Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas
Skrivet av Gimbal:

Än så länge.
Men numera (och det är windows 10) så vill den gärna söka på internet istället för bland dina installerade appar.
Vill jag starta en app som heter monitor och trycker win-knappen och börjar skriva så inte fan hittar den programmet bland mina appar utan den söker på nätet i första hand och jag får läsa om slagskeppet monitor eller om programmet monitor (som jag försöker starta) på deras egen hemsida.

Inte förrän jag med muspekaren väljer appar så hittar den appen. Så ävla irriterande.

Enligt egen erfarenhet så visar den min träff först, och sedan webbträffar nedanför under en egen rubrik. Du kanske stavat fel till din app?

Och du vet att du kan stänga av webbsvaren om du inte är i behov av dem?

Av talonmas

Jag vet inte ens vad det är för skillnad på startmenyn mellan win 10 och 11 (trycker alltid win-knappen och sen första bokstäverna i programmet jag vill köra så opåverkad av vad som nu sker)

Av talonmas

Om jag känner att nån gjort saker utöver det vanliga så dricksar jag. Har de bara sagt välkomna och slängt fram maten så dricksar jag inte.
Och självklart aldrig när de bara tappar upp en öl.

Av talonmas
Skrivet av Palme_570:

OM cpu klarar 300 fps i 720. Men ditt grafikkort klarar 120 i 1440p JA då vet du att smäckar du i en GPU som klarar 350 FPS i 1440p så vet du att du blir cappad vid 300 av CPU:n om du testar allt i en upplösning som bara visar vad GPU klarar blir det MENINGSLÖST detta berättar vad cpun klarar av....... EN cpu kan överleva flera GPUS DÄRFÖR är det relevant. GUD!

Så du menar att folk om flera år kommer behålla sin cpu, köpa bättre gpu och sen välja att köra i 320 fps istället för 300 fps. Eller kommer de att sätta på högre inställningar och upplösning och lira i 120 fps? Jag vet vilken jag tycker låter mer trolig.

(Ps, jag kan ha missförstått dig då du skrev hela ditt stycke i en enda mening så blir lite syftningsfel)

Av talonmas
Skrivet av Pantburk:

@Magnus303

Det är så man testar cpuer, vid högre upplösning så går belastningen över på gpun och belastningen på cpu sjunker .

Förstår hur du tänker med att många inte spelar på de lägre upplösningarna men det är såhär testerna måste göras

Det är så testerna måste göras, men måste man göra testerna? Som han andra sa, du får svar på en fråga ingen har ställt. Vad är värdet?

Av talonmas
Skrivet av kelthar:

Man borde stämma sin bredbandsleveratör om man laddar ner program med malware! Hur kan de tillåta sådant på sitt internet. Haltande jämförelse, jag vet, inte exakt samma sak.

På nått sätt känner jag att det inte riktigt är Googles fel om app-makare lurar kunder på pengar.

Det är en sak ifall det finns malware i en app, en kryptobrytare, en annan sak om man skickar pengar till någon genom en app utan att kolla att den är legitim. Ska man stämma Telia för att bedragare ringer en och ber en att betala pengar eller använda sitt bankid?

Fast det är inte Google som stäms, det är Google som stämmer. Användare har med hjälp av förfalskningar och bedrägeri laddat upp saker på App Store och det i sin tur skadar Googles rykte. Därför stämmer de appmakarna.

(sen hur de ska gå vidare med en stämning mot en kinesisk medborgare? det kan jag inte svara på... känns menlöst)

Av talonmas

Ser inte det här som något konstigt. Såklart att olika hushåll ska ha olika abonnemang? Har varit så för allt annat så länge jag kan minnas.

Av talonmas

Drömmen är såklart att köpa EN enhet (på några TB) som sen fungerar som både lagring och RAM.

Av talonmas

Har Xiaomi MI 34 för under halva priset mot vad du har budget för. Använder den dagligen i arbete och har inget att klaga på. Har även hög frekvens.

Av talonmas
Av talonmas
Skrivet av icogniito:

Det hänger sällan på denuvo i sig utan snarare på utvecklarnas implementation.

Det finns mängder av fall där bortplockande av DRM, inklusive denuvo, gör under för prestandan.
Resident Evil Village är ett toppenexempel på ett spel som hade lag spikes konstant i combat, det visade sig att capcom implementerat en DRM check varje gång man skjöt en "zombie". Detta var inte bara denuvos fel då spelet använde både capcom DRM plus Denuvo, oavsett låg grundfelet i implementationen.

AC: Origins var ett annat exempel där bortplockning av Denuvo resulterade i kortare laddningstider samt framepacing fix.

Precis, och det är exakt det han ändrade sin tes till. Att det inte alltid beror på denuvo utan på implementationen

Av talonmas

Här har vi en vetenskapsman. Han hade en tes att denuvo sänkte prestanda, gjorde sina experiment och sen reviderade tesen. Istället för att göra allt i sin makt för att bevisa att tesen var korrekt vilket så många gör nuförtiden.

Spännande att se hur det fungerar också.

Av talonmas

Tog copy/paste på exakt det du skrev i tråden och la in det på en ny cool "AI"-sida.
Överst på sidan kommer en exakt beskrivning på vad du behöver göra för att återställa.

https://www.google.com/search?q=%C3%A5terst%C3%A4lla+nintendo...

Lycka till!

Av talonmas

Haha, jag räknar 6 år gamla spel som nya! Nu känner jag mig gammal

(Minns ju när jag var ung, då var en 5 månader film jättegammal. Man ändrar verkligen tidsperspektiv med åren.)

Av talonmas

Var med som försökskanin 1999 när armén skulle ha IT i fält. ISDRIFTASS var vår titel. Fick utbildning inom nätverksteknik som jag hade nytta av i civila livet efteråt.
Uppgiften var att sätta upp en sambandscentral baserat på fiber och emails istället för TS9000 (radio o telefon). Kabeltattarna fick med sig en rulle fiber att dra tillsammans med koppartrådarna. De var mindre roade.
På servern hade vi samtliga enheter i Sverige och deras kommandon. Var som att spela Command & Conquer i realtid. Klickade på en enhet, skrev in kommando, och två dygn senare var enheten framme på nya positionen.

Var första IT-boomen i fält så var ett jäkla ståhej runt det med ÖB som hälsade på bl.a. Sen skulle alla rekryteras ner till FN o Kosovo, men inte en jäkel nappade. Alla ville ut i arbetslivet istället o tjäna riktiga pengar. På den tiden fick man 4000 totalt för fullgjord värnplikt

Låg i Enköping ledningsregementet

Av talonmas

Frakt av begagnade saker. Väldigt få försäkringar som täcker det mer än till kilopris (några hundringar alltså).

Nä, hyr en bil o kör ner. Billigast, säkrast, tryggast, snabbast, flexiblast, enklast.

Av talonmas

The Dresden files - Fantasy som utspelar sig i nutid och i form av en gammaldags deckare.

Av talonmas

Multitrådad ökning månntro? För single att öka 40% hade varit galet kul (men inget jag tror kommer ske).

Av talonmas
Skrivet av Jonas79:

Dock väldigt många som väljer Nvidia pga raytracing och skulle Amd komma ikapp på detta med nästa generation och dessutom till 100$ lägre pris i samma prestanda klass som Nvidia motsvarande kort i 5000 serien lär dom sälja kort dessutom måste dom bli mer energi effektivt för mitx chassi

Det har du 100% rätt i

Av talonmas
Skrivet av Maximo:

Det har dom gjort några år nu... att mer r&d läggs på gpuer är dock inget negativt för gamers varför folk nu fått för sig det.

Bättre matrisoperationer behöver inte betyda bättre spelprestanda. Troligen snabbare ray tracing, men i övrigt tillför det inte så mycket. Om AMD som enda uppdatering hade varit tensorkärnor så hade spelfolk inte jublat precis. (ML folk däremot...). De vill ha bättre rasterisering o coolare shaders