Inlägg

Inlägg som moonblase har skrivit i forumet
Av moonblase

Nu har jag inga konkreta tips, men nätaggregat har även en verkningsgrad som avgör hur mycket ström som "slösas", så ska du köpa ett nätaggregat är det bra att läsa igenom dokumenten och välja ett anpassat nätaggregat med så låg förlust som möjligt vid vald strömstyrka.
https://www.sweclockers.com/artikel/19050-sa-fungerar-nataggr...

Av moonblase
Skrivet av Dhanjel:

Någon som vet hur Anker är när det kommer till ficklampor? Funderar på denna i present till sonen, men den verkar också ha massa lägen som jag gärna hade undvikit.

https://www.amazon.se/-/en/gp/product/B01KH2JP5G

Skulle valt en wurkkos fc12 idag också, för de pengarna är den äckligt grym.

Nu beror det ju på användningsområdet, men känns som det är dubbla priset eller riskera kinalampor för att hitta något liknande

Av moonblase

Skulle inte försöka starta datorn med nuvarande PSU och MOBO, särskilt inte ifall det läckt igenom och PSU blivit dränkt.
Det kan bli konstiga fel med el och ett överslag i PSUn skulle kunna bränna din GPU, ifall den nu överlevt såhär långt

Av moonblase
Skrivet av Deimos Sweden:

Bara plåten.

Tack alla andra för era svar, har kontaktat säljaren om att jag önskar häva köpet. Lite trist då jag drömt om detta kortet i två år och fick det till en hyfsad kostnad.

En varning bara, ta allt genom tradera, då tradera kan gå på den andres linje om du tar det privat

Av moonblase
Skrivet av MammaMumin:

Tänkte att någon kanske hade en enkel och automagisk lösning på problemet, önsketänkande naturligtvis. Det blev gmail och jag har börjat beta av listan på ställen där jag skall ändra adress. Jag är arbetslös och har därmed konton på en hel del bemanningsföretag och kommuner och på vissa är det inte bara att logga in och ändra e-postadressen. Ett år skall det väl inte ta men man får väl skylla sig själv för merarbetet.

Bahnhof erbjöd mig förresten att få behålla e-postadresserna för en månadskostnad av 40kr när jag sa upp abonnemanget. Bussigt men nej tack så klart. Kommer att "spara" runt 100kr/mån de 12 första månaderna om inte bredband2 kommer med någon tokhöjning. Men då är det ju bara att byta leverantör igen.

Finns inget smidigt sätt, bara bit i det sura äpplet, kan dock rekommendera att ta ett år med gamla e-posten, det finns alltid konton du missar.
Blev själv utsatt av detta när spray. Se la ner sin Mail tjänst för något år sedan och då hade jag ändå migrera de flesta konton till protonmail

Av moonblase
Skrivet av DavidtheDoom:

30 dagars uppsägning hos Bahnhof generellt, så säg upp först, beställ sedan. Välj inkoppling på rätt datum.

Jag gjorde tvärtom, så det låg en beställning de kunde tajma in med uppsägning

Av moonblase

Hade kunnat acceptera detta, ifall det var vettigt pris, säg 30:-/månad, inte för 70:-, det är mer än amazon prime tar för allt deras utbud

Av moonblase

Börja med att resetta CMOS, räcker ej att bara ta ut sladdarna, CMOS-batteriet ska vara ute minst 10sek också.
Steg två är att plocka bort all yttre utrustning förutom main skärm.
Steg tre är att ta bort "onödiga invändiga saker" såsom SATA-usb hubbar, nätverkskort osv.
Steg fyra är att ta ut grafikkort och alla minnesstickor förutom en.
Steg fyrakommafem är att byta minnesmodul och testa en annan lane.
Steg fem ALT. när du får igång datorn - återkom med resultatet och vad du gjort i felsökningssyfte

Men nu när jag tänker efter, låter lite som att hårddisken kan vara körd

Av moonblase

Oavsett, kayobas MTB ska ALDRIG se en riktig MTB-bana. den som tar ut den länkade cykeln i skogen har dödslängtan.
Problemet är att det är en billig cykel med billiga komponenter från kina. Visst den ser ut som en MTB, den låter som en MTB och den dämpar som en dålig MTB.
För att vara lite seriös, den cykeln passar bra för att studsa ner för trottoarkanter och grusvägar, men inte mycket mer skog än så.

Jag skulle dock köpt denna cykeln, som faktiskt har namngivna komponenter eller som andra sagt, en begagnad.
https://www.xxl.se/white-sc-comp-ff-acera-2x8-mns-21-hybridcy...

Av moonblase

Gift eller byt ut jorden och ALLA rötter + rotdelar, klipper ni det så kan det bli nya rötter av klipp-spillet.
förvaras i genomskinlig säck och lämnas i brännbart-kontainern då det måste brännas

Av moonblase

Tänk även på att 1Mbit/s blir ca 360Gbit/månaden dvs. 45Gigabyte/månaden ifall du maxar hastigheten, så det är inte särskilt imponerande mängd deras "obegränsade" surf är.

Ja jag har säker räknat fel på Milli/mega/bit/byte, så någon kan gärna räkna om ifall de blev fel

Av moonblase
Skrivet av Bizzro:

Jag tror du underskattar hur mycket Zen 2 tappar i spelprestanda av den halverade L3 cachen. Att processorn har 8 kärnor spelar ingen roll heller. Zen 2 slutar i princip att skala i spel utanför 1 CCX, som vi såg med 3300X vs 3700X.

Visst, men som här, i princip samma dator, rullar 200-300 fps. nu är det dock competetive settings, men eftersom TS inte skrivit vad han spelar på för inställningar så kan man inte svara hur det fungerar.
https://www.youtube.com/watch?v=S_Ne23f46z8

Av moonblase
Skrivet av Ante4721:

Tack för svaren.

Som nämnt så har Inet felsökt den och förmodar att de kollar igenom alla dessa saker.

Inet pratar inget om cpun utan säger att grafikkortet är för modernt för gamla cs:go.

Tacksam om ni läser igenom inets förklaring och ger era åsikter om detta verkligen är sant?

Till att börja med så är CS ett relativt utdaterat spel när det kommer till prestanda.
Absolut så kan CS prestera riktigt fint på dagens grafikkort, precis som det kan prestera mindre bra på även senaste hårdvaran.

CS:GO kör en gammal grafikmotor (Engine) vid namn Source (Source 1). Grafikmotorn är den som hanterar alla typer av fysiska, samt grafiska renderingar i spel. Source 1 är inte längre fullt ut optimerat för att köra dagens grafikkort. Man kan se det i aktivitetshanteraren då grafikkortet aldrig kör 100% i CS, men i andra uppdaterade spel använd fullt ut.
Detta innebär att grafikkort som släppts för 5 år sen kan i princip prestera lika bra som ett grafikkort släppt för 2 år sedan. Detta är inte ett jämnt mönster över alla grafikkort då jag själv sitter hemma på ett dedikerat grafikkort (3060 ti) och presterar fint utan framedrops som vi kan se på den här datorn.

Detta tar mig vidare till att det vi har framför oss är en laptop GPU. Alltså inte ett dedikerat grafikkort. Detta innebär att när den körs så kör den inte bara CSGO, men också allt i bakgrunden.
När CS har startat så aktiverar datorn sitt starka grafikkort och kör endast det för allt som körs på datorn. Detta kan man ofta se i till exempel aktivitetshanteraren när grafikkortet kör hårt för att prestera så fint som möjligt.

Att framedrops sker kallas ofta i benchmarks 1% Low. Detta är den mindre delen av FPS som inte sker ofta, men är de lägsta drops man ser i spel.
Här är en video som beskriver det jag menar någorlunda i benchmarks i CS, dock är det känt att CS benchmark inte är särskilt jämnt med verklkigheten. Men här ser ni trots det att även en 1080p skärm på låga settings med samma grafikkort har drops ner till 110-120 fps. Lägsta jag sett när jag testat datorn är ca 90 FPS under användning.

Dessa framedrops är alltså inte nödvändigtvis något fel på datorn alls, utan helt enkelt en fråga om Valve som äger CS vill uppdatera sin grafikmotor till ett nykodat system som hanterar dagens grafikprestanda bättre.
I och med detta så kan vi skicka vidare datorn till en tillverkare i förhoppning om att de hittar något fel på datorn. Men med störst chans kommer de inte att testa vidare CS, och komma till samma slutsats som vi har kommit med i detta fallet från oss.

Att de skyller på GPUn tycker jag låter bullshit, en starkare/nyare GPU ska inte prestera sämre än en gammal GPU, visst, den kanske inte levererar fler FPS, men du ska inte tappa prestanda för att GPUn är för ny.
ladda ner någon temperaturkontroll och kolla vilka temperaturer du får.

Av moonblase

Men en Ryzen 7 5800H och ett 3070(även om det är laptop GPU) lär ju prestera bättre, nu vet vi inte vilka grafikinställningar du använder dock, Hur är tempen i datorn när du spelar?
Sen finns det ju lite optimering att göra i CS:GO, lägg till "-threads 1 -console -high -novid -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -128tick +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 +fps_max 300" i launch options inne i steam, vet inte riktigt vad det gör, men fick tipsat om de för ett gäng år sen, och kört med de sen dess

Här är en lite bättre guide
https://eloboss.net/blog/csgo-launch-options

Av moonblase
Skrivet av glemmy:

https://www.clasohlson.com/se/Bahco-Verktygssats%2C-91-delar/...
Finns på classe för 1200kr nu, bra pris med tanke på inflation och allt

Edit: eller nej det var kanske fel sats jag hittade nu?

Det är fel, sats, men den du länkade är betydligt vettigare än länkade från jula, just för att den har hylsor som faktiskt används i hemmet, tumstock och hammare kostar väl en 40kr

Av moonblase
Skrivet av Pirum:

Jula säljer en Bahco verktygssats för 799kr. Blandat gods. Man kan hävda att Bahco var bättre förr, men de gör (eller beställer) fortfarande snygga verktyg och även om Julas "nedsatt från 2799" kan diskuteras, då dessa kit är gjorda att säljas på rea, så är det ändå ett bra pris.

https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/handverktyg/...

Jag har en liknande men mer fokus på hylsor osv, tycker om väskan - enda verktygen jag har koll på känns det som, det mesta annat jag har ligger och dräller överallt.https://www.jula.se/globalassets/catalog/productimages/016456.jpg

Om man redan har en del verktyg kanske ovanstående inte "behövs", men för den som har lite skralt och vill få ett kit - det här är rätt ok.

799:- för dedär skulle jag inte betala, men då köpte jag en bahco s910 för 990:-.

Känns som en konstig kombination av verktyg, varför ha hylsor upp till storlek 24? Vettigare att ha typ storlek 3-14 då det är ett startkit.

Av moonblase
Skrivet av BasseBaba:

Dra åt hårt med maskin eller manuellt?

Jag tänker såhär
1) Önskedrömmen vore att enbart klara sig på en mutterdragare men det verkar inte gå
2) Ska jag ändå droppa 2-3kkr på en momentnyckel så ser jag bara två fördelar med mutterdragaren
2.1) Man slipper manuellt snurra av / på muttrarna
2.2) Om muttrarna sitter hårt så är det enklare att få loss dom

Att snurra av / på muttrar manuellt går att leva med. Så.... helt enkelt, det enda argumentet att köpa en mutterdragare om man ändå köper en momentnyckel skulle vara om man hamnar i situationen att man alltså inte ens orkar få loss muttrarna manuellt?

Edit: Du tycker alltså att en momentstav till en mutterdragare inte är "bra nog"?

Vi har Biltemas momentnyckel, inte den bästa, men gör jobbet, att det diffar 5-10% gör inte så mycket, däcket sitter fast oavsett. Det är inte ett topplock som ska spännas.

Annars har du mutterknack och en lagom momentstav och drar med den, sen gå med manuell nyckel och känn så allt sitter fast.

Det viktigaste är att inte ha massa bös, typ kopparpasta på, då detta ger ett mycket högre moment

Av moonblase
Skrivet av BasseBaba:

Jag letar en mutterdragare för att byta däck på bilen själv men blir inte klok på vridmomenten.

Enligt min manual ska jag dra 140Nm.

Problemet är att många mutterdragare verksr brutalt starkare.

Och det vekar inte heller gå att ställa momentet steglöst, utan dom som det väl går att ställa på har bara fasta steg, där oftast bara 1 steg är i närheten.

1) varför finns det inte maskiner där man bara kan ställa i steg om säg 10Nm?
2) hur ska man resonera, vad ska man köpa? Blir man tvungen att ha en momentnyckel ändå? Har man bara mutterdragare för att lossa, och ”grovt” fästa, med efterdra av momentnyckel?

Momentstav ifall du använder knack til latt spänna muttrar/skruvarna.
Jag drar fast de och spänner det sista med momentnyckel, men det ska fungera lika bra med en Momentstav, dessa fjädrar tillbaks vid rätt moment, så "knacket" krävs

Av moonblase
Skrivet av Lagerlöf:

ADHD-generationen klarar inte klipp som är längre än 1 minut, då tappar man fokus.

Därför ska vi alla lida.

Du kanske ska kalla det något annat än adhd-generationen? Då det finns många med adhd som inte gillar korta skit videos

Av moonblase

Fungerar AC? kolla ifall "multirem" eller liknande som driver generator + AC inte låter, kan var ett lager som börjar ge sig där.
Bästa är att du stannar och kikar ungefär vart ljudet kommer ifrån