Inlägg

Inlägg som affeiorby har skrivit i forumet
Av affeiorby

Jag visste inget bättre än popcorn och svartvinbärsaft när jag och min bror var små , vi åt sällan godis, det var när man hyrde 3 filmer för 99kr i den lokala butiken som det kunde lyxas till med lite lösgodis och det är bara fina och bra minnen jag har från det.

Sen finns det givetvis över konsumtion och slappa föräldrar som inte orkar höra tjat och DET är fel.
Men ontopic så stör jag mig inte alls på det , våran dotter tycker mest om popcorn och päronsaft , och detta serveras givetvis i rimlig mängd en lördagkväll i veckan.

Av affeiorby

jag rökte i 4 år innan, kanske ett paket / dagen , bytte jobb och där var det hårdare krav.
Jag köpte ett helt nytt paket och la det hemma oöppnat, efter ca 2 månader slängde jag det och var fri från det utan större besvär.

sen skulle jag testa en snus på en fest, slutade med att jag hade en dosa på morgonen när jag vaknade, fan med!

sedan 6 år tillbaka har det nästan enbart varit 25mg nikotin snus och dem senaste 2 åren upp till 43mg (Siberia), funderar på hur detta skulle gå haha, Bra jobbat ni andra!

Av affeiorby
Skrivet av jorgen69:

Min 8700K med Noctua NH-D15s ligger på max 74c i stresstest och aldrig över 60c i spel.
Har du sänkt spänningen?

Hur sänker jag spänningen ? är ganska kass inom det området, men vore ju en bra början att testa, kollar jag i HWmonitor på max voltages så visar den 1.480, låter högt ?

fick hjälp och löste problemet, spänningen var för hög.

Av affeiorby
Skrivet av Rajmo:

Jag skulle rekommendera en delid. Vill du inte lägga pengar på ett speciellt delid verktyg så går det enkelt att göra som i denna guide.
https://www.youtube.com/watch?v=R_UTUakNp-8

Det blir billigare än att köpa en ny kylare och du får bättre resultat. Har själv gjort detta med min 8700k.

Kanske ska testa detta ! Bara få hem lite flytande metal

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby

En kompis hade denna processorn i sin dator innan med en noctua NH-L9i och kom inte över 70 i spel , det är därför jag tycker det är lite märkligt bara , den kan väl omöjligtvis vara bättre än min ? Jag hade en 8600k innan och den kunde jag köra i 5ghz på en Corsair h115i utan problem , när jag väl bytte kylare så var det omöjligt , fick återgå till default igen med denna kylaren , och då kom jag upp i ca 70 grader utan klockning , det är säkert ingen fara med tempen , men det låter ju onödigt högt med att det blir såpass varm.

Cpu fläktarna har jag testat köra på max en stund när jag spelar och då blir det runt 70 grader , men det för ju ett oväsen det med :/

Kanske får bli en delid iallafall , ska testa först med en annan kylare så får vi se ifall det är något med den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby
Skrivet av Esseboy:

Öppna framdörren och ta bort filtret så går tempen ned ca 10-15 grader

Jag testade att ta bort toppen , fronten OCH sidan utan större skillnad på resultat , gjorde kanske 5 graders skillnad , jag ska testa en annan kylare så får vi se ifall det är kylaren som spökar

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby
Skrivet av Starric:

Gjorde du rent ordentligt och satte dit tillräckligt med kylpasta när du bytte kylare?

Om allt annat är som det ska så är det fortfarande inte konstigt att en H115 kyler bättre än en NH-U12 då det är en dyrare kylare med högre kapacitet

Kan vara att du tyvärr har en ojämn värmespridare på processorn som ger ojämn överföring till kylaren. Då får man slipa ner den eller köra utan för att komma runt det, dock inget som rekommenderas om man inte är extremt insatt i vad man håller på med

Edit: Läste lite noggrannare och såg att du hade en 8700K, inte en 8600. Då är 80 grader inte så förvånande, Intels processorer är tyvärr väldigt varma...
Skickades från m.sweclockers.com

Jag kollade både sweclockers test på kylaren och en massa övriga platser som hyllade denna till 1000, så trodde ju givetvis att det skulle ligga runt 65 i temp på spel.

Jag satte dit Noctuas NT-H2 pasta i lagom mängd .

Ja jag har inte uppdaterat den på ett tag!, ska fixa detta hehe.

tja jag får väl köpa mig en h115i igen helt enkelt, men förmodligen mitt exemplar som är dåligt isåfall,

Av affeiorby

Intel 8700K värme

Tjena! jag har en 8700k som jag upplever blir för varm, efter en timmas spelande går den upp i ca 80 grader , och det är med en Noctua NH-U12A.
Jag har testat montera om kylaren utan bättre resultat, har tyvärr ingen annan att testa med, men hade en H115i innan som presterade överlägset i temp.

Vad mer kan jag kolla ? allt är oklockat för övrigt utom ramminnen som kör XMP på.
Normal temp i rummet , ca 20 grader och med ett bra ventilerat chassi med 3 chassifläktar igång, 2 fram och 1 bakom kylaren.

Fractal design define S2
Asus Prime Z370-A
Intel 8700k
Gskill Royal 16 gb 3600 mhz
Asus rog strix 2070 OC

Av affeiorby
Skrivet av medbor:

Då är det ganska uppenbart att din cpu inte orkar med som den ska

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag får nog kika på en i7 istället så borde det bli bättre kanske , tack för hjälpen alla ! Återkommer här ifall det skulle vara något annat som spökar

Av affeiorby
Skrivet av svan_lind89:

Jag bytte från en i5 3570k till en i7 3770k just för att det gör påtagligt stor skillnad med Hyper-Threading i bland annat BFV.

jaha okej! kan vara värt att kika på en 8700k istället då kanske!

Av affeiorby
Skrivet av anon295122:

Det är AVG fps jag kollat, ligger ganska långt ifrån på 1920x1080, närmare på 1440 dock!

Av affeiorby

ja precis, dock kör jag inte allt på ultra heller, har någon sak på low och några på medium, Det kanske är så som @anon295122 tänker , men tror ni en i7 skulle göra större skillnad? kollar man tester på processorn så ligger den ju bra till i spel i övrigt

Av affeiorby

Lite skillnad FPS

Tjena! Jag funderar på vilken skärm jag ska köpa så testa lite olika upplösningar i Battlefield V för att kolla hur det orkar driva.
Märkte dock att skillnaden mellan 1920x1080 och 2560x1440 är väldigt liten, alltså 10 fps skillnad, ca 90 respektive 80.
är detta rimligt eller är det något som spökar?

Jag tycker alltså jag borde få högre fps än vad jag får när jag kör 1920x1080.

Jag har 8600k@5ghz och ett Asus Rog strix OC 2070 Super 16gb 2666mhz ram

Av affeiorby

Användare: @trullon
Typ av affär: sälj
Tillvägagångssätt: mail
Produkt: Presentkort

Positivt:
Snabb respons
Bra kommunikation
Trevlig

Negativt:
Inget alls !

Slutbetyg: 5/5

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby

Kortet är sålt !

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby
Skrivet av andreas_dock:

Hur länge håller presentkortet ?

det håller till December 2020:)

Av affeiorby

Presentkort 1500:-

Söker någon som kan tänka sig byta 1500 kr presentkort på komplett.se mot 1400 :- via Swish , hade verkligen räddat mig ifrån mycket !

Läs hela annonsen här

Av affeiorby

Testade att sätta fjädrar under dom 2 omtalade skruvarna och upplever inget glapp längre , men tempsen går iväg ändå , någon som kör med Asus monitorer? Har ca 68 grader på alla 3 vrm temps , men kom upp i 100 på memory temp på ett stresstest efter ca 20 minuter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby
Skrivet av Ghuntax:

Detta är standard på korten. Vill du så kan man byta ut skruvarna själv men då gäller de o hitta rätt skruv eller hitta små tjocka plastbrickor att lägga emellan.

Jag personligen skicka tillbaka mitt dag två då detta är ett grovt fel på köpet kort. Jag gick tillbaka till team green.
Jag hade om ja vart du skickat tillbaka de o bytt ut de mot ett powercolor red devil kort om du vill ha ett rx 5700 xt

Fy vad tråkigt , ska gå upp till 3440xx1440p och så givetvis är det givetvis fel på kortet , går nog med tillbaks till dom gröna tyvärr , känns som drivrutinernäna är lite spökiga med , ursäkta min stavning men min telefon beter sig lite som den vill

Skickades från m.sweclockers.com

Av affeiorby

Jaha det är alltså inte från början detta existerar utan det kommer av värmen , trodde jag hade läst det mesta om kortet , hur gör ni nu då ? Bytt skruvar eller helt nytt kort ? Tack för snabba svar ! Fick mitt i fredags , det känns så tveksamt med köpet tyvärr när det är på detta viset

Skickades från m.sweclockers.com