Inlägg

Inlägg som bengan_p4 har skrivit i forumet
Av bengan_p4

Ser att jag inte är den enda som har problem. Kommer in men kan inte skapa stad. Har testat på 4 olika servrar och det enda jag har gjort är att spela tutorial 4 gånger sedan får jag bara felmeddelandet "kunde inte skapa stad..." varje gång jag försöker starta spel. Nån som vet vad jag ska göra?

Av bengan_p4
Skrivet av casuaL:

Hej.

Fick min ssd igår, har installerat vista 64 på den och dragon age, men märkte sen att när jag spelade att det laggar, antog att det är ssd:n.

Drog ett test på benchmark.

http://www.imagehost.se/images/85bon2e3.png

Ser ju riktigt illa ut med tanke på att den installerades igår.
ACHI är på
defrag, superfetch och systemåterställning är av

Nån som har några idéer?

Hej!

Jag får liknande resultat fast med 160 GBaren. Känns som om jag missat nått. Mitt system bygger runt ett Gigabyte MA790X-UD4 med AMDs SB750-sydbrygga. Kör AMDs drivare som jag har förstått är bättre än Microsofts eller? Ska jag byta? Jag har följt alla punkter för att optimera prestanda. Dessutom tar det år och dar att starta upp windows, har för övrigt vista, Startskärmen hinner rulla 13-15 gånger innan den börjar ladda upp välkomstskärmen.

Dessutom fungerar inte Intels SSD toolbox. Den låter mig inte komma in i några undermenyer utan visar bara översta menyn och dessa går inte att "klicka på". Är det nån som har nått tips så tas det mer än gärna emot.

Edit: Visade sig att NCQ var avstängt för mig. AMDs drivrutiner hade disable som förvalt värde... Knepigt. Får fortfarande inte Intel SSD toolbox att funka så jag kan inte köra TRIM när det behövs.

Av bengan_p4

Hej!

Får tacka för hjälpen. Efter att ha införskaffat windows 7 på servern/HTPCn så är nu kopieringshastigheten till HTPCn ca 60MB/s och från ca 90MB/s

Av bengan_p4

Har inte hittat någon lösning på problemet. Men tror mig ha isolerat det till att det är HTPCn som har problem. Nu har hastigheterna dessutom sjukt ytterligare och är nu nere på 3-6 MB / sekund åt båda håll. Kör jag exempelvis bredbandskollen på min vistadator så ligger jag på 98Mbit och på min XPdator ligger jag på 50-60 Mbit.

Detta är grymt irriterande. Kan det vara hårdvaruproblem eller att min router stryper hastigheten för XPdatorn? Känns iof som om det borde vara nått med HTPCn

Hoppas på tips!

Tack på förhand

EDIT! Hårddiskarna hade hamnat i PIOläge av nån anledning. Men problemet med 20 MB återstår tyvärr

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pellen
Kanske dags att byta ut mitt snart antika 8800GTS 320MB

Jag väntar med på nästa generation så mitt 8800 320MB kan pensioneras.

Av bengan_p4

Tack för svaren. Ska se om något hjälper. Skriver när/om jag löser det så kasnke någon annan har glädje av det.

Av bengan_p4

Problem med filkopiering över nätverk

Hej!

Jag har ett litet problem med filkopiering inom mitt nätverk.

När jag kopierar från min speldator (vista sp1, phenom II 720BE, realtek nätverkskort inbyggt i mobo) till min HTPC (Windows XP, Intel atom 330 med Nvidia ION) Så är hastigheten blygsamma 20 MB/s. Åt andra hållet från HTPC till Speldator kommer hastigheterna upp i mer kraftfulla 60-70MB/s. Vad kan detta bero på?

Speldatorn är kopplad via router(Dlinks 655) till HTPCn.

Vet ni vad jag kan göra för att lösa problemet får ni gärna ge tips!
Har senaste drivrutinerna btw.

Av bengan_p4

Bästa NASen

Hej!

Går i funderingar på att köpa en NAS. Var länge inne på att bygga en egen men pga platsbrist får det bli en färdig. Är mycket inne på QNAP TS 219.

Är det någon som har testat denna NAS? Är lite orolig för ljudvolymen på fläkten som medföljer. Ska ha den stående i hallen.

Hur är prestandan på denna? Har läst lite recensioner på lillebror 119 och den verkar ju riktigt bra. De innehåller ju samma hårdvara så den borde ju vara bra.

Hur fungerar iSCSI? Blir det smidigare än att använda den än vanliga NASar.

Har ni nått tips på andra NASar som är bra och tysta?

I den kommer det att sitta en 1,5 TB WD GP med möjlighet att jag köper en till eller en 2TB när de sjunker i pris.

Tack på förhand!

Av bengan_p4

Stulen identitet

Hej!

Jag upptäckte i måndag när jag kom hem att någon hade stulit (lånat) min identitet. I brevlådan låg fakturor på tre mobilabonnemang hos telenor. Totalt 2000 kr/ månad i 24 månader med avbetalning på mobiler osv. Gjorde polisanmälan och ringde telenor och berättade om det inträffade.

Finns det något jag kan göra för att undvika att han handlar fler saker i mitt namn? Polisen lär ju som vanligt inte lyfta ett finger.

Berätta gärna vad ni har gjort när er identitet blev stulen ( om den nu har blivit det).

Tack på förhand

Av bengan_p4

Detta kort skulle vara idealt till min HTPC! Letar efter ett grafikkort så jag kan köra lite spel på den med. Kopplas bara till en 1366x768TV så det borde gå att spela de flesta strategispelen (total war) och lite till.

Av bengan_p4

Flaskar det eller inte beror väl ändå till stor del på vilken upplösning han kör. Kör han 2560x1600 med AA och AF så kommer det absolut inte vara processorn som flaskar utan grafikkortet. Föredrar han att spela med 1024x768 utan AA och AF så kommer processorn att vara den svaga länken. Så för att kunna svara måste vi veta vilken upplösning du har på skärmen.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DST
kollade in phonem2 testet å jag var föga imponerad, känner mig dum som skaffade ett am2+ sys med en 5200+ till brossan i väntan på en phenom 2. borde skaffat ett intel 775 maskin till honom istället. fasiken hade verkligen högre förväntningar än så.

Phenom2 test

Det är ju riktig kris för AMD om det stämmer. Trodde de skulle prestera ungefär som Intels core2quad vid samma frekvens men ligger ju efter även de långsammare modellerna många gånger. Blir nog en Core i7 eller en q9650 i stället.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
Dock så har man en speciell partition/hdd just för spel, spel lägger man inte på C: !
Jag kör mitt C: på 20Gb med Vista x64 och jag har runt 2-4Gb ledigt oftast (beror på hur mycket skit jag sparat i mina dokument), dock så installerar jag inte M$ office eller photoshop i min dator (ska jag ha office tar jag ner Open Office och som bild redigering använder jag paint.net).
Windows 7 som jag kör nu tar mindre än vista också, har 6½Gb ledig av mina 20Gb just nu

Så en SSD disk på ca 30-40Gb skulle jag vilja ha bara för C:

Då missar du ju en av anledningarna till att ha en snabb hårddisk, att programmen (spelen) ska starta snabbt. Vill du dessutom ha en tyst dator så förstörs ju det genom att du har 3 andra hårddiskar snurrande.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Låter som väldigt många program.

Spelar han så äts 100 GB upp snabbt. En del spel tar 10 GB och ofta har man minst 5 spel installerade då har halva utrymmet ätits upp. Sedan vista, office photoshop och du har snart utrymmesproblem

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raWpackeT
Vrf ska du hitta uppgraderingar? Har du ngt problem?

Han kanske kommer få problem när fler och fler spel stödjer 4 kärnor.

On topic: Jag är inte säker men har läst att de kommer finnas kvar som budgetalternativ ett bra tag till.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Viceroy
Det där får du gärna utveckla. Först säger du att Phenom II kommer prestera ungefär som Core i7, sedan säger du att Phenom II kommer få "ordentlig pisk av Core i7". Hur ska du ha det?

Per GHz kommer Core i7 smiska phenom. Jag skrev att en 2,7 core i7 antagligen kommer vara lite snabbare än en 3,0 GHz Phenom 2.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Tycker det är väldigt missvisande av sweclockers det här. De säger att Phenom II prissätts efter Core i7, även fast det skiljer ca 7000:- vid 3GHz. Den prissätts under Core 2 till och med. Men det nämner man inte.

Om jag känner AMD rätt så kommer phenom 2 3,0GHz prestera ungefär som Core i7 2,7 GHz eller något sämre. De brukar vara bra på att sätta pris.

Det värsta är att phenom 2 antagligen kommer få ordentlig pisk av core i7.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Jag har även problem med cod4 MP ljudkortet där med men jag löser det genom att ha ett headset i microfon uttaget :S
edit det är ett msi moderkort.

samma problem och samma lösning.

Redaktionen bör testa den

Av bengan_p4

Re: Snabbt 32/64GB USB-minne?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rickard
Finns det?

Jag beställde nyligen ett 32GB Corsair Survivor. Det minnet var hooplöst mycket slöare än mitt Sandisk Cruzer 4GB. Jag har lämnat tillbaka det.

Finns det några snabba minnen när det gäller läs/skriv hastigheter som man kan köpa i Sverige i storleken 32 eller 64GB??

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=259611 Snabbare än såhär kan du inte komma med en USBenhet.

Har själv flera gånger köpt USBminnen och det är ju ett helvete att få tag på snabba minnen. Det jag har nu Sandisk, maxar 10MB/s mitt förra ett kingston maxade 7 MB/s och det innan dess maxade 5 MB/s.

Det bästa är nog ändå att köpa en 1,8" USBhåddsik, då ligger du runt 20-25MB/s, och du får mycket lagringsutrymme.

Av bengan_p4
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Tycker inte att det borde bli en standard än, kan det inte komma 3.5" SSD-diskar först?

Det finns en mängd bra saker med att det inte finns så många 3,5" ssd. Framför allt så kan de tillverkas i större kvantitet då de säljs till både stationära och bärbara vilket pressar ner priserna. Sedan så behövs det inte lika stora, bara positiv med små även för en stationär dator. Finns dessutom billiga adaptrar för 3,5" platser.

Finns säkert nån nackdel med 2.5 så skriv ner det här så vi andra förstår vad du tänker när du skriver att du gärna vill ha 3,5