Permalänk

Bästa NASen

Hej!

Går i funderingar på att köpa en NAS. Var länge inne på att bygga en egen men pga platsbrist får det bli en färdig. Är mycket inne på QNAP TS 219.

Är det någon som har testat denna NAS? Är lite orolig för ljudvolymen på fläkten som medföljer. Ska ha den stående i hallen.

Hur är prestandan på denna? Har läst lite recensioner på lillebror 119 och den verkar ju riktigt bra. De innehåller ju samma hårdvara så den borde ju vara bra.

Hur fungerar iSCSI? Blir det smidigare än att använda den än vanliga NASar.

Har ni nått tips på andra NASar som är bra och tysta?

I den kommer det att sitta en 1,5 TB WD GP med möjlighet att jag köper en till eller en 2TB när de sjunker i pris.

Tack på förhand!

Visa signatur

E2140 1600@2666, 2 GB Corsari 800MHz 2 GB Kingston 667 MHz, MSI P35 NEO-F, 8800 GTS 320 Mb, 74GB Raptor, 500 Gb samsung, 250 GB Maxtor

Permalänk
Medlem

Netgear Readynas får fler och fler utmärkelser hela tiden. De är snabba, pålitliga och har många funktioner.

iSCSI (SCSI över Ethernet) är om man ska använda NAS:en som "intern" disk i en virtuell server (eller vanlig server också). T ex om man inte har plats i en 1u-server för massa disk, eller inte vill ha dem på samma fysiska ställe.
Netgear har den fördelen i sina nya NAS:ar (Pro, bland annat) att den kan köra iSCSI samtidigt som den är NAS; vilket de är ensamma om just nu.

GP-diskarna har haft lite problem med en del NAS, kolla på www.readynas.com över testade diskar, om Netgear är det du väljer att använda.

Vet att Qnap har haft problem med GP.

Netgears dyrare modeller använder Core 2 teknik för processorn, och har nästan full prestanda på Gbps-nic:et.

Visa signatur

PC: 5600X / 7800XT / 32 GB
FOTO: Sony a7R IIIa
Fotofolio \ flickr \ Mina Custom Gundam-modeller