Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace

Enligt mig en av de lättaste på länge

Av gonace
Skrivet av BasseBaba:

Jag snarare vänder på det, jag har 1 (en!) enhet hemma som använder USB-c. Varenda gång den ska laddas får jag leta efter den enda usb-c kabel jag äger…

Och hade alla mobiltelfoner använt samma "kontakt", t.ex. USB-C, så hade du haft fler än en sådan kabel, det går ju inte över en natt att "byta" ifrån proprietära lösningar till standardiserade sådana.

Proprietära lösningar finns bara för att låsa in en användare eller av ekonomiska skäl, så finns egentligen inget bra argument för att dessa ska få leva vidare.

Jag kör själv iPhone.

Av gonace
Skrivet av Xverminator:

Är det någon som använder piratsidor år 2023 och till vad?

Till samma saker som man alltid gjort? Förvisso har piratkopiering minskat jämfört med t.ex. 10-15 år sedan, men jag skulle våga påstå att det kan komma att öka, om bara lite, när fler och fler streamingtjänster lanseras av de stora bolagen, a.k.a man vill ha sin egna tjänst istället för att t.ex. sälja rättigheter för materiallet man sitter på till befintliga aktörer.

Skulle dock säga att de vanligaste är man använder private-trackers (invite only) och inte TPB.

Av gonace
Skrivet av Vash:

De är dags för Birdie 2003 om ni alla hänger med ska ni få se på de bästa lanet i vår galax!! 😅. Fan va gammal man blivit..

https://youtu.be/1TsrEsplOVw

Grillmeisters släppte några hits där runt 2000-talet början 🤣

Av gonace

Finns gott som snake oil-"produkter" när det kommer till "audiophile" marknaden, har set många produkter genom åren på olika platser i spektrumet av snake oil-"produkter", så man har la slutat blivit förvånad?

Av gonace
Skrivet av Gurrrra:

Alltså folk måste sluta överdriva så förjävligt. Återigen, lycka till att höra ens en gnutta faktisk skillnad mellan 320 OGG o lossless. Det går om du har tränade öron på rätt låtar, men då måste du fan ta i så det knakar. O så var det också det där med noga nivåmatchning, men det hoppas jag att du som ljudtekniker redan vet om.

Som du själv påpekar, har man ett tränat öra och/eller en riktigt bra anläggning kan man faktiskt göra skillnad.

Jag hör skillnad på min samling lossless och Spotify, sedan kan man ju diskutera hur stor faktiskt skillnaden är mellan 320 OGG och lossless, men att ge sina kunder möjligheten till lossless är ju inte något negativt även om 9 av 10 varken hör eller har möjlighet att höra skillnad. 🤷‍♂️

Av gonace
Skrivet av Pettor:

Fattar dock inte vad HiFi är om CD-kvalitet redan är på g. Spatial?

Satan i gatan den biten hade jag missat, känns som att det är dags att byta till TIDAL för en själv i alla fall.

Av gonace

Jag förstår inte vilken målgrupp de ska nå med detta, finns ju alternativ till ”videos” som är hästlängder mer etablerade.

Varför inte göra en riktigt jävla bra musik-app, jag har väntat länge nog på Spotify HiFi, men det gapar fortfarande med sin frånvaro i Sverige…

Av gonace

Det enda jag önskar är en "All lights Off" funktionalitet!

Av gonace
Skrivet av Trihxeem:

Det har nog mer att göra med licensiering än Google. Skulle ju vara ett bra sätt för Google att få folk att snabbt börja spela där men de som sitter på licenserna tar säkerligen tillfället i akt att debitera för det.

Så är det nog, men GeForce NOW fungerade bättre ur den aspekten.

Av gonace

Frågan är om Google ens gav Stadia en chans? kändes som att Stadia gick på tomgång redan ifrån start, jag testade både Stadia och GeForce NOW och tyckte det sist nämnda var bättre.

Modellen med att man var tvungen att köpa spel till Stadia och inte kunna ta med sig spel man redan köpt var, enligt mig, hål i huvudet ifrån start.

Av gonace

Jag kan bara beklaga att du handlat av Proshop, de är mer eller mindre ett av de säsmta bolagen att ha att göra med OM problem uppstår.

Jag har haft liknande, men inte samma, problem där saker inte kommit fram (a.k.a någon på PostNord har fått gratisdelar) vid beställningar ifrån Inet och Webhallen där Inet löser problemet på 1-2 dagar och Webhallen 2-3 dagar, enligt min upplevelse (som säkert kan skiljas emot andras).

Om jag hade varit dig hade jag bara upphävt köpet och då är det faktiskt Proshops problem att lösa att telefonen är borta, de SKA betala tillbaka dina pengar även om du inte kan retunera produkten, eftersom du inte har den är det ju också omöjligt för dig. Det hade i alla fall jag gjort, för att sedan handla hos någon annan som bryr sig mer om sina kunder.

Av gonace

Brittiska myndigheter, som så många andra, har inte en aning om vad som är skadligt eller inte så för "gamers" eller någon annan grupp för den delen.

Av gonace
Skrivet av xSean145:

Gå därifrån bara utan att ge dom någon information. Dom kan inte göra något.

Att inte betala biljett för att åka kollektivt är brottsligt och går in under ringa bedrägeri där fängelse finns i straffskalan (brottsbalken 9 kap. 2 §). Det innebär alltså att biljettkontrollanter endast får hålla kvar dig om de skulle ertappa dig med att inte ha giltig biljett.

Skulle de då kunna hävda att du inte har en giltig biljett om de anser att man köpt den efter man klivit på.

Av gonace

128 tick över allt annat, har alltid varit förbryllande för mig att Valve inte levererar möjligheten att köra Community Competative på 128 tick servrarn.

Att köra på på FACEIT eller esportal är oftast svårare då medianen för "skicklighet" ligger högre än att köra Community Competative.

Av gonace
Skrivet av medbor:

Inte bra att MS börjar bli Disney för spelbranchen… säger inte att Sony är felfria eller så, men de är en mycket mindre spelare i sammanhanget

Men har ändå betydligt fler exklusiva titlar än Microsoft, och jag personligen, verkligen avskyr exklusivitet!

Av gonace
Skrivet av grenander:

Skaffa fjärrvärme...

Känns som något man inte ”bara skaffar” 🤣

Av gonace
Skrivet av folzar:

Loot boxar har lite problem ja, men sen när borde andra personer bestämma vad folk vill spendera sina pengar på?

Nu handlar det ju främst om att skydda minderåriga, men även missbrukare, för det är ju dessa som spelbolagen nu inriktar sig på och räknar med att kunna svepa in i ett större missbruk.

Jag tycker att Valve lyckats bra med de ändringar man gjorde i DotA där man nu inte längre spelar om innehållet utan vet vad man köper, men då försvinner ju också mycket av den dopamin kick man får.

Av gonace
Skrivet av snajk:

klickad plats markerad i filen

Vilken fil? Beroende på vilket språk sidan är skriven i kan ju HTML komma ifrån massa olika filer, partial vyer t.ex. det kanske är bättre att kalla detta för "dokument" än fil.

Av gonace

Det bästa är så klart att be om lov, vissa större bolag har öppna API:er som man kan begära åtkomst till och då är det ju bara att tuta och köra.