Inlägg

Inlägg som fabazo har skrivit i forumet
Av fabazo
Skrivet av Suliman:

Satte nyligen ihop ett bygge med liknande specs, dock ett X370 istället för X470. Hade exakt samma problem. Visade sig att styrkretsen inte hade stöd för 2700x out of the box, så vi fick låna en polares 1700x och flasha till senaste bios. Efter flash var det inga problem. Kanske inte samma situation för X470, men definitivt värt att kolla upp.

Jag hade bara kopplat de små 2 pin kablarna i den nedre högra hörnet. Nu funkar allt haha

Av fabazo
Skrivet av loefet:

Då CPUn inte har någon inbyggd GPU så är det bara kontakterna på grafikkortet du skall använda.

På sidan 1-8 i manualen så har du informationen om vad de olika LED betyder.
SB_PWR visar att moderkortet får ström ifrån nätaggregatets 5V standby, och skall vara en påminnelse att man skall stänga av och koppla ifrån nätaggregatet innan man börjar pilla i systemet.

De övriga 4 uppe i högra hörnet lyser beroende på du har något fel på respektive del, är det inte någon som lyser konstant så skall det inte finnas några problem i systemet.

Testa att stänga av allt, resetta CMOS, koppla in skärmen i grafikkortet och sedan försöka starta igen?

Kopplade om de små 2pin kontakterna till SW_POWER osv och nu funkar allt! Tack för att du tog din tid att svara!

Av fabazo
Skrivet av perost:

Har du kopplat in skärmen i grafikkortet? Kopplar du in den i moderkortet så kommer du inte få någon bild.

Har testat både och! Har du något annat tips? Något du kan se som är felinkopplat ?

Av fabazo

Min nya dator vill inte ge någon signal till skärmen..

Hej SweC!

Fick precis hem min nya pc i delar och började bygga ihop den.

Specs:

X470 F mobo
AMD 2700x (med wraith prism coolern)
1tb samsung 860 ssd
2x8gb 3200mhz Gskill ripjaws cl14
Corsair RM 750x PSU
gtx 770 (som tillfälligt gpu)

Byggde min första dator för cirka 5 år sedan och då lyckades jag utan problem. Men nu funkar det inte. Moderkortets LDS lyser, fläktarna går, grafikkortets gröna lampor lyser, men jag får ingen signal på skärmen.

INFO

-Nästan längst ned till höger på moderkortet så lyser en orange lampa och det står SB_POWER. Har googlat på det men inte kommit fram till något som hjälper, hittar inte i mobo manualen heller.
-Uppe i högra hörnet så lös det lite olika led lampor, den hoppade mellan röd, vit och grön om inte jag minns fel. Men nu verkar det inte vara kvar!

SAKER JAG HAR TESTAT
-Bytt sladdar till skärmen
-Startat med 1 RAM sticka istället för 2
-Kollat så alla sladdar är ikopplade

Har testat många saker så som att testa med en RAM sticka istället för 2 osv. Men om någon har en bra troubleshooting lista som är relevant till mina delar osv så dela gärna med er! Är det något jag har glömt nämna som kan hjälpa så säg till. Är lite osäker på vart RESET SW samt HDD LED kablarna ska sitta, tror jag har satt dem rätt men jag blir ändå osäker.

Här är bilder om det hjälper ..

https://imgur.com/a/uouQSJz

Tack på förhand!

Av fabazo
Skrivet av Von_OttO:

@fabazo:

Hoppas det leder någonstans (vilket det inte gjorde för mig och 4 andra som blev scammade här på Sweclockers, Polisen la ner fallet helt enkelt)

Hur kom det sig att de la ned fallet? Vilket underlag saknade de för att föra vidare ärendet?

Av fabazo

Saken är att jag har namnet, adressen, en swishning som var kopplat till hans namn osv.

Beviset är ju glasklart, han är skyldig. Jag stalkade upp hans mamma på facebook och av ren slump så har faktiskt min pappa jobbat med en av lärarna på den skolan som faktiskt hade hört att den mammans son (han som scammade mig) hade vart i blåsvädret tidigare.

Om personen blir fälld, med allt bevis osv.. tror ni att jag kommer få tillbaka mina pengar då? Med tanke på att ni andra som beskrev era historier inte fick några pengar tillbaka så blir man ju lite orolig.

Av fabazo

Fick precis ett PM från en annan användare som hade blivit scammad av exakt samma person på cirka 3000kr. Ska försöka vispa ihop en liten mysig polisanmälan och sätta dit den här idioten.

Av fabazo
Skrivet av anon910:

Du har hans namn och adress, jag skulle åkt och hämta det el pengarna oavsett avstånd

Hade gjort det. Men snubben ''bor'' i skåne, jag pluggar i Skellefteå :/

Av fabazo
Skrivet av Meathim:

Jag har aldrig vågat köpa något på Blocket på distans. Med Tradera har du mer trygghet tycker jag. Helt annan grej jag vet men ändå...

Avvakta någon dag iaf och polisanmäl sedan. Det kan hända att folk bara försvinner några dagar, det är inte sannolikt, men möjligt. Själv sålde jag ett tangentbord en gång till en man som bara försvann ... efrersom han knäckte ryggen i en bilolycka (på riktigt). Man ska vara misstänksam online, men man behöver kanske inte gå igång på alla cylindrar på en gång. Det har du inte gjort, men ni fattsr.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt detta jag tänkte.. Han kanske ligger på sjukhus, va fan vet ja..

Har iallafall lagt fram mina '' hot '' så ifall han har sett dem så vet han att jag menar allvar.

Av fabazo
Skrivet av elBenko:

Ok, säljaren har ju garanterat inte fått iväg paketet förrän tidigast måndag. Varför stimma över polisanmälan redan?

Även om det låter/känns som ett potentiellt bedrägeri så finns det ju faktiskt fortfarande en chans att personen helt enkelt inte hunnit posta det än.

Jo exakt det är min tanke det med! Jag ska avvakta lite med en eventuell polisanmälan, men jag har ringt honom, smsat honom och meddelat på blocket 6 dagar i sträck utan något svar. Det är ju som sagt mycket pengar för en student och det är därför jag blir lite nojjig.

Hittade vad ja tror är hans mamma på facebook. Har skrivit till henne och ska se om hon svarar..

Av fabazo

Spela är mitt största intresse och jag läser digital design på universitetet så vi jobbar i Maya, 3ds max, Adobe program och andra krävande saker, så att jag spenderar 5200kr på ett grafikkort tycker jag absolut inte är något konstigt. Orelevant till tråden att diskutera varken jag är ''fattig'' eller inte. Allt jag behöver är tips.

Endast han personen jag köpte av hittar jag ett telefonnummer online som är annorlunda från det han gav mig. Men när man ringer det så säger det att det inte är något abonnemang kopplat till det nummret eller att telefonen är tillfälligt avstängd. Tänkte ringa hans stackars mor eller far, men fann som sagt inget nummer.

Hittade hans Badoo dating sida dock

Av fabazo

Kan ha blivit scammad på Blocket... hjälp

Hej Swec!

Jag hittade en annons på blocket på ett gtx 1080ti för 5200kr. Jag kontaktade personen och vi kom överens om att jag skulle få köpa det. Jag undrar om han kan skicka det via ''blocket paket'' så det blir säkrare för oss båda (men mest mig).

Han säger då att han säljer grafikkortet pga en oväntat räkning och kan då inte vänta på ''blocket paket'' utan han behöver pengarna direkt. Jag tycker det låter lite sketchy så jag säger att jag då såklart vill ha någon slags säkerhet om jag bara ska swisha en random person. Han skickar då en bild på sitt körkort. Jag kollar upp hans namn och personummer och de verkar stämma överens med där det står att han ska bo på blocket. Jag testar även att skriva in hans nummer i swish för att se om hans namn var kopplat till nummret han gav mig, vilket det också var. jag tyckte fortfarande att situationen var lite lurig men jag tänker ju att vem fasen ger ut sin legitimation till den man scammar. Så jag swishade honom..

Han skrev då ''Yes! Tack så mycket för en snabb och smidig affär, du får sms när den är skickad.
Mvh''

Detta var i fredags (den 24e) och jag bad honom att skicka det direkt. Jag har nu försökt smsa, meddela på blocket och även ringt honom men får inga svar.

Jag skrev till blocket och de sa att de också skulle försöka få tag på honom men om de inte gjorde de så ville de att jag skulle polisanmäla. Jag har gjort en polisanmälan tidigare och det kan vara en av de mest uttdragna processerna som finns och vill helst inte behöva gå igenom det om det inte behövs. Så då undrar jag om ni har något tips på vad jag kan göra.

Jag tänker inte ge ut hans namn osv. Jag har kollat upp andra personer på den adressen som det står att han ska bo på, men kan inte finna något nummer till dem.

(jag vet att jag gjorde ett misstag och litade på en främling så helst inga kommentarer angående det haha..)

Please help me! Mvh/ Fattig Student som behöver ett grafikkort

Av fabazo
Skrivet av GuessWho:

Förhandsbokningar för RTX 2080 ska börja imorgon (2018-08-20).

Har för mig att det var 18:00 svensk tid som Nvidias event skulle börja.
Så troligtvis går det inte att förboka något före 18:00.

Hoppas du kan härda ut 23 timmar till.

Jodå det ska jag nog allt klara haha

Av fabazo
Skrivet av xfade:

Jag kommer att försöka köpa mitt som jag köpte mitt 1060.

Någon av tillverkarna kommer att dumpa priset på ett av korten så att de hamnar överst på prisjakt för att knipa ett övertag mot konkurrenterna.

GTX 1060 6gb kostar fortfarande 1k mer än vad jag köpte det för.....

Dock har jag inget behov av ett snabbare grafikkort så jag kommer troligen att avstå denna generation.

Vill du köpa ett 20-kort tidigt fär du köpa det från nvidia då 3:e parts tillverkarna får vänta ett tag innan de ordnat med egen kylare osv till försäljning.
Founders edition som de kallar dem är dock dyrare än 3:e part korten.
Om nvidia nu har samma strategi denna gång som de haft ett tag nu.

[off topic]
Ta inte bort din signatur för ngn kommentar på forumet.
Den hjälper mer än den skadar.

Fick tag i ett founders 1070 från förra launchen och hade väldigt bekväma temps från den! Det ryktas ju om att Nvidia founders cards kommer ha dubbel fläkt så känns ännu mer bekvämt att gå på ett FE kort än vad det gjorde förra gången.

Det var mitt misstag från början att inte ta bort signaturen. För att inte skapa mer förvirring i framtida inlägg så tog jag bort den Men snart så kommer den tillbaka in all its glory med lite uppgraderade komponenter!

Tack för ditt svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo
Skrivet av htoor:

Wow..

Jag lånar din retorik.

För det första, ingen har gjort något påhopp. För det andra, du har en dator i din signatur som flera anser duga till det du kommer att göra, att du sen sålt den är helt OMÖJLIGT att veta för oss. För det tredje, hur ska vi som läser din tråd FÖRSTÅ att du INTE behöver det om 2 veckor när du själv säger att du vill ha det till studiestart?

Låt mig nu gå on topic och svara på din undran.
Hur långt är ett snöre? Det finns inget svar. Det finns inte ens ett bekräftat datum än.

Nu när jag läste igenom det så insåg jag att det kanske kom ut lite aggressivt, ber om ursäkt.

Skrev dock att kursen börjar om 2 veckor, inte att jag var tvungen att beställa inom 2 veckor. Även om signaturen signalerar att jag har/hade en dator av den kapaciteten så var det fortfarande orelevant till frågan jag ställde. Vill bara få tips på hur andra har tänkt få tag i grafikkorten så snabbt som möjligt

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo
Skrivet av Nivity:

Vet inte riktigt varför du ska ha en bättre dator för 3d design studior men
Häng på sidorna när korten släpps bara.

Antar att du utgick från min signaturs specs. Tog bort datorn i signaturen då jag har sålt den för någon vecka sedan! Och när det gäller 3D program så som maya, zbrush mm så kan man aldrig ha för mycket

Av fabazo

Jag behöver inga råd angående vilket grafikkort jag ska välja, tack. Klart jag inte MÅSTE ha ett 2080, men jag VILL. För det andra så har jag inte längre datorn i min signatur längre då jag har sålt den. Och för det tredje så måste jag inte ha datorn inom 2 veckor prick, ville bara lägga mer tyngd på att jag behöver få tag i ett kort så fort som möjligt när det släpps då jag i nuläget sitter på en surface pro 4.

Ingen svarade på vad jag faktiskt undrade utan gick direkt till ''påhopp'' om man kan kalla det så. Men jag frågar igen.. Hur tror ni att man kan få tag på ett 20serie kort så fort som möjligt?

Av fabazo

Hur skall ni köpa era 20-serie kort?

Vill köpa RTX 2080 när det kommer ut, och behöver verkligen få tag i det så snabbt som möjligt. Vad har ni för tips på att få tag i ett kort så fort som möjligt? Är det att köpa direkt från Nvidias hemsida? Köpa från en svensk sida som inet/webhallen/komplett osv? Eller eventuellt köpa från newegg eller amazon..

Hörde att man inte kan förbeställa korten heller.. Jag kom ihåg när jag skulle köpa 1070 när det kom ut så var de slut i en vecka innan jag kunde få tag i ett. Jag vill verkligen vara förberedd denna gången då jag måste beställa min nya dator inför mina 3D design studier som börjar om 2 veckor.

Mvh. Fabian

Av fabazo

Okej tack! Den artikeln verkar användbar, ska läsa igenom den

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo

Vilsen själ i AMD jungeln.. behöver hjälp med MOBO + RAM

Hejsan!

Skall bygga en ny dator med en 2700x som jag kommer köra med stockcoolern. Det är det enda jag har bestämt hittils. Trodde jag var säker på vilket MOBO samt RAM jag skulle ha, men alla gjorde det bara mer förvirrat för mig på diverse forum ja skrivit på.

Folk började snacka om ''timings'', 2x16 vs 4x8 ram stickor, cl14 och cl16 yadi yadi ya.

Jag vet lite om allt men är absolut ingen expert. Det enda jag vill ha hjälp med är att plocka ut det följande:

- Ett Moderkort som man kan överklocka 2700x pyttelite. plats för 4 Ram slots. Kan koppla i 2st Samsung 850 500GB SSD.

- Antigen:3200mhz 32gb RAM (bryr mig inte om det är 4x8 eller 2x16, vill ha det som funkar bäst för mitt fall.

- Eller: Samma specs som ovan fast 16GB istället som jag kan uppgradera senare.

Vill komma undan så billigt som möjligt. Runt 4000kr för RAM och runt 2000kr för MOBO. Folk säger att B-die är det man ska ha så gärna något sånt ram minne. Kommer att göra relativt krävande renderingar i 3D program och video redigering och självklart kommer jag att spela.

Dessa har jag kollat på tidigare:

https://www.komplett.se/product/1006061/datorutrustning/pc-ko...

https://www.komplett.se/product/1018339/datorutrustning/pc-ko... (dessa är kanske lite för dyra men de har cl14 och bra timing vad jag har förstått. Plus att jag läste i någon tråd att 2 stickor är bättre än 4 för AM4.

Tack på förhand!

Mvh. Fabian!