Inlägg

Inlägg som unknown12 har skrivit i forumet
Av unknown12

Jag var i samma sits fast kollade på 256 sdd 16 ram på båda. Beslutade att ta den äldre då den presterade bättre på CPU benchmark när jag testade de i butik. Den var dock några ynka poäng sämre på ram hastighet och grafiken var ganska mycket segare. Då jag hatar dongels och insåg hur många jag skulle behöva köpa kom jag fram till följande:

Gamla modellen:
Går att själv byta sdd då det är en vanlig med sockel på moderkortet (en lång smal rackare, ingen 2.5 tum) uppgradering framöver blir enklare och går datorn sönder har man inte förlorat filerna

Snabbare CPU

Skönare tangentbord

Fler uttag

Beprövad konstruktion (då den vart med ett tag)

några tusen billigare

Magsafe laddare

Minneskortläsare

Mer servicebar även om det inte är mycket som går att göra

Mer lagom storlek på touchpad då vissa upplevt problem med den stora när man skriver och kommer åt den så musen fladdrar över hela skärmen. Detta blev bättre med en uppdatering men om man ska köra windows och linux som mig kommer problemet kvarstå.

Bättre kylning med större fläktkanaler och kylflänsar

Nya modellen:
Thunderbolt 3 i USB-C kontakt (förvirring kan uppstå då USB-C dongels inte säkert funkar)

Snabbare GPU

Lite snabbare RAM

Bättre tangentbord om man spiller på den då det är mindre utrymmer för dricka att slinka in igenom

nyare

mindre, något lättare och smalare

Bättre ljud

går att ladda via vanlig 5v laddare med usb-c även om det går skitsegt

Har säkert glömt något men den gamla modellen hade för mig fler fördelar som jag behöver för min typ av användning, därför blev det gamla modellen. Känns dock lite tråkigt att sitta med en dator för 17 500 kr som tillverkades 2015, speciellt när man ser vad man kunde fått i pc världen för de pengarna :/

Av unknown12
Av unknown12

Chromecast går det val bara att strema med? Medan apple tv är en liten dator med eget os som inte är beroende av din mobil. Sen tror jag det är lite minne på apple tv så man kan spara ner saker.

Av unknown12

Tack! Det kommer nog hjälpa någon googlande stackare sen

Av unknown12

Mixer som denna?
https://media.sweetwater.com/images/items/750/MG16XU-large.jp...

Eller är det något annat du letar efter?

Av unknown12

Elgiganten har det på många platser numera, har dock inte orkat testa men man kan om man vill

Av unknown12

Spela gör man på en dator. Mobilen är dåligt tidsfördriv på bussen. Testa x konstruktion annars har jag inget att rekommendera

Av unknown12

Såg nu att det var 17 tum, sorry

Av unknown12

För några år sedan hade jag sagt till dig att det var omöjligt, men nuförtiden är det så konstigt för man kan köpa laptops med delar som egentligen ska sitta i stationära. De blir dock inga små datorer då och batteritiden är dålig. Tror också det blir svårt att hitta en 13 som får plats med allt och även kylning. 15 skulle jag säga är ett bättre val t.ex. dessa:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4098000
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4289687
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4129756

något sådant kommer vara hyfsat lika. Men de blir inte så portabla längre. Surface pro är inte i närheten av en stationär, och inget annat som ska vara litet och snyggt heller. Lite tråkigt men sant. Jag gjorde så att hemma har jag en fet stationär som får ta allt tungt arbete och så köpte jag en macbook pro när man är på rörande fot. Det är ungefär 1/3 av hastigheten totalt sätt och ungefär 1/4 på cpu och 1/30 på gpu men det funkar även om det går segt. Har dock inte testat att rendra och skulle inte vilja göra det heller. Köper du en pc kan du få mer prestanda för pengarna men ändå inte så snabbt som en stationär.
Lycka till!

Av unknown12

"Vi tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i upp till 3 år.

Vi följer även de riktlinjer som är uppsatta av Konsumentverket och vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN´s (Allmänna Reklamationsnämnden) rekommendation till lösning på ärendet.

www.konsumentverket.se kan du få mer information kring din reklamationsrätt."
https://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/Complaint...

"Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför erbjuder vi mycket förmånliga garantivillkor.

Vi ger dig 2 års garanti på de flesta produkter i vårt sortiment. På Andersson LED-TV ger vi dig hela 3 års garanti samt 3 års 100% pixelgaranti. För datorprodukter, telefoni, intimprodukter samt bärbart ljud gäller 1 års garanti. I de fall tillverkaren lämnar en längre garanti, erbjuds du självfallet samma garantilängd. Förbrukningsvaror samt tillbehör som t ex projektorlampor, batterier och laddare följer tillverkarens garanti som kan vara kortare än ett år."
https://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/Warranty/

Jag hade gått tillbaka, de är riktigt bra att ha o göra med sen kan du alltid hitta på att du vart på semester i Thailand de senaste 2 månaderna och att felet började där borta så du kunde inte lämna tillbaka den.

Av unknown12

Datorväska / sleeve

Denna kanske ligger fel eller inte. Isåfall får moderator flytta på den.

Jag införskaffade nyligen en macbook pro 13 tum och tänkte skaffa någon slags skyddande väska jag kan lägga datorn i innan jag slänger ner den i ryggsäcken så om man tappar ryggsäcken eller slår in den ligger datorn mjukt och skönt däri.
En datorsleeve vore det bästa då de är små, smidiga och ganska billiga. Jag har dock dålig erfarenhet av de då min förra mac (macbook 7.1) tappades från ca 30 cm, ner i ett bord och landade på ena hörnet där det knappt är någon vaddering så datorn sprack.
Vet någon en datornsleeve som har rikligt med vaddering kring hörnen och längs med kanterna? Om inte så hade jag tänkt köpa en för 15 tums datorer och sy in något dämpande i utrymmet som blir över. Vet något här ett material som är starkt, mjukt (repar inte), flexibelt och bra på att absorbera kinetisk energi? Har funderat på gummifiskedrag (jiggar) som man syr in i tyg så det blir en lång tub och sedan syr in den längs kanten. Är dock orolig för att det ska lukta äckligt eller att dragen ska tappa hållfastheten över tid.

Av unknown12

Hoppas du inte köpt datorn än!
https://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professiona...

Windows 10 pro för 300 kr. Enkelt sätt att spara mycket pengar på

Av unknown12

I dagsläget kostar en tv av liknande prestanda ca 6000 kr. Jag skulle säga att 3-4k är lagom. Sätt ut för 4k och se om någon nappar inom några veckor annars får du sänka till 3k

Av unknown12

Den datorn kommer garanterat rulla cs go utan problem. Det är svårt att säga vad den kan jämföras med om man bygger själv då vi inte vet alla komponenter. Sitter det ett 3000 kr nätagg i den? Troligtvis inte men utan alla specs skulle man kunna bygga en motsvarande dator i prestanda för allt ifrån 4000 kr om man pressar ända upp till 100k om man tycker det är kul med galna custom waterloops och 10000 tb lagring men normalt sätt skulle man kunna bygga en liknande dator kvalitetsmässigt och prestandamässigt för max 7000 kr då lenovo snålar sönder på moderkort, nätagg m.m. och lägger bara pengar på just cpu och grafik eftersom det är det ända folk bryr sig om även om det bara är en liten del av det hela.

Av unknown12

GoPro filmer ser långsamma ut

Tjenare!

Har kört off pist på skidor i ca 8 år nu och bestämde mig i år för att fixa en gopro för att filma lite. Köpte en Hero 4 black och filmar 2.7k 60fps. Nu när jag kollar på filmerna ser det nästan ut som om jag står stilla. Jag kör både på öppna toppar med bara laviner som kan ställa till problem men även i tajta skogar bland de svarta pisterna. Jag har spårare m.m. och vet att min snitthastighet vid träden är ca 50 km/h och toppar på skogsrakorna ca 75 km/h men på filmerna ser det ut som om det hade vart kanske 30 km/h. Efter att ha kollat på andra folk videos vid liknande körning måste de vart uppe en bra bit över 100 för att få så "snabba" videos som de har men det känns som en orealistisk hastighet att hålla i kurvor m.m. Så hur gör man? Plackbacken verkar vara rätt, jag använder vlc och ljudet låter bra och filmen ser bra ut men ändå känns det långsamt.

Jag har också noterat att när man hoppar ser det ut som om man knappt lämnar marken fastän man precis hoppade ganska högt.

Någon som har tips på hur man "rättar" till detta. Skulle jag visa kompisarna dessa filmer skulle de inte direkt bli impade :/

Av unknown12
Skrivet av Hugligan:

Japp, fungerar utmärkt i webläsaren. Man kan även skicka filer osv..

Tack så jätte mycket! Ska prova det på datorn så fort jag kommer tillbaka till huset

Skickades från m.sweclockers.com

Av unknown12
Skrivet av Hugligan:

@unknown12: Rocket.Chat eller Matternhorn rekommenderas stark! Finns client, webclient och telefon

Schysst! Men går det att chatta via webbläsaren? Ingen annan kommer ha möjlighet att ladda ner nån app så det måste gå att chatta via webbläsare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av unknown12

Lokal lan chatt room

Hej

Är utomlands med massor med vänner. Vi behöver ett chatroom som kan hostas från en windows eller linux dator och som man kan komma åt via lokal ip typ 192.168.1.20

Låt mig förklara hur jag tänker:

Jag hostar någon programvara som agerar server på nätet

Vänner skriver in datorns ip i deras webbläsare

En stor chat room där man väljer nick och sen joinar kommer upp

Alla kan chatta och allt går via wifi nätet

Det är viktigt att den inte behöver någon app eller liknande då jag är den enda som för tillfället har surf på öppet wifi så det är viktigt att chatten går via webbläsaren så alla oavsett mobil eller dator kan ansluta utan att ladda ner någon app eller så. Huset vi bor i är super stort typ minst 3000 m^2, det är därför vi behöver chatt. Jag har med mig en router vi kan chatta via. Vi kommer vara mex 50 pers i chatten så hyffsat få ändå

Tack för hjälpen. (Jag har googlat men inte hittat)

Av unknown12
Skrivet av anon246659:

Aldrig hört talas om och jag är med i insider testning sen pre-beta. Skulle faktiskt vilja läsa den artikeln.

Tänker inte sitta och googla åt dig. Det var under windows 8 tiden har jag för mig

Av unknown12
Skrivet av Snorlena:

Högerklicka på en app och välja avinstallera är svårt?

Ja väldigt när knappen inte finns. Använder du ens Windows 10? Om du gör det kan du testa att avinstallera edge. Du får gärna skriva om du lyckas för vi är garanterat många som vill veta