Inlägg

Inlägg som SaiK har skrivit i forumet
Av SaiK

1650 + frakt för lurarna!

Av SaiK

Då lägger jag ett bud på 1300kr + frakt.

Av SaiK

Vad är det för kuddar på hörlurarna?

Av SaiK
Skrivet av isbjoern:

Det där grafikkortet är ju ren och skär njutning.

Fint bygge

Instämmer! Det är nog det bästa köpet jag gjort på länge. Bra prestanda och låter ingenting! Det är ett nöje att maxa spel som RDR2 utan att datorn ger ifrån sig ett ljud.

Tack!

Av SaiK

Tack för feedback! Då skiter jag i att spendera 350kr på ytterligare en fläkt! Iaf tills man kanske uppgraderat CPU och märker att det börjar bli varmt. Alltid kul att köpa nya prylar och uppgradera, men man behöver ju inte slösa sina pengar.

Av SaiK
Skrivet av norrby89:

har du problem med tempraturen på grafikkortet eller cpun ?

Nej, inga problem! Är mest nyfiken på om det hade gjort någon positiv skillnad. Rent krasst känns det väl som det hade varit en bra idé att trycka ut varmt luft lite snabbare, men det kanske finns andra som testat olika configs tidigare och märkt att det inte gör någon större skillnad?

Av SaiK

Bör man införskaffa en "top exhaust" fläkt?

Hej,

Under natten låg jag och funderade, efter att ha slötittat på youtube och diverse datorbyggen.

Jag har 2st 140mm intake i fronten och 1st 120mm exhaust där bak. Tror ni att det hade gjort någon nytta att implementera en 120mm exhaust i toppen, ovanför CPU-kylaren?

Självklart funkar det riktigt bra som det är, den är knäpptyst och (vad jag tror) kall. Men det är ju alltid kul att förbättra om det går.

Som ni ser är det Noctua fläktar som gäller. CPU-kylaren är en Noctua NH-U12A (som kyler en amd 3700x) och grafikkortet är RTX 3080 Noctua Edition. Chassi: Fractal Design Meshify C.

Av SaiK

Annonsen är avslutad

Av SaiK

Kortet är nu sålt, så budgivningen är därmed avslutad.

Av SaiK
Skrivet av Lilleken1:

2 500 kr Hämtar

Låter kanon. Är vanligtvis hemma efter 18 på vardagar!

Av SaiK

@simonpappa Inte sålt ännu!

Av SaiK

Hej! Kortet finns kvar! Det låter fint.

Bara att höra av dig vad som funkar bäst så löser vi det!

Av SaiK

Jag tänker vi avslutar under dagen, då det inte verkar finnas mer intresse.

@plyxan leder just nu budgivningen med 2500 + hämtar.

Av SaiK

Har noterat era bud! Låter det köra på några dagar till då jag tänkte jag kunde få mer av det. Så får se var det slutar.

FYI: 2500 + hämtar, är mer attraktivt än att skicka det för en hundring mer. Iom att jag då slipper göra en ansträngning.

Av SaiK

MSI Radeon RX 5700 XT 8GB GAMING X

Hej,

Jag säljer nu mitt RX 5700 XT, då jag har uppgraderat.

Det är inköp från Inet, oktober 2019. Kvitto och originalkartong finns kvar. Garanti 3 år, så finns några månader kvar där. Kortet är relativt sparsamt använt, senaste året har datorn knappt varit igång. Aldrig använt till mining eller något sånt.

Ser helst att det hämtas, bor i Stockholm. Kan även mötas upp centralt alternativt skickas om det krävs.

Priset kan självklart diskuteras, och ni får gärna komma med bud.

Säljer även ett Corsair RM750X 750W v2, inköp samma datum. Även där finns kvitto och originalkartong kvar. Kom med bud.

Läs hela annonsen här

Av SaiK
Skrivet av EyeNEye:

Beställde min via Fnac (80 euro inkl. frakt). Fick den i Tisdags Tycker den är värd sitt pris, trots påslaget (med tanke på att en vanlig CC Ultra kostade 800 kr tidigare, utan fjärr)

Allt funkar som vanligt.

SVT, Netflix, Dplay, Cmore, Disney+, HBO, Viaplay, ViaFree, TV4, SF Anytime, YoutubeKids, Plex, Spotify, VLC etc.

Google Assistant fungerar också utan problem, Även den på Svenska.

Låter grymt! Tack. Då gäller det bara att försöka få tag på en enhet också.

Av SaiK

Någon som lyckats få tag på en enhet och kan berätta hur den fungerar här? Antar att exempelvis alla svenska appar saknas, såsom SVT, Cmore etc?

Av SaiK

@kapaved: Tja!

Har ett Gigabyte Radeon RX 580 Gaming 8GB liggandes nu efter uppgradering. Köptes här på sweclockers i början på året.

Av SaiK

Det som gjorde att det uppfattades som att grafikkortets fläktar endast hade 2 lägen var att de antingen var avstängda --> temperaturen steg till höga nivåer --> fläktarna sattes igång och va då tvungna att snurra i nästan maximal hastighet för att sänka temperaturen, när temperaturen var uppnåd stängdes fläktarna av => av eller maximal hastighet.

MEN:

Har nu kommit hem och hunnit pilla och testa lite i inställningarna. Hittade inställningarna i wattman för att ändra fläktkurvan, och efter att ha avinstallerat MSI Afterburner fungerade dessa! Så jag lyckades stänga av "idle-läget" och kan nu ha fläktarna på bekväma 1000rpm (ca) vilket gör kortet ljudlöst och håller låg temperatur (ca 30c). Har nu också lyckats ställa in en bekväm customkurva. I Dota 2 går fläktarna på 1200-1300rpm vilken fortfarande har extrem lågt ljudnivå, och håller kortet relativt stabilt på 47c.

I FFXIV som sätter lite mer press på kortet får fläktarna att dra upp rpm'en till ca 1500-1600, nu låter det lite mer, men håller sig runt 60c. Så just nu verkar de mesta ha löst sig, kortet verkar stabilt, tyst och svalt. Tack för hjälpen.

Nu återstår det bara att lyckas slå på Freesync i borderless window-mode. Eller få datorn att acceptera och låta mig ha 144Hz i exklusive fullscreen. Men det kanske är bäst att skapa en egen tråd för det, eller så fortsätter vi här, om någon kan assistera med detta också.

Mvh, Simon

Av SaiK

@Knotvillage: Funkar det inte med wattman testar jag med Asus Tweak. Funkar inte det blir det nog att skicka tillbaka kortet.