Inlägg

Inlägg som Magicanz har skrivit i forumet
Av Magicanz
Skrivet av Dragone:

Nu vet jag inte om dom funkar till ditt headset, men annars säljer inet cosmos till 149

https://www.inet.se/produkt/2000380/htc-vive-cosmos-controlle...

Jäklar, det var billigt. Men nej, som sagt fungerar de inte eftersom Vive använder Lighthouse tracking medans Cosmos använder kameror på headset för tracking.

Av Magicanz

HTC Vive Kontroller/Wands

Bytt till Index controllers och har ditt gamla par liggandes, eller har du slagit sönder ena och vill bli av med den andra? Då är jag intresserad. Letar efter ett par kontrollrar för att byta ut två trasiga, men är okej med att köpa en åt gången om du inte har två.

Tänker mig typ 250kr styck. Om något annat, PM så kanske vi kan fixa. Föredrar att kunna hämta i Stockholmstrakten, men är även villig att betala frakt om priset är rätt.

Möjligt att jag kan tänka mig att köpa defekta också, ifall delar finns så jag kan fixa mina gamla!

(Även intresserad av en 3in1 sladd om ni har en liggande, gamla tjocka sladden börjar bli rätt irriterande)

/Magicanz

Läs hela annonsen här

Av Magicanz
Skrivet av Elakekocken:

Sån där med snygg bil och så det fick jag skit för att jag sa förr på en praktikplats.
Jag sa något i stil med; ”det är så skämmigt att åka i mammas blåa 360”.
Svaret blev; ”skämtar du eller? Du har tak över huvudet, det går fortare än att gå, cykla eller åka buss och är det kallt så har du värme - du ska vara glad att din mamma vill köra dig istället”.
Lite sådär offtopic då så blev ju detta en lärdom. Nu har jag körkort och egen bil sedan länge och har väl mer kanske intresserat mig för kvalitet när det kommer till bilar. Åker jag med någon annan så har jag lärt mig att inte skämmas över att åka i en låt säga rostig Toyota Aygo, utan tänkt; tak, värme, snabbare än att gå - var nöjd.

Är givetvis medveten att loot-lådor lockar för annars hade de inte funnits.
Kanske är det motivation som du nämnde.

Jag är väl bara gammal och tråkig som tycker att ”kan man spela ett spel utan det här så gör jag det”…

Jag förstår exakt vad du menar, och jag håller med! Det finns ingen mening med cosmetics - det är bara skryt igentligen. Exakt som det är med dyra bilar. Finns ingen skam i att spela utan, spelet kommer ju inte ändras. Tycker de har samma lockande effekt som en trisslott, har själv till exempel tjänat extremt mycket mer på spellootlådor än jag har på triss om man räknar i jämförelse med hur mycket jag spenderat. Största problemet i mina ögon är hur hasardspel blir så "spelifierat" - inget stoppar just nu minderåriga från att köpa loot lådor istället för triss, även fast de i grund och botten är exakt samma sak.

Av Magicanz
Skrivet av Elakekocken:

En generell fråga om loot-lådor;
Är det mestadels i F2P-spel de förekommer i?

En annan fråga gällande kosmetisk loot;
Ni som tycker det är fantastiskt med till exempel diverse skins oavsett om det är rustning, vapen, kläder, frisyr osv. Spelar ni bättre eller får ni någon sorts placebo-effekt där ni spelar bättre?
Följdfråga; är spelen ni köper lootboxes i - inte värda att spela annars för att det är för fult?

Är väl ofta så att free to play spel helt financieras med något sorts cosmetic system, men ser det ofta i betalda spel också nu för tiden.

Köper själv bara lootlådor i spel där man faktiskt kan få något ut från spelet i slutändan (t.ex. TF2 och CS:GO, tycker spel med låsta skins bara är dumma). Tänker på det som att köpa en trisslott, man vet att man troligen inte får något bra alls men att köpa en på Ica då och då när man handlar är inget större problem. På andra punkten tycker jag själv nästan motsatsen, man känner sig ofta för dålig för sina föremål Dock ger väl det lite av en motivation att faktiskt bli bättre. Spelen jag köper lådor i är absolut värda att spela utan några sorts föremål, det är bara roligt att kunna showoffa lite, som att ha en dyr bil. Man kan fortfarande inte köra över 30 i stan men varför skulle man inte vela se snygg ut när man gör det?

(Dock måste jag tillägga att jag verkligen tycker lagstiftningen borde vara hårdare för att mindreåriga inte ska kunna lägga förmögenheter på lootlådor. Var själv en av ungarna som la alla månadspengar på att köpa crates i Team Fortress, är ju rent hasardspel.)

Av Magicanz

12k exp säger man inte nej till, når ju nästan Black nu!

BTW är iiglo eller Svive Webhallens egna märken eller är har de bara valts ur för de nya medlemsförmånerna?

Av Magicanz

700kr + pickup

Av Magicanz
Skrivet av Samsung:

Har du några högtalare runtom datorn? Att man får ljud från högtalare som är anslutna med analoga ljudkällor är rätt normalt när spel startas. Speciellt om datorn/högtalarna inte är ansluta till ett jordat uttag.

Annars är det tyvärr coilwhine du hör. Det finns några hard-mods du kan göra för att råda bot på det, men dom är alla rätt avancerade. Nej det vanligaste folk gör med coilwhine är att ignorera det tills det försvinner. KopparSpolarna(coilsen) i datorn ändrar resonansfrekvens i takt med att dom åldras. Dina coils har alltså åldrats tillräckligt för att kliva in i det hörbara området av resonans.
Men med lite tur så kommer ljudet försvinna med lite tung grafiklast när coilsen åldras ytterligare och möjligtvis kliver ur det hörbara området

//Pontus

Kommer definitivt från innuti datorn, så coil-whine låter som den mest rimliga förklaringen. Samtidigt som det kan bli rätt jobbigt med ljudet (open back hörlurar) så är det skönt att det troligen inte är något som kan påverka funktionen. Tack!

Av Magicanz
Skrivet av Raynstorm:

Välkommen till världen av coil whine.

Jag låter de mer erfarna rådgöra om du ska fortsatta spela men i mina öron låter det som vanligt coil whine.

Du har alltså inte hört detta ljud när du spelat tidigare?

Nej, aldrig. Hoppas faktiskt starkt att det är just Coil-whine eftersom jag verkligen inte känner för att plocka isär datorn just nu. Konstigt att det kommer nu, har haft grafikkortet i snart 4 år nu och aldrig haft problem tidigare.

Av Magicanz

500kr + pickup!

Av Magicanz

Sprak/Surr från datorn när jag spelar 3D spel

Hej! Vaknade idag och fick för mig att spela lite, men när jag startade spelet började jag höra ett mycket udda surr ifrån inuti min dator. Tänkte att det var fläktarna först, men har isolerat dem och de är inte dem. Ljudet kommer så fort man startar ett spel (men bara självaste spel-delen, i t.ex. Apex Legends kommer inte ljudet när man är i huvudmenyn. Testade ett par spel till, och samma där, alltid när man kan röra sig själv börjar ljudet. Vet någon vad detta kan bero på, om man kan fortsätta använda datorn eller om något måste göras snabbt? Tack.

Inspelning av ljud

Av Magicanz
Skrivet av griid:

3st?
Det är småpotatis. Jag och en till har 7 respektive 8st!

Sitter på 11 själv, och man använder ju aldrig dem! Vanlig frakt var redan gratis för level och hämtade ändå de flesta ordrarna i butik. Såg meddelandet av Webbhallen, och hoppas på att man sitter på en liten guldgruva!

Av Magicanz

Förstod aldrig dessa "Dogecoin killer" tokens. Dogecoin var väl till störst del en meme, varför försöka göra den bättre? Tycker det känns som att de bara försöker hänga med Dogecoins popularitet.

Det jag vill säga med detta är att jag sitter på ett par miljoner SHIB.

(Något annat som jag gärna skulle se mer av är $DOG token, som faktiskt är fraktionaliserade bitar av riktiga Doges NFT. Tycker det är lite roligt, men har fortfarande inte hakat på hela NFT tåget, känns mest som trams för mig, men lär mig gärna mer.)

Av Magicanz
Skrivet av kaput:

Produkt: 3D-skrivarfilament, olika material och färger
Länk: https://www.clasohlson.com/se/Multimedia/Skrivare-&-skannrar/...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: -
Pris: ~150-200kr/kg

Classe tycks köra kampanj på sina 3D-skrivarfilament tills 19/10. Har köpt PETG-filament där någon gång tidigare som nödlösning, och förvånades över hur god kvalitet det höll. Fullt i klass med betydligt dyrare filament från Prusa, Matterhackers, Filamentum, etc.

Hur länge sedan var det du köpte? Har hört att de ändrat leverantör vilket väsentligt har försämrat plastens kvalitet. Använde mycket förut men har fortfarande inte testat efter deras leverantörsbyte.

Av Magicanz

Varför står det 770 ti i annonsnamnet medans beskrivningen och länken är till ett 770?

Av Magicanz

PSA1 250kr och hämtning (förstår att försäljning i paket med mic kanske föredras men kastar in ändå ifall någon är intresserad i bara micen)

Av Magicanz

Rode PSA1 200kr + hämtning

Av Magicanz
Skrivet av anon333222:

Körde du Groupie-achievementet? Tog ett tag innan jag fick ihop alla 15 selfies tagna utanför/inuti butikerna.

Yup, samlar på mig när jag ändå är där, behövs bara en dag att resa runt i stockholm för att ta bilder så är man klar

Av Magicanz

Fick jackpot att det var just i år man åkte till malmö, sedan stockholm Mycket xp för detta!

https://i.imgur.com/9kW9pR7.png

Av Magicanz
Skrivet av morronrost:

Produkt: Philips Fidelio X3 Hörlurar
Länk: https://www.amazon.se/-/en/dp/B0884XTXS8?th=1
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5187161
Pris: 1,490

Samma på NetOnNet och Webhallen om man vill undvika Amazon

Av Magicanz
Skrivet av Thumbii:

Hur lång tid tar det innan XP från en supplydrop räknas in? Fick 1337xp 17:e augusti och behövde 346xp för att levla upp.. Men det har jag fortfarande inte gjort 😅

Har varit med om att behöva vänta 2 veckor, men oftast runt en vecka