Inlägg

Inlägg som Black(1)cat har skrivit i forumet
Av Black(1)cat
Skrivet av Bmannu:

En gnutta skillnad på att frivilligt gå med i avtalet (Google/Microsoft/Apple) och att ta data med motiv att kartlägga livet hos sin "kund". Kina ser nog snarare sina kunder som potentiella dissidenter, även de från utlandet som lurar i lokala kinser att frihet är en bra sak.

Och google, apple och microsoft får utstå väldigt skarp kritik och konsekvenser för sitt sätt att hantera data.
https://www.tessian.com/blog/biggest-gdpr-fines-2020/

Du kan inte nyttja en smartphone utan godkännade, bägge kräver komponenter i systemet för tex BankID
Frivilligheten kan väl kallas diskutabel!!!

Av Black(1)cat
Skrivet av Commander:

Jag tycker det är bra att de gör det.....Men älska dubbelmoralen i det hela.
Litauen skulle blivit våta i byxorna med samma funktionalitet om de hade lika stor avlyssning (om de inte redan har det).

Enda anledningen hela väst är mot Kina i detta är att de är CCP och att Kina visar lite ryggrad, ja de spionerar och avlyssnar på sitt folk men de skygger inte det som våra politiker i väst, Sverige blir ju avlyssnat av USA via Danmark vad gör Sverige åt saken? Ger direktåterkomst via FRA istället och utökar avlyssningen på oss.

Antar det är bättre än att låta USA spendera några extra cent på hackare eller gå via våra allierade.
Good job säger Stevan Löfven och resten av _hela_ Sveriges regering som vänder riktning som löv i en höstvind och sammtidigt pekar finger åt Kina och säger fy dig....

Ja kan gråtandes bara hålla med fem gigantiska avlyssnings skandaler har briserat i Europa och USA har varit avsändaren sist var det Frankrikes president som visade sig förlora ett jättekontrakt på ubåtar till Storbritannien och USA de två med särklass mest avlyssning..

Av Black(1)cat
Skrivet av Extremaz:

Hur kan detta stå sig om man tänker sig typ "Vanlife" fast där man vill ha bra internet. Tänkte att Starlink kunde vara en bra grej då men här i Sverige kanske det är bättre att bara köra typ 4G? Tänk en stor van, buss, husbuss, husbil där man vill ha stor tv, konsoller, netflix och kunna sitta och spela?

5G kommer vara standard om något år och det klarar man sig bra på.

Av Black(1)cat

Känns som politiskt dravel och skrämsel propaganda om en tillverkare från Kina skulle behandla medborgare i FRIA världen som Microsoft Apple och Google gör skulle dom va dödsdömda....

Av Black(1)cat

5G och all mobil komnikation sker via satellit? Tekniskt har bandbredden varit flaskhalsen. Milijader investerade pengar plus gen2 på g nä helt otänkbart, bara att täcka kostnaderna krävs milijoner kunder, och med den kostnadsbilden går u-länder bort snabbt. Kan vara ett första insiativ för chippning av männskligheten, facebook direkt i örat Instagram genom ögonen och Twitter i våre tankar hehe

Haha vi kanske redan har blivit chippade covid 19 chipp????

Av Black(1)cat
Skrivet av B.Linder:

Inte så roligt om man hade tänkt sig att streama netflix, men för att ta emot mail en gång om dagen, visst.
150 Mbit på 200 pers är inget jag skulle hurra över. Även om dom närmar sig den teoretiska maxkapaciteten så vill man inte dela med 200 pers. Men 20 i ett sommarstugeområde, varför inte. Lär dock strida mot deras villkor.

Ett annat problem som kan drabba eventuella kunder som idag har risig mobiltäckning är ju att mobiltäckningen är dålig av en anledning, ofta kuperad terräng, skog, stugan ligger i en svacka/dal/bakom ett berg. Vilket förmodligen också begränsar din fria sikt runt om, som skulle kunna leda till att du inte har täckning mot satelit 100% av tiden eller alls. Bör förmodligen stämma av det innan man köper, att den siktlinje som krävs är någorlunda fri.

Tycker det låter som man startat ett projekt för miljardkostnader med teknik från sextiotalet, något stämmer inte med den informationen vi har, inte en kotte skulle vara så korkad med den prestandan ni säger.

Av Black(1)cat
Skrivet av ThomasLidstrom:

Kan tycka att det är väldigt lustigt att detta ens är ett tänkvärt alternativt för ett land som USA.
Helt absurt att de inte drog fiber redan på 90-talet

Kan förstå att detta är ett tänkvärt alternativ till (bergiga) länder med outvecklad infrastruktur

Gissar att NSA, CIA, FBI och halvdussinet andra organisationer redan har fri tillgång till allt

Oroar mig en del för mängden rymdskrot det kommer tillföra, det är redan lite för mycket
https://sverigesradio.se/avsnitt/rymdskrot-slutet-pa-den-manskliga-rymdaldern

När vi spelade wow så var det en ständig fråga till Blizzard varför USA var en annan region och svaret var enkelt kvaliteten i europas nät var bättre och skulle gynna oss.

Av Black(1)cat
Skrivet av B.Linder:

Jo det faktum att en basstation kostar så mycket, och det är en per abonnemang, sen kan man ju såklart gå ihop med grannarna och fuldela på länken.

Skulle tom kunna löna sig beroende på basstationens kapacitet, 200 pers delar kostnaden??

Av Black(1)cat

Känns som någon missuppfattning måste finnas i detta 499$-99$? Måste vara typ en basstation för flera användare att koppla upp sig på, och 99$ månadskostnaden för satellit tillgång. Finns ingen annan logik i detta!!
Inte så stor skillnad mot våra mobiler idag basstation till satellit till mottagare

Av Black(1)cat
Skrivet av Meathim:

Att kringå kopieringsskydd möjligen, och det finns fortfarande en del skivor som inte är kopieringsskyddade, framförallt om man köper lite äldre film. Och off topic, men det där gör mig verkligen arg. Vi betalar till copyswede för att få göra kopior men vi får ändå inte göra det man måste (kringå kopieringsskydd) för att nyttja rätten vi betalar för.

Lagen säger att du får göra oändligt många kopior av musik och film du betalt för men inte dela/ge bort dem.
Alla kopieringsskydd inskränker den rätt du har för ditt köp att spara den för framtiden.

Av Black(1)cat

Tror att det kommer en ny tjänst snart som slår samman många av streaming tjänsterna till paketpriser som blir gynnsammare för kunderna, varje filmbolag med självaktning står ju i startgroparna för uppstart och vi har inte mer än 24 timmar/dagen så för att slippa dö går man istället ihop.

Blir bio när det dyker upp något intressant, rippade alla gamla filmer som jag hade men fyller inte på mer, svårt att titta på gamla avi. filmer nu med ultrahd ser man en pormask på sex meters avstånd, konsumtionen går i raketfart känns inte lönt att spara något längre, blir gammalt med mjöken.
Köpte faktiskt Battlestar Galactica serien på Blueray en och annan favvo skulle jag nog köpa om de var tillgängliga musik kör jag fortfarande på mitt eget lilla moln fyller tyvärr inte på något där heller.

Av Black(1)cat
Skrivet av Dhanjel:

Ska man vara petig så ägs Webhallen av Komplett, som är norskt.

Jag vet dubbelmoral så det skriker om det, otroligt vad männsklig jag är, borde ju hata Norge som piskar oss i skidor varje vinter.

Av Black(1)cat

Frugan och jag flyttade från villan 2019 och det var betalt efter trettio år hyfsad förtjänst sen hade vi tur som man måste ha och köpte ett gammalt torp i kanonskick detta innan intresset och priserna gick upp, 540.000:- och ett par hektar mark och skog, idag skulle man minst sagt kalla det klipp. Aktier har vi struntat i och valde råvaror istället. 2001 koppar, vanadium guld och ädelmetaller. Tror vi gjort ett bra val men framförallt framtidssäkert. Guldpriset all time high Koppar all time high Vanadium var ett tips från ett litet forskningsprojekt som vi stöttat från början här i Sverige. All time high frågan ni undrar var vi rika från början. Nope Snickare och frugan Sjuksköterska vi tog 2000:- var av lönen varje månad och valde andra vägar. Aktier styrs av människor och människor är i regel dumma, dummhet ute ur ekvationen blir råvaror!

Av Black(1)cat

Att Google eller Outlook skulle tillåta kod via mejlet är noll, allt skit linkat i det är ditt ansvat.

Av Black(1)cat

Känns som denna tråden blev kontentan av två läger i Sverige idag. (Höger) som jobbar och tjänar bra och får mer ut genom skattesystemets utformning. (Vänstern) Jobbar dubbelt så mycket ofta innom områden vi inte kan vara utan, omsorg, produktion, service och deras del i skattesystemet motsvarar 26%. Jag anser inget i frågan då majoriteten tydligen tagit på sig offerskjortan och tänker sitta och gnälla, och vänligen ställa sig på alla fyra vart fjärde år och bli r.vkn.ll.de!!!

(Amazon är bara en i ett led av gigantiskt bra betalt för en sketen katalog som kräver åt helvete för mycket betalt av tillvekaren. Priset får vi stå för i slutändan då miljön får betala billiga priser för skräp, som hamnar på tippen veckan efter 30 dagars returrätt. Idag har produkten mer värde än vi som konsumera den.)

Av Black(1)cat
Skrivet av BadNewsBrod:

5000:- läxa? Om du läst tråden så ser du att TS fick tillbaka pengarna plus mer där till.

Fan köp en lott det är såå jäkla gött, blir så glad för din skull resten av oss blev av med ett rövhål också, tyvärr är han fri om två dagar och gör samma skit igen ;d håll i pengarna och ge det tid.

Av Black(1)cat

Har Jabra elit 65t och ljudet är kanonbra... Men jag får ont i öronen efter en timme mest för att dom sitter för bra helt enkelt, blir press på delar av örat, fanns tre olika öronproppar att öka passformen med och naturligtvis passade mini bäst, kvalité absolut tio minuters öronvila på't igen men mina öron är unika för dig kan dom vara kanon...

Av Black(1)cat

Hotswap var populärt ett tag, hade det på mitt thermaltake,dum fråga men har du kollat om du har en specifik syndare? Flyttat runt diskarna i olika fack?

Av Black(1)cat
Av Black(1)cat

Gå in till enhetshanteraren och kolla om du har ett utropstecken på listan! Uoops såg nu du kollat det..