Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas
Skrivet av Trihxeem:

Det där med access till allas mail i en AI låter som en mardröm.
Dels GDPR, ta bort allt från medarbetare som slutar blir rätt trist (antar att det inte görs?)
Sedan personlig information som finns i mail.
”Göran är sjukskriven 2 månader för depression”
^
Yo copilot - vem ska jag prata med angående X?
”Du skulle behöva prata med Göran men enligt mail bland HR personal så är han sjukskriven till 12/6”
Glorious!

Copilot använder exakt samma behörighetsinställning som övriga office365. Så har du inte tillgång till infon via utforskaren/hemsidor så har du det inte via copilot heller. Så det har de tänkt på

Av talonmas

Men hur lätta är VSA100 chippen att få tag i då? Känns ju svårare att få ett sånt chip än att få ett gammalt kort?
Eller plockar man chippen från gamla trasiga kort?

Coolt iaf. Men de borde väl köra win95 nu när det "stöder" .net core 2.0?

Av talonmas
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Alla pratar om Ai, hur mycket Ai kommer förändra vårt datoranvändare. Och de vanliga datanördarna är som Larry David i FTX reklamen: https://www.youtube.com/watch?v=hWMnbJJpeZc Där det senare visade sig att FTX var Ponzi scheme bedragare, så man skulle ha varit Larry David.

Nå jag är mycket förväntningsfull över allt nytt med Ai som kommer och mycket kommer med användaren ingen extra kostnad. Alltså vi får det på köpet. Det blir mycket spännande att se hur folk kommer använda den i framtiden.

2st stora hinder emot stor användning av dessa Ai chatar ser jag. Två stora grupper användare är elev/student och folk som arbetar.
Elev/student så räknas väl typ all användning som fusk, i arbete måste man vara extremt noggrann med vilken information som lämnas ut för precis vad som helst för vilken kund som helst. Det innebär ett overheadjobb med att skriva frågan med påhittad information och sedan får man ett mindre bra svar tillbaka. Och man kan ifrågasätta tidsvinsten?

Alltså säg att man vill ha en SQL query. Man får då manuellt hitta på några tabeller med fiktiva kolumner etc, sedan be Ain skapa en Query där lösningen innehåller del av svar som man är ute efter. Och när svaret långtifrån är bra, så är frågan hur mycket tid man tjänade?
Detta kommer förändras, dels blir svaren bättre. Och Ain kommer köra på ställen där det inte står saker som: Citat: "Dina konversationer behandlas av mänskliga granskare för att förbättra tekniken som driver Gemini-appar. Ange inte något som du inte vill ska granskas eller användas."

Vi kör nu copilot helt internt på egna MS-servrar. Förutom internets samlade kunskap så har den allas chatt o mail historik och alla dokument på Teams/SharePoint. Jag frågar om jobbrelaterade saker hela tiden. Ovärderligt för vissa, menlöst för andra. Beror helt på uppgiften man har antar jag

Men för tillfället har vi så många besparingsprojekt med AI att vi börjat kolla på att besparingen måste överstiga en miljon annars har vi inte tid att införa den. Så nog finns det o göra!

Jobbar inom logistik (globalt) så vi har både mycke administrativt som görs samt stora datamängder och flöden. Så min domän lämpar sig ypperligt för AI. Säkert annorlunda för andra branscher.

Av talonmas
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Varför göra detta i sverige? Jag ser inga fördelar. Det känns som om företag som har satsat på hypen Ai insåg att de ej tjänade så mycket pengar på detta och de hittade då en annan inkomstkälla.

Jag tror mycket på Ai men ser naturligt att det blir en Ai bubbla som IT bubblan. Där IT bubblan resulterade inte att folk slutade använda datorer, bara mer förnuft med vilka investeringar man ska göra.

Om de upptaxeras med en miljard så betyder ju det att de tros ha gjort en vinst på fyra miljarder!! Är inte det anledning nog tycker du?

Av talonmas

Så länge det inte är olagligt att blocka reklam så ser jag ingen anledning att inte blocka reklam. Och kreatören får mina pengar via Patreon och Google via min data. Mitt samvete är rent

Av talonmas
Skrivet av Allexz:

Nämen? Lossless som var standarden sedan Audio-CD på 1980 talet?

Och dessa är då en 'premium' tjänst som skall kosta mer? Ja jo tjena!
Mjölka ska man medans mjölka man kan! Bara sådär 40+ år senare.

Du tänker att du kör en Walkman med cd-växlare på magen och batteripacket på ryggen?

Bättre då att jämföra med alla andra lossless streamingtjänster som redan finns och är billigare

Av talonmas
Skrivet av jnsson:

Handlar du från Amazon.se eller Amazon.de så är säljarna SKYLDIGA att stå för ALLA extra kostnader om paketet kommer utanför EU, det inkluderar deklareringsavgiften enligt Amazons regler. Vägrar säljaren betala tillbaka är det bara att kontakta Amazons kundtjänst

Kanske inte ska använda stora bokstäver på or som skyldig när det handlar om ett amerikanskt företags generella policy. Spara krutet till när det finns juridiska skäl

Som redan nämnts, om avsändaren deklarerat fel så kommer Postnord ta ut tull/moms. Två alternativ i det läget. Vänta med att rulla ut godset tills avsändaren ordnat sin deklaration. Eller betala dubbelt och kräv återbetalning av avsändaren (exklusive administrativa kostnader).

Av talonmas
Skrivet av Aarox:

Tyvärr olaglig med 300W motor så tänk på Sysops uppmaning här med att främja brott och brottsliga handlingar på forumet, vi är ute på hal is nu!

Du läste inte vad jag skrev va? Google vad 300 w egentligen innebär. Det finns inget entydigt sätt att mäta på.
Den jag länkade är speciellt framtagen för nordiska marknaden. Den är godkänd enligt alla som har mandat.

Vad saker marknadsförs som och hur stark en sak är är helt olika saker. Finns dussin av trådar här i forumet om du vill veta mer om watt vs watt. Jag själv hade din ståndpunkt och förståelse i hälften av dem, men sen läste jag på.

Av talonmas

Max effekt är nästan en filosofisk diskussion. Polisen bryr sig i stor endast om max hastighet (vilket är vettigt).

Här är en bra i din prisklass och med lång räckvidd:
https://cdon.se/fordon/el-scooter-xiaomi-mi-pro-2-e-scooter-n...

Av talonmas

Ska du sätta upp en egen webbserver? Då ska. Du ha en server o inte ett webbhotell.
Om du däremot vill ha nån som kör allt i bakgrunden åt dig och du bara gör "en hemsida" så är t.ex. one.com bra.

Men om du behärskar komponenterna du listade så är steget till helt egen webbserver inte lång. Lägg bara till Apache eller nginx eller liknande. YouTube 15 minuter så har du det fungerande

Av talonmas

Kört Brave på mobilen ganska länge nu och det funkar bra. Reklamfritt överallt, utan massa plugins.

Av talonmas

Serien är ju grym! Bara sett två avsnitt hittills och gillar det jag sett.
Som referens är jag 40+ och har endast spelat Fallout 1, 2 och 3. Ca 1000h kombinerad speltid (2an är favoriten).

Av talonmas
Skrivet av underd0g76:

Internet-kabeln ända in i hårddisken.

Toppnivå, Microsoft. Toppnivå.

Nu pratar vi troligen om enskilda individer som slarvat. Av drygt 200 000 anställda så är det inte jättekonstigt.
Knappast så att det är ett strategiskt beslut av MS att ha den här uppsättningen? Och garanterat inte en policy.

Av talonmas

Aldrig använt clipchamp eller Loom. Inte heller hört talas om det. Och jag har digitala möten varje dag med olika kreativa avdelningar. Det som används till precis allt är Teams.

Varför inte lägga tid på en Teams-utmanare istället? För det behövs och förbättringspotential finns definitivt!

Av talonmas
Skrivet av Dinkefing:

Tror det är ett betydligt utgångsläge än 2012 för Windows RT och 2017 när Windows 10 lanserades med ARM-stöd men det kommer gå segt väldigt segt. De flesta stannar nog kvar på x86 för bakåtkompatibliteten och att de flesta program redan finns till x86. Nu tror jag Yoshman kommer hoppa in och förklara att så inte är fallet men jag tror jag har rätt.

Det är nog inte många utvecklare som orkar gå in och koda nya versioner bara för att Qualcomm släpper begränsade bärbara med deras egna chip.

Fast de kommer väl emulera x86 så du har bakåtkompatibilitet. Kanske inte för årets AAA spel, men för allt annat bör det funka.

Av talonmas
Skrivet av Nikodemous:

Jag får ändå säga att detta var en stor nyhet för mig. Allt som kan tänkas tillhöra boende har man alltså inget rättsskydd från ARN ifall det inte överstiger 2000 kr. Hade verkligen ingen koll på detta alls.

Arn är inget rättsskydd till att börja med. De ger en rekommendation och vägledning. Det är allt.

Rättsskydd har du i tingsrätten i form av förenklat tvistemål.

Av talonmas
Skrivet av Ssargon:

Jag vet inte vad dom tränat på. Youtube har uu enormt mycket material så om man tränar på video så är det ju en bra källa.

Poängen är att det inte finns några problem för dom att träna på youtubevideos vilket är vad artikeln habdlar om.

Jag syftade på deras GPT (bard/Gemini), den är nog inte tränad på youtube mer än nödvändigt. Utan på all text de kommit över på internet. Varav majoriteten de INTE haft rätt att nyttja. Därav exakt samma sits.

Av talonmas
Skrivet av Ssargon:

Nu ingår ju Youtube i samma ägarstruktur som Google så jag tror inte att det finns en sådan rädsla.

Tror du att deras AI enbart tränats på Youtube??

Av talonmas

Det roliga är att google inte törs stämma nu för de vet att de tränat sin egen AI på samma sätt

Av talonmas

Att byggmax är skräp vet nog de flesta hemmafixarna. Du får vad du betalar för liksom.
Men om man åker till butik så kan man klämma o känna och besikta innan köp. Då går det att handla där.