Inlägg

Inlägg som Icte har skrivit i forumet
Av Icte
Skrivet av Kenta42:

@Icte: Enbart chassi och minsta tophat.

Ja då är det nog enbart chassit som kommer i denna sändning till oss.

Skrivet av serdyllon:

YOUR ORDER HAS BEEN PROCESSED!
We have started to process the EU orders, 33% of them have been send and yours is among them.
Some orders that were sent early were sent in separate packages, meaning you might be receiving several packages. If this has happened, you will receive several tracking IDs. We apologize for this!

Vikt 4,396 kg

Jag uppgraderade till hela paketet med alla tophats + en koppargrill. Så det verkar som att allt finns med i samma sändning. Bara en förbokning än så länge, men paketet kommer lämna lagret idag. Hoppas att ni övriga som väntar ligger med i samma sändning.

Jag skulle nog gissa att det är chassi + en av de större tophats som kommer till dig, med tanke på att jag och två andra här har paket som väger 3.938 kg men har beställt lite olika saker (jag: chassi + kopper grill, en annan enbart chassi och en tredje chassi + minsta tophatten). Finns några andra som inväntar chassi + en tophat och har fått besked om att ett paket på 1.15 kg är påväg.

Av Icte
Skrivet av Dekkan:

3,938kg enbart chassi

Tack! Då måste min kopparplåt komma hem vid ett senare tillfälle, men kul att det här händer oavsett!! The hype is real!

Av Icte
Skrivet av Kenta42:

Paket på väg, 3938g.

Har du också beställt chassi + koppar/nickel top plate? Eller enbart chassit?

Av Icte
Skrivet av fax110:

Vad har ni för storlek / vikt på era paket? Är lur på att det bara är topphat i det jag nyss fick mail om.

13cm,39cm,60cm 1.15kg.

På väg sedan den 16e beräknas komma imorgon.

Ser enbart vikt (3,938 kg) och då har jag enbart chassi + copper top-plate, så mycket möjligt att du enbart får hem en tophat i ditt paket imorgon. Men håll utkik efter mail från Louqe idag!

Av Icte

@fritiofsson @Dekkan Nu dök det upp ett mail här också från Louqe om att paketet är på väg! Äntligen

EDIT: PostNord mottog elektronisk information 2018-11-18 14:23, status är Registrerat.

Av Icte
Skrivet av fritiofsson:

Fick precis ett mail nu om att jag har en försändelse från Captech på väg

Ouf, grattis! Du kanske är en av de ca 200 som fick sina chassin skickade under helgen - kanske kommer fram idag...?

Av Icte
Skrivet av Nima2001:

@Icte: Hej,
Ja jag såg dina Q/A posts några sidor bak. Men man måste alltså vara backer för att få en inbjudan dit?
Jag funderar på att bara beställa från hemsidan rätt av direkt faktiskt.. Ser inte ut som att man kommer bli missnöjd direkt. Enda jag funderar på är dammfilter. Tror ni man kommer kunna köpa det som tillägg senare..?

Osäker om man kan gå med i deras Slack grupp utan att vara backer, någon annan får gärna svara på detta

Enligt @PaChalski (på Slack igen) så jobbar de med dammfilter just nu, men det är inte 100% säkert om det kommer att finnas att köpa till eller ej. Hade själv föredragit det också men antar att det inte blir så jobbigt att blåsa rent damm som samlas upp en gång per kvartal eller så, speciellt nu när bygget är så litet och lätt

Av Icte

Från Slack:

Ytterligare ca 200 paket har skickats iväg från Captech i helgen (bör landa mån-tis), @PaChalski har kontrollerat 10 av dessa och då har de innehållit både chassi + tophat. Ca 300 paket till kommer att skickas idag.

@Nima2001: Slack är ungefär som en chatt-app (tänk Discord eller Twitch) och @PaChalski brukar vara rätt aktiv där. Har hållit några Q&A sessions, senast var det i fredags (se mina svar postade på föregående sida). Alla backers ska ha fått en inbjudan till Slack via mail, kan ju vara bra att ladda hem appen och kika vad som händer. Finns flera trådar och diskussioner också, bl.a. kring kylning, val av grafikkort o.s.v.

Av Icte

Avis att du fick bygga i helgen! Själv väntar man fortfarande på att Limestone + Copper plate ska hitta hem, därefter blir det nog att bygga nästkommande helg

Av Icte

Finns några på Slack som också har fått sina leveranser. PostNord erbjuder tydligen lördagsleveranser till ombud i Stockholm, Göteborg och Malmö:

https://www.postnord.se/foretag/foretagslosningar/e-handel/le...

Var nyss och handlade mat och såg en PostNord bil börja leverera paket till ombudet i närheten. Inget på PostNord appen dock men man får hoppas

Av Icte

Wut!! Grattis till er alla

Av Icte

Det var allt, han har influensa så planerade nog att hålla det kort. Men det bådar gott, vi kanske får se dessa chassin redan i mitten/mot slutet av nästa vecka

Av Icte
Skrivet av fax110:

Posta gärna "prints" här inte möjlighet att kolla slack ikv

Har fått svar på några frågor än så länge:

1) Captech använder precisa robotar för förberedelse av leveranserna. De jobbar även under helgen med att börja skicka iväg paket.

2) Optimum Tech lanserade nyss en recension där man kunde se att chassit var "chipped" på ett ställe. Enligt @PaChalski så var det inte så när han personligen hade skickat det chassit till honom från Stockholm utan kan vara en skada under frakten, speciellt då han inte använde en extra kartong. Vi kommer få två lager kartong som våra chassin kommer att skickas i.

3) Spårningsnummer till EU leveranserna kommer att skickas från LOUQE till oss (upp till 24h innan vi får dem efter att de har fått dem).

4) Väldigt få personer uppgav telefonnr vid order av Ghost S1. De som gjorde detta kommer att få ett textmeddelande från PostNord och således kan spåra sina paket tidigare, medan övriga får vänta upp till 24h på mail från LOUQE.

5) "The surprise" som early birds på kickstarter skulle få är borttaget för tillfället, men vi är alla "tagged" så de hoppas på att kunna leverera det senare.

6) Shipments 2 kommer att gå bättre enligt @PaChalski då de har fått en hel del erfarenhet från detta. De största problemen var dock inte själva leveranserna.

7) Kommer att få exakt antal skruvar som ingår i chassit, inga extra.

8) Skruvarna som ingår är följande:

4x M3x6 countersunk
8x M3x4 button head
4x M3x6 button head
4x #6-32 UNC

Ingår även en T10 torx key.

9) Pull-tab som ingår kommer vara svart. Alla skruvar är svarta.

10) I första batchen (som vi kommer att få) är alla standoffs "copper-plated", något som resulterades från ett missförstånd med fabriken men LOUQE accepterade detta. Senare releases kommer de vara stainless.

11) De har prövat demcifilters samt egna custom filters men tyckte inte de fungerade bra. De vill göra något speciellt, kanske något grafiskt med dessa eller i olika färger, så dammfilter kan komma senare.

12) Bör ta 2 dagar att få chassit till norra Sverige. Övriga Europa också.

Av Icte

Q&A med @PaChalski på Slack just nu!

Av Icte

Höh, åkte förbi just denna plats (VAB) på bussen i Kennedy Space Center för två månader sen. Goda minnen!

Av Icte
Skrivet av Monarchy:

Kommer bli en limestone I framtiden , helt klart.
Hoppas bara dom byter till bättre namn på den.
https://youtu.be/EUAKyDSIKOc

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, WOW. Visste inte att JayzTwoCents fick ett nytt exemplar nu för en ordentligt bygge/recension, men Limestone ser extremt läckert ut! Väldigt nöjd med mitt val

Av Icte
Skrivet av Reiker:

Jag valde Limestone som substitut till Arctic White och om ni tittar lite noggrant i videon så har han kantstött frontpanelen nere så den svarta Ash-färgen lossnat så känns skönt med Limestone för då kommer eventuella skavanker i framtiden inte synas lika mycket.

Yes såg det, fanns på några fler platser också. Kan det dock vara ett produktionsfel?

Får nu hoppas på att CapTech börjar leveranserna idag!

Av Icte
Skrivet av Aulo KY:

Håller tummarna för att i alla fall ett av Finlands tre krig under andra världskriget är med i spelet. Dock lär det inte hända då ockupationen av Norge redan är med... Skulle nog bli för mycket av norden.

Det går aldrig att ha för mycket av norden

Av Icte
Skrivet av jazon:

@Icte Ghost S1 finns dock inte i vitt, det är Limestone du syftar till antar jag och du bör nog vara beredd på att den inte är vit.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja precis, Limestone. Den är iaf vitare än NCASE M1 i silver, även om man egentligen hade föredragit Arctic.

Av Icte
Skrivet av Cuge:

Hmm, skulle nog valt svart istället för silver....

Ja nu när jag såg videon ovan så ångrade jag mig nästan att jag i somras bytte från svart till silver, speciellt vid denna tidpunkt:

Valde själv svart först p.g.a. JayzTwoCents video, då färgen på prototypen han fick såg riktigt läcker ut (nästan exakt som på bilden ovan?):

Men sen såg jag @PaChalski's korta iPhone video (finns på Slack) på de tre olika färgerna vid olika vinklar och var mer imponerad av den vita färgen. Den svarta såg helt enkelt för svart ut och inte lika "ash"-igt/grått som jag hade hoppats på, även på photoshoot bilderna som lanserades kort därefter. I videon ovan ser färgen dock riktigt bra ut, nästan precis det som jag hade hoppats på utifrån bilderna på LOUQE's hemsida (mer gråaktig ton):

Nej, för min del är jag nog nöjd med valet av den vita färgen. Har ett silver NCASE M1 som ser bra ut i vissa ljus (mer vit än silver) medan i andra så har den ett ganska "tråkigt" silver sken, en skillnad som även uppenbarar sig på de tre olika färgerna vi fått se (se bl.a. LOUQEs twitter-sida där de lagt upp en massa bilder). Den svarta är just för svart i mitt tycke, medan den vita är mycket mer vit än min NCASE M1 vars färg jag inte riktigt var nöjd med och jag blir nog väldigt nöjd, när den väl kommer hem