Inlägg

Inlägg som Icte har skrivit i forumet
Av Icte
Skrivet av inquam:

Lite drygt att man behöver starta om så fort man vill köra multiplayer då bara.

Sant, men Battlefields singleplayer är något jag brukar köra igenom en fredagskväll och därefter aldrig röra igen

Av Icte
Skrivet av Freffo:

Har nu min Ghost äntligen!

Har dock ingen aning nu under bygget om denna lilla gula(thermal paste?) ska sitta kvar, eller om filmen ska tas bort enbart? https://imgur.com/a/ldVItga

Moderkortet denna del tillhör är ASrock Phantom Gaming Z390 ITX.

Jag tror att du ska pilla bort den om du planerar att installera en M.2 SSD där (finns nog en thermal pad under som med kontakt mot kontakt med M.2 SSD:n för över värmen till blocket ovan för vidare bortspridning).

Riktigt läckert moderkort för övrigt, funderar själv på att slå till på detta!

Av Icte
Skrivet av HC-8315:

Om man tittar på dom fysiska skillnader som Intel har gjort på både PCB och kisel så säger de en del angående just STIM. Att öka lagren på PCB är en bra sak. Men att öka mängden kisel som värmen skall tränga igenom är mindre bra. Men för att inte gå sönder pga STIM under all stress värmen orsakar så har ju Intel valt att göra så. Frågan jag ställer mig är varför Intel tror att kislet inte håller med dom gamla måtten i tjocklek när dom få mikromillimeterna i skillnad gör enorma skillnader i temperaturer. Jag förstår att Intel prioriterar livslängd före termisk prestanda när de kommer till TIM och STIM. Jag hade hellre sett att Intel valt att försöka utveckla de TIM dom använder istället för att rusha ut snabba och enklare lösningar som påverkar en hel del saker negativt. De verkar vara viktigare att vara bäst, kosta vad de kosta vill i både termisk prestanda och i strömförbrukning.

Pingar @Yoshman som (om jag minns rätt) hade ett bra svar på detta i en tidigare tråd. Men ja, AMD har påverkat Intels utveckling markant och de har definitivt varit tvungna att påskynda sin R&D gentemot hur det varit under de tidigare generationerna av CPU:er. Både Coffee Lake och Coffee Lake Refresh är ju till synes svar på Ryzen 1 & 2, och hade AMD inte lanserat detta så skulle jag tro att vi skulle sitta kvar med 4c 8t i7:or i dagsläget också fram tills dess då de löst sina problem med 10nm.

Av Icte
Skrivet av VadSaDu:

Man ska väl ändå köra MP under lägsta detaljnivå för att kunna se igenom byggnader och gräs samt minimalt med rök

Haha, ja det hjälper faktiskt, speciellt när man står uppe på ett av bergen i Hamada med M95 och prickar av övriga campers

Av Icte

Ska bli kul att köra igenom singleplayer med detta tillsammans med mitt RTX 2080, men i multiplayer får RTX vara OFF för min del!

Av Icte
Skrivet av HC-8315:

Något som Der8uer sa som fick mig att tänka till angående den numera lödda IHSn. Han undrade inte om entusiasterna ligger i skuld till att Intel gick tillbaka till STIM.Jag får känslan av att Intel gjorde rätt när dom fasade ut STIM för vanligt TIM på dom små kärnorna som mellanklassen har. De är ju som sagt väldigt mycke värme på en väldigt lite yta i kombination med väldigt höga frekvenser om man jämför med Intels HEDT processorer.

Jag skulle tro att detta har påverkat Intel också, men samtidigt så är jag osäker på om Intels egna TIM var tillräckligt bra för just 9700K och 9900K. Kan ju ha funnit en risk att de var då tvungna att sänka frekvenserna från fabrik, då STIM de använder nu är bättre än deras TIM de använde med bl.a. 8700k?

Av Icte
Skrivet av Vzano:

Vad ska du göra med datorn?

Spel för det mesta, bl.a. Battlefield V och CS:GO. 9700K är CPU:n jag tidigare ville ha men priset på 4700kr+ är helt enkelt för högt - då kör jag nog helst på AMD med t.ex. 2700X. Men jag är mest ute över ett system som kan klocka till 5.0 GHz, saknar detta :P!

Skrivet av HC-8315:

Ja, priset har gått upp. Jag fick själv bita i de sura äpplet när jag nu köpte den. Jag valde att se hur pass bra i5-9600K var, och de vart inte så lyckat. Personligen anser jag att i5-9600K är en dålig processor och i5-8600K är ett väsentligt bättre val. Skulle nog säga att hela i5-8x00 serien är ett bättre val över befintlig och kommande i5-9x00 serien.

Jag har denna känsla också. Ångrar lite att man inte slog till på 8700K när de låg nere kring 3500 kr, men så är det när man väntar för länge! 9700K och 9900K är på tok för dyra, och verkar generellt gå väldigt varma även med fastlödd IHS.

Av Icte
Skrivet av HC-8315:

Der8uer delidda sin i5-9600K och kunde konstatera att de är en 8-kärnig processor med avstängd HT och två avstängda kärnor. Den har samma fysiska mått och kärnarn är lika stor som en i7-9700K och i9-9900K.
Jag tror att Gamers Nexus också kunde konstatera att en i5-9600K drar mer ström än en i5-8600K även när dom båda är tvingade till samma frekvenser.

Jag själv letade efter denna info då jag ville uppgradera till en överklockningsbar i5. Jag har iaf köpt mig en i5-8600K eftersom jag inte vill ha en processor med döda/avstängda kärnor i.

Skrivet av Vzano:

Det bör vara samma die på 9600K som i7an och i9an. Intel masstilverkare en DIE och sedan säljer den efter vad som fungerar.

Tack för svar, kollade precis på videon

@HC-8315: Ja jag var lite fundersam över detta också om det var så att i5-9600K var en 8-kärnig CPU med 2 kärnor samt HT avstängda. Verkade inte heller klocka bättre än 8600K. Att 9600K drar mer ström än 8600K är ju negativt det med. Funderar nämligen just nu på att köpa ett Intel system och 8600K lockar en hel del, även om priset har ökat under de senaste månaderna!

Av Icte

Fysiska skillnader mellan i5-8600K och i5-9600K?

Hej!

Har googlat efter svar på detta men hittar inte riktigt något bra svar. Jag är intresserad utav de fysiska skillnaderna mellan i5-8600K och i5-9600K, mest specifikt själva die-storleken samt tjockleken på PCB:n.

i7-9700K och i9-9900K har tjockare PCB samt större die (p.g.a. två fler kärnor) än i7-8700K, men lite osäker på hur det är med i5-9600K. Har dessa CPU:er samma die som i7-9700K och i9-9900K med den enda skillnaden att två kärnor är avslagna, eller är det rent fysiskt en die som har 6 kärnor och enbart HT avslaget?

Utöver detta, hur tjock är PCB:n? 1.15mm som i9-9900K eller 0.87mm som i7-8700K?

http://forum.notebookreview.com/attachments/8700k-vs-9900k-pcb-t...

Någon som kanske sitter med en i5-9600K (och kanske har t.o.m. deliddat sitt exemplar) som kan berätta lite mer om det?

Tack för svar!

Av Icte

Kul att höra att fler har sina chassin att hämta ut! Ser fram emot era byggloggar i Galleriet

Skrivet av Kwirek:

Japp - står att de skickat tre sms med...

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, samma här Förmodligen även standard-SMS:et från PostNord som de skickar nära jul, "under jul är det många paket som skickas så ber er därför att så snart som möjligt hämta ut ert paket" eller något liknande!

Av Icte

Ett till paket är nu på.väg till mig, vilket ska vara koppar grillen som jag saknar! Någon annan som fått mail från Louqe idag?

EDIT: Paketet har tydligen funnits på utlämningsstället sen 1:a December...

Av Icte
Skrivet av Lexius:

https://www.amazon.de/gp/product/B0157UQ5A6/ref=oh_aui_detail...
16 GB DDR4 CL15 ram minne i 3000mhz (Notera att cl15 är klart bättre än CL 16)
Betalade 1260 kr med amazon prime fri frakt. I Sverige finns bara den långsammare versionen cl 16 för 1450+

Det står Timing 16-16-16-36 samt Cas Latency 16 under Description, men detta kanske inte stämmer? Återkom gärna när du fått ditt par!

Hursomhelst - väldigt bra pris även om det skulle vara CL16. Kan det vara så att priserna på DDR4 äntligen börjar gå ner...?

Av Icte

Tänkte väl att de skulle lansera en fullskalig TU102 iom ett Titan kort! Priset stämde även ganska överens med min gissning på likvärdigt pris som Titan V vid lansering!

Av Icte

@caisai: Perfekt, då kvarstår mitt bud!

Av Icte
Skrivet av CooingPendulum:

Stor fläkt.

Jämförelse

Liten fläkt

Testade att byta ut mot en NF-F12 2000 PWM istället nu med, gick lika bra. Kan dock inte garantera någon bättre temps. Verkar som en slim fläkt kanske hade varit optimalt?

Vad är det för moderkort du kör med?

Av Icte

@caisai: Har ni redan loggat in på rainbow6.com/wd och följt instruktionerna för att få Uplay koderna eller är detta något som behöver göras först? I sådana fall, är det så att man behöver skicka in kvitto på sitt köp eller liknande?

Lägger ett bud på 250 kr preliminärt för en av koderna.

Av Icte
Skrivet av jockern:

@Icte: Behöver dem egentligen inte så mycket, samt att de får blandade reviews. Antar att du inte heller älskade dem iom att du knappt använt dem och nu säljer dem.
Budet står kvar på 200kr. Är ute och gör lite ärenden kommande timmen och kan i så fall plocka dem om de finns i hyfsad närhet av Solna. Om du accepterar det så skicka mig ett PM med dina kontaktuppgifter.

Nja, jag testade dem och visst är ljudet helt OK för pengarna, men gillade inte passformen samt att kabeln var i vägen, ogillade hur den studsa runt på nacken. Apples EarPods är egentligen de enda in-ear lurarna som jag tycker om (väldigt skön passform) och kommer förmodligen att slå till på ett par AirPods istället.

Jag kommer nog ta och slänga resten, orkar inte hålla på med fler affärer för några hundralappars skull Tack alla för visat intresse!

Av Icte
Skrivet av jockern:

Om de är kvar så bjuder jag 200kr så slipper du köra den till tippen iaf. Hämtar närsom idag.

250 kr så har vi en deal här och nu och du kan komma redan nu under eftermiddagen!

Av Icte
Skrivet av NaturMackan:

Ja, men det är ganska svårt att veta exakt vad problemet beror på. Det ser ut som att det är sidopanelerna som är boven, men kanske allt förvärras av en "spine" som är sne på 0.5mm?

Var dessutom precis och hämtade mina tophattar på posten. Dom var vågiga som ett dragspel, och hade inte en chans att passa på chassit. Antingen total genomklappning på QC hos fabriken, eller att frakten varit undermålig. Men jag tror på det förstnämnda. Vet inte vad jag ska säga, suck.

Jättetråkigt Men ja, i bästa fall kanske ett helt byte mot en ny produkt från Batch 2 vore det bästa men detta kommer nog dröja det också.

Av Icte
Skrivet av NaturMackan:

Tyvärr fick jag inte ett bra exemplar.

Tror dom skruvade åt "stommen" för mycket från fabrik, då mina fram- och bakpaneler buktade utåt, och sidopanelerna inåt. Efter att ha skruvat isär allting, så kunde jag inte få ihop chassit igen på ett bra sätt.

Det är uppenbart för ögat att sidopanelerna inte är lika frästa i dom skenor som ska ner i chassit. Dålig passform. Främre skenorna sticker upp 1mm jämfört med dom bakre. Övre topgrillen går inte att få ner utan våld på grund av panelernas deformering.

Min gissning är att det inte passade särskilt bra på fabriken heller, varpå dom skruvade ihop den med våld och skapade permanenta deformationer på sidopanelerna (eller så var dom deformerade redan från början), och kanske något annat problem också.

Jag kan också se att vissa helicoils inte verkar nertryckta på lika djup. En av dom verkar dessutom gått sönder litegrann.

Vad är det man säger på internet? wat do?

Om jag minns rätt så var det prat på Slack om att @PaChalski ska försöka ordna dessa felaktigheter efter att alla fått sina beställningar, så har man fått problem med sitt chassi bör man skicka ett mail till dem. Min rekommendation är att se vilka delar exakt orsakar detta (kanske räcker med att byta ut en panel eller två, eller enbart stommen) och därefter skicka några bilder tillsammans med en beskrivning och en eventuell lösning på problemet så man kanske får hem en reservdel när Batch 2 skickas?