att den ska göra något specifikt som passar ditt företag så måste du träna en egen modell. Och det kostar både tid o pengar o resurser. Inget billigt.
Vi har för närvarande en besparingsgräns på minst en halv miljon för att vi ens ska börja träna en proof of concept när avdelningar kommer med önskemål om AI.
Sen kommer underhåll av AI:n. Ditt företag uppdaterar lite villkor? Tyvärr finns ingen untrain på gamla villkoren utan det är bara att träna om det från början. Börjar så smått komma metoder för att hantera det här i moduler som du lägger i en RAG.

Jag ser AI som ett kraftfullt verktyg som kommer skapa lika många jobb som det tar bort. Ungefär som alla tidigare revolutioner

Av talonmas

Skicka en länk till en deltagare o de behöver varken konto eller program. Webbversionen funkar utmärkt.

Antar att det här är nån gammal rest från Skype kontra Skype for Business som de äntligen åtgärdar.

Av talonmas