Inlägg

Inlägg som Black(1)cat har skrivit i forumet
Av Black(1)cat
Skrivet av Luminous:

Enchirideon of Epictetus, kanske finns som svensk ljudbok men den finns "kostnadsfritt" på youtube.

Sverige är tyvärr ett u - land när det kommer till ljudböcker men så har vi också lyxen med superkvalite gratis på biblan. Tack för tipsen kollas upp!!!!

Av Black(1)cat
Skrivet av anon5930:

Cixin Liu's The Three-Body Problem gillade jag skarpt.

I övrigt sci-fi och Stephen King.

King är kung med sina underliga slut! Men resan dit är oftast fantastisk... En doldis bland hans böcker som överraskar är Black House. Ett måste om man gillar SK

Av Black(1)cat

Nu lyssnar jag på Dean koontz Jane Hawk serien (eng) (Thriller) 7.5/10
FBI agenten Jane Hawks man begår självmord utan någon självklar anledning genom att skära halsen av sig. Runt om i USA begår männskor ofattbara terrordåd och begår självmord Jane börjar se ett samband mellan attentaten och självmorden till en maktgalen elit organisation som forskat fram ett implantat som gör människor till lydsamma slavar.

REKOMMENDERAS

Jussi Adler-Olsen - Alfabethuset (Thriller) (9.0/10)
Krigsthriller om två engelska piloter som kraschar på ett fotouppdrag över Tyskland. Topp 25 av alla böcker jag läst

Av Black(1)cat

Ljudböcker Lyssnar på just nu eller rekomenderas!

Är fanatisk ljudboks lyssnare blivit ett par hundra och en del riktigt minnesvärda, kom gärna med tips om svenska eller engelska ljudböcker!

Av Black(1)cat

1917 Och helt klart sevärd 8.8/10
Greenland Dussinfilm ala Hollywood 6.0/10

Av Black(1)cat

Jag älskade wow till mitten av LK då tog man det tragiska steget och ändrade skillträdet wow skulle bli barn vänligt, spelade under sorg cataclysm och såg guilden förlora fler och fler vänner sen fyra fem år tillbaka. Ensidia forever love och tack Tarren Mill för alla fantastiska minnen!!!

Av Black(1)cat
Skrivet av anon190955:

Om nu universum expanderar så kan det väl inte vara oändligt? Eller är plötsligt ingenting någonting? Om nu teorin är att innan big bang så fanns ingen rymd.

När man som jag fastnade på filmerna igår natt insåg jag att jag är ett geni hehe nej ack så väl kan det inte va men precis som du säger här så får jag en känsla av motsägelser i forskningen om detta oändliga, ett teoretiskt svar ger hela tiden fem nya frågor om något mystiskt vi inte förstår. I filmerna bekräftades att vi kan bara se 2% av universum. Varför måste universum bestå av något mystiskt som inte redan finns på jorden och i vår rymd utanför vår jord. Vår uppfattning om storlek och evolution kanske inte kan greppa om sanningen att vi cirklar runt ett imploderat universum och en negativ stjärna som bara strålar mörk materia och vårt universum är bara ett av milijader.

Av Black(1)cat
Skrivet av xpanterx:

Tillräckligt smarta robotar så ingen behöver jobba mer, utan kan koncentrera sig på det de vill istället.

Tror vi blir koko i huvudet om vi inte får en mening med vardagen, tänk att alltid vara ledig ingen som undrar var du är eller saknar dig och ditt glada leende????

Av Black(1)cat

Woot

Visst är det toppen två olika OS som är lika dåliga, inte så mycket pga layout interface utan för att dom kränker det heligaste som finns! Din och min rätt att leva ett liv utan att bli utnyttjad, spionerad på och din rätt för frihet att slippa bli idiotförklarad förhoppningsvis utvecklas vi varje dag hittar nya intressen och använder internet för att bli bättre lära oss mer. Båda dessa OS en vill ge dig samma sak imorgon som du sökt idag för dom tror på allvar att du är lägre stående människa än de är, du har stagnerat till snapchat facebook Twitter och är man så korkad då är man kanske inte värd mer. Men en dag så kanske din son eller dotter vill bli något fint som statsminister och göra något bra för oss medborgare. Låt säga att vi har samma skitpolitiker som idag, då säljer man sin mossa och sina egna barn för makten och man köper gärna information från källor som Apple Google Facebook Och Gud nåde er dotter eller son om de har varit helt vanliga människor och laddat ner ett spel el film olagligt eller begått det värsta brottet KOLLAT PORR det kommer att bli en kort karriär... Min mening är det är inget fel på IOS Android i sig själv klarar mig bra med båda men deras jävla inställning. Sju år sedan jag fimpade facebook och Twitter. Folk är så jäkla fylla av sig själva sin egen lilla bubbla och glömmer att vi andra rusar vidare!!!

Av Black(1)cat

Återkommande mönster

Vi cirklar runt solen, vintergatan och alla galaxer som vi känner till är i en rotation rent logiskt borde vårt universum befinna sig i en rotation runt en gigantisk mörk massa???

Av Black(1)cat

Vi bor tyvärr på fel sida av jorden för att se en riktigt fin stjärnhimmel. Fick en möjlighet 2015 att åka till USA (kolla nhl hockey) och jävla jag lovar det går inte att jämnföra med våra norra breddgrader Stephen Spillberg hoppa i ån det var magiskt.

Av Black(1)cat

Får snart en kräkreflex varje gång jag hör grafikkort och Nvidia i samma mening. Skitåret har bara bjudit på få kort en jäkla massa parasiter som vill sälja dyrt, nu verkar det som Nvidia ska pressa ut en nu generation till 2022 och plöstligt kanske hälften av spelen kräver en uppgradering. För det andra är spelen inte tillräkligt bra för pengarna de vill ha.

Av Black(1)cat

2018 lyckades världens bilindustri nå 1 milijard tillverkade bilar, vi har inte resurser att tillverka mer än 800.000.000 till och då får vi inte använda den olja som finns kvar. Att tillverka ett däck till bilen krävs åtta liter olja 470 liter mjukgörare, bindämnen samt kopiösa mängder vatten, att återvinna återvinna samma däck kräver 1/3 mängd olja och tre gånger så mycket kemikalier och vatten i mängder, den dagen vi löst gåtan att flyga ut i rymden med 5 gånger ljusets hastighet får det bli i en gammal Nissan micra någon lyckats gräva fram i tredje världen..
Men om jag fick önska en sak! En dator driven av ett 1.5volts batteri med en prestanda som fått dagens att likna 60 - 70 talets miniräknare. Fick jag två önskningar en fjärrkontroll till frugan av/ på räcker bra.. hehe

Av Black(1)cat

Jag är lite förbryllad till vad du ska använda den till?
Det är helt avgörande för att ge bäst råd?

Av Black(1)cat

Förstår inte hur mycket skit som ska komma ut från kommuner och staten REGIONERNA innan dom beslutar arr fixa en statlig övermyndighet som fixar allt med databaser? Sista fem åren har skandalerna ståt som spö i backen AF bakläxa Region Skåne ska använda ett Amrikanskt företag för sjukvården som ska lagra Svenska medborgares journaler? För fem år sen fick apoteket efter (sex) år änterligen ordning på journalsystemet det hade ett annat system och kunde inte kopplas ihop med sjukvårdens??? 5 milijarder kostade det systemet Region Skånes nya kostar 4.4 milijader. Polisen torskade på otroliga 7 olika databaser som kartlade allt från Romer till misstänkta homosexuella prostituerade hehe Sverige är fantastiskt

Av Black(1)cat
Skrivet av AlpAne:

På eBay får du en OEM nyckel för 50:- kr, och som @Falcon skrev, behöver du verkligen installera om Windows så ofta att du behöver en retail?

Skickades från m.sweclockers.com

OEM betyder att licensen gäller för den datorn den installeras på och bara den.

Av Black(1)cat

Är det behov av en extern förstärkare skall ju ohm räknas från den inte kamran!!
Jag förstår inte inte om du ska ha den till larm eller komnikation?
Horn ger högfrekvent ljud typ larm men använder du den till tal kommer det låta som du talar i en colaburk!

Av Black(1)cat

Sitter det uttag på kamran så finns det nog en liten förstärkare redan monterad i höljet.
Ohm beskriver tröghet man kan ha 4-6-8 ohms tröghet, står det 8 ohm så passar det bäst till den förstärkaren som troligtvis redan finns i kamrahuset! 100v tror jag är tryckfelsnisse från dig (V) står för volt och det är kanske för att driva hela systemet via transformator?
Om du tittar närmare och det kanske står ett (W) för watt kan det betyda att förstärkaren är på 100w.
Behövs mer info om kamran för att hjälpa dig mer.

Av Black(1)cat

TPM (men klarar den CRISIS)

Har kört 11 ett tag och tpm har blivit nya kan man spela Crisis!

Tar mycket av diskussionen, och enligt min uppfattning så kan man sitta lugnt i båten.

1. + Rappare än 10 men tian var rätt rapp i början innan MS uppdaterade konflikter och prioriteringar som var viktiga för MS men som vi inte ville dela med oss av..
2. Utforskaren?? Hade varit kul att skriva kanonbra men det måste komma gudomliga uppdateringar för att ens bli godkänt. Bättre ja men inte mer.
3. Menyhelvetet är borta men 11 är en skräddarsydd köpaplattform och allt handlar om att du ska köpa allt via MS och av just den anledningen tror jag att standardversionen kommer att bli gratis, det de förlorar på gungan vinner de på karusellen.
4. Helheten av 11 är trots allt mediokert MS har svårt att lösa användarens behov och sitt eget intresse, själv avstår jag helst att dela information med MS då jag anser att deras moral är minst sagt usel och efter 10ans fadäser käns 11 som man flyttat ribban ännu längre från användaren, plattformen är en köp och informationskanal skilnaden nu är att (köper du hos oss ger du oss rätten) till din data, menyhelvetet är borta av anledningen att den inte behövs längre köper du ett spel, program så måste du godkänna deras sekretess avtal och de är inte nådiga.
5. Vet inte om man kan kalla 11an ett operativsystem! Mer en multimediaplattform för shopping spel film att ta risken att skapa något yrkesmässigt tror jag inte det funkar på då det kräver fokus och koncentration 11an är mer en nöjesplattform än ett OS där du väljer vad behöver och inget mer.
Personligen känner jag mig inte speciellt impad av 11 många som testat det här och bland vänner så är det väl blygsamt.Medioker utforskare få möjligheter att skapa ditt egna unika layout rappt nu men så är W alltid i början.
Jag har 10an superlight när jag spelar och ghostad 10a allmänt, känns som MS får svårare för varje gång att locka mig till uppgradering.

Av Black(1)cat

Vet inte hur man ska tolka denna statestiken, men jag är ju kille och vi tror nästan inte på nåt om vi inte gjort det själv, men bland mina polare som spelar på datorn är klart medvetna om vad som finns i datorn, men jag har polare som inte spelar och när jag kommer hem till dem och ser en sladdrig bulkmus som jag hälst inte vill ta i!!! Så visst är man nördig hade jag frågat vad dem har i lådan hade de tittat på mig som jag kom från en annan planet!!!! Vi som vet vad som finns i lådan kanske är i minoritet 0.3% har alltid kännt mig utanför ensam och övergiven undrar om det finns bidrag eller stödgrupp alltid kännt mig sååååå ensam med mitt blinkade 26milijoners färgbygge som samlar hela bostsdens damm i en liten hög vid lådan...