Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas

Hur mäts marknadsandel? Står i artikeln att endast nyförsäljning minskat, men att användat är lika högt. Bara att folk använder sina saker längre tid/köper begagnat.

Men har andelen verkligen minskat? Eller bara nyförsäljningen?

Av talonmas

Har samma för att blåsa upp luftmadrasser vid havet samt rensa damm. Grym liten sak som räcker huuuuuur länge som helst per laddning. Och så billig

Av talonmas
Skrivet av Sjoooberg:

Vive Pro
Vive Pro 2
Quest 2
Quest 3
Quest Pro
Varjo XR4
Varjo Aero

På kontoret kör vi nu Vive Pro, vi har Pro 2 men upplever första som bättre. Sakta men säkert försöker vi ta oss till Quest 3 som samtliga kollegor tycker är bättre än alla de jag nämnde. Den dyra drömmen vore Vision Pro men den har inte fullt stöd för det vi sysslar med och är för färsk.

Jag är på jakt efter nån som har jämfört med holo lens 2. Samma prisklass men alla jämförelser jag sett på Youtube verkar så partiska. Antingen så hatar de Apple eller så älskar de Apple Företaget alltså. Och jämförelsen blir därefter. Själv vill jag bara se praktiska exempel o erfarenheter från en "vanlig" människa

Av talonmas
Skrivet av Sjoooberg:

Har tillgång till en sådan på jobbet. Den är verkligen hur häftig som helst, hästlängder bättre än de andra headseten som finns på marknaden. Upplösning är helt magisk, sjuk upplevelse faktiskt.

Priset ska vi inte prata om, men utbudet av appar är inte heller att hurra för.. ÄNNU.

Hoppas tekniska aspekterna kan få andra tillverkare att snabba på sitt utvecklande av tekniken.

Vilka andra har du testat? Bara konsumentvarianter för lek o spel eller har du även testat konkurrenter i samma prisklass som är mer riktade till företag?

Av talonmas
Skrivet av Erik.:

Det är sant att det är vaga parametrar.
Men det är lite tydligare om man följer länken...

I stycket "Revitalising the repair market."
"The rules aim to strengthen the EU repair market and reduce repair costs for consumers. Manufacturers will have to provide spare parts and tools at a reasonable price and will be prohibited from using contractual clauses, hardware or software techniques that obstruct repairs."

Men som allt nytt ska väl det stötas och blötas en tid för att fungera i praktiken.
Det ska ju också utarbetas principer i varje enskild stat.

Det fetmarkerade låter ju toppen. Då kan apple ta vilka priser de vill, men andra aktörer kan konkurrera om de anser sig kunna sälja delen billigare. Så som en marknad är tänkt att fungera

Av talonmas

Jag ser fram emot när CoPilot bakar in reklam i sina svar

Av talonmas
Skrivet av Erik.:

Läser man artikeln så...
Företag kommer inte ha rätt att neka en kund att få en vara reparerad enbart på grund av att reservdelar är dyra eller andra rent ekonomiska skäl.

Ingen nekar väl någon att handla dyrt? Och "andra ekonomiska skäl" är så luddigt att jurister kan leka med det i 20 års tid.

Om det inte regleras i text så kommer storbolagen sköta regleringen.

Av talonmas

Har de inte kursat än? Bara ge upp.

Av talonmas
Skrivet av GizmoTheGreen:

vore väl lätt för servern och kolla om filen tillhör en publicerad/godkänd kommentar eller inte, om den inte är det ge 403. enda som kan eventuellt ladda ner filen är inloggad som uppladdaren eller utvecklaren vars projekt kommenterats på.

Ingen tvivlar på att felet är lätt att fixa när det väl uppdagas. Problemet är fel som ännu ej är upptäckta. Som det här fram till nyligen.

Av talonmas
Skrivet av Grumbledock:

Led hit, led dit. Hitintills har inte någon led-teknik kunnat läsa *något* av de klassisk problemen. Det är bleeding/clouding, det är direkt usel svärta...
Tacka vet jag Oled, bra färg

Oled är ju en led-teknin men ingen lcd

Av talonmas

Så vanliga Svenssons ska man kunna lyssna in på fritt, medans kriminella går säkra? För det är ju bara för de kriminella att använda en meddelande app som krypterar? Ser inte hur en lag skulle stoppa detta?

Av talonmas

Du säger att det inte borde finnas tillräckligt med skriven text? Men dessa giganter till LLM's är ju tränade på ALL EXISTERANDE TEXT som någonsin publicerats! (problemet de har nu är att det inte finns mer rådata att träna på så de skapar egen data som de tränar varandra på...)

Så brist på text tror jag inte det handlar om.

Sen ger den "en" lösning, inte den bästa lösningen. Uppgiften var trots allt att bygga det högsta tornet, inte bara att stapla sakerna. Den har inte ens tagit upp att en box och bok har långsida och kortsida och man kan testa olika o se om man lyckas stapla på kortsidan för att få högre torn. Och kommentaren om ägget är inte heller relevant, mer relevant info hade varit att ägget är rundat men flaskan har ett hål som stabiliserar ägget så det inte rullar iväg.

Så även fast den svarar korrekt så finns det mycket kvar att jobba på. Men det är ändå imponerande. LLM's brukar ha problem med dessa logiska frågor. Finns många klassiker som alltid ställs till nya LLM's och de misslyckas alltid

*ps, kul med fler AI-intresserade personer. Förvånad att det är så få trådar om ämnet på ett teknikforum. Ska nog publicera en AI for dummies med inriktning på tekniken under huven. Och sen lite trådar om att skapa en modell från grunden vs fine tuning vs embedding (RAG).

*ps2: Har du ställt frågan till Llaama3 hur den kan svara på frågor? Och be den ge svaret på ett förenklat sätt. Brukar bli riktigt bra svar

Av talonmas
Skrivet av DasIch:

Ansökningavgiften är 2800Kr och saknas det pengar i bolaget kan du som borgenär tvingas betala upp till 10% av ett prisbasbelopp för kostnaderna i konkursen. I USA går man genom Arbetskommissionen vilket inte behöver kosta någonting, beroende på delstat. Går ärendet till rätten jobbar de flesta juridiska ombud utifrån att endast ta betalt om sökande får betalt, och vinner man står motparten för rättegångskostnaderna. Man kan såklart också väcka grupptalan.

Precis. Vinner du (dvs du får din lön utbetald) så ska du betala en advokat. Och de är inte billiga... Det leder till att folk chansar/hoppas att arbetsgivaren skärper sig.

Av talonmas
Skrivet av Roger W:

Säger du att det är enkelt i Sverige för en anställd att begära ett bolag i konkurs om de inte får ut sin lön?
Det har jag lite svårt att tro. Som anställd kan du väl tex bussa kronofogden på dem, men du lär väl inte på egen hand kunna begära bolaget i KK?

Det går via tingsrätten och det är inte dyrt att ha ett ärende där. Jämför med att göra samma sak i USA.

Av talonmas

Antar att det inte är lika lätt att begära företag i konkurs i USA som i Sverige? Eller kanske inte lika billigt? För det är vad jag hade gjort om min lön uteblev utan en rimlig förklaring.

Av talonmas
Skrivet av star-affinity:

Har flera gånger funderat över skillnaden i bildkvalitét mellan de 4K-filmer som går att köpa och strömma från Apple (vilka jag upplever håller hög kvalité) och en UHD-Blu-ray. Antar att den senare rimligen är bättre, men hur mycket bättre? 🤔

Kolla mörka partier, där brukar komprimeringen (pga låg bitrate) vara väldigt tydlig. Istället för en mjuk skala av mörker så är det ett block av svart o mörkgrått.

Har man väl sett det så är det störigt, så kanske inte ska kolla efter det (sen blir ju såklart streaming bättre o bättre så problemet är nog på väg bort)

Men annars tror jag de flesta väljer uhd idag pga ljudet.

Av talonmas
Skrivet av Bengt-Arne:

Han fick nog samma problem som dom kämpar med gällande Perovskite solceller, dålig livslängd.

Dålig livslängd gör att även det billiga blir dyrt i längden.

Gjorde inte ett företag genombrott inom det precis? Nu har de inte presenterat rapporten än för de vill ha produktifiera den först. Men i höst skulle den presenteras.

De har helt enkelt stabiliserat den och skyddat den och beräknat att den ska vara lika tålig som kisel motsvarigheten.

Sen är perovskite kristaller i sig inte extremt revolutionerande. Vi snackar 25% verkningsgrad istället för 21,4

Av talonmas
Skrivet av justabit:

Varför inte Skövde som faktiskt är Sveriges spelstad?

Det här känns bara som ytterligare ett försök av Stockholmarna att köra över landsbygden.

För att ingen vill bo där?

Av talonmas
Skrivet av Wolfkin:

Jättekul med alla naiva "duktiga idioter" som skrattar och säger att ai är inget man behöver oroa sig för.

Jag bävar för dagen när nån lyckas skapa ett automatiskt hackerverktyg för ai, jättekul när bankkontot plötsligt är tomt.

Dags o ha sin besparing i guldtackor? Priset stiger ganska bra så förutom det opraktiska så är det en bra idé

Av talonmas
Skrivet av kelthar:

Det är väl .net framework 2.0, inte .net core

Eller var det bara.net 2? Ja du, deras namnschema innan de ändrade för några år sedan kräver en doktorsavhandling